Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Grillin teho

Anonyymi

Uudessa grillissä jota olen katsonut on max. teho 10,5 kw, Vanhassa laavakivillä varustetussa on 15 kw. Onko erona lähinnä se että lämmönjako on tehty paremmin ja polttimet lähempänä?

Ehkä uudet grillit säästävät kaasuakin?

Molemmissa grilleissä 3 poltinta. Pärjääkö jatkossa 10,5 teholla? Hyviä arvosteluja kuitenkin tuolle uudelle kirjoiteltu.

9

2098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Uudessa grillissä jota olen katsonut on max. teho 10,5 kw, Vanhassa laavakivillä varustetussa on 15 kw. Onko erona lähinnä se että lämmönjako on tehty paremmin ja polttimet lähempänä?”

      Nuo ovat kokonaistehoja. Kun jaat tehon paistopinta-alalla, saat vastauksen teho/pinta-ala, joka on tärkeämpi asia.

      ”Ehkä uudet grillit säästävät kaasuakin?”

      Pienempitehoinen kuluttaa vähemmän kaasua.

      ”Molemmissa grilleissä 3 poltinta. Pärjääkö jatkossa 10,5 teholla?”

      Varmaan riittää, mutta jos grillaat paljon maksimiteholla (searing, ruskistaminen) niin varmista teho/pinta-ala ja vertaile nykyisen kanssa. Kaasugrillit eivät ole muutenkaan parhaita kunnolliseen pihvien ruskistamiseen.

      Tuossa linkissa hyvää lisätietoa.

      https://amazingribs.com/ratings-reviews/how-to-buy-grills/gas-grills/

      • Anonyymi

        Kiitos tiedoista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedoista!

        Ihan mielenkiinnosta vertasin tehoa omaan pellettigrilliin Traeger Timberline 850, jonka teho on 18000 BTU. Se on ”vain” 5,3 kW, mutta käyttö on epäsuora barbequesavustus eikä sillä pysty pihvejä ruskistamaan. Kyllä 10,5 kW riittää varsinkin jos grilli on vähän pienempi kuin nykyinen 15 kW grilli.

        Eikä kaasugrilli ole huono ruskistaja. Itsellä ei ole enää kaasugrilliä vaan pihvit ruskistan kamadossa suoralla kuumalla hiilitulella, joka on paras tapa ruskistaa. Toiseksi paras lienee kaasugrilli, jossa on lisäksi ruskistuspoltin ja kolmanneksi paras kaasugrilli suoralla maksimilämmöllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedoista!

        Tähän täytyy vielä täydentää se, että saattaa uusi grillisi olla ns. infrapunagrilli kun sanoit, että polttimet on lähempänä. Jos kyseessä on infrapunagrilli niin varmasti tehot riittää ja on hyvä ostos. Toki vielä parempi olisi, jos kertoisit grillin merkin ja mallin niin voisi paremmin tutustua.


    • Anonyymi

      Jokaisella kaasugrillillä saa täydellisen pihvin. Jokaisessa kaasugrillissä on riittävästi tehoa täydellisen pihvin valmistukseen, mikä se sitten kullekin on. Unohda noi tehot. Kyse on siitä miten grilliä käytät. Kaasugrillit täydellä teholla ruskista varmasti pihvit riittävästi, sen vuoksi et tarvitse maltaita maksavia keraamisia hiiligrilliä.
      Jos taas olet jokin miseliinimaistaja ja halua pihvin jonkin hikkoripuun pikanttivivahdetta, on asia erikseen, silloin noi munakupitkin voit unohtaa. Se vaatii avotuligrillin ja tunnin hiilloksen tekemisen.
      300 euron grillillä olen tehnyt kehuttu täydelliset pihvit nk.vaativammallekin pöytävieraalle.
      Kokeile, kokeile, kokeile ja ylläty, liha huonelämpimäksi, grilli kuumaksi, nopea kypsennys niin, että pihvi jää mehukkaaksi ja marinadit veks.

      • Anonyymi

        "Kaasugrillit täydellä teholla ruskista varmasti pihvit riittävästi, sen vuoksi et tarvitse maltaita maksavia keraamisia hiiligrilliä."

        Ei ruskista. Tämän vuoksi kaasugrilleihin markkinoidaan erikseen searing stationeja ja kalleimpia kaasugrillejä infrapunagrilleinä.

        "Jos taas olet jokin miseliinimaistaja ja halua pihvin jonkin hikkoripuun pikanttivivahdetta, on asia erikseen, silloin noi munakupitkin voit unohtaa. "

        Reverse searing -tekniikka toimii hyvin kamadolla. Ensin pihvi savustetaan matalassa lämmössä ja hiilten joukkoon esim. hikkoripuun palasia. Lopuksi pihvin pinta viimeistellään kuumalla tulella ruskistamalla.

        "300 euron grillillä olen tehnyt kehuttu täydelliset pihvit nk.vaativammallekin pöytävieraalle."

        Tämä pitää paikkansa. Tärkeintä on osata käyttää sitä grilliä.

        "Kokeile, kokeile, kokeile ja ylläty, liha huonelämpimäksi, grilli kuumaksi, nopea kypsennys niin, että pihvi jää mehukkaaksi ja marinadit veks."

        Tähän lisäisin vielä sen 5 min lepuuttamisen folion alla. Pihvi jatkaa kypsymistään vielä jolloin heti grillistä syötynä pihvi on hieman tavoiteltua raaempi. Toinen syy on lihassyiden "kireyden" löystyminen lepuutuksessa mikä pitää paremmin nesteet pihvissä. Heti grillistä leikattuna pihvi vuotaa lihasnesteitä melko runsaasti.


    • Anonyymi

      "Reverse searing -tekniikka toimii hyvin kamadolla. Ensin pihvi savustetaan matalassa lämmössä ja hiilten joukkoon esim. hikkoripuun palasia. Lopuksi pihvin pinta viimeistellään kuumalla tulella ruskistamalla."

      hmmm...kuulostaa hyvältä, mutta, mutta..., rohkenen epäillä, että käytännössä tuo ohje menee ohi 99,9 % kamadolla grillaajista, koska suurimmalla osalla kamadon omistajista tonnin pysti pönöttää pelkästään tukemassa itsetuntoa ja pöntön sisuksissa kärisee "euron atrilli" 😀

      • Anonyymi

        ”rohkenen epäillä, että käytännössä tuo ohje menee ohi 99,9 % kamadolla grillaajista”

        Väite oli, ettei miseliinimaistaja saa hikkoripuun aromia munakupilla (ilmeisesti tarkoitettiin kamadoa). Kamado ja hyvä hiiligrilli ovat ainoita jolla sen hikkorisavun aromin saa siihen pihviin. Parhaan savuaromin saa hitaalla reverse searing -tekniikalla, ei pelkällä nopealla ja suoralla hiilloksella. Kaasugrillissä savustus ei onnistu muuten kuin savustuslaatikolla ja ne eivät ole kovin toimivia. Paras hikkorisavun aromi tulisi hikkoripuuta polttavassa offset smokerissa, mutta Suomesta ei saa hikkorihalkoja edullisesti ja viimeistely pitäisi tehdä paistinpannulla. Paras on siis kunnollinen epäsuoraan (2-alue) kykenevä hiiligrilli tai kamado. Sillä voit sekä savustaa, että viimeistellä.


      • Anonyymi

        "...rohkenen epäillä, että käytännössä tuo ohje menee ohi 99,9 % kamadolla grillaajista...pöntön sisuksissa kärisee "euron atrilli"

        Asia on kyllä niin, että kaasugrillaajissa on suurempi osa näistä "meillä on kaasugrilli kun sillä saa nopeasti käristetty euron atrillit" -tyypit. Kamadogrillaajat ovat todennäköisimmin edistyneempiä harrastajia ja heiltä onnistuu savustus, barbequesavustus, pizzan paistaminen ja grillaaminen kamadolla. Reverse searing on kyllä ihan tuttua kamadon käyttäjille. Itsellä on myös kamadogrilli. Hankinnassa houkutti kestävyys ja pitkäikäisyys, monipuolisuus ja hyvä lämmöneristys ja tiiviys, jonka vuoksi säästyy hiiliä ja voi savustaa pitkään yhdellä latauksella, myös talvella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe