Aihe

Miten jäähdytätte pizzan?

Anonyymi

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En jäähdytä vaan syön pizzani lämpimänä eli vasta uunista otettuna. Jos jää tähteitä niin jäähtyvät itsestään huoneenlämmössä.

      • Anonyymi

        Pitsan tähteet voi käyttää uuden pitsan täytteinä. Alun perinhän pitsa tehtiin tähteistä kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitsan tähteet voi käyttää uuden pitsan täytteinä. Alun perinhän pitsa tehtiin tähteistä kokonaan.

        Joo, ja karvaranteiden pitserioissa käytetään kaikki lautasille jääneet jämät- noh, kierrätystähän sekin.


      • Anonyymi

        Et sitten kovin kuumana uunia pidä jos pizza vain lämmin, 250-300C uunista se tulee kuumana ja juusto kestää kauan jäähtyä. Kotona helppo viedä hetkeksi talvella vaikka parvekkeelle, mutta pizzeriassa ei jaksaisi odottaa ja siellä juustoakin enemmän. Kesällä voi jäähdyttää tuulettimella ellei halua vettä käyttää. Kuumat ruuat ovat ehkä tärkein syy kurkkusyövän syntymiseen, mies on fiksu kun ei halua polttaa suutaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitsan tähteet voi käyttää uuden pitsan täytteinä. Alun perinhän pitsa tehtiin tähteistä kokonaan.

        Säilyyhän ne jääkaapissa, lämmittää sitten mikrossa. Teen samalla vaivalla kerralla usemman tai paremminkin tuunaan kaupan pizzoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et sitten kovin kuumana uunia pidä jos pizza vain lämmin, 250-300C uunista se tulee kuumana ja juusto kestää kauan jäähtyä. Kotona helppo viedä hetkeksi talvella vaikka parvekkeelle, mutta pizzeriassa ei jaksaisi odottaa ja siellä juustoakin enemmän. Kesällä voi jäähdyttää tuulettimella ellei halua vettä käyttää. Kuumat ruuat ovat ehkä tärkein syy kurkkusyövän syntymiseen, mies on fiksu kun ei halua polttaa suutaan.

        Kyllä minulla kotitekoisessa pizzassa enemmän juustoa kuin pizzerian pizzassa. Muitakin aineksia enemmän.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Kyllä minulla kotitekoisessa pizzassa enemmän juustoa kuin pizzerian pizzassa. Muitakin aineksia enemmän.

        Joissakin pizzerioissa on valtavasti rasvaista juustoa. Itse lisään valmispizzaan muita täytteitä ja sinihomejuustoa ja kevytjuustoa, silti juustomäärä pienempi. Vähemmälläkin suonet tukkeentuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin pizzerioissa on valtavasti rasvaista juustoa. Itse lisään valmispizzaan muita täytteitä ja sinihomejuustoa ja kevytjuustoa, silti juustomäärä pienempi. Vähemmälläkin suonet tukkeentuu.

        Joo, juustoa ei tarvitse kuin vähän näön ja maun vuoksi. Tärkeintä pitsassa on kunnon pohja ja reilusti hyvää tomaattisoosia. Päällisiä voi laittaa jonkun verran, muttei niiläkään pidä peitellä koko lättyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin pizzerioissa on valtavasti rasvaista juustoa. Itse lisään valmispizzaan muita täytteitä ja sinihomejuustoa ja kevytjuustoa, silti juustomäärä pienempi. Vähemmälläkin suonet tukkeentuu.

        Missä sellainen pizzeria on? Paras Helsingissä on Via Tripunali Sofiankadulla. Toinen heidän paikoistaan on vielä katsastamatta. Eines tai muita ruokakaupan pizoja en osta vaan teen itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä sellainen pizzeria on? Paras Helsingissä on Via Tripunali Sofiankadulla. Toinen heidän paikoistaan on vielä katsastamatta. Eines tai muita ruokakaupan pizoja en osta vaan teen itse.

        Lähes joka kaupungissa. Joissakin pizzoissahan on täytteenä vain juustoa, 3 juuston pizza tms ja yleensäkin muita täytteitä säästeliäästi, mutta juustoa paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähes joka kaupungissa. Joissakin pizzoissahan on täytteenä vain juustoa, 3 juuston pizza tms ja yleensäkin muita täytteitä säästeliäästi, mutta juustoa paljon.

        Ei pizzaaa täytetä millään. Se on avonainen lätty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pizzaaa täytetä millään. Se on avonainen lätty.

        Tilaapa ensi kerralla kuorrutteilla :D


    • Anonyymi

      Jäähdyttämisestä en tiedä, mutta pitsa kannattaa lämmittää höyrykeittimellä. Silloin kovat reunatkin pehmenevät eivätkä riko suuta.

      • Anonyymi

        Kovat reunat ei hyvät, mutta sopivan rapeat paras, lötköt myös huonot. Välillä joutuu kuivaamaan peltiä talouspaperilla jos tomaateista tms valuu paljon nestettä.


    • Anonyymi

      Jäähdyttelijät huom! Muistakaa ettei pitsaa saa säilyttää pitsalaatikossa, josta irtoaa pitsaan myrkkyjä.

      • Anonyymi

        Eipä pahvissa taida pahemmin myrkkyjä olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä pahvissa taida pahemmin myrkkyjä olla.

        Kierrätysmateriaalista tehty pitsalaatikko saattaa sisältää mineraaliöljyjäämiä, ftalaatteja ja muita ympäristöstä peräisin olevia haitallisia aineita. Kun pizza on kuuma, se kuumentaa myös laatikon, ja jos siinä on haitallisia aineita, ne lähtevät liukenemaan voimakkaasti. Pizzan rasva vetää niitä itseensä.

        Laatikko käy pizzan kuljetukseen, mutta tuntia pidempään sitä ei saa pitää siinä. Jääkaappiin pizza pitäisi laittaa jossain muussa astiassa.


    • Anonyymi

      Jäähdytän ihan vain huoneenlämmössä noin 5-10 minsaa ja ylijäänyt pakkaseen pakastuspussissa myöhempää nautintoa varten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Stockmannista kirpputori

      Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
      Maailman menoa
      121
      4797