Aihe

Muurahaiset ovat melkoisia riskinottajia

Anonyymi

Keskittävät kaiken toiminnan yhteen pesään, jonka joku mesikämmen voi tuhota muutamalla tassun pöyhäisyllä.

Miksi eivät hajauta? Ovatko tyhmiä vai tyhmänrohkeita? Vai korvataanko laatua määrällä? Helkkaristihan muurahaisia yleisesti ottaen on. Ainakin siellä missä niitä on.

Onko maailmassa vielä kovempia riskinottajia, ja kuinka evoluutio selittää erilaiset toimintamallit? Ihmisessähän on lajin sisällä jo melkoisesti variaatiota sen suhteen.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Muurahaispesien siirtäjät osaavat kertoa, kuinka hankalia häädettäviä muurahaiset ovat. Pesäkin pitää siirtää tarkkaan kokonaan ja kaivaa syvältä, jotta kaikki maanalaisissa tunneleissakin piilottelevat muurahaiset ja etenkin kuningattaret saadaan mukaan.

   Eipä karhu pysty muurahaispesää tuhoamaan, tai etenkään estämään pesän siirtokuntaa selviämästä.

   • Anonyymi

    Tutussa metsikössä laittoi karhu kerran pesän matalaksi, ja siihen rakentui sitten reilun kymmenen metrin päähän uusi. Varmaan saamaa porukkaa, mutta ei kelvannut enää vanhan perustukset. Lieneekö hyödyntäneet vanhoja "hirsiä" lainkaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tutussa metsikössä laittoi karhu kerran pesän matalaksi, ja siihen rakentui sitten reilun kymmenen metrin päähän uusi. Varmaan saamaa porukkaa, mutta ei kelvannut enää vanhan perustukset. Lieneekö hyödyntäneet vanhoja "hirsiä" lainkaan.

    Onkohan sitä tutkittu, mikä yhteisöllinen "ajattelu" saa muurahaisyhteiskunnan rakentamaan pesänsä muualle tuhotun korjaamisen sijaan?

    Mikä toiminta saa kaikki muurahaiset mukaan päätökseen esimerkiksi "Se vanha pesä oli muutenkin paskalla paikalla jäätyään kasvaneiden oksien varjoon, joten rakennamme uuden ja entistä paremman tähän."

    Mihin tuollainen päätöksenteko perustuu?


  • Anonyymi

   Taitaa olla riski suhteellisen pieni. Vai montako karhun pöyhimää kekoa olet nähnyt sataa ehjää muurahaiskekoa kohti?
   Monet yhteiskuntahyönteiset ovat vielä herkempiä, mitä pesiin tulee. Esimerkiksi yhteispesissä pesivät mesipistiäiset ovat varmasti pahemmin karhujen tulilinjalla.

  • Anonyymi

   On niitä pesiä aika monta.

  • Anonyymi

   Muurahainen ei ajattele, eikä opi. Se toimii yksinkertaisten käskyjen mukaan aina samalla tavalla.

   • Anonyymi

    Olen aika skeptinen sen suhteen, että hyönteistä voisi ohjailla käskyttämällä. Veikkaisin käytöksen perustuvan dna:n mukana tulevaan "ohjelmakoodiin", jota hyönteinen suorittaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   13187
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   5002