Sähköpyörä vedätys

Anonyymi

Taas pyöräkauden alkaessa alkaa joka tuutista tulla "mainontaa", että sähköpyörien saatavuus on heikkoa, eikä kaikille riitä = osta nopeasti jotta ehdit saada pyörän.
Tämä sama viestintä on toistunut jo kolmatta kevättä peräkkäin, ja suurelta osin tämä on täysin kauppiaiden / valmistajien markkinointikikka jolla ihmiset saadaan ostohysteriaan ja tekemään kalliin pyörän ostopäätös nopeasti ja harkitsematta. Saatavuus ongelmat koskevat lähinnä kalliita erikoispyöriä, jotka eivät ole suuren ostajakunnan tuotteita lainkaan. Korona-aika on voinut hieman vaikuttaa joidenkin komponenttien saatavuuteen, mutta jatkuva, vuosia kestänyt pyöräpula on huijausta. Tämä selviää jo siitä, kun katsoo liikkeiden myynti ilmoituksia. Monella suurellakin pyörämyyjällä näkyy mainoksissa vuosimallien 2020 ja jopa 2019 pyöriä myynnissä "poisto hintaan". Miten näitä on voinut jäädä varastoon jos pyöriä ei ole vuosiin riittänyt kaikille ?

11

77

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miten mun kannattas tuunata mun jopo oon tosiaan tekemäs projektia

  • Niille vanhoille, myymättömille sähköpyörille on monasti ihan hyvä syy.
   Ovat yleensä mallisarjan pienemmät (XS) taikka isoimmat (XXL) mille ei ole ostajia, taikka muuten ovat hieman ”outoja” taikka hinta/ominaisuudet eivät muuten kohtaa.

   Kevättalvella etsittiin naisystävälle tietyillä spekseillä olevaa pyörää (Merkkivalmistajan sähköosat keskiömoottorilla, M-koon naisten rungolla, kohtuullisilla maasto-ominaisuuksilla yms.) ja noin 2500€:n maksimihinnoilla. Niin ei kauheasti valikoimaa ollut vaan ainoa sopiva oli vajaan parin kuukauden toimitusajalla Saksasta löytynyt malli joka tilattiin.

   Eli kyllä nuo nyt aika pitkillä toimitusajoilla ovat mitä edes sattuu saamaan.

  • Anonyymi

   On tuossa varmaan pikkusen vedätystä. Osa tilanteesta varmaan johtuu fillarien sesonki luonteisesta kaupasta.

   Kauppias joutuu ostamaan kevät sesonkiin fillarit varastoon ja arpomaan, että montakohan mitäkin kokoa saa myytyä. Jos fillaria ei ole valmiina varastossa, niin semmoisen tilaamisessa voi mennä jonkin aikaa riippuen siitä, että onko tukkuri ostanut riittävän määrän varastoon.

   Taloustilanne on epävarma, niin fillareita ei uskalleta ostaa ylimääräisiä varastoon? Siksi suosituimmat mallit voi olla loppu?

   • Anonyymi

    No jo on. Polkupyöräkauppiaat ovat tilanneet viime vuonna kaikki mitä saatavissa on. Siitäkin huolimatta suosituimmat mallit on myyty jo nyt loppuun. Uusia tulee talvella, jos vielä silloinkaan.


  • Anonyymi

   Kaikki on maailmanlaajuista salaliittoa. Ihmiset ovat, mukamas, yhtäkkiä ryhtyneet polkupyöräilemään. Valmistajilla on, mukamas, kauhea komponenttipula. Siksi varastot ja kauppahuoneet on, mukamas, tyhjillään ympäri maailmaa. Jossain on miljoonia uusia polkupyöriä ja sähköpyöriä varastoituna. Ne myydään vasta viiden vuoden kuluttua, puoleen hintaan.

  • Anonyymi

   Sähköpyörät ovat naurettavan hinnakkaita. Yksi poikkeus voisi olla vaativa maasto, mutta lienee yli 90% pyöräilijöistä ei sellaista juurikaan harrasta.

  • Anonyymi

   Markkinointi kikka? Sanotaan, että tuote on loppu/loppumassa. Kuluttaja sitten ostaa nopeasti ja usein harkitsematta tuotteen.

  • Anonyymi

   On se kumma etteivät pyöräkauppiaat suostu myymään vaikka ostohaluja olisi ja heiluttelisi setelinippua nenän edessä.
   Täytyy olla joku salaliitto.

  • Anonyymi

   Sitä poikkeustilanne tarkoittaa. Kun joka puolella maailmaa ihmiset alkavat ulkoilla ja kuntoilla ulkona, myös pyörien valmistajat ovat tiukoilla. Pyörien osia saa huonosti edes tehtaisiin, ja se näkyy kaupassa tarjolla olevissa valikoimissa.

   Parikin tuttua on yrittänyt koko kevään löytää ihan tavallisen tasoista sähköpyörää itselleen sopivilla mitoilla. Ei-oota myydään ihan yleisesti.

   • Anonyymi

    Olen katsellut pitkin kevättä sähköpyörää bike-discount.de:stä, joistakin kiinnostukseni kohteena olevista malleista on ollut juuri minun kokoni loppu koko kevään ajan ja lisäksi toimitusajat ovat pitkiä. Kyllä saatavuusongelmissa jotain perää saattaa olla. Kunhan korona hellittää niin ehkä komponenttien saatavuus helpottaa.


  • Anonyymi

   Sähköpyörien hinnasta näkee että ovat ökyille ja idiooteille.

   In mud we trust

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4393
  Aihe