Miksi tuotteiden laatu huononee?

Anonyymi

Vain kärsivällisen kannattaa lukea teksti, tuli aika pitkä, tässä käydään ongelmakohtia läpi (ei siis valitus).
Usein kun yrityksiin tulee uudet nuoret toimitusjohtajajolpit tai joku osaamaton tiimi, tuotteesta (ruoka, vaate, kenkä, esine, huonekalu, asunnon ratkaisut, putkiremontti ym) tulee ominaisuuksiltaan vääränlainen tai huonolaatuinen. Osa ehkä onnistuu, mutta joku aina paljastuu ongelmaksi, käytännön kokemuksen kautta. Säilyttääkö kukaan hyviä ohjeita /listoja kaapissa ja tiedostoissa tuotteiden valmistuksesta & asiakasystävällisistä toimintatavoista, siinäkin tapauksessa että tehdään uusi tuote ja missä ovat oikeat ammattilaiset siihen aikaan - eläkkeellä vai. Maalaisjärki tuotteen valmistuksessa, turvallisuudessa tai talon rakentamisessa joiltakin puuttuu (osalla tietyt osa-alueet toimivat), että miten se oikeasti toimii hyvin. Eikä luulo miten se muutamalle ihmiselle, toimitusjohtajalle tai itse suunnittelijalle toimii hyvin. Arkkitehti harvoin asuu suunnittelemassaan kerrostalossa vuosia, elintarvikesuunnittelija ei syö huonompia ruokia kaupasta jatkuvasti, lekuri ei koe asiakkaan vaivaa välttämättä eikä vaatesuunnittelija käytä kaikkia vaatteita jotka suunnitteli, kenkä hiertää mm. Joku asiakas kokee ne kaikki!
Osa tuotteista hajoaa ennen aikojaan, kuminauha/housu puristaa vyötäröä ja tuote on kallis, -yhtenäisyys laadussa- puuttuu - tuote voi olla osaksi todella laadukas kyllä. Asiakas joutuu kotona taistelemaan tuotteiden kanssa, myös jos ohjekirjan kuva on epäselvä. Köyhiltä kuluu esineet ja huonekalut (koska jouduttu ottamaan halvimmat), eikä ole varaa ostaa uutta.
Mikä olisi ratkaisuna näihin ongelmiin, onko yksi ratkaisu muiden joukossa ohjelmistoratkaisut ja kirjat joista voi tarkistaa tuotteen ominaisuuksia? Asiakaspalautteiden helppous ja yksinkertaisuus? Mitä sanoo tiedeihmiset? Miksi joku manipuloi aina huonoon suuntaan vaikka kattolampun ruuvia (tuleeko se ulkomaisesta varaosasta), jos jossain on aiemmin onnistuttu? Asiakas ei voi laittaa joka firmaan palautetta, että tieto kulkisi perille - osa firmoista ei ota palautetta edes tai kaavake vaati tietoja. Jos tuote olisi taas liikaa sidottu standardiin, joka olisikin yllättäen liian jäykkä, se ei auta uutta tuotekehitystä tai linjaston kehitystä. Toisaalta perustuotteet voisivat olla aina hyvälaatuisia. Tuontituotteet ovat oma aihealueensa, siellä hajoaminen tekee firmalle rahaa myös. Jos tietoja ei ole valmistustavoista säilössä (muutakin kuin korkeakoulun ope tai yliopistotutkija), häviääkö joku tuote kuin sukupuuttoon ja tilalle tulee "rimpula". Kiitos.

17

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sisustusremonttia tarjotaan maksuhalukkaille 10 välein. Miksi pitäisi tehdä 11 vuotta kestäviä tuotteita kun ne tuhotaan vapaaehtoisesti aikasemmin?

      Uutta autoa pidetään 5 vuotta ja myydään sen jälkeen "köyhemmille". Miksi autossa pitäisi olla 25 vuotta kestävä akku kun auto itsessään puristetaan "ikäloppuna" paaliksi 15 vuoden kuluttua?

    • Anonyymi

      Jos kaikki maapallon tuotteet tehtäisiin kestämään kaksi kertaa pitemmän elinajan niin globaali talous syöksyisi syvään lamaan.

      • Anonyymi

        Se olisi maapallon tulevaisuuden kannalta helvetin hyvä asia.


    • Anonyymi

      Johtajia kiinnostaa voitto, ei laatu. Halvemmat tehtaat kiikarissa koko ajan.
      Lait menossa parempaan suuntaan, mutta turhan hitaasti.

      • Anonyymi

        Asiakkaat haluavat ostaa halvinta joten laadusta täytyy leikata hinnat alas.


      • Anonyymi

        Eli aito ja alkuperäinen Stalinin tuotantovaade: MÄÄRÄ on ainut tärkeä. Laadulla ei mitään väliä!


    • Anonyymi

      Laatu huononee koska ihmiset ostavat halpoja ja huonoja tuotteita.

    • Anonyymi

      Kun tuote/tuotemerkki on uusi se tehdään kunnolla että se saisi hyvän maineen. Myöhemmin kilpailu siirtyy enemmän tai vähemmän hintakilpailuun ja tuote tehdään mahdollisimman halvalla.

      Minusta tuotteille pitäisi määrätä pitkä lakisääteinen takuuaika että valmistajat tekisivät kestäviä tuotteita.

    • Anonyymi

      Otetaan vaikka näinkin simppeli tuote kuin yksivärinen perus t-paita. Vois kuvitella että laadukkaan sellaisen löytää jopa kohtuu halvalla melkein mistä tahansa kaupasta, mutta ei. Muistelen että joskus aiemmin näin olikin ja itselläkin on vielä käytössä muutamia vuosia sitten ihan peruskaupoista ostamiani hyviä t-paitoja. Nyt nämä samat kaupat kuitenkin myyvät muuten aivan samannäköisiä paitoja, mutta materiaalina on joku ohut höttö ekokierrätyspuuvillaelastaanisekoite, jolle ei voi ennustaa pitkää ikää. Joku voi nyt sanoa että rahalla saa, mutta en tiedä mistä, koska minusta ns. erikoisliikkeissäkin on suunnilleen samaa höttömateriaalia mutta hinta vain on kovempi.

      • Anonyymi

        Vaatteet on kaikkein ongelmallisin tuoteryhmä. Tuotanto siirtynyt Aasiaan ja muoti määrää uusimaan mallistoa koko ajan. Uusiksi tuotteiksi kelpaa vain halvat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaatteet on kaikkein ongelmallisin tuoteryhmä. Tuotanto siirtynyt Aasiaan ja muoti määrää uusimaan mallistoa koko ajan. Uusiksi tuotteiksi kelpaa vain halvat.

        Niinpä. Valitin kerran yhdelle suomalaiselle vyömerkille (vyöt valmistettu ties missä) kun ostamani vyön soljesta ja nahasta kului pinnoite ruman näköisesti jo vuodessa. Vastaus oli tyynesti että vyön käyttöikä on yksi vuosi...!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaatteet on kaikkein ongelmallisin tuoteryhmä. Tuotanto siirtynyt Aasiaan ja muoti määrää uusimaan mallistoa koko ajan. Uusiksi tuotteiksi kelpaa vain halvat.

        Isoille kaupoille saattaa tulla satoja uusia tuotteita päivässä, valtaosa vaatteita. Hinta-laatusuhde tippuu, kun kaikki pitää koodittaa, hinnoittaa, ajaa järjestelmään ja mahdollisesti valokuvata. Iso vaiva, jos jotain mallia/kokoa/väriä ostettu 10 kappaletta.


    • Anonyymi

      Kapitalismin laki on, mahdollisimman paljon tuloja, mahdollisimman vähän menoja. Edes laadukkaiden tuotteiden valmistaminen ja myyminen korkeampaan hintaan ei ole mahdollista liian vähäisen kysynnän vuoksi. Markkinoilta myös poistuu jatkuvasti kelvollisia tuotteita jotta vähemmän kelvolliset saadaan kaupaksi.

    • Anonyymi

      Ostin joskus Clen-merkkisen uppopumpun salaojakaivoon. Hinta oli alle satasen, mutta tais olla pienikokoisimpia löytämiäni ja mahtuikin siksi juuri ja juuri ujumaan poistoputken vierestä kaivoon. Silti jouduin tekemään siihen hieman muokkauksia tarvettani varten, ja avatessani kuoret panin tyytyväisenä merkille että se oli kasattu rosteriruuveilla ja moottorin kiiltävä kotelokin näytti ruostumattomalta. Ainoa ongelma pumpussa näytti olevan keveys, minkä takia se täytyi asetella huolellisesti kaivon pohjalle ettei se pääse kääntyilemään ja jumittamaan seinää vasten.

      Pumppu taisi kestää seitsemisen vuotta, ja sen hajotessa tuli tietysti kiire löytää uusi kun salaojat alkoivat täyttyä. Siihen hätään ainoa sopiva oli sama edelleen myynnissä oleva pumppu, joten ostin toisen samanlaisen ja kaikki hyvin.

      Vasta tämän jälkeen aloin tutkia vanhan pumpun hajoamisen syytä. Kasausruuvit näyttivät edelleen uudenveroisilta, mutta rosteriksi luulemani moottorin kotelo olikin tavallista peltiä ja oli tietysti ruostunut puhki. Siis uppopumpuksi tarkoitetussa laitteessa oli tietoisesti käytetty materiaalia joka ei sovellu vesikosketukseen! Valitin maahantuojalle, ja edustaja vastasi vain että 7 vuotta on ihan hyvä ikä uppopumpulle. Kuinkahan paljon kalliimpi laitteesta olisi tullut jos tuo kuppi olisi tehty rosterista? Käyttövuosia olisi ainakin voinut hyvinkin tulla puolet lisää. Sen voin sanoa että seuraava uppopumppuni ei ole Clen-merkkiä.

    • Anonyymi

      Asiakkaat ostavat halvinta, joten pysyäkseen markkinoilla valmistajan täytyy tehdä tuote halvalla myöskin.

    • Anonyymi

      Toki tehdään huonoa mutta sanoisin, että muutos ei ole ihan viime vuosien juttu. Mutta hyvistä tai oikeastaan yllättävän hyvistä tuotteista pari huomiota. Elektroniikka jossa on joitain mekaanisia vimpaimia kuten läppärissä näppis ja tv:ssä kaukosäädin yms. Itsellä yleensä itse elektroniikka on pelannut vähintään odotetun hyvin mutta sitten matkan varrelle on mahtunut jokusia lähes täysin hajoamattomia värkkejä mm. Pari Panasonicin telsua. Nyt käytössä on kohta 20 v vanha niitä ekoja littutelkkareita. Se on lähes aina päällä kun olemme kotosalla, siinä ei ole ollut ainuttakaan vikaa tai edes ongelmaa. Vähän aikaisemmin ostin hinnat alkaen videot LG, simppelit 1/2-nopeus-video. Sillä katseltiin ja nauhoitettiin varmaan reilusti keskivertoa enemmän n. 10 vuotta. Edelleen toimii joskin katselu on likimain jäänyt. Pari kertaa matkan varrella putsattu (itse). Sitten YLLÄTYS ainakin itselle. 10 v vanha HP-läppäri 17". Akku simahti aika nopeesti, mutta edelleen toimii n. 5 aktiivisen työvuoden jälkeen sängyn pielessä nettikoneena.

      Mutta yksi muiden muossa ihmetyttää insinöörisuunnittelussa. Ei liity laitteisiin vaan elintarvikepakkauksiin yms. Mikä siinä on, että useissa tuotteissa paketin avaaminen on hankalaa, vaikka siinä on lipareet mistä vetää jne. Joku suojakalvo tai folio ei juuri koskaan lähde kokonaisena. No sitten sormella kaivat niitä rääppeitä. Tämä nyt vain 1 esimerkki ja näitä riittää.

    • Anonyymi

      Ei se toimitusjohtajan tai suunnittelijan iästä ole kiinni, vaan prosessista, mitä sovelletaan.

      Onko tuotteiden laatu laskenut oikeasti onkin toinen kysymys. Useimpien tuotteiden laatu on noussut, joidenkin tuotteiden laatu on laskenut.

      Osaltaan se johtuu myös asiakkaista. Asiakkaat eivät useinkaan osta laadukasta, vaan halpaa. Vaikka laadukkaampi on tarjolla, niin jos myös halvempi on tarjolla, yleensä ostetaan ennemmin halvempi. Jos kukaan ei osta laadukasta, siitä tulee huono bisnes, ei sitä kannata sillion tehdä. Laatu on myös asia, jota voi olla monen tuotteen kohdalla hankala nähdä päältä päin.

      Pitkässä juoksussa toki huono laatu alkaa maksaa valmistajalle, koska siitä tulee huono maine. Laadukkaat tuotteet (esimerkiksi autot), ovat uutenakin korkeammalle arvostettuja ja pitävät arvonsa käytettynäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe