Aihe

TE-Toimisto palvelee vai rangaistaa?

Anonyymi

Eikö kriisiaikana TE-toimisto pitää auttaa ihmisille eikä järjestää ylimääräiset turhat ongelmat ja haasteet? Ei puhutaan nyt sitä montaako ihmista sai oikeita työpaikkoja sen kautta. Ite en tunne kertaan joku saisi. Parhaillaan järjestää turhat haastattelut vuokra firmoilla jossa ei ole edes oikeita, työpaikkoja.
Sen lisaksi oman kokemukseni mukaan ne suoraan rikkovat TTL-ia. Vaikka teet valitusta päätöstä, ei se auttaa. Pyysin kertomaan missä kohdassa mainittu se, millä perusteella ne tekivät päätöksensä. Vastaus on ihan hämärää. Ja aivan ilman logiikkaa.
Muutenkin näyttää siitä että TE-Toimisto neuvoa vääriin, tekee virheelliset päätökset erityisesti jos asiasi koskee yritystoiminnasta tai joku ”epätavallista” tilannetta. Loppu lopuksi ihmiset maksavat omasta taskusta ja yleensä erittäin vaikeassa tilanteessa.
Johtuuko se siitä että ne eivät saa potkua vaikka tekee työnsä käsittämätöntä huonosti?
Olen veronmaksaja. Minulla pitäisi olla oikeutta valita huonosta palvelusta josta minä ”maksoin” omasta verosta. Mutta ei sitä ole.
En pystyy kieltäytyä siitä ”palvelusta” kun se on ehdoton. Ja TE-Toimisto tekee päätöstä sen mukaan kela tai kassa maksaa työttömyysturvaan, tai ei maksaa.
Siis TE-Toimisto minun käsitykseni pitäisi tehdä kahta juttua: rekisteröidä työttömiä ihmisiä ja auttaa hakeudu uuteen työpaikkaan tarjoamalla (järjestämällä) niitä.
Tulossa on hirveä kriisi. Jos halutaan mennä sen yli parhaillaan, kaikki valtio toimistot ja ministeriöt pitäisi toimia ihan virheettömästi, niin kun normi palvelu.
Esim. minun tilanteessa ne pakottaa minut lopettaa yritystoiminta kokonaan, vaikka mun käsitykseni, se ei ole esteenä vastaanottaa kokoaikaista työtä ja minä mainittiin sen muutama kertaa erikseen. Minä voisin sen lopettaa, vaikka maksoin sitä yritystoiminnasta verot jo tänä vuonna. Mutta en aloitan enää koskaan sen jälkeen. Onko semmoinen tarkoitus TE-Toimistolla? Lisätä työttömiä tappamalla pieniä firmoja ja yrittäjät?
Siis miten varten pidetään semmoinen ”palvelu” mikä ei palvelee mutta häiritsee?
Ehdotuksena olisi antaa potkua kaikille ”pomolle” ja ”viranomaiselle” siellä ja seuraavaksi järjestää ”laadunvalvonta” ja ”pätevyys tarkastus”. Mutta, kaikkien helpoin olisi poistua sen ”toimisto” kokonaan. Se ei toimi kuitenkin. Se on vaan esteenä joka kertaa.
Olenko minä ainoa niin ”onnellinen” vai oliko joku muut samalla kokemuksella? Ite olen menossa oikeusaputoimistolle, mutta haluaisin että minun kokemus ja juttu levisi mahdollisimman laajasti. Haluaisin että tässä jutussa olisi mahdollisimman ennemmän ihmisiä kenellä oli negatiivista kokemusta Te-Toimiston kanssa. Joku paikallis lehdet ja poliitikot - tervetuloa mukaan.

8

126

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Työkkärin ainoa tavoite on kyttäillä ja antaa piiskaa työttömille. Joskus ne auttoi töitä saamaan, mutta nyt tyrkyttävät vaan kokeiluja ja harjoitteluja työttömille. Töitä sieltä ei saa kuin pieni promille.

   • Anonyymi

    Juu, pelkkiä orjatöitä ilmaiseksi.


  • Anonyymi

   TE- toimisto ei ole koskaan ollut muuta kuin työttömien ahdistelu- uhkailu- ja kiusaamiskoneisto. Se on osa suurta invalidisointikoneistoa jonka tarkoitus on vaikeuttaa työttömien köyhien elämää, ei suinkaan auttaa heitä pääsemänä omille jaloilleen. Se on valvova elin joka kyttää työttömiä ja pitää heistä kirjaa. Se keksii tekosyitä jotta työtöntä pääsisi rankaisemaan taloudellisesti.

   Tätä sanotaan työttömien palveluksi.

   Ennen vanhaan 80- luvulla te- toimistoa edeltävä laitos oli Työvoimatoimisto. Se oli normaali työnvälitystoimisto jonka kautta työnantajat ja työnhakijat löysivät toisensa. Vielä tuolloin työpaikat olivat normaaleja työpaikkoja, työsopimukset normaaleja työsopimuksia, ja työntekijän täytyi itse mokata pahasti jos ei päässyt pitkään turvalliseen työsuhteeseen.
   90- luvulla kaikki muuttui. Tuli massatyöttömyys jota alettiin ylläpitää ja ruokkia tarkoituksella. Työttömät eivät enää olleetkaan normaaleja työnhakijoita jotka oli tarkoitus työllistää, vaan heistä tehtiin riistotyökarjaa jotka eivät itse hyödy tekemästään työstä koska se ei ole edes tarkoitus. Työttömistä tuli sosiaalipummifirmojen elinkeino joka on tarkoituskin sementoida ikuiseen köyhyyteen leimaamalla heidät vajaa sitä ja tätä kuntoisiksi mielisairaiksi jotta he pysyvät hyväksikäytettävissä.

   TE- toimisto alkoi toimia kuin parittaja joka harjoittaa epätoivoisessa asemassa olevien ihmisten paritusta heitä riistäville ja hyväksikäyttäville "työnantajille". Samaa tekevät lukemattomat henkilöstövälitystoimistot kuten Barona yms. jotka tekevät aika jäätävää voittoa parittamalla työnhakijoita riistotyösuhteisiin. TE toimiston työnantajapuolen asiakkaat ovat riistotyötä ja haistappastahääräilyä teettäviä sosiaalipummifirmoja joille maksetaan yhteiskunnan verorahoista tukia kun ne ovat työllistävinään työttömiä.

   Tässä kuviossa mielenterveyspalvelut toimii aktiivisesti työttömien stigmatisaatiokoneistona. Työtön on sitä paremmin hyväksikäytettävissä mitä pahemmin hänet on leimattu mielenterveyshäiriöiseksi ja vajaakuntoiseksi. Hyväksikäyttäjä esiintyy hyväntekijänä kuten aina. Ja oikeasti se tuhoaa niiden ihmisten elämää ja terveyttä jonka elämää ja terveyttä sen on muka auttavinaan. Ne jotka oikeasti saavat tästä toiminnasta toimeentulonsa ovat TE- toimiston (ja muiden välittäjien ja parittajafirmojen) työntekijät itse sekä sosiaalipummifirmojen pyörittäjät.

   Sosiaalipummiyrittäjyys tuhoaa oikeaa yrittäjyyttä ja tekee siitä kannattamatonta.

   Työtön on tässä kuviossa hyväksikäytettävä ihmiskaupan uhriin verrannollinen hyödyke parittajan ja asiakkaan välissä joka pidetään kiristyksen, uhkailun ja konkreettisten rangaistusten keinoin käytettävissä. Toisin sanoen työtön jolla ei ole muuta toimeentuloa kuin työttömyyskorvaukset on pakotettu alistumaan hyväksikäyttöbisnekseen aivan samoin kuin ihmiskaupan uhrina oleva prostituoitu parittajan ja asiakkaan välillä kun hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa.

   Työllistämisbisnes on käytännössä samaa toimintaa kuin ihmiskauppa.

   Nyt koronapandemian aikana kun normaalissa työssä olevia kehotetaan jos vain mahdollista tekemään etätöitä ja välttelemään ihmiskontakteja, pakotetaan työttömiä edelleen sosiaalipummifirmojen hyväksikäytettäviksi aivan kuin koronarajoitukset eivät työttömiä koskisi lainkaan.

  • Anonyymi

   TE-toimiston väki ja heidän toiminta on suoraan jostain psykopaattien osastolta.

   • Anonyymi

    Ydinongelma on koko tämä systeemi jota sanotaan sosialismiksi.

    Useimmat TE- toimistossa työskentelevät asiantuntijat ovat vähän yksinkertaisia auktoriteettiuskovaisia vedätettävissä olevia itsetunto- ongelmaisia vässyköitä jotka eivät ymmärrä millaisessa systeemissä he ovat mukana. Samoin kuin SS- miehet ja naiset olivat Hitlerin Saksassa. Hekin olivat periaatteessa ihan hyviä ihmisiä jotka uskoivat olevansa erityisen hyviä kunnon kansalaisia. He vilpittömästi kuvittelivat olevansa hyvällä asialla. Samoin kuin SS- mies uskoi vilpittömästi tekevänsä hyvän teon varastaessaan liikaa menestyneen jutkun tai väärämielisen ihmisoikeustaistelija- saksalaisen koko omaisuuden ja kultahampaat suusta hänet keskitysleirille lähettäen, uskoo TE- asiantuntija vilpittömästi tekevänsä hyvän työn isänmaallemme toimiessaan siten että Kela ottaa 40% pois viimesijaisimmasta toimeentulotuesta jos työtön ei suostu kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun tai jopa ilmaiseksi työntekijäksi tekemään oikeaa työtä ilman palkkaa.

    Itselläni ei ole kokemusta yrittäjyydestä joten olen jäävi sanomaan mitään aloittajan tilanteeseen sinällään. Mutta TE- parittajalta tuskin apua heruu siihenkään tilanteeseen missä hän on.


  • Anonyymi

   Olen yrittänyt saada työttömyystoimistolta rehellisesti heidän puljunsa sisäisiä ohjeita, millä perustein he tuomitsevat omaa työtä tekevän 'päätoimiseksi yrittäjäksi'. Olen valittanut eduskunnan oikeusasiamiehleekin. Ilmeisesti asia on täysin mielivallan ja sattuman ja pärstäkertoimen varassa. Yksi eläkkeelle jäävä työttömyystoimiston pappa väitti rajana olevan 20 tuntia viikossa. Toinen muija sitten väitti, että tuntikin viikossa voi olla peruste katkaista työttömyyskorvauksesi, 'tapauskohtaisesta harkinnasta' riippuen. Eli työttömyystoimisto on ottanut itselleen oikeuden laatia kullekin 'asiakkaalleen' ihan oman lain. Työttömyysturvalaki sallii työttömän tehdä omaa työtä työttömyyskorvauksen ohella, jos oma työ ei estä kokoaikaisen palkkatyön vastaanottamista. Koko asia on tietysti teoreettinen, koska kokoaikaisia palkkatöitä ei ole otettavaksi tuosta vaan.

   Olet oikeassa, nykyiseen agendaan kuuluu pienten yritysten ajaminen alas ja niiden perustamisen estäminen. Sama meno muissakin maissa. Kuljemme kiihtyvällä tahdilla kohti suurfirmojen dystopiaa. Ainut pelastus on usko Jeesukseen. Ylöstempaus taitaa olla hyvin lähellä. Taakse jää (luultavasti) ilkeät työttömyystoimiston muijelit. Paitsi, jos joku jaksaa tehdä lähetystyötä ja saa edes muutaman heistäkin tekemään parannuksen. On suuri lohtu tässä ajassa tietää pääsevänsä pian pois.

  • Anonyymi

   Ilmeisesti on käsitetty väärin TE:n toiminnan ydin tarkoitukset. Joka on etsiä mikä hyvänsä näennäisen hyväksyttävä syy jolla saataisiin asiakkaalle karenssi. ja siten karenssin myötä näennäisiä säästöjä sosiaalikuluihin.

   Ja toinen päätarkoitus on jotta aina olisi riittävä määrä työkykyisiä pitkäaikaistyöttömiä tarjolla jotta valtion ja kuntien työpaikoille niitä toistuvia ja surkeita rutiinihommia tekemään riittäisi työttömyydestään määräaikaispakkotyörangaistustaan suorittavia työttömiä eli 9 euroa/työpäivä töitä tekeviä.

   Yleensä ottaen koskien työvoimapolitiikkaa TE toimisto on kuin taikuri lavalla, lavalla taikuri ensin näyttää että hattu on tyhjä, sitten heilauttaa taikasauvaa ja sanoo jonkin taikasana ja kas kummaa sieltä hatusta löytyy kani. En ole ihan varma mutta epäilen suuresti että sieltä hatusta löytyisi se kani vaikka taikasauvaa ei heiluteltaisi eikä taikasanoja ääneen sanottaisi.

   Vastaavasti meillä on työmarkkinapolittinen triangelidraama jossa on valtiovalta ja on työtä etsivä kansalainen ja on työnantaja joka ei tarvi eikä halua palkata uutta työvoimaa, ja niin valtiovalta heiluttaa taikasauvaa ja sanoo taikasanan kuten aktiivimalli, mutta toisin kuin taikurin ja hatun ja kanin tapauksessa, nyt taikuuden kohde eli uusia työntekijöitä ei-tarviva ja ei-haluava työantaja ei edelleenkään tarvi eikä halua uusia työntekijöitä, niinpä apuun rientää valtiovallan hyvä kaveri nimeltään EK, joka puolestaan käynnistää vapaissa porvarillisissa medioissa propamyllynsä jossa kaikelle kansalle yhä uudestaan ja uudestaan todistetaan että se että jos joku työnantaja ei edelleenkään tarvi eikä halua uusia työntekijöitä se ei ole vähimmässäkään määrin sen työnantajan syy tai vastuulla, vaan vika yksin on työttömässä, mutta että se vika siitä työttömästä toki olisi parannettavissa ja/tai poistettavissa kunhan sen työttömän kyykkyä riittävästi syvennetään.

   • Anonyymi

    Niitä todellisia säästöjä tulisi kun valtion virkamiehet sun muut peesaajat eivät tahalleen omissa salaseuroissaan ja hyvävelikerhoissaan sabotoisi, manipuloisi ja lahjoisi ihmisiä tahalleen työttömäksi työpaikoiltaan kortistoon vaan antaisivat tehdä rauhassa töitään ja tähän päälle myös lisäksi vahva irtisanomissuoja.

    Nythän tarkoitus on lähinnä kiusata, alistaa, kurittaa, heikentää, pilata, omistaa, manipuloida, käskyttää. Sellaisilla johtamis”taidoilla” ei kukaan saa menestymään omaa ryhmäänsä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   434
   5205
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   4270
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   55
   3293
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   2528