Aihe

Eikö Marsiin lähetettäviä laitteita...

Anonyymi

... voisi kehittää toimimaan niin että Marsin olosuhteet olisi normaali, ja maan olosuhteet liian lämpimiä, liikaa painetta, happea jne, mutta Mars olis optimi?

"Koska lämpötila Marsissa laskee öisin jopa 90 pakkasasteeseen, kopteriprojektin väki jännitti sitä, pystyykö kopterin paristokäyttöinen lämmitin suojelemaan laitteen akkua ja herkkää elektroniikkaa kylmettymiseltä."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lapimurto-nasan-minikopteri-selvisi-ensimmaisesta-yostaan-yksin-marsissa-90-asteen-pakkasessa-odotetun-ensilennon-aikataulu-selvilla/8107862

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vähän olisi kallista jos pitäisi kaupallisista mikroprosessoreista ryhtyä tekemään -90 asteen versioita.

  • Anonyymi

   Tuotahan tehdään jo nyt koko ajan. Marsissa toimiva tuotekehityslabra testaa eri vaihtoehtoja ja mittaa olosuhteita eri aikoina eri puolilla Marsia. Vaihtelua riittää.

  • Jäähdytteleväthän ylikellottelijat prosessoreitaan nestetypellä nytkin, mutta akkujen ja paristojen ongelmana ovat niiden kemialliset reaktiot, jotka vääjäämättä hyytyvät äärimmäisessä pakkasessa.

   Voi olla, että jonkinlainen superkondensaattori tulee olemaan se lopullinen tekninen ratkaisumalli sähköenergian varaamiseen, kunhan keksitään kyllin varauskykyinen, kevyt ja kestävä rakenneratkaisu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   6154