Tiesitkö, että ravintolat määrittävät annoksensa hinnan hävikin perusteella? Puffet-tyyppisissä ravintoloissa on ruoalle laskettu tietty hinta/kg. Jos kuluttaja nyt ottaa enemmän ruokaa kuin syö - ja heittää loput pois, hän itse asiassa nostaa ruoka-annoksen hintaa jatkossa! Pois heitetty ruoka kun pitää myös kustantaa ja katetta ei ravintolalle jää jos ruokaa heitetään pois.
Ruokahävikki näkyy suoraan punnitsemalla ravintolan roskasäkki, jos se sisältää vain esim. kertakäyttölautasia ja mukeja yms. on paino pienempi kuin jos mukana on myös ruokaa. Useinhan ne on vielä eroteltu sekajätteiksi ja ruoan tähteiksi jo valmiiksi.
Näyttää siltä, että yhä useampi heittää osan annoksestaan pois ilmeisesti otettuaan liian paljon - kannattaisikin opetella ottamaan oikea määrä ruokaa ja tarvittaessa santsata!
Ravintolahintojen nousun syy asiakkaissa?
Anonyymi
2
121
Vastaukset
- Anonyymi
Oletko ollut ravintolassa töisää?
- Anonyymi
Hittolainen hyvä kun kerroit, en ole tuota huomannut vaikka olen ollut päällikkönä ravintolassa 35 vuotta, meillä kun kate on laskettu ihan toisella tapaa ja niin varmaan muissakin ravintoloissa, katelaskenta opetetaan katsos ravintolakoulussa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke653286- 1422327
- 921868
- 1711559
- 861439
- 651426
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?741399- 691182
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771140Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t341088