Aihe

Paljonki pitäisi pyytää palkaa kesätöistä?

Anonyymi

Minulla on insinöörinkoulutus käyty ja tällä hetkellä opiskelen DI:ksi. Varsinaista työkokemusta aika vähän. Useamman kesän tehnyt varastotöitä. Sitten joitakin työssäoppimisia rautakaupassa ja kuljetusliikkeessä sekä lisäksi joitain pieniä harjoitteluja joissakin tehtailla. Olen hakenut erilaisiin tehtäviin kuten taloushallinnon ja operatiivisen hankinnan tehtäviin. Mietin vain, että kuinkahan paljon kehtaa pyytää palkkaa kun näistä hakemistani hommista ei varsinaista työkokemusta ole? Insinööriliiton suositus on 3100 €/kk (muualla kuin pääkaupunkiseudulla työskenteleville) valmistuneelle, joilla ei paljoa työkokemusta, mutta eipäilen rekrytoijien nauravan minulle, jos tuollaista liksaa pyytäisin määräaikaisesta kesätyöstä. Olisiko siis joku 2100 - 2400 €/kk realistinen toive? Riippuu varmasti minkä alan TES kyseessä jne. ja minkälainen tehtävä kyseessä.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Palkkaa enemmin kannattaa ottaa se OMAN ALAN työ harjoitteluna, palkka on vain bonusta.

   Omalle työpaikalle haettiin reilut 10 vuotta sitten insinööriä ns. taloontulovakanssille. Suurin osa hakijoista meni kuulemma suoraan ei-jatkoa-osastolle, koska ei ollut alalta minkäänlaista (insinööri)työkokemusta. Palkattu oli juuri valmistunut insinööri, jolla oli kuitenkin alalta työkokemusta. Kyseinen henkilö on yhä töissä, tosin aivan eri vakanssilla.

   Eli, älä mieti sitä palkkaa vaan ota vastaan vaikka huonostikin palkattu OMAN ALAN työ ja katso sitä sijoitukseksi tulevaisuuteen. Työpaikan saaminen tulevaisuudessa on helpompaa, kun on opiskeluajalta jo alan työkokemusta ja siten näyttöä osaamisesta. Sitä varastokokemusta, tai muutakaan ei alan kokemusta ei noteerata paikkaa täytettäessä.

  • Anonyymi

   Aloita vaikka tonnista, niin voit saada 800. 😆

  • Anonyymi

   Hieman putosin kärryiltä nuoren aloittajan postausta lukiessani. Kannattaisiko ensisijaisesti kuitenkin hakeutua oman alan hommiin?? Olet insinööri. Luulisin että opiskelusi on edellyttänyt pakollisen työharjoittelun. Minkä alan insinööri oikein olet. Hassaat pahasti shaanssisi jos lähdet vallan väärille urille hoipertelemaan. Pidä fokus tiukasti polulla. Jos hakeudut epämääräisiin kesätöihin, niin insinööripaperisi ei siellä merkitse mitään. Et saa insinöörinpalkkaa nurmikonleikkuusta. Nurmikonleikkuusta saa nurmikonleikkaajan palkan vaikka olisit tekniikan tohtori ja professori. Omalle alalle vaikka sitten suorittavaankin työhön. Käytä jokaista duunikokemusta ponnahduslautana ylöspäin. Palkka on silloin sivuseikka. Oikeanlainen työkokemus menee uraa etsiessä ehdottomasti palkan edelle.
   Ajattelen näin. Kuvitellaan että olet konetekniikan insinööri. Jos et saa alan insinöörityötä niin sitten hitsaamista harjoittelemaan konepajalle. Pidä fokus polulla. Elämässä kilpaillaan ja siksi fokus on pidettävä aina polulla. Saat samalla kasattua kontaktiverkostoa tulevia kamppailuja ja valintojasi varten.

  • Anonyymi

   Oman alan hommia nuo varastohommat ovatkin olleet kun logistiikkainsinööri olen. Sitä en tuonut esille aloituksessani. Mihinkään parempiin hommiin en päässyt kun tuota tutkintoa opiskelin tai olisin joskus päässyt, mutta aina oli esteitä. Tarjottiin määräaikaista log.insinöörille sopivaa toimistotyötä, mutten ottanut kun juuri silloin piti ruveta opparia tekemään. Tämä työpaikka ei olisi halunnut millään tavalla tukea opparin tekemistä ja työaika 40h/vk. Noh empä ottanut työtä vastaan kun jo opintolainahyvityksenkin menettää kun opinnot viivästyy. Olisin jäänyt ikiopiskelijaksi roikkumaan koulun kirjoille. Esimiestehtäviin eivät ota ellei ole enemmän työkokemusta. Sitten kerran olisin saanut kunnon kesätöitä, mutta olin jo tehnyt sopparin noista mainitsesmista varastohommista. Kyllä harmitti, mutta en ruvennut purkamaan sopimusta ja oli silloin opparin teon jälkeen mukavampi tehdä vaihteeksi yksinkertaista työtä.

   Itsellä oli kuitenkin jatko-opinnot mielessä kun AMK:ssa opiskelin niin en koulun rinnalle edes etsinyt töitä. Ei nimittäin ollut kovin kummoista töissäkäyvien suoriutuminen kursseista kun sitäkin sai seurata sivussa. Ainoastaan kesäisin hain töitä. Niissäkin aikoissa suhteet ratkaisee ja ensisijaisesti paikat annettiin niille, jotka olivat ovat edellisenäkin kesänä samassa työpaikassa. Siksi pääsin niin helposti aina varastohommiin. Nuo kelpaisi harjoittelujen täyttämiseksi insinööriopintoihin kun parempia paikkoja ei ollut tarjolla. Raha houkutti enemmän kuin mennä ilmaiseksi johonkin insinööriharjoitteluihin vaikka ei se pidemmän päälle hyvä ole. Ehkä sitten viimeistään työttömänä, jos ei löydy parempaa niin sitten johonkin ilmaiseen harjoitteluun. Kyllä tässä on joutunut 14 tuhatta euroo ottamaan opintolainaa etten lähe ihan helpolla mihinkään hikipajaan tekemään ilmaista työtä. Olen kuullut noistakin juttuja, että pidetään kaveria työkkärin kautta puol vuotta ja sanotaan aluksi, että saatat saada vakipaikan, jos olet ahkera. Sitten pistetään kaveri kylmästi pellolle ja otetaan toinen tilalle tehden samat lupaukset. Tiedän kyllä niitäkin tapauksia, joissa jotkut ovat saaneet vakipaikan kun ovat olleet harjoittelussa. Noh eipä ole ajankohtainen asia meikäläisen kannalta. Kesäksi jotain työtä etittävä ja etittävä jostain muualta apua palkan suhteen vaikka liiton sivuilta.

   • Anonyymi

    Mitäpä jos tekisit kokoaikatyötä pitkin vuotta ja siinä sivussa opiskelisit? Samalla kertyy työkokemusta eikä tarvitse ottaa lainaa. Et myöskään tarvitse kesätyötä sillö eihän muutaman kuukauden kesätöillä elä nykyään pitkin vuotta eikä siitä kerry säästöjä ja jos kyse on paskaduunista niin miksi sitä sitten on pakko just kesällä tehdä? Yhtä hyvin sitä paskaduunia voi tehdä talvellakin tai vaikka pitkin vuotta tasaisesti ja tai kokoaikaisesti.


  • Anonyymi

   Miksi et vaan opiskelisi koko kesää myöskin? Mihin tarvitset kesätyötä? Miten olisi talvityö? Tai entäpä jos tekisit pitkin vuotta työtä niin ei tarvitse hankkia kesätyötä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   7952
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   118
   7758
  3. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   514
   6006