Irlantilainen keittiö

Apua

Nyt pitäisi löytää irlantilaisia reseptejä jostakin. Onko kellään hyviä reseptejä? Tai vinkkejä mistä niitä löytää?

11

7247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mesu

      Irlantilainen keittiö on hyvin pitkälti samanlainen kuin Suomalainen. Syövät paljon lihapatoja joihin tietenkin voi laittaa paljon perusjuureksia, mutta yleensä lihapatojen lisukkeeksi niitä juureksia tarjotaan. Syövät erittäin paljon perunaa. Broileri on aika vähän käytettyä siellä. Jos haluat laittaa niin tässä olisi yksi: Naudan paistia ja lampaan paistia isoina kuutioina, ruskista lihat ja sipulia, pane pataan hautumaan, lisää puolet vettä ja puolet guinnes-olutta niin että lihat peittyvät hauduta kannen alla hitaasti lisää suolaa ja pippuria. suurusta sulaan voihin sekoiteuilla vehnäjauhoilla. Keitä lanttuja, porkkanoita ja perunoita suolavedessä lisukkeeksi. Pitävät yksinkertaisista perusmauista. Niin ja aamiaiseksi haluavat paahtoleipää jossa välissä pekonia ja uppomunia lisänä balsami-viinietikkaa. Jos muuten tulee Irlantilaisia tai muunmaalaisia vieraita ei ole hyvä tarjota heille heidän kotimaan ruokaa, olisi hyvä että saavat Suomalaista ruokaa.

      • Kitty

        En sanois et irlantilainen ja suomalainen ruoka on laajemmalti ottaen kovinkaan samanlaista. Useimmat meistäkin perusruuat on niille tuntemattomia. Suomalainen ruokakulttuuri on saanu paljon vaikutteita Venäjältä, Irlannissa ei tunneta meikäläisten kaali- eikä lihapiirakoita, kesäkeittoa, hernekeittoa,kaalijauhelihaporkkanapataa, jouluruokia, kaurapuuroa, riisipuuroa, nakkikastiketta, ei oikeestaan mitään tavallista.

        Tollanen mainitsemasi peruslihapata on aika yleinen erilaisin sovellutuksin monessa Euroopan maassa, myös Jenkeissä mis on paljo irkkuja.
        Irkkujen ruokia on esim: soodaleipä, paahtoleipää, suolatonta voita, pekonia paistettuja munia, kanaperunakeitto. Länsi-Irlannissa meren rannalla syödään paljon lohta, katkarapuja ja muita äyriäisiä. Irlannissa on paljon ja taimenesta tehdään herkullisii ruokii.


      • Mesu
        Kitty kirjoitti:

        En sanois et irlantilainen ja suomalainen ruoka on laajemmalti ottaen kovinkaan samanlaista. Useimmat meistäkin perusruuat on niille tuntemattomia. Suomalainen ruokakulttuuri on saanu paljon vaikutteita Venäjältä, Irlannissa ei tunneta meikäläisten kaali- eikä lihapiirakoita, kesäkeittoa, hernekeittoa,kaalijauhelihaporkkanapataa, jouluruokia, kaurapuuroa, riisipuuroa, nakkikastiketta, ei oikeestaan mitään tavallista.

        Tollanen mainitsemasi peruslihapata on aika yleinen erilaisin sovellutuksin monessa Euroopan maassa, myös Jenkeissä mis on paljo irkkuja.
        Irkkujen ruokia on esim: soodaleipä, paahtoleipää, suolatonta voita, pekonia paistettuja munia, kanaperunakeitto. Länsi-Irlannissa meren rannalla syödään paljon lohta, katkarapuja ja muita äyriäisiä. Irlannissa on paljon ja taimenesta tehdään herkullisii ruokii.

        Onpa outoa, miten yli vuoden ajan irlaintilaisia ruokkineena ja heidän kanssan keskustetaessa. On aatokseni hieman toiset. Olivatko he siis Irlantilaisia vai intialaisia. Ainakin he asivat kaikki Dublinissa ja kutsuivat minutkin sinne vieraakseen. Kävimme aika usein myös mollyssa olusella. Hauskaa sakkia monet vielä erehdyttävästi Irlantilaisen näköisiä, saattaahan olla että kusettivat 28 vuotta alalla ollutta mesunretkua, tiedä häntä??? Olikohan tarkoitukseni sanoa, että Irlantilainen ruoka on samantapaista kuin Suomalainen ruoka siinä mielessä, että siinä on konstalemattomia ns. puhtaita perusmakuja. Ei leikitä besserwisseriä kun ei sitä osata olla.


      • Apua

        Kiitos, tämä oli tosiaan hyvä tietää. Googlettaminen kun on niin kovin työlästä kun on asiantuntijoitakin. :)


    • Fisunpurija

      Irlannista saa myös gourmet-tason herkkuja, ja erityisesti meren antimet ovat herkkua. Tässä Jim Edwards of Kinsale -ravintolan ruokalistaa. Katsele lisää googlella: kinsale restaurant, Kinsale on pieni irkkukaupunki täynnä ihania ravintoloita. Irlannissa osteritkin nakataan kitusiin Guinnessin saattelemana, kuinkas muuten.

      Cornets of Smoked Salmon & Prawns
      served on seasonal leaves with Marie-Rose Sauce - €10.90

      Butter smooth Chicken Liver Pate
      with Cumberland Sauce - €6.90

      Golden Fried Mushrooms
      with Vegetable Mayonnaise - €6.70

      Mussels toasted with Garlic Breadcrumbs - €6.90

      Kidneys "Madeira"
      Juicy lambs kidneys & mushrooms spiked with flavours of madeira
      & garlic, served on hot toast - €7.90

      Crab Claws
      Tossed in Garlic Butter - €10.90

      Deep Fried Brie
      with Port Wine Sauce - €7.50

      1/2 doz. Kinsale Oysters - natural - €9.50
       

       

       
      1/2 doz. Kinsale Oysters
      cooked gently in their own juices and finished under the grill with beurre blanc sauce - €9.50

      Soups
      Seafood Chowder - Garilc Bread - €5.90
      Soup of the Day - €4.00
      French Onion Soup (with croutons & cheese) - €4.00

       

      Meat Dishes

      Honey Roasted Rack of Spring Lamb
      with Rosemary & Garlic Gravy - €23.90

      Roast Farmyard Duckling
      Half a free range duckling served with black currant & cassis sauce - €21.50

      Roast Chicken wrapped in Bacon
      with sausage and mushroom stuffing, served with thyme jus and red onion marmalade - €15.90

      Grilled Sirloin Steak 12 ounce
      €22.50

      Prime Fillet Steak 9oz.
      €23.50

      Medallion of Fillet Steak 7oz
      €17.50

      All Above steaks can be served with a choice of black peppercorn sauce, mushroom and red wine sauce or garlic butter

      Mediterranean Penne
      Basked with roast vegetables and basil with mozzarella topping - €13.50

      All main courses are served with a selection of fresh vegetables, potatoes and french fries

       

      Fish Dishes

      Saute King Prawns
      served with a delicious basil, garlic & cream sauce - €23.90

      King Prawn Scampi
      Deep fried and served with tartare sauce - €22.90

      Medallions of Monkfish
      with spring onion, ginger and lime dressing - €22.50

      Grilled Black Sole on the Bone
      with lemon & Parsley Butter - €24.90

      Baked Fillets of Cod
      with Blue Cheese Crust - €17.90

      Pan Fried Hake
      with Smoked Salmon Butter - €20.50

      Salmon "En Croute"
      Fresh Kinsale Salmon wrapped in Puff Pastry & served with a fennel butter sauce - €19.90

      Baked Scallops "Mornay"
      creamy white wine & cheese sauce - €23.50

      Kinsale Seafood Platter (cold)
      Lobster, oyster, prawns, crab, smoked salmon, mussels & fresh salmon €26.50

      Fresh Lobster from the Tank
      served to your own requirements €29.50

       

      Copyright Lynxtech 2001. All Rights Reserved

    • Vuosien takaa

      Käydessäni Irlannissa 90-luvun alussa ostin kirjan The Irish Cookbook, kirjoittanut Carla Blake. Kirjassa on 157 sivua perinteisiä irlantilaisia reseptejä.Kirjan ensi painos on ilmestynyt 1971, joten se on ilmeisesti ollut suosittu ja voisi ehkä ottaa selvää, onko siitä edelleen otettu uusia painoksia. Kustantaja on the Mercier Press Cork & Dublin. Ohjeet ovat käyttökelpoisia, testattu on

    • jazminkullanmuru

      mee ettii netist irlannin sivuista

    • "imeväisten suusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe