Mitä kunnallisverolla saa nykyään?

Anonyymi

Sähkö, vesi ja lämpö on yhtiöitetty ja sieltå tulee laskut erikseen. Terveydenhoidosta ja hammashoidosta tulee laskut. Lastenhoidosta tulee laskut. Tiet on aika huonot. Rakennusluvat yms maksaa. Koulusta ei tule kyllä laskuja. Mitä vielä? Kaupungintalo on kohta komiana, mutta eipä se muuta hyödytä? Mitä saan kunnallisverolla?

21

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun sähkö, vesi ja lämpö on yhtiöitetty niin silloin siitä maksetaan oikea hinta eikä se rasita kunnallisveroa.
      Terveyden- ja hammashoidosta tulevat laskut eivät vastaa lähimainkaan todellisuutta. Niihin käytetään huomattavia summia verorahoja.
      Teiden ja katujen käyttäminen on harvinaisen halpaa. Ne maksut mitä autoilusta peritään eivät riitä lähellekään mitä tienpito tarvitsee. Sitäpaitsi kunta ei saa autoilusta tuloja muuta kuin valtionapujen kautta.
      Tasa-arvoinen koulutus on Suomessa arvokas asia ja sen kuuluukin olla ilmainen.
      Kaupungintalo on turha koska kaupungin virkamiehet voitaisiin sijoittaa kaupungilla tyhjänä oleviin liikekiinteistöihin. Kaupungintalo voitaisiin myydä jollekin rakennusyhtiölle ja muuttaa asunnoiksi.

      • Anonyymi

        Nuo kaikki muut luettelemasi asiat sitten eivät rasita kunnallisveroa kun niitä ei ole yhtiöitetty/ulkoistettu/yksityistetty?

        Eiköhän se ole jo lähtökohtaisesti niin että jokainen yhtiö yrittää tehdä mahdollisimman suurta voittoa osakkailleen, ja kenen muidenkaan kuin asiakkaidensa kustannuksella.

        Ja minkä verran on euromääräisesti nämä "lähimainkaan, huomattavia summia, eivät riitä lähellekään"?
        Kovin on ympäripyöreitä ja ylimalkaisia summia, joten aika hankala arvioida että onkohan noin.
        Itse veikkaan että ei taida olla, raha kyllä kelpaa mutta missään se ei näy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo kaikki muut luettelemasi asiat sitten eivät rasita kunnallisveroa kun niitä ei ole yhtiöitetty/ulkoistettu/yksityistetty?

        Eiköhän se ole jo lähtökohtaisesti niin että jokainen yhtiö yrittää tehdä mahdollisimman suurta voittoa osakkailleen, ja kenen muidenkaan kuin asiakkaidensa kustannuksella.

        Ja minkä verran on euromääräisesti nämä "lähimainkaan, huomattavia summia, eivät riitä lähellekään"?
        Kovin on ympäripyöreitä ja ylimalkaisia summia, joten aika hankala arvioida että onkohan noin.
        Itse veikkaan että ei taida olla, raha kyllä kelpaa mutta missään se ei näy.

        Veikkaamista varten on Veikkaus Oy. Jos talouden pito kiinnostaa niin kannattaa perehtyä kotikaupungin budjettiin.
        Aloituksessa kirjoitetaan kunnallistaloudesta ei valtion taloudesta. Voihan sitä valtion taloudestakin keskustella kunhan ei sekoittele asioita mielin määrin.


    • Anonyymi

      Yksityisen hammashoidon maksut ei ole kaukana kunnallisesta. Autoilijoilta peritään niin monella eri tasolla että kunnallinen, tie tai kilometrimaksut on aivan överi. Ne jotka väittää muuta ei taida lukea muuta kuin kommunistiaviiseja.

    • Anonyymi

      Eniten ottaa päähän vanhustenhoidon ulkoistaminen näille kovaa voittoa hoidon laadun kustannuksella tekeville yksityisille toimijoille.
      Yksityisissä voittoa tavoittelevissa kioskeissa tapahtuvat ne pahimmat ihmisoikeusrikkomukset.
      Siellä on vanhuksia tippunut sängyistään lattioille kun eivät ole päässeet edes tarpeilleen ja ovat joutuneet laskemaan alleen...

      Korona aikana tartunnan saaneita hoitajia on mennyt sairaana töihin, ei ole käytetty asianmukaisia suojaimia, jne jne... ei ihme että Korona on levinnyt nimenomaan näissä yksityisissä hoivakodeissa...

      Että tuonlaista "laatupalvelua" koko ikänsä hurjia summia veroa maksanut ihminen sitten lopulta niillä verorahoilla saa.
      Voisi melkein sanoa että jotain on pielessä ja pahasti...

      Suosittelenkin kilpailuttamaan eri kunnat että tietää tarkalleen veroprosentin, ja että mitä sillä tarkalleen ottaen sillä tulee saamaan.
      Sopimukseen kannattaakin lisätä myös sanktio siltä varalta että kunnalle iskee myöhemmin ahneus, ja halu alkaa huonontamaan sinulle tarjottavia palvelujaan, kuten vaikkapa niitä vanhusten hoivapalveluita.

    • Anonyymi

      Kaukolämpön hintakin nousee joka vuosi 8-10% eikä loppua näy. Polttoaineiden hinnat nousee joka vuosi. Sähkön kulutus kallistuu joka vuosi. Lässytetään että vero ei nouse. Kuluja voi nostaa myös muilla nimekkeillä ja silti maksut nousee. Esim jätemaksu. Tämäki ilmeisesti yhtiöitetty ja maksat vaikket käytä. Voiko olla perustuslain mukainen? Erilaisia veroluonteisia maksuja jotka on pakko silti maksaa riittää meillä täällä Suomessa ja Torniossa. Kauppoja pitää sulkea kun ihmiset kupataan rahattomiksi erilaisilla maksuilla ja veroilla ja siirretään ihmisten rahat kunnalle valtiolle eu.lle ja muihin maihin. Ei mitään järkeä. Pahenee vuosi vuodelta.

    • Anonyymi

      Lappi itsenäiseksi!
      Loppuu tämä kansalaisten kuppaaminen ja yhteisten varojen lahjoittaminen valtakunnan rajojen ulkopuolelle!

    • Anonyymi

      Mitä tapahtuisi jos vaikka joskus alennettaisiin veroja ja maksuja? EU.lle voisi vaikka pikkaisen varovasti ilmaista että tämä elpymispaketti on moraalisesti tarkasteltuna kestämätön ja Suomen kansa ei anna meille mandaattia osallistua tähän. Kiitti hei.

      • Anonyymi

        unohtui tärkeä listauksesta: kaupungin pitää myös elättää alueen komppis yrittäjät. veronmaksajien kustannuksella, kuten kaupungintalon remppa. aivan älytön projekti, sielä sitä sitten on hyvä kupata veronmaksajien rahat pois eikä muuta antaa veronmaksajille takaisin kuin ruma peltilahna möljälle ja sekin tietyn lahkon tekijäille. muutan pois heti kun pääsen tästä pajalan soturien seurakunnasta...


    • Anonyymi

      2018 tehty päätös että Finnvera takaa suomalaisten rahoilla turvevoimalan rakentamisen Ruandaan. Kyllä on ilo maksaa veroja. Kuinka paljon sitä kehitysapua kaikkineen oikeasti maksetaan sen virallisen avun ja muiden tukien lisäksi. Meiltä leikataan ja kurjistetaan ja syyllistetään. Ja rahat afrikkaan kaikki vaan. Mitä ihmettä tälle maalle on tapahtunut?!

      • Anonyymi

        SDP ja vihreät tapahtui. Eipä tästäkään voi syyttää kun aivopestyjä äänestäjiä jotka luulee, että valtiolla on loputtomasti rahaa kaikkeen mitä luvataan.


      • Anonyymi

        http://www.valtionbudjetti.fi/
        Vaikka aloituksessa tarkoitetaan kunnallistaloutta niin yllä olevasta linkistä löydät havainnollisen kartan valtion tuloista ja menoista.

        Ja Kansaivälinen kehitysyhteistyö vie valtion budjetista 853,5 miljoonaa euroa.


    • Anonyymi

      Ajatteles nyt vaikka näin:
      Joudut kolariin ja sieltä sinut kiidätetään sairaalaan. Makoilet siellä yhden kuukauden ja se maksaa sinulle 1369 euroa (noin). Kunta ottaa maksettavakseen sairaalan sinusta koituvat kaikki maksut ja ne ovat yhteensä 15500 euroa (vähennetty omaosuus). Ja kunnan onneksi et joutunut leikkaukseen ja tehohoitoon tässä kuvitelmassa.

      Lisäksi saat kävellä valaistuilla kaduilla (kunnan verotuloilla tämä maksetaan) ja turvanasi on vieläpä poliisit. Tai jos putoat avantoon ja pelastuslaitos pelastaa sinut, niin tämäkin on kuntaveroilla tuotettua palvelua.

      Kadut, puistot ja julkiset tilat ovat kunnossa. Kunta maksaa.

      Ja valittamasi hammashoito-, terveyskeskus- ja päivähoitomaksut olisivat neljä kertaa suuremmat kuin ovat nyt.

      Niin ja koulutus on ilmaista. Peruskoulu, lukio , ammattikoulut sekä korkeakoulut.

      Paljon saat pienellä rahalla. Kunta olemme me. Me äänestämme päättäjät päättämään asioistamme.

      • Anonyymi

        Poliittista jargoni jauhantaa. Kliseistä lätinää... onnettomuuden sattuessa ehdin kuolla matkalla kaukaiseen sotekeskukseen (koska maakunnat). Katuvalot sammuvat illalla säästösyistä tai joka toinen palaa jos on vielä pystyssä. Avantoon tippuessa kukaan ei löydä tai ehkä kesällä sitten. Katujen kunnosta ei kehtaa mainita ja puistoissa narkkien neuloja. Työssäkäyvät maksavat päiväkoti yms palvelut jo nyt moninkertaisena, kun verot kerätään joka välissä ja lisäksi vielä nuo maksut. Koulutus on kriisissä. Levottomat suuret ryhmät ja opettajat jotka eivät saa puuttua. Plaa plaa plaa.


      • Anonyymi

        Niin äänestetään. Esim sdp.n listoilla huippuja tyyppejä. Mutta en ikänä voi äänestää enää sdp.tä Marinin ja Mäkysen ja kumppaneiden vuoksi. Aivan hullua touhua. Nostetaan omien veroja ja lähetetään rahat pois. Yrittäjyydestä ei mitään ymmärrystä. Kaikki valtiolle ja kunnalle töihin. Progressiivinen kunnallisvero ja listaamattomien osingot. Ei jää kellään mitään käteen. Tai kaikille jää yhtä vähän niin eipä tarvi enää raataa kun ei siitä mitään hyödy. Paskat opiskelustakaan kun ei saa tienata ja vaurastua. Saman näkkärin saa makaamalla vupkrakämpässä sossunmaksamalla tuella. Eipä tarvi kauppojakaan ja kulttuurikin hoituu yhteisellä ilmaisella pakollisella kuorolaululla. Yhteinen valtion valintaliike josta voi hakea tarvittavan kansalaisuniformun ala pohjois-korea. Aivan tajutonta touhua. Ei ole sdp entisellään.


    • Anonyymi

      Kunnallisverot menee sossupersujen elätykseen.

    • Anonyymi

      toukokuu 21, 202121:25
      Suomi velkaantuu, Marinin hallitus lapioi kehi­tys­a­puun 3,4 miljoonaa euroa joka päivä – suoma­laiset maksavat jopa Etio­pian sääen­nus­tukset

      Voi V--tu !

      • Anonyymi

        Ja mistään ei voi leikata/säästää. Ei mitään löydy kuin veronkorotukset.


    • Anonyymi

      kunnalisverotuksella törniåssa nykyään saa kaikenlaista kuten:
      -metalliromun möljäle
      -hoitamattomat tiet
      -hoitamattomat rannat
      -vinot liikennemerkki ja valopylväät
      -kävelyreittien varrelle vuosien roskat roskapönttöihin
      -viktooriatorille kalalle haisevan altaan jota ei hoideta
      -sakujen vanhan makuuvaunutrailerin
      -uuden, turhan ja erittäin kalliin komentotornin päättäjille

      • Anonyymi

        Ai niin se allas. Kenen hoidettavaksi se kuuluu? Siinä oli kiva syödä hesellä ja katella mitä kaikkea roskaa kelluu siinä vieressä. Jauhetaan vetovoimasta ja kulttuurista, mutta päättäjillä on unohtunut perusasiat. Laittakaa paikat kuntoon ja muualtakin kuin vain siellä missä itse asuu. Keksitään kaikkea hienoa, mutta unohdetaan kunnossapitokustannukset. Lämmitettävä katu tuo allas ym. Ja se kojamo. Kuka sen puhdistaa kun se kerää kaikenmaailman paskat reikiinsä. Nyt tulvavesi huuhtoo sitä. Keväällä sitten jäät vie. Lyhytnäköistä touhua.


    • Anonyymi

      Miten on ehdokkaat ,kaivetaanko esiin vanhat rikokset,huumeet, kiristys ja pahoinpitelyt

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe