Sopiiko tämä pyörä 172 cm henkilölle?

Anonyymi

https://www.biltema.fi/polkupyorat/maastopyorat-mtb/xc-26-18-vaihteinen-2000045637

Sen rungon koko on 48 cm. Siinä lukee että se sopii 140-160 cm pitkille lapsille, mutta katsoin täältä pyörärungon laskurista että 48 cm runko sopisi 180-185 cm henkilölle:
https://www.bikester.fi/maastopyorien-runkolaskuri/sizefinder-hardtail.html

Ajattelin että satulaahan voi säätää, ja sillä tavalla saada sen sopivaksi, mutta hämmentää että onko tuo pyörä tarkoitettu 180 cm jättiläisille vai 150 cm lapsille?

9

91

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Asiantuntija en ole, mutta jos Biltema ei kehtaa tarjota kuin lapselle, niin ei sitä aikuisen painoille ole mitoitettu.
   Vaikka joku laskuri nyt antaisi niin toivoa, pyörän mitoituksessa on muita paljon kriittisempiä tekijöitä kuin joku rungon geometria.

  • Anonyymi

   Penkin korkeusäädöllä ei voi säätää pyörän pituutta. sopivaksi.

  • Anonyymi

   Minulla on sama ilmoitettu 48 cm:n runko bilteman sähkö mtb:ssä tosin 27.5" renkailla. Olen 177 cm pitkä ja runko on minulle hieman ahdas (lyhyt). Mitä nyt katsoin ei ollut saatavana tällä hetkellä ainakaan verkkokaupassa.

  • Anonyymi

   Bilteman pyörän teknisissä tiedoissa sanotaan että rungon korkeus on 48cm. Tässä tapauksessa sillä todennäköisesti tarkoitetaan vaakaputken korkeutta maasta eikä rungon kokoa joka tarkoittaa useimmiten mittaa keskiön keskeltä pystyputken päälle. Tavallisen kuluttajan joka ei pyöristä juuri mitään tiedä on helpompi mieltää rungon korkeus kuin koko. Pyöän sopivuuteen vaikuttaa moni muukin mitta joten ei pidä ostaa sokkona vaan pyörää pitää kokeilla.

   • Anonyymi

    Kuvasta voi verrata rungon kokoa vanteiden halkaisijaan. Tämä on epätarkka menetelmä, mutta kyllä siitä sen verran voi todeta, että ei tuo 48 cm ole maasta mitattu.

    Kuten edellä on todettu, rungon pituus on tärkeä. Kunnolliset pyöräkauppiaat ilmoittavat myös sen.


  • Anonyymi

   Rungon kokomerkintätapa ei taida olla standardoitu. Toisen valmistajan 48 on varmaankin eri kokoinen kuin jonkun toisen valmistajan.

   Vähän samaa on myös kengissä. Toisen merkkisissä menee 40 ja toisen merkkisestä pitää olla 42.

   • Anonyymi

    Joku tolkku pitäisi tosiaan saada. Kalliimmissa polkupyörissä on yleensä ilmoitettu tarkat mitat kaikille pysty-ja vaakaputkille. Joten niiden kohdalla on suhteellisen yksinkertaista löytää oikea koko. Riittää kun kokeilee yhden valmistajan polkupyörää, ja sopivan sattuessa hakee sen mitat. Sen jälkeen miltä tahansa valmistajalta löytää oikean koon. Kengissä auttaisi paljon jos kengännumeron sijaan ilmoitettaisiin mitta senttimetreinä. Koot vaihtelee eri valmistajilla, mutta senttimetrit pysyy senttimetreinä.


  • Anonyymi

   Aika kallis pyörä....

  • Anonyymi

   Kuvasta näkee, että pyörä on niin sanotulla kiinanmitoituksella, menee nipin napin 172 cm pitkälle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   9119
  2. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   50
   846
  3. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   42
   806
  4. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   804
  5. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   60
   691
  Aihe