Elorannan eilinen vappu-uhkailu ei ole tätä päivää.

Anonyymi

Uhkailun ja kiristämisen takia kolmikanta on historiaa, liittojen väliset sopimukset ovat katoamassa. Yleisitovuus on historiaa useilla aloilla.

Liittopomot yrittävät tehdä uhattua asemaansa tärkeäksi. Yksi esimerkki, häpeällinen sellainen ay-historiassa, oli Suomen Capitol Hill lokakuussa 2018, kun SAK-lainen ammattiyhdistys hyökkäsi Eduskuntaa vastaan järjestämällä poliittiset lakot. Se oli Elorannan, Riku Aallon ja kumppanien kosto Sipilälle. Uhittelua ja oman aseman tekemistä tärkeäksi. Lapset jäivät päiväkodeissa ilman ruokaa, yritykset kärsivät miljoonatappiot. Se oli häpeällistä. Polittiiset lakot pitää kieltää lailla. Ne ovat vaarallinen ase "pikkuputinien" käsissä.

Liittopomot pelottelevat ihmisiä yritysten paikalisesta sopimisesta. Siis haukkuvat työntekijöitä tolloiksi. Ihmiset osaavat ottaa suuria lainoja ja rakentaa taloja ja ostaa autoja ja kesämökkejä. Ne on paljon suurempia ja vaikeampia asioita kuin joku saunalisä!!! Ei se, että ei ole käynyt luottamusmieskurssia tee ihmisestä hölmöä. Toisinpäin, ay-pomojen hölmöily ja lakkokiimaisuus ovat johtaneet liittotasojen neuvottelujen alasajoon. Hakaniemessä niitä hölmäjä taitaa olla enemmän kuin työpaikoilla.

On niin monta tapausta, kun paikallisesti on sovittu asiat kuntoon ja Hakaniemi on sanonut ei, minkä jälkeen työpaikka on suljettu. Eikös se ole hölmöä?

Mitä on Kaipola, Veitsiluoto, Neste Naantali, uusi Nesteen tehdas Hollantiin, jne jne.? Ne ovat vanhan SAK-laisen järjestelmän aiheuttamia tapahtumia. Ne ovat totta. Ne ovat totta tuhansissa kodeissa, joissa osataan ostaa asuntoja, mutta joiden asioita ajaneet ammattiliitot eivät ole osanneet hoitaa asioita.

SAK:n jäsenmäärä on romahtanut. Vain noin puolet työntekijöistä kuuluu ammattiliittoon. YTK kasvaa. Sen jäsenmäärä on jo yli puoli miljoonaa, koska on kuuluttava työttömyyskassaan, että saa ansiosidonnaisen. Se pitäisi kuulua kaikille.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007657288.html

16

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mihinkäs koira karvoistaan pääsisi? Kun koirat ovat päässeet eläkkeelle, niin jotkut lakkokenraalit ovat kirjoitelleet muistelmiaan. Hullua touhua. Mikä on SAK:n hallituksen koulutustaso? Puoluetausta? Miksi melkein kaikki ovat vasureja, vaikka "edustavat" "koko Suomen kansaa". Poliittisessa lakossa lokakuussa 2018 pakotettiin myös kepulaisia lakkoilemaan Sipilää vastaan! Hei haloo!

      • Anonyymi

        Viimeiksi kun katsoin niin Eloranta oli koulutetumpi, muiden koulutus liittyi enemmän ammatin harjoittamiseen omakohtaisesti. Siis puuseppä jne.


    • Anonyymi

      alle neljännes kuuluu ytk:hon,yli 60% ammattiliittoon

      • Anonyymi

        Pelkkiin työttömyyskassoihin ja ei mihinkään kuuluu jo lähes puolet työssäkävijöistä, ay väki vähenee ja tulee menemään alle 50% eikä mene kauaa, en kyllä ihmetelekkään on meinaan sen verran ahneita riistäjiä nämä ay kekkulit, jo pelkästään ytk jäsenmäärä on 502 048 ja kasvaa jokapäivä noin 100 henkilöllä.


    • Anonyymi

      Työt eivät ole koskaan lakossa. Liittolaiset pakotetaan lakkoon. Kukaan ei halua lakkoilla. SAK jäsenliittoineen on ajanut eniten työpaikkoja ulkomaille.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö....
        Työnantajalla kun on esim 30 heikennysesitystä tessiin, niin kyllä täysi tuki on työväeltä lakkoihin.


    • Anonyymi

      Odotuksissa on että PAM:n työläiset menisivät muutamaksi päiväksi lakkoon mielenilmauksena työnantajan armotonta voitontavoittelua vastaan.
      PAM:n mielestä satojen miljoonien varallisuus ei ole riittävää jotta voidaan jatkaa nykyisellä kustannusrakenteella. Jostain täytyy tinkiä eikä kevennysvaraa ole johtoryhmässä tai heidän selänpesijöissä.

      • Anonyymi

        Olisipa aika veto että vaikka PRO rupeaisi aktivoitumaan ja laittaisi laittomat lakot pystyyn 👍


    • Anonyymi

      Lakot ovat kiusaamista. Samanlaisia koulukiusaajia tai kontulan pahoinpitelijöitä koko liivijengi pomoineen. Kolmikanta joutikin historiaan. Ei riitelijöiden kanssa voi sopia mitään, kun eivät suostu sopimaan.

    • Anonyymi

      "On niin monta tapausta, kun paikallisesti on sovittu asiat kuntoon ja Hakaniemi on sanonut ei, minkä jälkeen työpaikka on suljettu. Eikös se ole hölmöä?"

      Ei.

      Jos me lähdetään tuolle tielle niin meillä on tässä maassa yhtä huono tilanne kuin esim. Yhdysvalloissa, jossa työnantaja maksaa orjapalkkaa työntekijälleen ja tämän on pakko sitä tehdä jotta pystyy (pahimmassa tapauksessa) samalta työnantajalta ostamaan leipänsä ja maksamaan katon päänsä päälle. Ja siihen se palkka sitten menikin, ei kun kohti uutta palkkapäivää samassa orjatyössä!

      Tätäkö me halutaan? Halutaanko me tähän maahan huonoja yrityksiä jotka ei pysty maksamaan järkevää palkkaa työntekijöilleen? En minä ainakaan.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        AY-pomojen palkat herättää kateutta, mutta eivät yritysjohtajien?

        ei kateutta mutta vitutusta, jäsen maksaa ay pomott kiittää.


    • Anonyymi

      No pitää muistaa että esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissa ei ole yleissitovuutta edes käsitteenä, paikallinen sopiminen on käytössä kaikilla aloilla.

      Miksi mainitsin tämän, siksi koska noissa maissa työmarkkinat toimivat terveellä tavalla. Ruotsissa työllisyysprosentti on 82%, Suomessa noin 70.

      Suomessa vallitsee liittojen markkinoiman mielikuvan perusteella maa-orjuus jos mistään edes aloitetaan neuvottelua.

      • Anonyymi

        No mitä esim noissa maissa on paikallisesti sovittu?
        Mikä hyödyttäisi työntekijää, eikä pelkästään vastapuolta?
        Kuulemma nostaa palkkoja tuo "sopiminen" , mutta kuitenkin sitten aina tes-nauvottelujen aikana meillä on toooosi paljon isommat palkat kuin naapurimaissa...😁😁😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitä esim noissa maissa on paikallisesti sovittu?
        Mikä hyödyttäisi työntekijää, eikä pelkästään vastapuolta?
        Kuulemma nostaa palkkoja tuo "sopiminen" , mutta kuitenkin sitten aina tes-nauvottelujen aikana meillä on toooosi paljon isommat palkat kuin naapurimaissa...😁😁😁

        Ai niin tässä oli tämä maaorjuus vai liittojen parempi tietämys mikä on sopivaa yksittäiselle yritykselle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe