Se Neandertalin ihmisen 2%

Juha Valste sanoi keskiviikkona 10.3.2021 puoliseiskassa että nyky ihminen pariutui aikoinaan Neandertalin ihmisen kanssa.
Tyypillinen tapa olisi ollut nyky ihmisen nainen ja Neandertalin ihmisen mies. Perustuuko ajatus tieteeseen vai ajatukseen ettei pieni nykyihmisen mies olisi saanut pillua suurelta Neandertalin ihmisen naiselta?

7

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itseä ihmetyttää aina nämä mystiset häviämiset. Ihmisen kohdalla täytyy olla kyse tiheyksistä. Neandertalilaisen on täytynyt olla jossain toisessa tiheydessä.

      Tiheyksistä:

      Planeettamme on siirtymässä kolmannesta tiheydestä neljänteen, jossa on enemmän energiaa ja tiheyttä, Muutos yhdestä tiheydestä seuraavaan tapahtuu kosmisen aikataulun mukaan

      Meidän planeettamme väestöllä on vain tietty määrä aikaa kehittyä. Tämä aika on jaettu kolmeen 25 000-vuotiseen sykliin. 75 000 vuoden lopussa planeetta itsessään kehittyy.

      Aine on eri tietoisuuden tasoilla eri tiheyksistä. Neljännessä tiheydessä keho on aineellisesti kevyempi kuin kolmannessa, mutta koostuu tiheämmin valosta ja energiasta. Englannin kielen sana ”light” kuvaa tätä asiaa osuvasti, koska sillä on kaksi eri merkitystä: se tarkoittaa sekä valoa että kevyttä. Kun valo värähtelee korkeasti, on paljon energiaa, ja olemus ja olo ovat kevyitä. Muodot ovat sulavia ja joustavia. Kun valo värähtelee matalasti, on vähemmän energiaa, ja olemus ja olo ovat raskaita. Tällöin muodot vaikuttavat kiinteiltä ja jähmeiltä, todellisuus vaikuttaa materiaaliselta.

      Koska galaksimme toimii yhtä täsmällisesti kuin kellokoneisto, planeetan muutos kolmannesta tiheydestä neljänteen tapahtuu määrättynä ajankohtana, vaikka kukaan ihmisistä ei olisi siihen valmistautunut. Maa-planeetalla suurin osa väestöstä ei ole valmistautunut muutokseen.

      Lähde. Kosminen valo. Neljäs tiheys ja sen lähestyminen.

      Neandertalilaiset olivat nykyihmistä 10–15 senttimetriä lyhyempiä mutta yhtä painavia. Miehet olivat keskimäärin pituudeltaan 164 senttimetriä ja painoltaan noin 65 kilogrammaa, ja naiset 155 senttimetriä ja 51 kilogrammaa. He olivat ruumiinrakenteeltaan vankkoja: paksuluisia, lihaksikkaita ja hyvin vahvoja.[24] Yksilöiden välillä oli jonkin verran vaihtelua, vaikkakin ehkä vähemmän kuin nykyihmisillä.[11] Ruumiinrakenteensa kannalta neandertalinihminen kesti jääkausien kovia pakkasia suuremman lihasmassansa ansiosta paremmin kuin nykyihminen. Tasapainoelinten perusteella on päätelty neandertalinihmisen olleen hieman nykyihmistä kömpelömpi.[25].

      • Anonyymi

        Tämä on tiedepalsta. Tuo hömppä kuuluu New Ages palstalle, jos sinnekään.


    • Anonyymi

      Jos naaraalla on kovin pitkät reidet niin eihän tuonne yllä tavallinen mies ilman tikkaita eikä tikkaat ole mikään kovin vanha keksintö.

    • Kyllähän nykytekniikalla saadaan monissa tapauksissa selville onko jokin perimän yksityiskohta tullut äitilinjalta tai isälinjalta, mutta enpä ole perehtynyt juuri tuohon tapaukseen.

      Neandertalilaisnainen oli aika skrode, joten sukupuolikontakti oletettavasti tapahtui yhteisymmärryksessä. Raiskausta yrittävältä häiskältä oltaisiin lyöty pää vartalon sisään. ; )

    • Anonyymi

      En ole asiaa tutkinut, mutta käsittääkseni ihmisen mitokondrio-DNA periytyy vain ja ainoastaan äidin puolelta, kun taas vastaavasti Y-kromosomi periytyy luonnollisestikin vain miehen puolelta. Eli jos nykyihmisten valtaosalla on soluissaan nykyihmisen mitokondrio-DNA:ta, niin silloin risteytyminen todennäköisesti on tapahtunut neandertalimiehen ja nykyihmisnaisen välillä.

      Sitä en osaa sanoa, miksi näin on.

      Se harhakäsitys täytyy kuitenkin korjata, että nykyihmisessä olisi vain 2% neandertalilaista DNA:ta. Se on toki pätevä keskiarvo (vaihteluväli on 0-3% välillä), mutta antaa väärän kuvan asiasta. Eri ihmisillä on hieman eri osia tästä neandertal-DNA:sta, joten kaikilla ei ole sitä samaa 2% osuutta.

      Mutta on huomattava, ettei koko ihmiskunnan perimästä voida kerätä kokonaista, 100% neandertalin perimää. Aikojen saatossa nykyihmisen perimästä on karsiutunut meille epäsuotuisat geenit, joten loppupeleissä vain 25% neandertalien DNA:sta elää hajautetusti ihmiskunnan keskellä

    • Anonyymi

      Se perustuu tieteeseen. Vain äidin kautta siirtyvät geenit ovat nedu-geeneistä yleisempiä.

    • Anonyymi

      Käsitys ihmisen evoluutiosta muuttuu ja toivottavasti tarkentuu edelleen. Ylen jutussa kiinnostavia asioita: https://yle.fi/uutiset/3-11998947

      Ihmisen leukaluun muutokset on kummallinen asia, leukakyhmyn merkitystä ei kaiketi vieläkään tarkasti tunneta.

      "Leukaluu osoitti tutkijoille heti, etteivät kyseessä voineet olla nykyihmisen jäänteet. Meillä on eteenpäin työntyvä leuka, toisin kuin millään muulla ihmislajilla.

      ...

      Leuassa on enemmän neandertalilaispiirteitä kuin päälaessa. Se sopii hyvin aiempiin päätelmiin: sekä neandertalilaisilla että nykyihmisillä evoluutio muutti ensin kasvoja ja vasta myöhemmin päälaenluuta."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe