Grillin teho

Anonyymi

Uudessa grillissä jota olen katsonut on max. teho 10,5 kw, Vanhassa laavakivillä varustetussa on 15 kw. Onko erona lähinnä se että lämmönjako on tehty paremmin ja polttimet lähempänä?

Ehkä uudet grillit säästävät kaasuakin?

Molemmissa grilleissä 3 poltinta. Pärjääkö jatkossa 10,5 teholla? Hyviä arvosteluja kuitenkin tuolle uudelle kirjoiteltu.

9

2666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Uudessa grillissä jota olen katsonut on max. teho 10,5 kw, Vanhassa laavakivillä varustetussa on 15 kw. Onko erona lähinnä se että lämmönjako on tehty paremmin ja polttimet lähempänä?”

      Nuo ovat kokonaistehoja. Kun jaat tehon paistopinta-alalla, saat vastauksen teho/pinta-ala, joka on tärkeämpi asia.

      ”Ehkä uudet grillit säästävät kaasuakin?”

      Pienempitehoinen kuluttaa vähemmän kaasua.

      ”Molemmissa grilleissä 3 poltinta. Pärjääkö jatkossa 10,5 teholla?”

      Varmaan riittää, mutta jos grillaat paljon maksimiteholla (searing, ruskistaminen) niin varmista teho/pinta-ala ja vertaile nykyisen kanssa. Kaasugrillit eivät ole muutenkaan parhaita kunnolliseen pihvien ruskistamiseen.

      Tuossa linkissa hyvää lisätietoa.

      https://amazingribs.com/ratings-reviews/how-to-buy-grills/gas-grills/

      • Anonyymi

        Kiitos tiedoista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedoista!

        Ihan mielenkiinnosta vertasin tehoa omaan pellettigrilliin Traeger Timberline 850, jonka teho on 18000 BTU. Se on ”vain” 5,3 kW, mutta käyttö on epäsuora barbequesavustus eikä sillä pysty pihvejä ruskistamaan. Kyllä 10,5 kW riittää varsinkin jos grilli on vähän pienempi kuin nykyinen 15 kW grilli.

        Eikä kaasugrilli ole huono ruskistaja. Itsellä ei ole enää kaasugrilliä vaan pihvit ruskistan kamadossa suoralla kuumalla hiilitulella, joka on paras tapa ruskistaa. Toiseksi paras lienee kaasugrilli, jossa on lisäksi ruskistuspoltin ja kolmanneksi paras kaasugrilli suoralla maksimilämmöllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedoista!

        Tähän täytyy vielä täydentää se, että saattaa uusi grillisi olla ns. infrapunagrilli kun sanoit, että polttimet on lähempänä. Jos kyseessä on infrapunagrilli niin varmasti tehot riittää ja on hyvä ostos. Toki vielä parempi olisi, jos kertoisit grillin merkin ja mallin niin voisi paremmin tutustua.


    • Anonyymi

      Jokaisella kaasugrillillä saa täydellisen pihvin. Jokaisessa kaasugrillissä on riittävästi tehoa täydellisen pihvin valmistukseen, mikä se sitten kullekin on. Unohda noi tehot. Kyse on siitä miten grilliä käytät. Kaasugrillit täydellä teholla ruskista varmasti pihvit riittävästi, sen vuoksi et tarvitse maltaita maksavia keraamisia hiiligrilliä.
      Jos taas olet jokin miseliinimaistaja ja halua pihvin jonkin hikkoripuun pikanttivivahdetta, on asia erikseen, silloin noi munakupitkin voit unohtaa. Se vaatii avotuligrillin ja tunnin hiilloksen tekemisen.
      300 euron grillillä olen tehnyt kehuttu täydelliset pihvit nk.vaativammallekin pöytävieraalle.
      Kokeile, kokeile, kokeile ja ylläty, liha huonelämpimäksi, grilli kuumaksi, nopea kypsennys niin, että pihvi jää mehukkaaksi ja marinadit veks.

      • Anonyymi

        "Kaasugrillit täydellä teholla ruskista varmasti pihvit riittävästi, sen vuoksi et tarvitse maltaita maksavia keraamisia hiiligrilliä."

        Ei ruskista. Tämän vuoksi kaasugrilleihin markkinoidaan erikseen searing stationeja ja kalleimpia kaasugrillejä infrapunagrilleinä.

        "Jos taas olet jokin miseliinimaistaja ja halua pihvin jonkin hikkoripuun pikanttivivahdetta, on asia erikseen, silloin noi munakupitkin voit unohtaa. "

        Reverse searing -tekniikka toimii hyvin kamadolla. Ensin pihvi savustetaan matalassa lämmössä ja hiilten joukkoon esim. hikkoripuun palasia. Lopuksi pihvin pinta viimeistellään kuumalla tulella ruskistamalla.

        "300 euron grillillä olen tehnyt kehuttu täydelliset pihvit nk.vaativammallekin pöytävieraalle."

        Tämä pitää paikkansa. Tärkeintä on osata käyttää sitä grilliä.

        "Kokeile, kokeile, kokeile ja ylläty, liha huonelämpimäksi, grilli kuumaksi, nopea kypsennys niin, että pihvi jää mehukkaaksi ja marinadit veks."

        Tähän lisäisin vielä sen 5 min lepuuttamisen folion alla. Pihvi jatkaa kypsymistään vielä jolloin heti grillistä syötynä pihvi on hieman tavoiteltua raaempi. Toinen syy on lihassyiden "kireyden" löystyminen lepuutuksessa mikä pitää paremmin nesteet pihvissä. Heti grillistä leikattuna pihvi vuotaa lihasnesteitä melko runsaasti.


    • Anonyymi

      "Reverse searing -tekniikka toimii hyvin kamadolla. Ensin pihvi savustetaan matalassa lämmössä ja hiilten joukkoon esim. hikkoripuun palasia. Lopuksi pihvin pinta viimeistellään kuumalla tulella ruskistamalla."

      hmmm...kuulostaa hyvältä, mutta, mutta..., rohkenen epäillä, että käytännössä tuo ohje menee ohi 99,9 % kamadolla grillaajista, koska suurimmalla osalla kamadon omistajista tonnin pysti pönöttää pelkästään tukemassa itsetuntoa ja pöntön sisuksissa kärisee "euron atrilli" 😀

      • Anonyymi

        ”rohkenen epäillä, että käytännössä tuo ohje menee ohi 99,9 % kamadolla grillaajista”

        Väite oli, ettei miseliinimaistaja saa hikkoripuun aromia munakupilla (ilmeisesti tarkoitettiin kamadoa). Kamado ja hyvä hiiligrilli ovat ainoita jolla sen hikkorisavun aromin saa siihen pihviin. Parhaan savuaromin saa hitaalla reverse searing -tekniikalla, ei pelkällä nopealla ja suoralla hiilloksella. Kaasugrillissä savustus ei onnistu muuten kuin savustuslaatikolla ja ne eivät ole kovin toimivia. Paras hikkorisavun aromi tulisi hikkoripuuta polttavassa offset smokerissa, mutta Suomesta ei saa hikkorihalkoja edullisesti ja viimeistely pitäisi tehdä paistinpannulla. Paras on siis kunnollinen epäsuoraan (2-alue) kykenevä hiiligrilli tai kamado. Sillä voit sekä savustaa, että viimeistellä.


      • Anonyymi

        "...rohkenen epäillä, että käytännössä tuo ohje menee ohi 99,9 % kamadolla grillaajista...pöntön sisuksissa kärisee "euron atrilli"

        Asia on kyllä niin, että kaasugrillaajissa on suurempi osa näistä "meillä on kaasugrilli kun sillä saa nopeasti käristetty euron atrillit" -tyypit. Kamadogrillaajat ovat todennäköisimmin edistyneempiä harrastajia ja heiltä onnistuu savustus, barbequesavustus, pizzan paistaminen ja grillaaminen kamadolla. Reverse searing on kyllä ihan tuttua kamadon käyttäjille. Itsellä on myös kamadogrilli. Hankinnassa houkutti kestävyys ja pitkäikäisyys, monipuolisuus ja hyvä lämmöneristys ja tiiviys, jonka vuoksi säästyy hiiliä ja voi savustaa pitkään yhdellä latauksella, myös talvella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2862
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1966
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1640
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1355
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      287
      1181
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      1003
    Aihe