Perinteinen vanhanajan perunasoselaatikko valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista.
2 kg jauhoisia perunoita
8 desilitraa maitoa
n. 1 desilitra tummaa siirappia tai maun mukaan
60-100 grammaa voita
2 teelusikallista suolaa
1 desilitra vehnäjauhoa, tai ruisjauhoja tai ohrajauhoja.
Ohje:
Kuori jauhoiset ja keitossa helposti hajoavat perunat raakoina.
Keitä perunat kypsiksi erittäin pienessä määrässä keittovettä.
Soseuta perunat kuumina suoraan erittäin pieneen määrään keittovettä ja lisää samalla jauhot.
Lisää voi ohuina siivuina sulamaan soseeseen.
Lisää maito.
Lisää siirappi.
Lisää suola.
Sekoita sose tasaiseksi.
Laita sose voideltuun uunivuokaan. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista perinteistä vanhanajan perunasoselaatikkoa noin 3 tuntia.
Perinteinen vanhanajan perunasoselaatikko. Resepti
Anonyymi
0
72
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 673099
- 2002781
- 222578
- 492568
- 202436
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412285Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101703Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241667- 361515
- 181386