Näin laitetaan mämmi vaiheittain !!!
Perinteiseen vanhanajan mämmiin ei lisätä sokeria eikä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä. Näin vältetään monien vieroksuma sokeripommi. Sokerin voi lisätä lautaselle ja näin sokerin käyttö on hallinnassa.
Näistä aineksista laitetaan aidosti imelletty mämmi:
3 1/2 litraa vettä
1/2 kg mämmimaltaita
1 kg ruisjauhoja
2 ruokalusikallista jauhettua pomerenssin kuorta, tai jotain muuta sopivaa
1 teelusikallista suolaa
Paiston aikana vuokien pinnalle lisätään vahvaa siirappivettä kuorettumista estämään
(1 dl vettä/½dl siirappia)
Mämmin laitto ohje:
1. vaihe. Ensimmäisessä vaiheessa valmistetaan mämmiseos.
Kuumennetaan vesi uunin lämmön kestävässä kattilassa 70-74 asteiseksi.
Sekoitetaan 70-74 asteiseen veeteen tehokkaasti sekoittamalla maltaat ja jauhot, niin että saadaan puuromainen seos.
Laitetaan kansi kattilaan.
2. vaihe. Toisessa vaiheessa imelletään mämmiseos.
Laitetaan kattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja annetaan seoksen imeltyä noin 3 tuntia. Imeltyminen on tehokkaimmillaan kun seoksen lämpötila on 65-66 astetta. Seosta sekoitetaan imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voidaan seurata imeltymisen etenemistä. Imeltymisen aikana soseen lämpötila on muutaman asteen uunin lämpötilaa alhaisempi. Tässä vaiheessa mämmiseoksen tulee olla notkean puuromaista. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
3. vaihe. Kolmannessa vaiheessa mämmiseos kuumennetaan kiehuvalksi ja valmistellaan paistettavaksi.
Mämmiseoskattila nostetaan liedelle ja kuumennetaan koko ajan erittäin tehokkaasti sekoittaen kiehuvaksi. Varotaan pohjaan palamista. Samalla lisätään mämmiseokseen mahdolliset mausteet ja suola. Kattila siirretään syrjään ja annetaan seisoa 15-30 minuuttia. Mämmiseos laitetaan lasisiin tai posliinisiin uunivuokiin.
4. vaihe. Neljännessä vaiheessa mämmiseos paistetaan.
Mämmiseos laitetaan lasisiin tai posliinisiin uunivuokiin ja aluksi paistumaan noin 190-200 asteiseen uuniin. Uunin lämpötila alennetaan 130-140 asteeseen. Pinnalle valellaan 2-3 kertaa vettä tai 1-2 kertaa vahvaa siirappivettä muutama ruokalusikallinen kuorettumista estämään. Mämmiä paistetaan 3-4 tuntia.
Annetaan mämmin seisoa viileässä 2-3 päivää. Silloin mämmi on parhaimmillaan. Mämmi tarjoillaan kylmänä maidon tai kerman ja sokerin kera, tai vaniljakastikkeen kera. Myös appelsiinin kuorihillo ja aprikoosihillo ovat sopivia mämmin kanssa tarjottavaksi.
Näin laitat mämmin vaiheittain
Anonyymi
0
75
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Korjaa toki jos...
Koet että ymmärsin sinut kuitenkin aivan väärin. Jännittäminen on täyttä puppua kun et muitakaan miehiä näköjään jännitä293255- 1181302
Ellen Jokikunnas paljasti somessa ison perheuutisen - Ralph-poika elämänmuutoksen edessä!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask sekä Ralph-poika ovat uuden edessä. Tsemppiä koko perheelle ja erityisesti Ralphille! Lu101235- 581011
- 711008
Nainen, jos kuuntelet ja tottelet, niin sinulle on hyvä osa
Ominpäin toimiessasi olet jo nähnyt mihin se on johtanut. Olen jo edeltä sen sinulle kertonut ja näen sen asian ja totuu183972olet kaiken rakkauden arvoinen
Olisinpa kertonut kuinka rakastuin sinuun. Kuinka hyvältä tunnuit siinä lähelläni, kunpa en olisi väistänyt vastapäätyy26947Olisi kiva
Tietää, mitä oikein ajattelet minusta tai meistä? Mitä meidän välillä on? Salattua tykkäämistä, halua, himoa? Onhan tämä38911Mikä koirarotu muistuttaa kaivattuasi eniten?
Koirien piirteet muistuttavat usein ihmisten ja omistajiensa piirteitä.66890Oot mun koko maailma
Ei ole koskaan ollut ketään, joka olisi niin täydellinen minulle kuin sinä mies ❤️ Ikävöin sua🥹77827