Aihe

Mitä kunnallisverolla saa nykyään?

Anonyymi

Sähkö, vesi ja lämpö on yhtiöitetty ja sieltå tulee laskut erikseen. Terveydenhoidosta ja hammashoidosta tulee laskut. Lastenhoidosta tulee laskut. Tiet on aika huonot. Rakennusluvat yms maksaa. Koulusta ei tule kyllä laskuja. Mitä vielä? Kaupungintalo on kohta komiana, mutta eipä se muuta hyödytä? Mitä saan kunnallisverolla?

12

89

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kun sähkö, vesi ja lämpö on yhtiöitetty niin silloin siitä maksetaan oikea hinta eikä se rasita kunnallisveroa.
   Terveyden- ja hammashoidosta tulevat laskut eivät vastaa lähimainkaan todellisuutta. Niihin käytetään huomattavia summia verorahoja.
   Teiden ja katujen käyttäminen on harvinaisen halpaa. Ne maksut mitä autoilusta peritään eivät riitä lähellekään mitä tienpito tarvitsee. Sitäpaitsi kunta ei saa autoilusta tuloja muuta kuin valtionapujen kautta.
   Tasa-arvoinen koulutus on Suomessa arvokas asia ja sen kuuluukin olla ilmainen.
   Kaupungintalo on turha koska kaupungin virkamiehet voitaisiin sijoittaa kaupungilla tyhjänä oleviin liikekiinteistöihin. Kaupungintalo voitaisiin myydä jollekin rakennusyhtiölle ja muuttaa asunnoiksi.

   • Anonyymi

    Nuo kaikki muut luettelemasi asiat sitten eivät rasita kunnallisveroa kun niitä ei ole yhtiöitetty/ulkoistettu/yksityistetty?

    Eiköhän se ole jo lähtökohtaisesti niin että jokainen yhtiö yrittää tehdä mahdollisimman suurta voittoa osakkailleen, ja kenen muidenkaan kuin asiakkaidensa kustannuksella.

    Ja minkä verran on euromääräisesti nämä "lähimainkaan, huomattavia summia, eivät riitä lähellekään"?
    Kovin on ympäripyöreitä ja ylimalkaisia summia, joten aika hankala arvioida että onkohan noin.
    Itse veikkaan että ei taida olla, raha kyllä kelpaa mutta missään se ei näy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nuo kaikki muut luettelemasi asiat sitten eivät rasita kunnallisveroa kun niitä ei ole yhtiöitetty/ulkoistettu/yksityistetty?

    Eiköhän se ole jo lähtökohtaisesti niin että jokainen yhtiö yrittää tehdä mahdollisimman suurta voittoa osakkailleen, ja kenen muidenkaan kuin asiakkaidensa kustannuksella.

    Ja minkä verran on euromääräisesti nämä "lähimainkaan, huomattavia summia, eivät riitä lähellekään"?
    Kovin on ympäripyöreitä ja ylimalkaisia summia, joten aika hankala arvioida että onkohan noin.
    Itse veikkaan että ei taida olla, raha kyllä kelpaa mutta missään se ei näy.

    Veikkaamista varten on Veikkaus Oy. Jos talouden pito kiinnostaa niin kannattaa perehtyä kotikaupungin budjettiin.
    Aloituksessa kirjoitetaan kunnallistaloudesta ei valtion taloudesta. Voihan sitä valtion taloudestakin keskustella kunhan ei sekoittele asioita mielin määrin.


  • Anonyymi

   Yksityisen hammashoidon maksut ei ole kaukana kunnallisesta. Autoilijoilta peritään niin monella eri tasolla että kunnallinen, tie tai kilometrimaksut on aivan överi. Ne jotka väittää muuta ei taida lukea muuta kuin kommunistiaviiseja.

  • Anonyymi

   Eniten ottaa päähän vanhustenhoidon ulkoistaminen näille kovaa voittoa hoidon laadun kustannuksella tekeville yksityisille toimijoille.
   Yksityisissä voittoa tavoittelevissa kioskeissa tapahtuvat ne pahimmat ihmisoikeusrikkomukset.
   Siellä on vanhuksia tippunut sängyistään lattioille kun eivät ole päässeet edes tarpeilleen ja ovat joutuneet laskemaan alleen...

   Korona aikana tartunnan saaneita hoitajia on mennyt sairaana töihin, ei ole käytetty asianmukaisia suojaimia, jne jne... ei ihme että Korona on levinnyt nimenomaan näissä yksityisissä hoivakodeissa...

   Että tuonlaista "laatupalvelua" koko ikänsä hurjia summia veroa maksanut ihminen sitten lopulta niillä verorahoilla saa.
   Voisi melkein sanoa että jotain on pielessä ja pahasti...

   Suosittelenkin kilpailuttamaan eri kunnat että tietää tarkalleen veroprosentin, ja että mitä sillä tarkalleen ottaen sillä tulee saamaan.
   Sopimukseen kannattaakin lisätä myös sanktio siltä varalta että kunnalle iskee myöhemmin ahneus, ja halu alkaa huonontamaan sinulle tarjottavia palvelujaan, kuten vaikkapa niitä vanhusten hoivapalveluita.

  • Anonyymi

   Kaukolämpön hintakin nousee joka vuosi 8-10% eikä loppua näy. Polttoaineiden hinnat nousee joka vuosi. Sähkön kulutus kallistuu joka vuosi. Lässytetään että vero ei nouse. Kuluja voi nostaa myös muilla nimekkeillä ja silti maksut nousee. Esim jätemaksu. Tämäki ilmeisesti yhtiöitetty ja maksat vaikket käytä. Voiko olla perustuslain mukainen? Erilaisia veroluonteisia maksuja jotka on pakko silti maksaa riittää meillä täällä Suomessa ja Torniossa. Kauppoja pitää sulkea kun ihmiset kupataan rahattomiksi erilaisilla maksuilla ja veroilla ja siirretään ihmisten rahat kunnalle valtiolle eu.lle ja muihin maihin. Ei mitään järkeä. Pahenee vuosi vuodelta.

  • Anonyymi

   Lappi itsenäiseksi!
   Loppuu tämä kansalaisten kuppaaminen ja yhteisten varojen lahjoittaminen valtakunnan rajojen ulkopuolelle!

  • Anonyymi

   Mitä tapahtuisi jos vaikka joskus alennettaisiin veroja ja maksuja? EU.lle voisi vaikka pikkaisen varovasti ilmaista että tämä elpymispaketti on moraalisesti tarkasteltuna kestämätön ja Suomen kansa ei anna meille mandaattia osallistua tähän. Kiitti hei.

   • Anonyymi

    unohtui tärkeä listauksesta: kaupungin pitää myös elättää alueen komppis yrittäjät. veronmaksajien kustannuksella, kuten kaupungintalon remppa. aivan älytön projekti, sielä sitä sitten on hyvä kupata veronmaksajien rahat pois eikä muuta antaa veronmaksajille takaisin kuin ruma peltilahna möljälle ja sekin tietyn lahkon tekijäille. muutan pois heti kun pääsen tästä pajalan soturien seurakunnasta...


  • Anonyymi

   2018 tehty päätös että Finnvera takaa suomalaisten rahoilla turvevoimalan rakentamisen Ruandaan. Kyllä on ilo maksaa veroja. Kuinka paljon sitä kehitysapua kaikkineen oikeasti maksetaan sen virallisen avun ja muiden tukien lisäksi. Meiltä leikataan ja kurjistetaan ja syyllistetään. Ja rahat afrikkaan kaikki vaan. Mitä ihmettä tälle maalle on tapahtunut?!

   • Anonyymi

    SDP ja vihreät tapahtui. Eipä tästäkään voi syyttää kun aivopestyjä äänestäjiä jotka luulee, että valtiolla on loputtomasti rahaa kaikkeen mitä luvataan.


   • Anonyymi

    http://www.valtionbudjetti.fi/
    Vaikka aloituksessa tarkoitetaan kunnallistaloutta niin yllä olevasta linkistä löydät havainnollisen kartan valtion tuloista ja menoista.

    Ja Kansaivälinen kehitysyhteistyö vie valtion budjetista 853,5 miljoonaa euroa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   534
   5342
  2. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   434
   5170
  3. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   3681