Ajattelun uudistaminen

Anonyymi

-älä katso liikaa yksityiskohtia vaan näe isompi kuva
-minkälaisten mentaalisten mallien / silmälasien läpi katsot maailmaa
-mikä on oma roolisi maailmassa. mihin voit itse vaikuttaa.
-näe asiat toisen ihmisen näkökulmasta
-ole avoin uudelle informaatiolle
-kyseenalaista olettamuksesi
-ennen päätöstä, kartoita epätoivottavat seuraukset

Miten sinä uudistat ajatteluasi?

--
heisielu

10

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikeastaan kertomasi asiat eivät kerro ajattelun "uudistamisesta", vaan ylipäätään ajattelusta. Koska *aidon* ajattelun lähtökohta on aina uusi piste, jossa et ole koskaan ennen ollut, ihmisen voi sanoa ajattelevan vasta, kun hän tekee sen ilman lähtökohtaisia oletuksia. Kaikki muu on vain ns. ajattelun simulaatiota.

      Sanotusta on helposti pääteltävissä, että aito ajattelu on hyvin työlästä.

    • Anonyymi

      Miten uudistan ajatteluani?
      Tunnustamalla, että ihmiset elävät kivikautta, ja aloin omaehtoiseen työhön keräämällä tietoa mm. astrologiasta (itseänikin koskien) päästäkseni rautakaudelle (youtube: primitive technology, iron)
      Tein 3 maailmaa (kulttuuria), joista 2 liittyy toisiinsa toisen ollessa erään kansan alku, ja kolmannen sisältyessä tähän päivään ja ollessa sen toisen kansan jatke.
      Tutustuin rekkareihin, Thaimaan temppeleihin, Intian sareihin yms. kulttuuriin, sekä Zoharin, Talmudin ja Tooran selityksiin lisätäkseni kulttuuriin vaikutteita muista kulttuureista, tehdäkseni siitä ihanteellisen ja vahvan. Jakeet viitteineen olen jo tehnyt.
      Olen itkenyt ihastuksesta ja nauranut katketakseni juttua tehdessäni. Miksi nautin? Koska olen puujänis --> yhteiskuntasuunnittelu.

      Tuon lisäksi latasin Imperial cityn Minecraftiin, ja aloin muokata siihen kahta valtaa: USA demokratioineen toisella puolella, ja kommarit yms. toisella puolella jokea, ja mm. silloille plakaatit, jotka kehoittavat, ettei henkilö lähtisi toisen vallan alueelle, koska se on huonompi kuin tällä puolella oleva.
      Koska länsi-USA lässyhumanisteineen vihaa itää, he ovat laittaneet komualueelle johtaville silloille pääkalloja, sammaleisia linnoituksen jäämiä yms. pelotellakseen omiaan, etteivät lähtisi. Toiselle kaistalle laittoivat paikan paremmuutta hehkuttavia kylttejä, tervetuliaistoivotuksia yms. ja pensasaidan, ettei toisella puolella olevat pelotteet näkyisi.
      Samalla tavalla vastapuoli valtasi suuren kirkon komuille varustaen sen sopivilla tunnusmerkeillä, ja asettivat ison keskisormea näyttävän handun kertomaan vastarannan oikeustalolle mielipidettään, ja varustivat ympäristön mielipidekylteillä koskien länttä.

      Nyt pitää vain rakentaa Jerusalemin ja Kowloonin asutuskeskuksen kaltainen rakennuskompleksi ylängölle, jonka toisessa päässä sijaitsee hijaisuuden ja rauhan kappeli. On muuten hieno teos alkuperäiseltä tekijältä. Sinne kun menee iltapäivällä katsomaan laskevaa aurinkoa hiljaisuuteen pilvien yläpuolelle...
      Ylängöltä poltin puut pois, ja istutin viidakkopuuta tilalle. Alueet räjäytin syviksi kuiluiksi alankojen osalta, ja nyt seinämistä tulee rakennuksia. Tekisi mieli antaa tehtävä kiinalaisille rakentajille, jotka voisivat kehittää siitä taivaspuutarhan rakennuksen kaltaisen.

      Näiden lisäksi keräilen tietoa netistä, ja tutkin toisinaan Talmudia ja kysymyksiä Tooraan liittyen täydentääkseni yhteiskuntaani. Pidän yllä mm. kuntien väkilukutilastoa, sekä toisinaan lisään tuhansien klaaninimien joukkoon uusia, ja luen jesuit relations tiedostoa korjaten sitä luettavaan muotoon. Ongelma on pitää kaikkea kasassa, haaroitan toimintaani, kuten puuelementin ongelma on, liian kauas.

      Se mitä olen tehnyt, en itsestäni ole tehnyt, vaan astrologiset voimat syntymähetkeni taivaallisen tilanteen mukaisesti toimivat kauttani, sanoisin näin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kun luki ennen Tieteen Kuvalehteä olin epäuskoinen tieteen saavutusten suhteen.
      Usko ei riitä kun tieteen saavutukset ylittää Jumalan ihmeetkin. Jotenkin pitäisi omaksua jokin Filosofia joka on uskoa, toivoa ja rakkautta suurempi sillä nuo kolme on jääneet jälkeen kehityksen kelkasta. Niiden avulla tieteen ihmeet jäävät mysteereiksi joita ei hallitse.

      Juutalaiset ovat noita kolmea paremmaksi tituulerranneet PYHYYDEN ja he ovatkin tieteessä pysyneet kärryillä. Myös Islam väittää että Grace armo on suurempaa kuin rakkaus, toivo ja usko. Siinä ihminen toimii Jumalan työkaluna täysin. Mutta Islam ei ole kyennyt toteen laittamaan Gracen suuria odotuksia.
      Vaan ovat tieteen häntäheikkejä.

      Mä yrittäisin uskosta vähän sivuun astua ja pyhyyteen pyrkiä jos se olisi mahdollista.
      Suomessa ja köyhänä se on vaikeaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      onko mitään järkeä sanoa: historiassa oli tapahtuma, mutta sitä ei ole enää aikamatkustuksen takia, jos oletetaan yksi maailmankaikkeus

    • Anonyymi

      Minä olen aina katsonut isompaa kuvaa. Lapsea ja nuorena varsinkin se oli "väärintekemistä". Opettajien mielestä etenkin. Kyseleminen ja kyseenalaistaminen uudempaan tietoon, tai löydöksiin vedoten, teki monen silmissä inhokin 70- ja 80-luvulla. Ja Vielä 2000-luvullakin. Iso,mman kuvan esitystä ei sallita, kun näkemys kuuluu, ja pitää olla "selektiivinen" ja kapea "totuus". Jota ei saa haastaa. Ja menneisyydessä onkin monta muistoa siitä, kuinka opettaja nöyryytti kaikkien keskellä uusien mahdollisuuksien esittäjää. Eikä kyse ollut osaamattomuudesta tai lahjattomuudesta, koska menestyvä oppilas, vaan auktoriteeteista, ja betonoiduista totuuksista, joita opettajat ei haastanut, vaan tiedeyhteisöt, joiden faktojen valuminen opettajille oli hidasta.
      Minkälaisten lasien läpi? Edelleen loputtoman tiedonhaluisena, koska sitä ei saatu lapsena sittenkään koulussa nitistettyä. Mentaalinen mallini on rajoittamaton. Tosin se nojaa vahvasti logiikkaan ja rationaalisuuteen. Myös osaltaan niiden vastaamattomiin kysymyksiin. Liian monta asiaa ilman niiden antamaa vastausta.

      Minä en koe niin, että minulla olisi mitään "roolia" tässä maailmassa. "Kaikki vaikuttaa kaikkeen". Myös minä. Tahtomattanikin. Ja tahtoen, niin voi vaikuttaa pinnallisesti vaikka äänestämällä. Ja siten vaikka näennäisesti. Mutta voi vaikuttaa, mutta toisaalta se ei ole oikeastaan ennakoitavissa, eikä todennäköisyyksiltään laskettavissa. Mielen voima mahdollisesti vaikuttaa vain itseen, mutta välillisesti myöhemmin muuhun ihan randomisti kaaos"lakien" mukaan.

      Minä en katsele kaikkeuttani muiden silmien edessä olevien lasien mukaan. Se on suurin heikkouteni, ja paras vahvuuteni. Olen täydellinen introvertti. Eiliseen asti ajattelin sitä geneettiseksi. Monet kirjoitti, että se voi olla myös traumavaste.

      Olen silti taipuvainen kallistumaan synnynnäisen ominaisuuden puolelle itseni kohdalla. Opin 4-vuotiaana lukemaan. Se on ollut suurin rakkauteni siitä lähtien.

      Ja olen todella tähän päivään asti rakkauteni viemä ollut. Silti osaan kyseenalaistaa myös omat ajatuskuvioni ihan samalla tavalla, kuin jonkun toisenkin. Olen liiankin itsekriittinen. Valitettavasti vieläkin. Johtunee opponenttien vähyydestä, koska harvoja kiinnostaa oikeesti mikään arkipäivää "rasittava" tiedonhankinta ja -ajattelu. Valitettavasti. Se tekee yksinäiseksi.

    • Anonyymi

      Tutkimalla sitä, mihin vaisto vie. Vai pitäisikö sanoa: sitä, mihin Herra ohjaa? Olen nähnyt miten tehdään rautainen veitsi rautakauden menetelmin. Elän periaatteessa siis rautakautta. Samaa kertoo sekin, että tiedän astrologiaa (minulla about 1000 sivuinen tiedosto siitä), joka on yksi tärkeimpiä tieteitä.
      Olen luonut oman kulttuurin (siitä ollutkin juttua täällä), ja hion sitä lukemalla mm. Talmudia ja Zoharia. Luvun 8 ylä ja alaosan jakaminen 4:ään osaan, parillisiin ja parittomiin nroihin olen myös oppinut. Luvun 144.000 (raam.) juuriluvun suhdetta kertoimeen 12x12 tutkin edelleen.

      • Anonyymi

        "Luvun 144.000 (raam.) juuriluvun suhdetta kertoimeen 12x12 tutkin edelleen."

        Tarkoitan, että arvelen sen meinaavan sitä, että kaikki luonteet (kk ja vuosi (eli kiin.)) ovat saaneet osansa taivaasta, eli yhtäkään ei pitäisi väheksyä "kelvottomana", josta UT:ssa (Ilm. 14:1) "...Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan 144.000, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi."

        Ainoaksi ongelmaksi jää vain nousevat luonteet ja planujen sijainnit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luvun 144.000 (raam.) juuriluvun suhdetta kertoimeen 12x12 tutkin edelleen."

        Tarkoitan, että arvelen sen meinaavan sitä, että kaikki luonteet (kk ja vuosi (eli kiin.)) ovat saaneet osansa taivaasta, eli yhtäkään ei pitäisi väheksyä "kelvottomana", josta UT:ssa (Ilm. 14:1) "...Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan 144.000, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi."

        Ainoaksi ongelmaksi jää vain nousevat luonteet ja planujen sijainnit.

        Ai niin unohdin todeta, että luomassani yhteiskunnassa voidaan nähdä vanha suht hyväksi havaittu tapa "ajattelun uudistamisesta".

        7.9:5 Organisaatioilla oli paljon omaa valtaa päättää toiminnastaan. Yhtenä erikoisuutena oli se, että ne saattoivat jonain keskiviikkona määrätä hallinnon juomaan, ja pitämään pääkokouksia humalassa organisaation valvonnan alla, koska tuolloin saatiin toisenlaiset näkemykset, ja mahdollisesti suoremmat totuudet ministereiltä. Porukassa oli oltava ainakin 5, jotka toimivat selvinpäin tarkkailijoina ja mielipidekirjoittajina.

        7.9:5a Ellei ministeri suostunut tähän hyvästä syystä, hän saattoi menettää arvomaininnan tai joutua muihin tehtäviin.
        7.9:5b Jos hän selviytyi kunnialla, hänen ei lopulta muutaman uusinnan jälkeen tarvinnut juoda välttämättä kuukausiin.

        7.9:6 Tapahtumasta oli tehty vitsi mm. Venäjällä:
        "Muinaisessa Persiassa oli tapana keskustella tärkeistä valtion asioista kahdesti: kerran humalassa, kerran selvänä. Jos ideat vaikuttivat hyviltä molemmissa tapauksissa, ne toteutettiin. Nyky-Venäjällä menettelyä on yksinkertaistettu, ja raittiista keskusteluista on luovuttu."

        7.9:7 Koska nämä kokoukset lähetettiin suorana, ne keräsivät paljon katsojia tv:n ääreen huvin vuoksi, vaikkakaan periaate ei ollut pilkkaaminen, vaan koitos, josta ministerin oli parempi selvitä vähällä, ja turvallisuusorganisaation myös - samassa jamassa seuraavana päivänä suorassa lähetyksessä poliisien valvonnan alla. Juoneet eivät saaneet koitoksesta muuta tunnustusta kun merkinnän miten hyvin olivat suoriutuneet.

        7.9:8 Se miksi juomingit järjestettiin hallinnolle keskiviikkona, ja turvallisuuspalveluille torstaina, johtui siitä, että uskonnonharjoituspäivä oli lauantaina illalla, jolloin alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen oli kielletty.
        7.9:8a Perjantai oli näin ollen alkoholista vapaa päivä, ja sen parempi, jos se osui 13. päivälle, jolloin oli yleisesti vapaapäivä.
        7.9:8b Kaksosen hallitseva planeetta oli Merkurius, joka oli nk. keskiviikon planeetta, johon littyivät teemat mentaalisuus, ajattelu, ilmaisu, äly, oivallus, hermosto, ja vuorovaikutustaidot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe