Miksi tämä tähtitiede- palsta on niin epäsuosittu?

Täällä vierailee vain pari tähtihöhlää lisäkseni.

Onko ihmisten kiinnostus lopahtanut koska tietävät että Maa onkin litteä ja tähdet vaeltavat kannen toisella puolella alati muuttumattomina sähköisinä palleroina?

34

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -tähtipallero ku laskeutuu Maan pinnalle, niin se muuttuu pallosalama tunnetuksi ilmiöksi. Se säikyttelee ihmisiä, mutta ei tee pahojaan. Häviää sitten ennenkuin kukaan kerkii ottaa videoo.

    • Anonyymi

      Kuka asioista oikeasti kiinnostunut ja tietävä haluaa keskustella tälläisellä palstalla missä on lähinnä sinunlaisia reikäpäitä?

    • Anonyymi

      Kannattaisi lopettaa uskominen typeriin satuihin, aika harva on riittävän typerä uskoakseen litteeän maahan ja mihinkään taivaan kanteen.

    • Olisiko syy siinä, että merkittäviä löytöjä ei ole tehty aikoihin.

      • Anonyymi

        Että mitä?
        Tähtitieteen edistyminen on ollut nopeampaa kuin ikinä. Pitäisin neljää tuhatta eksoplaneettaa jo sinänsä merkiittävinä löytöinä muista löydöistä puhumattakaan.


      • Anonyymi

        " merkittäviä löytöjä ei ole tehty aikoihin."

        Onpas.

        Tälläkin viikolla ilmoitetttiin "pimeän aineen" tavoin vaikuttavan tekijän jakaumasta universumissa: Se ei noudata yleistä suhteellisuusteoriaa, joka on nykyinkvisiittorien teloituskalu, jota Einsteinkaan ei pitänyt hyvänä. Kausaaliset mekanismitt puuttuvat sekä Newtonin että Einsteinin teoriasta, joten ennen pitkää empiirisiäkin kompastuskiviä tulee niiden tielle.


    • Anonyymi

      Kuu käyntien paljastuttua lavastetuiksi huijauksiksi on koko alan uskottavuus kärsinyt melkoisen kolauksen. Maa ei välttämättä ole litteä, mutta nykyinen korruptoitunut tähtitiede joudutaan lähiakoina lakkauttamaan ja tilalle perustetaan uudet puolueettomat tähtivoimat.
      NASAn budjetti lakkautetaan, ja sillä rahalla ostetaan jokaiselle halukkaalle oma Nikon p900 kamera taivaan tarkkailuun, ja kaikki NASAn kuvat myönnetään maalauksiksi tai väärennöksiksi ja tuhotaan.

      • Anonyymi

        Entä ESAn kuvat?


      • Anonyymi

        "Kuukäyntien paljastuminen huijaukseksi" kuuluu vaikea-asteiseen vaihtoehtoisten todellisuuksiensa suohon, johon USA on kapitalistisen anarkiansa (Wolfoviz jne.) seurauksena selvimmin rahanpesutornien räjäytyskampanjasta alkaen ajautunut.

        1969 kaikki oli vielä toisin osoittaen, millaisiin suursaavutuksiin valtionhallinnon keskitetty toiminta parhaimmillaan voi viedä.

        Nyt - alussa mainitusta syystä - avaruudenvalloitus on miljardöörien päähänpistojen ja suhdanneoikkujen varassa vaarantaen tämän elintärkeän kultturikehitysasteen koitumisen ihmiskunnan universaalin menestyksen hyväksi.


    • Anonyymi

      No kun täällä kirjoittaa jälkeenjääneet idiootit kysellen omituisia asioita joita itse esim 4 vuotiaana tiesin. Tiesin jo 4 vuotiaana että maapallo on kutakuinkin pyöreä, tiesin mitä tähdet on, tiesin mistä johtuu vuodenajat ja kuun vaiheet. Vaikuttaa siltä että ihmiskunta on taantumassa.

      • Anonyymi

        Ihan mielenkiinnosta. Mistä sen tiesit? Vai uskoit? Eli olet uskovainen?


    • Anonyymi

      Oikeassa tähtitieteessä ei väitetään maan olevan litteä eikä asiaa edes tutkita koska maapallosta on jo hyvät todisteet olemassa.

    • Anonyymi

      Kuten huomasit, eihän kukaan halua olla samalla palstalla Sinun kaltaistesi kanssa.

    • Anonyymi

      Eihän täällä enää kirjoiteta edes tähtitieteestä koska litteämaa ja tiede sanat ei edes sovi samaan lauseeseen.

      • Anonyymi

        Ei sana tiede sovi tähtitaivaallekkaan. Sinne sopii Pseudotiede. Enemmän lättärit tekevät oikeata tiedettä kuin Heliosentrismi uskovaiset.


    • Anonyymi

      Yllä kerrottiin exoplaneetoista joita löytyy harva se pävivä, mutta sinällään totta on se, että mitään uutta ei koskaan löydetä kaikki tiedetään jo. Sellaisen käsityksen ainakin saa monia "tähtitieteilijöiden" kommentteja lukemalla.
      Tuntuu siltä, että tähtitieteilijät ymmärtävät maailmankaikkeudesta kaiken ja vastaavat sinällään asiallisiin kysymyksiin sen mukaisesti. Kaikki tiedetään jo ja asiat eivät voi olla muulla tavalla.
      Kuitenkin sitten kun kysyy jostain yksityiskohdasta, siihen ei osatakaan vastata. Mikä sinällään on kummallista. Esimerkiksi tuossa noin vuosi sitten uutisoitiin Betelgeuse nimisen tähden himmenemisestä. Ja äkkiä tähtitieteilijät eivät olleetkaan niin varmoja tiedoistaa. Miksi tähti himmeni, äkkiä faktoja ei ollutkaan niin helppo ladella. Pienellä tarkastuksella näki, että ei tämän tähtösen tarina muutenkaan ollut niin kovin hyvin hanskassa asiantuntijoilla.
      Kukaan ei tiedä kuinka kaukana Betelgeuse sijaitsee. Nyt en tarkoita kilometrin tarkkuutta, mutta kun tästä "läheisestä" tähdestä ei osata varmuudella sanoa edes etäisyyttä valovuoden tarkkuudella. Koska se sitten räjähtää Supernovana? Jos kerran tähden koostumus tunnetaan tarkasti, niin luulisi että kuolinpäiväkin olisi tiedossa. Onko räjädyksen jäänne neutronitähti vai musta aukko, siitäkään ei näytä olevan tietoa. Kuitenkin tähtitieteilijät vaikuttavat olevan varmoja siitä minkälainen maailmankaikkeus on, miten se on syntynyt ja mitä siellä tapahtuu. Tyhjästä se on nyhjäisty, ennen sitä ei ollut mitään, nyt se vähän laajenee..

      • Anonyymi

        Betelgeuse, epävakaa ja vaihteleva punainen jättiläistähti, sijainti on sen verran lähellä, että mittaukseen on käytettävä parallaksia, joka Betelgeusen etäisyydelle alkaa olemaan jo melkoisen epätarkka. Muitakin syitä on, tuo ehkä merkittävin.
        Wikipedia: Parallaksia voidaan käyttää etäisyydenmittauskeinona vain sellaisille tähdille, jotka sijaitsevat enintään muutamien satojen valovuosien päässä.
        2020 mittauksien mukaan etäisyys 548 ( 88 <> -49) valovuotta Maapallolta, koko 764 ( 116 <> -62) R☉ eli ehkä noin 750 x Auringon säde, massa 15-20 M☉ eli 15-20 x Auringon massa. Sillä on tunnistettu ainakin 6 kuorta ja sen oletetaan muuttuvan supernovaksi arviolta 100 000 vuoden sisäällä.
        2020 himmenemisen ajateltiin ensin johtuvan tähden prosessien muutoksesta ja enteilevän elinkaaren loppua, mutta vuoden aikana tehtyjen mittausten perusteella todennäköisempää on, että tähdestä purkautui materiaa tähden ja Maapallon väliin tähtituulena (vrt. Aurinkotuuli) tai muunlaisena purkauksena.
        Tämä arvio perustuu siihen, että infrapunasäteilyn määrä ei ole muuttunut 50v aikana. Koska Betelgeuse on punainen jättiläinen, se on käyttänyt jo kaiken vetynsä (jota sillä oli alunalkaen noin 70% materiasta), se fuusioi tätänykyä heliumia mm. hapeksi ja hiileksi, lopulta raudaksi. Rautaa pidemmälle tähdet eivät nukleosynteesillään pääse, joten loppu vaiheessa Betelgeusen lämpötila laskee jyrkästi, fuusio lakkaa, rauta ja muut aineet alkavat kiinteytymään ja kuoret romahtavat. Alkuaineet leviävät ympäristöön supernovana. Supernova synnyttää nukleosynteesin vielä uudelleen, siinä syntyy rautaa raskaammat alkuaineet kuten kulta. Ihan tarkkaan ei ole tiedossa missä vaiheessa elinkaaren loppua Betelgeuse tarkalleenottaen tällä hetkellä on. Kemiallisen koostumuksen mittaaminen on vaikeaa, koska tähden virtaukset ovat voimakkaat ja spekrin vaihtelut suuria, ja samasta syystä tähden muotokin muuttuu.
        On arvioitu, että Betelgeuse ei pyöri enää, joten sen todennäköisin loppu tulee olemaan todennäköisesti tyyppi II-P supernova. Se tarkoittaa sitä, että loppu tulee olemaan hyvin kirkas supernova, ja vastaa valaistusteholtaan noin täysikuun valaisua, mutta ei kuitenkaan ole kirkkaampi, kuin täysikuu. Se tulee näkymään taivaalla myös päivänvalossa. Valoa riittää maksimissaan 4kk ajan.


      • Anonyymi

        Kun tähden loppu on edellisenkaltainen, kuten voinee Betelgeuzen käydäkin koon perusteella (noin 20 kertaa Auringon kokoinen), supernovan lopputulema on neutronitähti.

        Jos tähti olisi noin tuplaten suurempi, supernovan lopputulema olisi todennäköisimmin musta aukko.

        Tähtitieteilijöillä on monta keinoa tutkia kaukaisia kohteita, esimerkiksi kuinka kaukaisen planeetan ilmakehän koostumusta pääsee tutkimaan. Käytännössä tutkimalla tähden spektrin ja tähti&planeetta summaspektrin erotusta.

        --planeetta


    • Tähtimiehet on luovuttaneet ja maailman muodosta ja muusta tieteestä keskustellaankin nykyään salaliittoteoria osiossa.

      Tämä siksi että kansalaiset enenevissä määrin eivät usko enää edes avaruuden olemassaoloon. Siinä on sitten aika hankalassa ahdingossa pallopojat jotka uskoo maapalloon, avaruuteen, alkuräjähdykseen, ym hollywood ja scifi roskaan.

      • Anonyymi

        Sulla on sinänsä ihan mielenkiintoinen maailmannäkemys ja mielipide tieteen ja kansalaisten tilasta, kuten myös asioista ja paikoista, joissa asioita viedään eteenpäin.

        --planeetta


    • Anonyymi

      No sinähän se syy jo tulikin mainittua. Todelliset harrastajat ovat URSAn keskustelupalstalla.

      • Anonyymi

        Pitääkin tehdä myös sinne nimimerkki ja tulla tiedottamaan URSAn keskustelijoillekkin että maa on litteä ja avaruutta ei ole olemassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkin tehdä myös sinne nimimerkki ja tulla tiedottamaan URSAn keskustelijoillekkin että maa on litteä ja avaruutta ei ole olemassa.

        URSA:n nettikeskustelufoorumilta trollaavat ääliöt bannataan hyvin nopeasti, joten tuskinpa kannattaa edes yrittää.


    • Anonyymi

      Puhutaanko täällä vielä keskuksista, joista työntyy energiaa (vai mikä se yhden kaverin teoria olikaan)?

      • Anonyymi

        "Puhutaanko täällä vielä keskuksista, joista työntyy energiaa (vai mikä se yhden kaverin teoria olikaan)?"

        Ei vielä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Puhutaanko täällä vielä keskuksista, joista työntyy energiaa (vai mikä se yhden kaverin teoria olikaan)?"

        Ei vielä.

        Ei enää eli toistaiseksi hiljentynyt. Nykyisellään ikuinen työntyminen tapahtuu taas Tiede - lehden palstalla. Siellä moderoinnin taso taannoin romahti "palstauudistuksen" yhteydessä, jolloin Savon lahja maailmalle aktivoitui uudelleen.


    • Anonyymi

      Harvalla riittää äly hahmottamaan universumia edes jonkin verran. Ja nyt milleniaalien sukupolvessa tuskin enää yhdelläkään, juuri ja juuri osataan hahmotella selfie niin että perä on mahdollisimman töröllä, ja kun pieretin on maailman tärkein asia niin ei siinä tieteelle enää ole sijaa.

    • Anonyymi

      Palsta suosion lopahtanut kun kaiken maailma thaimaalaisista pikkupojista pitävät talous-au hörhöilevät täällä

    • Anonyymi

      Mitä tarkoittaa "tähtihöhlä" jollaiseksi itseäsi nimität?

    • Anonyymi

      Maa ei ole litteä. Maan muodosta on esim. nasalla hyvät todisteet, kuumatkoilla otettiin kuvia etääntyvästä maapallosta.

      • Anonyymi

        Väärennetyt kuvat ja maalaukset nyt ei kelpaa todisteeksi yhtään mistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väärennetyt kuvat ja maalaukset nyt ei kelpaa todisteeksi yhtään mistään.

        Vaatii pikkasen järkeä päätellä mitkä kuvat ovat väärennettyjä ja mitkä eivät. Parasta varmaan ettet katso kuvia lainkaan. Eivät ne ole sinua varten.

        Sama koskee kaikkia muitakin "todisteita". Eivät ne mihinkään riitä.

        Huomaa silti, etteivät sinunkaan juttusi mitään todista. Ne kun ovat yhtä riittämättömiä kuin kaikki muukin ja joku ne kuitenkin väärentää vielä kaiken lisäksi.


    • Anonyymi

      Paljonko tämmöisella ansaitsee? Suuoltaa jos jonnin moista diipa buupa .
      Paikalla 24/7, ei voi yksi ihminen noin valvoa ja kirjoittaa tämän suomi 24 palstoille , selkeästi tiimi työtä ja hö.
      Siksi täällä ei ole liikennettä.

      Koittakaa edes jotain parempaa juttua !

    • Anonyymi

      Tuota, tarkoitatko että jos joku ei usko litteäänmaahan niin on sitten "tähtihöhlä"?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe