Aihe

Mielttömän suuret mustat aukot

Anonyymi

Astrofyysikkojen mukaan avaruudessa voi olla alkukantaisia, aivan mielettömän suuria mustia aukkoja, joiden koko olisi jopa triljoona kertaa Auringon massa (10^18).

Tällaiset mustat aukot sijaitsevat galaksien välisessä avaruudessa, joten niiden havaitseminen suoraan on mahdotonta. Kysymyksessä on itse asiassa avaruuden valtaisa repeämä. Ne ovat syntyneet jo ennen galaksien muodostumista ns. alkuräjähdyksen välittömänä seurauksena. Aika-avaruus ei olisikaan niin yhtenäisen laakea kuin on luultu. Siinä on isoja reikiä!

7

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kaikki mustat aukot ovat reikiä (meidän näkökulmastamme katsottuna). Ei reiän kokoluokka muuta asiassa mitään.

   • Anonyymi

    Muuttaa se kokoluokan, koskapa jättimäisen mustan aukoan halkaisija voi olla yli 600.000 valovuotta. Vertaapa sitä Linnunradan halkaisijaan noin 100.000 valovuotta.


  • Anonyymi

   "Tällaiset mustat aukot sijaitsevat galaksien välisessä avaruudessa, joten niiden havaitseminen suoraan on mahdotonta. "

   Noin isoista mustista aukoista lähtevät gravitaatioaallot on kyllä havaittu. Pari kuukautta sitten havaittiin kahden SLABin yhteentörmäyksestä lähtevät aallot. Niiden massa oli 10^12 Auringon massaa, runsaasti enemmän kuin suurimpien tunnettujen mustien aukkojen massa.
   https://arxiv.org/abs/2012.14721

   • Anonyymi

    Kiitos tiedosta!


  • Anonyymi

   Näitä super kokoisia mustia aukkoja ei kannata mennä katselemaan kovin läheltä!
   Sama pätee kun menee katselemaan auringon pimennystäkin, ettei mene liian lähelle...katselee vain takapihalta eikä mene etupihalta katselemaan tai jopa talon katolta joka todella lähellä.

  • Anonyymi

   Kaikki tähdet aikanaan sammuu ja niiden materia kertynee pitkässä ajansaatossa mustiin aukkoihin jotka myös mahdollisesti hakeutuvat yhteen.
   Voisi kuvitella että tulee uusi BigBang, mutta ehkäpä ei materia riitä kun karannut tyhjyyteen...toisaalla voi se puuttuva materian määrä tehdä sen tarvittavan sysäyksen!

   Kokoluokat ei silloin mittailla meidän pienen auringon mitoilla vaan galaksien mitoilla montako miljoonaa galaksia sen koko on....

  • Anonyymi

   Tänä vuonna on kauppoihin tullut viime vuonna kirjoitettu kirja Mustat aukot, viimeistä tietoa mustista aukoista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   152
   8177
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   291
   5239
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   212
   3141