Aihe

Voiko Asperger-nainen

Anonyymi

Saada miestä? Itselläni on sillä tavalla lievä as, että olen kuitenkin tosi sosiaalinen tuttujen ihmisten kesken ja kaipaan sosiaalista kanssakäymistä. Osaan myös jutella melko normaalisti. Joskus menee monologiksi, mutta ei pahemmin. Arastelen kuitenkin miehiä tosi paljon, ja en osaa tutustua luontevasti heihin. Pelottaa, että olen varmaan koko loppuelämäni yksin. :/

13

109

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Miksi se olisi este seurustelulle? Rohkeasti vaan tutustumaan miehiin.

  • Vastakkaisesta sukupuolesta ei kohdallani ole koskaan ollut muuta, kuin ylimääräistä vaivaa, huolta ja lisätyötä. Joten turhaan mietit, ihan helpommalla pääsee kaikki, kun ei vain etsi ketään sillä ennemmin tai myöhemmin se oikea tulee kohdalle.

   Mutta voithan halutessasi kokeilla vaikka jotain nettiprofiilia. Ensin tutustuu sen kautta ja sitten, kun hyvältä tuntuu niin reaalielämässä.

   • Ennen oli sinkut24 deittipalsta. Nykyään sekin taitaa olla KKK:n värväyspaikka.


  • Anonyymi

   No seksin saamiseen naisilta vaaditaan yleensä pulssi ja aina ei edes sitä. Parisuhde on sitten vaikeampi.

   Mutta vitsit sikseen eiköhän se onnistu onhan noita naisia vaikka kuinka paljon (Ja miehiä myös) joita yleensä vaan sanotaan ujoiksi jotka ovat vain aktiivisia tutussa piirissä.

  • Voi, ja paljon helpommin kuin as-mies, mutta kumppanin pitää tietää riittävästi kyseisestä oireyhtymästä ja siihen liittyvistä piirteistä ja käytösmalleista. Itse olen 29-vuotias mies ja sain diagnoosin viitisen vuotta sitten. Sen jälkeen olen seurustellut muutamia kertoja ja monesti onnistunut ensivaikutelman tekemisessä ja kätkemään as-piirteitä taka-alalle, mutta kyllä ne sieltä ennenpitkää ovat nostaneet päätään. Ja tässä tullaankin siihen, ymmärtääkö kumppani mistä jotkut piirteet johtuvat ja että koko ihmistä ei pidä silti määritellä as-diagnoosin ympärille. Yhdelle mun ikäiselle naiselle diagnoosini oli suurin turn-off tai ehkäpä jopa vain sen asian myöntäminen, kummasti hänen käytöksensä muuttui sen jälkeen ja kiinnostus hiipui. Vastaavasti parikin eksääni olivat mua selvästi vanhempia, joista toinen naureskeli jatkuvasti joillekin tavoilleni, rutiineilleni, sanoille, erityiskiinnostuksenkohteille jne. ja toinen ymmärsi asian, tiesi aiheeseen liittyen eikä siitä koskaan tehty sen isompaa numeroa.

   • Anonyymi

    Tuleeko asperger diagnooseja enää edes luulin että ne alkoi vaihtamaan niitä autismiksi vain?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuleeko asperger diagnooseja enää edes luulin että ne alkoi vaihtamaan niitä autismiksi vain?

    No siis kevättalvella 2016 mulla lähti suomalaisten bentsojen melkoisen kruununjalokiven Temestan käyttö vähän lapasesta ja se alkoi aiheuttamaan enemmän ahdistusta kuin mihin sen piti auttaa. Tuttu kaava varmasti monelle näitä popsineelle.

    Eräällä viikolla jouduin kolmesti sairaalan päivystykseen tuntikausia kestäneiden itkukohtausten, ajatusharhojen, paniikkikohtausten yms. takia ja alkuun se oli kummallista pallottelua ja lohdutuspalkintona annettiin jotain puolikkaita Opamokseja tai kirjoitettiin SSRI-reseptejä.

    Sitten kerran päivystysvuorossa oli psykiatrian dosentti, jota käsittääkseni pidetään jonkinlaisena nerona ja guruna. Hän teki AS-diagnoosin vartin jutustelulla, määräsi Ketipinoria joka oli siinä kohtaa varmasti ihan oikea lääke, ja teki lähetteen toiselle lääkärille missä myöhemmin varmistettiin AS-diagnoosi pidemmän kaavan mukaan, ja myös äitini oli silloin siinä kunnossa että pääsi paikalle kertomaan esim. lapsuudestani. Ja ihan heittämällä se diagnoosi mulle tuli. Kuitenkin koko kouluajan oli enemmän tai vähemmän sopeutumisvaikeuksia, opin lukemaan 3-vuotiaana, katsekontaktin ottaminen on aina ollut vaikeaa, pitkin elämää on tullut ja mennyt erilaisia erityiskiinnostuksenkohteita, muistini on tosi hyvä mitä tulee numeroihin, vuosiin, tilastoihin yms, arjessa on ne omat tietyt rutiinit jne. Jotkut ovat maininneet jotain myös puhetyylistäni, kävelytyylistä, seisoma-asennosta yms. motorisista jutuista.

    Mutta pitää muistaa että noi luettelemani piirteet eivät tietenkään kaikki näy päällepäin samanaikaisesti. Senpä takia olenkin todennäköisesti ihan normi tyyppi vaikkapa asiakkailleni, jos eivät ole jostain syystä aihepiiriin perehtyneet. Ja kuten tuossa
    edellisessä viestissä sanoinkin, niin olen yleensä myös onnistunut ensivaikutelmassa mitä tulee naisasioihin. Mutta pidemmän päälle kun nuo piirteet ovat tulleet ilmi, tai olen asiasta vaikka ihan suoraan sanonutkin, niin siinä tosiaan punnitaan se kumppanin ymmärrys.


  • Anonyymi

   Jokainen as-piirteinen on kukin yksilöllinen tapauksensa, että lähtökohtaisesti voi, ilman muuta!
   Ei sekään ole tavatonta, että kumpikin osapuoli on 'assi', koska he ymmärtävät ja sietävätkin, toistensa jopa kummallisia harrastuksia tai tapoja (ja rituaaleja) paremmin.
   Löytyy niinkin, että asuvat eri osoitteissa, koska moni assi kaipaa myös yksityistä 'mielentasaus' aikaa, tai on niin tarkka kodin sisustuksen ja tavaroiden paikoista tai arkirutiineista, että toinen tulee väkisinkin sotkeneeksi järjestystä, ehkä molemmin puolin. Mainitset kuitenkin, että olet lievä as .

   Itse vastailin syksyn puolella vähän tällä palstalla erään as-piirteisen juttuihin. Siinä rasittavaksi osoittautui se, ettei aloittaja reagoinut kunnolla viesteihin, vaan jatkoi omiaan siitä, mihin edellisessä jäi (mainitsit monologista). Lisäksi tuli väärinkäsityksiä. Laitan tähän huumorilla tehostetun esimerkin, vertauksen, minkä tyyppistä 'keskustelu' oli:
   - olkoon ruokaesittely marketissa, mihin kaikkeen ranskalaisia perunoita sopii käyttää. Esittelyn lomassa joku yleisöstä tuli kysyneeksi, että ovatkohan kotimaista alkuperää, noi perunat. - Kyllä, kotimaisia ovat... tähän as:ää omaava korjasi yleisöstä painokkaasti: - Mutta juurihan sanoit, että ne ovat ranskalaisia.... !

   Joillakin asseilla tuo muodollisuus (tekoälyn luonteisuus) ajaa kaiken yli. Muisti ja teknisyys on tarkka, mutta äärimmillään voi estää opiskelun. Kun tulee aika, jolloin saatuja tietoja pitää osata tiivistää, saattaa uuteen uskoon, jäsentää, tunnistaa asiayhteyksiä ja riippuvuuksia, soveltaa käytännön tilanteisiin, tulee vaikeuksia. Tiedon pelkkä luettelointi noin ilman aikojaan irrallisena (monologina!?) ei riitä (puppugeneraattori! )
   Ennen nettiaikoja viihteellisissä tupla tai kuitti -tapaisissa tietokilpailuissa assi saattoi olla tosi hyvä. Monologiakin on siis monenmoista, mutta noin siis tuossa mun 'keississä'. Mitä Sun monologi on, ehkä vain esitelmää jostain mieliaiheessta, ei sellainen vakavaa ole ;)
   ps. googlettamalla vaikka "asperger ja seksuaalisuus" tarinaa tulee putken täydeltä, siittä vaan sano...

  • Anonyymi

   Tässä yhteydessä on syytä mainita myös, ettei pelkkä kintaalla viittaaminen tietyille sosiaalisen elämän lainalaisuuksille tee naisesta aspergeriä.

   Osa naisista ymmärtää sosiaalisen kanssakäymisen säännöt erittäinkin hyvin mutta voi vapaaehtoisesti kieltäytyä noudattamasta niitä. Näin kannattaa tehdä esimerkiksi sellaisten asioiden kohdalla, jotka perinteisesti sallitaan miehille mutta ei naisille.

   Tällaisissa tapauksissa kyseessä ei ole asperger vaan kapinallinen jästipää, josta osa ihmisistä ei pidä yhtään ja osa pitää valtavasti.

  • Anonyymi

   Njaa, kaikilla on nykyään joku ”ominaisuus”, rohkeasti vaan matoa koukkuun!

   • Anonyymi

    Mitä "ominaisuus" on ?
    Jos ei löydy pilleri, leikkaus eikä puoskariperusteistakaan välitöntä parannusta, niin onko silloin kyseessä ominaisuus. Ominaisuuden kanssa on vaan selvittävä.

    Miten tämä suhtautuu palstan osin sisäsyntyiseen, tässä alati toistuvaan "ätmi"-ominaisuuteen, tarkoittaako tällainen ite-diagnoosi olla helpotustemppu eli ongelman ulkoistaminen yhteiskunnan suuntaan poliitikkojen vastuulle tms., ajatuksella "tehkää jotakin", vai muuten vain huokailua itekseen kun
    niin huono epätasa-arvoinen tsägä. On vaan selvittävä.

    Onko trumpismin kärkikaartin kapinainto ominaisuus, josta on vaan selvittävä huolimatta että edessä on mahdolliset vuosien pyttytuomiot.
    Näitä tuli vaan miettineeksi tuosta ominaisuus sanasta ; )


  • Anonyymi

   Hahhah
   Nice Yp

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   74
   10755
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   136
   7131
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   6026
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   19
   3281
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   145
   2279