Keski-ikäisen kitarointiaikeet/-alkeet

Anonyymi

Pyysin joskus (sähkö)kitaraa soittavaa veljeäni auttamaan minua hankkimaan kohtuupätevän ja -hintaisen akustisen kitaran jotta voisin koittaa kitaransoiton opettelua. Ei uskonut vaan epäili aikeitani, ja väitti että kitara (varsinkin akustinen?) menee vain pilalle jos sitä ei jatkuvasti soita, joten homma jäi siihen.

Ajatus on kuitenkin aina välillä ollut mielessä, ja tosiasiahan on että tuskin tulen kitarointiin koskaan perehtymään jos mitään kitaraa ei edes ole käsillä! Tarkoitus ei ole kehittää mitään vakavaa harrastusta, vaan enemmän kyse olisi "rämpyttelystä" omaksi huviksi.

Akustiseen kitaraan ja sen ostoon liittyen muutamia mietteitä ja kysymyksiä harrastajille:
- halvimmat alle 100€ mallit kannattaa varmaan heti unohtaa, ja valita joku tunnettu merkki (Yamaha, Fender...?)?
- pidän myös perinteisen klassisen nailonkielisen pehmeämmästä soundista, mutta onko niin että teräskielinen on monipuolisempi ja sillä voi paremmin soittaa melkein mitä vain?
- normaali täysikokoinen akustinen kitara on melko iso laite, onko mitään järkeä aikuisen ihmisen hommata vähän pienempää (3/4?)?
- perinteisenmallinen koppa näyttää hyvältä, mutta jos haluaa välillä kokeilla jotain kitarasoolotyyppistäkin niin onko sellainen koppa jossa on kolo kaulan alapuolella parempi valinta?
- miten kitaraa kannattaa säilyttää ettei mene pilalle - riittääkö esim. kangaspussi ja teline? Talvi ja liika kuivuus haitallista?
- osaan muutaman soinnun ja ehkä kitarasoolontapaisenkin, mutta missä järjestyksessä se opettelu kannattaa oikeasti aloittaa? Toki oppaita aiheesta löytynee runsaasti

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kysymyksistä päätellen unohtaisin koko jutun.
      Halvin Landola on soitettavana ja laadullisesti todellakin riittävän hyvä aloittamiseen. Jos harjoittelet pari tuntia päivässä joka päivä, parin vuoden päästä on hyvinkin syytä vaihtaa parempaan.

    • Anonyymi

      Riippuu siitä minkälaisen musiikin "lahjan" ihminen on syntyessään saanut. Joillekin se soiton opettelu on tuskan takana,,ja lienee silloin turhaa, mutta toki joitakin kappaleita VOI opetella vaikka ulkoa.

      Toisille taas....hetki ja homma on "hanskassa" mutta silloin lienee kyse ominaisuudesta ihmisessä itsessään.

      Kitara ei kylläkään mene miksikään jos sitä säilytetään kostuttimen kanssa laukussa.

    • Anonyymi

      Mulla on kasarin Landola. Periaatteessa kelvollinen, mutta tuntuu liian isolta. Soittelu on jäänyt alkeisiin treenaamisen tylsyyden vuoksi. Viime aikoina olen miettinyt laadukkaan puoliakustisen skitan hankkimista. En ole koskaan kokeillut, mutta ne vaikuttavat istuvammilta kuin akustiset jättilootat. Laatua on oltava, että kieliä ei tarvitse painella otsa hiessä. Laatulaitteen saa myytyä pois, jos into lopahtaa, joten en ymmärrä halpissuosittelijoita.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiitokset vastauksista. Juu ei tämä näköjään niin simppeli juttu olekaan. Surffailin englanninkielisillä sivuillakin, ja aika hyvin kyllä löytyy esim. kaikenlaista arvostelua ja demosoittelua eri kitaramalleilla. Jossain kovasti julistettiin että olikohan se nyt Yamaha FS800 on paras kohtuuhintainen kitara kaikille aloittelijoille (hintaluokka tuolla kai ~300€). Toisaalla taas sanottiin sen soveltuvan lähinnä vain lapsille ja naisille kai vähän pienemmän kokonsa takia. Itseäni pienempi koko ei kyllä haittaisi kunhan kaula ja soitettavuus on "normaali". Kämppäkin on pienehkö, eikä kitaran välttämättä tarvitsisi olla kovin äänekäs - vai onko niin että pienempiääninen(-koppainen) ei sitten myöskään soi niin puhtaasti.

      Jostain myös ymmärsin että halvemman pään kitaroissa on yleensä laminoitu kansi jolloin soundit ois huonommat, pitäis olla kuulemma kokopuuta. Mutta onko tuokaan sellainen asia jota perusharrastaja edes huomaa. Loppujen lopuksi tässä(kin) on kyse kai pitkälti makuasioista.

      • Anonyymi

        Kitaransoiton alkutaipaleella ja opettelussa eivät äänen laatu ja käytetyt materiaalit ole niitä ykkösprioriteetteja. Pääasia on, että soitin on tasapainoinen, eli sopii soittajan käteen ja että se pysyy vireessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kitaransoiton alkutaipaleella ja opettelussa eivät äänen laatu ja käytetyt materiaalit ole niitä ykkösprioriteetteja. Pääasia on, että soitin on tasapainoinen, eli sopii soittajan käteen ja että se pysyy vireessä.

        Aloittelija voi tosiaankin tehdä vaikka koivuhalosta itselleen kitaran.

        Laatuun kannattaa kuitenkin aina sijoittaa, ja kitara on kaunis koriste vaikka seinällä, jos ei muuten moisella kapistuksella mitään tee.

        Nuorempana mulla oli vaan yksi kitara kerrallaan. Joskus 30 vuotta sitten oli jopa Gibsonin Les Paul custom black beauty, joka meni rahapulassa kaniin. Sitten, vuosikymmen myöhemmin ostin korealaisen Cortin ja sen kanssa meni vuosikymmen. Yksi kitara riitti mulle ihan hyvin, mutta elämäntilanteenkin muututtua iski kunnon himo näihin hiton keppeihin, ja nyt on sitten 6 sähköskebaa ja 1 klassinen kitara.

        Käytetty kitara on aina hyvä valinta, jos ei halua kaupassa hävitä mitään, jos soittelu ei jostain syystä maistukaan, niin sen saa aina myytyä samaan hintaan, kuin minkä itsekin siitä maksoi. Vähän turhan kalliita nämä Fenderit ja Gibsonit, nimi maksaa. Täytyy myöntää, että niihin sitä on itsekin hurahtanut, jenkki on aina jenkki, ei maha mitään. Fenderiä tosin saa muidenkin maiden tuotantona. Gibson ei ole sellaiseen touhuun lähtenyt mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1719
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1678
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1209
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1047
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1001
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      984
    10. 9
      976
    Aihe