Aihe

Ehdotukseni Lehdon korvaajaksi

Seuraavan lähetin Helsingin Sanomiin.

"Jos ja kun Aulus Lehdosta pitää luopua, jos halutaan teknisesti haastavia ristikoita, pidän Teemu Pallosta suomen parhaana haastavarakenteisten ristikoiden laatijana. Hän osaa laittaa rinnakkaisia sanoja ilman, että risteävät ovat huonoja. Toiseksi parhaana laatijana tässä suhteessa pidän Erkki Vuokilaa.

Lehto onnistuu joskus luomaan sanastoltaan hyviä ristikoita, mutta niin tapahtuu nykyisin todella harvoin.

Jos tärkeintä ei ole rinnakkaiset/vierekkäiset ratkaisusanat, Juha Leinonen ja Kimmo Sillankorva ovat suositukseni Lehdon korvaajiksi.
"

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sama kaltaisia ehdotuksia löytyy Sanariksen foorumista mm, nimimerkeiltä Pekkatyttö ja Riku. Jälimmäusen kommentti on varsin rehellinen:

   Miellän itseni jokseenkin jonkinlaiseksi, vaan en ymmärrä Lehdon vaakunatöherryksiä. Veikkonen taitaa sotkea niitä ihan tarkoituksella. Täyttelen näitä joutessani, harvoin lähettelen eteenpäin. Typeriä tekeleitä monista mainioista vihjeistä huolimatta. Paljonkohan HS maksaa moisista hänelle? Äidinkielestämme väitelleenä kehtaan moittia Lehtoa laadintasaavutuksistaan. HS on senverran arvovaltainen lehti, jotta se voisi vaihtaa laatijaa. Eki varmaankin auttaisi.

   Mutta Sanariksen ohella IS Ristikot tuottaa laadukkaita ristikoita.

   • Anonyymi

    Jos saatte savustettua Aulis Lehdon ulos vuosikymmenten työstään niin kuka on lankulla seuraavana? Onko jahdattavien lista pitkäkin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos saatte savustettua Aulis Lehdon ulos vuosikymmenten työstään niin kuka on lankulla seuraavana? Onko jahdattavien lista pitkäkin?

    Aulis Lehdon ristikoiden kuvituksen ja sanaston laatu on häpeäksi koko ristikkoalalle. Hesari on arvostettu lehti, joka ansaitsee laadukkaammin toteutettuja ristikoita. Ei tässä muista ole kyse.

    Muista mielipiteeni löytyy säikeestä "Ristikoiden yleinen laatutaso".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos saatte savustettua Aulis Lehdon ulos vuosikymmenten työstään niin kuka on lankulla seuraavana? Onko jahdattavien lista pitkäkin?

    Ymmärtääkseni Lehdon ristikoiden laatu on vuosi vuodelta laskenut. Näin päättelen eräiden kirjoittelusta, joissa kerrotaan Lehdon laiskistumisesta. Itselläni ei ole laajaa kuvaa asiasta. Viimeajat ovat olleet eräänlaista vuoristorataa, jotta erittäin huonojen ristikoiden välissä on kohtalaisen hyvinkin laadittuja ristikoita.


  • Anonyymi

   Nimimerkki Pike ihailee Auliksen ristikoiden kuvitusta, koska se vaikeuttaa hoksaamista.

   Joissakin tapauksissa sitä ymmärrän. Parhaimmillaan kuvakulma on sopivalla tavalla haastava. Tällaisia kuvia voi verrata Juha Hyvösen monitulkintaisiin kuviin. Hyvösellä monitulkintaiset kuvat ovat kuitenkin teräviä. Tällaisten kuvien ei tarvitse olla suutuisia.

   Jossakin määrin suttuiset kuvat, joita Pike myös ymmärtääkseni ihailee ovat sellaisia, että niissä ideaa ei heti hahmota.

   Mutta sellaisten kuvien ihannointi, joista ei meinaa saada mitään tolkkua, on minusta jo epämoraalista. Diginäkin on monesti vaikeuksia saada selvää, saati paperilehdestä.

   Suttuinen ristikko on rasittava lukea, vaikka olen oppinut tutkimaan niitä rennommalla otteella välttyäkseni päänsäryltä. Suttuisuuden ihannointi ei tältä näkökulmalta tuunu kivalta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   5028
  2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   1558