Lidlin lihapiirakat

Anonyymi

Tuli lopultakin ostettua paistopisteeltä ja ovatpas hyviä, parhaita mitä syönyt, reilusti lihaa ja maukas kuori. Rasvaa tietysti on ettei voi hirveästi herkutella. Imeytyy pussin läpikin, täytyy katsoa mitä laittaa kassiin niiden lähelle.

Viimeksi ostanut varmaan Euromarketista eli aika paljon aikaa.. Ei teolliset ole hyviä, rasvaa tosin vähemmän, mutta lihaa ei juuri ollenkaan ja mauttomia. Koulussa oli ala-asteella silloin tällöin, vieläköhän nykyään?

37

3312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pierettääkö yhtä hyvin kuin aidot lihapierukat?

    • Anonyymi

      Lämmitys hankalaa, kestää kauan miksorssa että sisuskin lämpenee, sitten rasvainen kuori on tulikuuma, leivänpaahtimessa polttaa pinnan. Ilmagrilli voisi olla kätevä tuollaiseen, mutta vie liikaa tilaa surkeassa tupakeittiössä.

      • Anonyymi

        Kokeile joskus cuisine sous vide -tapaa. Kuudenkymmenen asteen lämpötilaa käyttämällä ei pala näpit. Vakuumikoneita on Lidlissä välillä tarjouksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeile joskus cuisine sous vide -tapaa. Kuudenkymmenen asteen lämpötilaa käyttämällä ei pala näpit. Vakuumikoneita on Lidlissä välillä tarjouksessa.

        Muovin ja ajan tuhlausta, eikä tiedä mitä niistä muoveista irtoaa, muuten varmaan tulisikin tasalämpöinen. Ilmagrilliä täytyy vielä harkita ja olisihan mikrossakin hidas tai pienitehoinen lämmitys tai voi jäähdyttää ennen syömistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muovin ja ajan tuhlausta, eikä tiedä mitä niistä muoveista irtoaa, muuten varmaan tulisikin tasalämpöinen. Ilmagrilliä täytyy vielä harkita ja olisihan mikrossakin hidas tai pienitehoinen lämmitys tai voi jäähdyttää ennen syömistä.

        Kuuman lihapierukan voi laittaa pakastimeen jäähtymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuman lihapierukan voi laittaa pakastimeen jäähtymään.

        Keitetyt makkarat voi jähdyttää kätevästi kylmässä vedessä, mutta lihikselle eim sovi kuin korkeintaan pussin sisällä. Parempi pakkasessakin ettei tee jäätä.


    • Anonyymi

      Lidlin lihapiirakat ovat teollisia aivan samoin kuin Euromarketin lihapiirakatkin ovat.

    • Anonyymi

      "reilusti lihaa"

      Kaikki mikä on ruskeaa ei ole lihaa, niissä on pöyristyttävät 9 g/100g naudanlihaa, mielestäni se on kitsaasti. Ja mitä lihaa? Saattaa hyvinkin olla luista kemiallisesti tai korkeapaineella irrotettua sidekudosta ja jänteitä (aromeilla ryyditettynä).

      https://www.lidl.fi/p/product-recommendation/lihapiirakka/p68 kertoo seuraavasti:

      LIHAPIIRAKKA. LAKTOOSITON. Ainesosat: vehnäjauho (alkuperä: Suomi), vesi, kasvirasvat ja -öljyt (rypsi, palmu), naudanliha 9 % (alkuperä: EU), riisi, hiiva, sokeri, suola, sipuli, maltodekstriini, rypälesokeri, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), aromit (liha, umami), mausteet (mustapippuri, valkopippuri, paprika, korianteri), hiivauute, happamuudensäätöaine (ammoniumkloridi), kasvikuidut (peruna, bambu). Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa, kananmunaa ja seesaminsiementä.

      Ravintoarvot /100 g: Energiaa 337 kcal; Rasvaa 19,9 g, josta tyydyttynyttä rasvaa 4,8 g; Hiilihydraatteja 31,9 g, joista sokereita 2,3 g; Ravintokuitua 2,1 g; Proteiinia 6,6 g; Suolaa 1,00 g. Laktoosia 0 g.

      • Anonyymi

        On se reilusti verrattuna useimpiin muihin ja täytettä yleensäkin eli myös riisiä. Sipuli ei onneksi maistu, palmurasvaa ei tarvitsisi olla. Rasvaa on kai väkisin turhan paljon uppopaistetuissa, närästää ja lihottaa. Ja pienikin määrä sipulia närästää.


      • Anonyymi

        Jos laittaa leivän päälle kinkkusiivun niin ei taida liha% olla sen suurempi, tuossa se on valmiina. Juuston/levitteen kanssa voi tulla rasvaakin lähes yhtä paljon tai jopa enemmän. Itse käytän vain kevytjuustoa eikä levitettä joten tulee vähemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se reilusti verrattuna useimpiin muihin ja täytettä yleensäkin eli myös riisiä. Sipuli ei onneksi maistu, palmurasvaa ei tarvitsisi olla. Rasvaa on kai väkisin turhan paljon uppopaistetuissa, närästää ja lihottaa. Ja pienikin määrä sipulia närästää.

        "On se reilusti"

        Tässä tuotteessa naudanlihaa on 21 %: https://www.saarioinen.fi/tuote/herkku-lihis-150-g/

        Tässä tuotteessa lihapitoisuus on 16 %: https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/12679/fazer-leipurit-lihapiirakka-kg/

        Tässä tuotteessa lihaa on 12 % (viljaporsas, nauta): https://www.atria.fi/tuotteet/valmisruoka/valipalat/atria-400g-lihapiirakka-4kpl/

        Tämän valmistajan lihapiirakassa on jauhelihaa 12 % (nauta) https://www.leipomosalonen.fi/tuote/lihapiirakka-2-copy/

        On myös tarjolla limppejä joissa "lihaa" on Lidl:n limppiin verrattuna yhtä epäreilusti, ja muutamia joissa sitä on epäreilummin.

        Lidl taitaa kirkaasti voittaa öljyjen/rasvojen reiluudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos laittaa leivän päälle kinkkusiivun niin ei taida liha% olla sen suurempi, tuossa se on valmiina. Juuston/levitteen kanssa voi tulla rasvaakin lähes yhtä paljon tai jopa enemmän. Itse käytän vain kevytjuustoa eikä levitettä joten tulee vähemmän.

        "Jos laittaa leivän päälle kinkkusiivun niin ei taida liha% olla sen suurempi, tuossa se on valmiina"

        Kyllä on liha% leivälläsi suurempi, valtavasti suurempi. Lidl:n limpissä on 9% "lihaa". Jos leipäviipale painaa 30 g, niin tarvitaan kinkunsiivu (aidosta kinkusta siivutettua, ei Lidl:n liimalihasta) joka painaa noin 3 grammaa, silloin kokonaisuudessa on noin 9% lihaa. Esimerkiksi 200 grammassa sellaista kinkkua olisi peräti 67 siivua.

        "Viipaloitu tai revitty leipäviipale painaa keskimäärin 30 g": https://www.leipatiedotus.fi/leipa-ravitsemuksessa/mita-viljatuotteista-saa/kuitu/vilja-ja-leipatuotteiden-kuitupitoisuus.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos laittaa leivän päälle kinkkusiivun niin ei taida liha% olla sen suurempi, tuossa se on valmiina"

        Kyllä on liha% leivälläsi suurempi, valtavasti suurempi. Lidl:n limpissä on 9% "lihaa". Jos leipäviipale painaa 30 g, niin tarvitaan kinkunsiivu (aidosta kinkusta siivutettua, ei Lidl:n liimalihasta) joka painaa noin 3 grammaa, silloin kokonaisuudessa on noin 9% lihaa. Esimerkiksi 200 grammassa sellaista kinkkua olisi peräti 67 siivua.

        "Viipaloitu tai revitty leipäviipale painaa keskimäärin 30 g": https://www.leipatiedotus.fi/leipa-ravitsemuksessa/mita-viljatuotteista-saa/kuitu/vilja-ja-leipatuotteiden-kuitupitoisuus.html

        Miksi tollo poistatat vastaukset?

        Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa, mutta nuo ovat kaikki silti muovipussissa säilöntäaineella kyllästettyjä ja teollisia. Lisäksi enemmän sipulia ja jopa valkosipulia, paistopisteellä uppopaistetuissa on ainan enemmän rasvaa kuin teollisesti uunissa tehdyissä.

        Teepä samalla myös kattava hintavertailu ja myös paistopisteiden tuotteista.

        Leivän päälle laitetaan yleensä myös levitettä, juustoa ja kasviksia, on myös terveellisempi jatkuvasti syötynä. Lihanhimoon kannattaa syödä jotain muuta kuin halvimpia ja huonompia teollisia lihiksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos laittaa leivän päälle kinkkusiivun niin ei taida liha% olla sen suurempi, tuossa se on valmiina"

        Kyllä on liha% leivälläsi suurempi, valtavasti suurempi. Lidl:n limpissä on 9% "lihaa". Jos leipäviipale painaa 30 g, niin tarvitaan kinkunsiivu (aidosta kinkusta siivutettua, ei Lidl:n liimalihasta) joka painaa noin 3 grammaa, silloin kokonaisuudessa on noin 9% lihaa. Esimerkiksi 200 grammassa sellaista kinkkua olisi peräti 67 siivua.

        "Viipaloitu tai revitty leipäviipale painaa keskimäärin 30 g": https://www.leipatiedotus.fi/leipa-ravitsemuksessa/mita-viljatuotteista-saa/kuitu/vilja-ja-leipatuotteiden-kuitupitoisuus.html

        Miksi tollo poistatat vastaukset?

        Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa, mutta nuo ovat kaikki silti muovipussissa säilöntäaineella kyllästettyjä ja teollisia. Lisäksi enemmän sipulia ja jopa valkosipulia, paistopisteellä uppopaistetuissa on ainan enemmän rasvaa kuin teollisesti uunissa tehdyissä.

        Teepä samalla myös kattava hintavertailu ja myös paistopisteiden tuotteista.

        Leivän päälle laitetaan yleensä myös levitettä, juustoa ja kasviksia, on myös terveellisempi jatkuvasti syötynä. Lihanhimoon kannattaa syödä jotain muuta kuin halvimpia ja huonompia teollisia lihiksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos laittaa leivän päälle kinkkusiivun niin ei taida liha% olla sen suurempi, tuossa se on valmiina"

        Kyllä on liha% leivälläsi suurempi, valtavasti suurempi. Lidl:n limpissä on 9% "lihaa". Jos leipäviipale painaa 30 g, niin tarvitaan kinkunsiivu (aidosta kinkusta siivutettua, ei Lidl:n liimalihasta) joka painaa noin 3 grammaa, silloin kokonaisuudessa on noin 9% lihaa. Esimerkiksi 200 grammassa sellaista kinkkua olisi peräti 67 siivua.

        "Viipaloitu tai revitty leipäviipale painaa keskimäärin 30 g": https://www.leipatiedotus.fi/leipa-ravitsemuksessa/mita-viljatuotteista-saa/kuitu/vilja-ja-leipatuotteiden-kuitupitoisuus.html

        Miksi tollo poistatat vastaukset?

        Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa, mutta nuo ovat kaikki silti muovipussissa säilöntäaineella kyllästettyjä ja teollisia. Lisäksi enemmän sipulia ja jopa valkosipulia, paistopisteellä uppopaistetuissa on ainan enemmän rasvaa kuin teollisesti uunissa tehdyissä.

        Teepä samalla myös kattava hintavertailu ja myös paistopisteiden tuotteista.

        Leivän päälle laitetaan yleensä myös levitettä, juustoa ja kasviksia, on myös terveellisempi jatkuvasti syötynä. Lihanhimoon kannattaa syödä jotain muuta kuin halvimpia ja huonompia teollisia lihiksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos laittaa leivän päälle kinkkusiivun niin ei taida liha% olla sen suurempi, tuossa se on valmiina"

        Kyllä on liha% leivälläsi suurempi, valtavasti suurempi. Lidl:n limpissä on 9% "lihaa". Jos leipäviipale painaa 30 g, niin tarvitaan kinkunsiivu (aidosta kinkusta siivutettua, ei Lidl:n liimalihasta) joka painaa noin 3 grammaa, silloin kokonaisuudessa on noin 9% lihaa. Esimerkiksi 200 grammassa sellaista kinkkua olisi peräti 67 siivua.

        "Viipaloitu tai revitty leipäviipale painaa keskimäärin 30 g": https://www.leipatiedotus.fi/leipa-ravitsemuksessa/mita-viljatuotteista-saa/kuitu/vilja-ja-leipatuotteiden-kuitupitoisuus.html

        Miksi tollo poistatat vastaukset?

        Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa, mutta nuo ovat kaikki silti muovipussissa säilöntäaineella kyllästettyjä ja teollisia. Lisäksi enemmän sipulia ja jopa valkosipulia, paistopisteellä uppopaistetuissa on ainan enemmän rasvaa kuin teollisesti uunissa tehdyissä.

        Teepä samalla myös kattava hintavertailu ja myös paistopisteiden tuotteista.

        Leivän päälle laitetaan yleensä myös levitettä, juustoa ja kasviksia, on myös terveellisempi jatkuvasti syötynä. Lihanhimoon kannattaa syödä jotain muuta kuin halvimpia ja huonompia teollisia lihiksiä.


    • Anonyymi

      Miksi tollo poistatat vastaukset?

      Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa, mutta nuo ovat kaikki silti muovipussissa säilöntäaineella kyllästettyjä ja teollisia. Lisäksi enemmän sipulia ja jopa valkosipulia, paistopisteellä uppopaistetuissa on ainan enemmän rasvaa kuin teollisesti uunissa tehdyissä.

      Teepä samalla myös kattava hintavertailu ja myös paistopisteiden tuotteista.

      Leivän päälle laitetaan yleensä myös levitettä, juustoa ja kasviksia, on myös terveellisempi jatkuvasti syötynä. Lihanhimoon kannattaa syödä jotain muuta kuin halvimpia ja huonompia teollisia lihiksiä.

    • Anonyymi

      Miksi tollo poistatat vastaukset?

      Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa, mutta nuo ovat kaikki silti muovipussissa säilöntäaineella kyllästettyjä ja teollisia. Lisäksi enemmän sipulia ja jopa valkosipulia, paistopisteellä uppopaistetuissa on ainan enemmän rasvaa kuin teollisesti uunissa tehdyissä.

      Teepä samalla myös kattava hintavertailu ja myös paistopisteiden tuotteista.

      Leivän päälle laitetaan yleensä myös levitettä, juustoa ja kasviksia, on myös terveellisempi jatkuvasti syötynä. Lihanhimoon kannattaa syödä jotain muuta kuin halvimpia ja huonompia teollisia lihiksiä.

      • Anonyymi

        "Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa"

        Tuo Saarioisen 150 g limppi (21% naudanlihaa) maksaa 1,45 euron tietämillä eli noin 9,67 eur/kg. Se ei ole "erityisen" kallis. Tietenkin limppi jossa on 21% naudanlihaa maksaa enemmän kuin limppi jossa on vain 9%.

        AP ei väittänyt, mutta antoi vahvasti ymmärtää, kirjoittaessaan seuraavasti:

        "Tuli lopultakin ostettua paistopisteeltä ja ovatpas hyviä, parhaita mitä syönyt, reilusti lihaa ja maukas kuori. Rasvaa tietysti on"

        Mihin tuossa avautumisessa viittaa sana "lopultakin"? Se on tarkoitettu yhdistymään väitteeseen "parhaita mitä syönyt" vahavistaen sitä kuvaa että AP on syönyt paljon erilaisia limppejä ja nyt viimeinkin söi myös Lidl:n limppejä.

        Lisäksi AP myös viimeistelee vihjauksensa normalisoimalla Lidl:n limpin järkyttävän suuren rasvamäärän. Limpissä ei "tietysti" ole hirvittävästi rasvaa, rasvaa on hirvittävästi vain jos valmistaja panee rasvaa limppiin hirvittävästi. Rasvan väheäinen tai suuri määrä ei riipu siitä tapahtuuko paistaminen jossakin tehtaassa, vai tulevatko limpit puolivalmiina pakasteina paistopisteellä paistettaviksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei kukaan ole väittänytkään ettei jossain "erityisen lihaisassa" ja erityisen kalliissa lihiksessä olisi enemmän lihaa"

        Tuo Saarioisen 150 g limppi (21% naudanlihaa) maksaa 1,45 euron tietämillä eli noin 9,67 eur/kg. Se ei ole "erityisen" kallis. Tietenkin limppi jossa on 21% naudanlihaa maksaa enemmän kuin limppi jossa on vain 9%.

        AP ei väittänyt, mutta antoi vahvasti ymmärtää, kirjoittaessaan seuraavasti:

        "Tuli lopultakin ostettua paistopisteeltä ja ovatpas hyviä, parhaita mitä syönyt, reilusti lihaa ja maukas kuori. Rasvaa tietysti on"

        Mihin tuossa avautumisessa viittaa sana "lopultakin"? Se on tarkoitettu yhdistymään väitteeseen "parhaita mitä syönyt" vahavistaen sitä kuvaa että AP on syönyt paljon erilaisia limppejä ja nyt viimeinkin söi myös Lidl:n limppejä.

        Lisäksi AP myös viimeistelee vihjauksensa normalisoimalla Lidl:n limpin järkyttävän suuren rasvamäärän. Limpissä ei "tietysti" ole hirvittävästi rasvaa, rasvaa on hirvittävästi vain jos valmistaja panee rasvaa limppiin hirvittävästi. Rasvan väheäinen tai suuri määrä ei riipu siitä tapahtuuko paistaminen jossakin tehtaassa, vai tulevatko limpit puolivalmiina pakasteina paistopisteellä paistettaviksi.

        Ei tuossa mittään tarvitse vihjailla ja edellisistä lihiksistä aikaa kun ostettu Euromarketista.

        En ole ennen syönyt missään tuoreita, joiten helposti parhaita ja uppopaistetuissa aina enemmän rasvaa kuin teollisissa liukuhihnalla paistetuissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuossa mittään tarvitse vihjailla ja edellisistä lihiksistä aikaa kun ostettu Euromarketista.

        En ole ennen syönyt missään tuoreita, joiten helposti parhaita ja uppopaistetuissa aina enemmän rasvaa kuin teollisissa liukuhihnalla paistetuissa.

        "En ole ennen syönyt missään tuoreita"

        Ennen olet syönyt pelkästään vanhentuneita limppejä? Pullalisteen limpit eivät ole tuoreita (mikään pullatiskin tavara ei ole tuoretta, missään). Lidlin limpit tulevat kauppaan pakastettuna eineenä, ja pullapisteen hoitaja ne sitten uppopaistaa tai höyryttää. Ei eroa siitä että ostetaan mitä tahansa pakastettuja einellimppeja ja uppopaistetaan/höyrytetään kotona, ei ole tuoretta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ole ennen syönyt missään tuoreita"

        Ennen olet syönyt pelkästään vanhentuneita limppejä? Pullalisteen limpit eivät ole tuoreita (mikään pullatiskin tavara ei ole tuoretta, missään). Lidlin limpit tulevat kauppaan pakastettuna eineenä, ja pullapisteen hoitaja ne sitten uppopaistaa tai höyryttää. Ei eroa siitä että ostetaan mitä tahansa pakastettuja einellimppeja ja uppopaistetaan/höyrytetään kotona, ei ole tuoretta.

        Joo, ei viljakaan ole tuorettaa kun sitä on säilötty siiloissa ja jauhoina varastossa ja kaupassa. Todella hyviä tuollaiset tuoreet lihapiirakat teollisesti tehtyihin muoviin pakattuihin ja säilöntäaineella kyllästettyihin verrattuna. Muovi voi aiheuttaa impotenssia, rintarauhasten kasvua ja kenties aggressioitakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuossa mittään tarvitse vihjailla ja edellisistä lihiksistä aikaa kun ostettu Euromarketista.

        En ole ennen syönyt missään tuoreita, joiten helposti parhaita ja uppopaistetuissa aina enemmän rasvaa kuin teollisissa liukuhihnalla paistetuissa.

        "helposti parhaita"

        Oletan että tarkoitat että maku on sinun mielestäsi parhaita, tuskin tarkoitat terveydellisyyden kannalta parhaita kun niissä on sitä lihaakin vain 9% (joka määrä mielestäsi oli reilusti). 9% ei kovin paljon makuaakaan tarjoa.

        Makuaisti on yksilöllinen. Makuun vaikuttaa moni seikka. Lidl:n limpissä on muun muassa sokeria, maltodekstriiniä (joka muuttuu sokeriksi elimistössä), rypälesokeria, liha-aromeja, umami-aromia sekä ammoniumkloridia eli salmiakkia, joten varmaankin sitä voi joku pitää hyvän makuisena.

        Alla uudelleen ainesosaluettelo, asetus/laki määrää että ainesosat on kirjattava määräjärjestyksessä, aines jota on suurin määrä ensin.

        https://www.lidl.fi/p/product-recommendation/lihapiirakka/p68 kertoo seuraavasti:

        LIHAPIIRAKKA. LAKTOOSITON. Ainesosat: vehnäjauho (alkuperä: Suomi), vesi, kasvirasvat ja -öljyt (rypsi, palmu), naudanliha 9 % (alkuperä: EU), riisi, hiiva, sokeri, suola, sipuli, maltodekstriini, rypälesokeri, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), aromit (liha, umami), mausteet (mustapippuri, valkopippuri, paprika, korianteri), hiivauute, happamuudensäätöaine (ammoniumkloridi), kasvikuidut (peruna, bambu). Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa, kananmunaa ja seesaminsiementä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "helposti parhaita"

        Oletan että tarkoitat että maku on sinun mielestäsi parhaita, tuskin tarkoitat terveydellisyyden kannalta parhaita kun niissä on sitä lihaakin vain 9% (joka määrä mielestäsi oli reilusti). 9% ei kovin paljon makuaakaan tarjoa.

        Makuaisti on yksilöllinen. Makuun vaikuttaa moni seikka. Lidl:n limpissä on muun muassa sokeria, maltodekstriiniä (joka muuttuu sokeriksi elimistössä), rypälesokeria, liha-aromeja, umami-aromia sekä ammoniumkloridia eli salmiakkia, joten varmaankin sitä voi joku pitää hyvän makuisena.

        Alla uudelleen ainesosaluettelo, asetus/laki määrää että ainesosat on kirjattava määräjärjestyksessä, aines jota on suurin määrä ensin.

        https://www.lidl.fi/p/product-recommendation/lihapiirakka/p68 kertoo seuraavasti:

        LIHAPIIRAKKA. LAKTOOSITON. Ainesosat: vehnäjauho (alkuperä: Suomi), vesi, kasvirasvat ja -öljyt (rypsi, palmu), naudanliha 9 % (alkuperä: EU), riisi, hiiva, sokeri, suola, sipuli, maltodekstriini, rypälesokeri, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), aromit (liha, umami), mausteet (mustapippuri, valkopippuri, paprika, korianteri), hiivauute, happamuudensäätöaine (ammoniumkloridi), kasvikuidut (peruna, bambu). Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa, kananmunaa ja seesaminsiementä.

        Hahah, alat olla säälittävä. Tietysti jokainen voi kertoa vain oman mielipiteensä mausta, eikä terveellisyys ja maku ole sama asia. Mistä lähtien liha luokiteltu terveelliseksi, sen käyttöähän vaaditaan vähennettäväksi.

        Makuaisti ON yksilöllinen, jotkut tykkää jopa säilöntäaineiden ja muovin mausta. Rasvan tiedetään olevan yleisesti ihmisistä hyvän makuista, siksi tuoreet uppopaistetut voittaa liukuhhnalla paistetut, vaikkeivat terveellisempiä olisikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahah, alat olla säälittävä. Tietysti jokainen voi kertoa vain oman mielipiteensä mausta, eikä terveellisyys ja maku ole sama asia. Mistä lähtien liha luokiteltu terveelliseksi, sen käyttöähän vaaditaan vähennettäväksi.

        Makuaisti ON yksilöllinen, jotkut tykkää jopa säilöntäaineiden ja muovin mausta. Rasvan tiedetään olevan yleisesti ihmisistä hyvän makuista, siksi tuoreet uppopaistetut voittaa liukuhhnalla paistetut, vaikkeivat terveellisempiä olisikaan.

        "Rasvan tiedetään olevan yleisesti ihmisistä hyvän makuista,"

        Voi on yleisesti ihmisistä hyvän makuista. Rasvat joita Lidl:n limpissä on ovat rypsiöljy ja palmuöljy, ne ovat vain tiivistettyä rasvaa, köyhdytetty suojaravintoaineista sekä makua antavista yhdisteistä, ne maistuvat yleisesti ihmisten mielestä pahalta ja jättävät kitalakeen ikävältä tuntuvan rasvakalvon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Rasvan tiedetään olevan yleisesti ihmisistä hyvän makuista,"

        Voi on yleisesti ihmisistä hyvän makuista. Rasvat joita Lidl:n limpissä on ovat rypsiöljy ja palmuöljy, ne ovat vain tiivistettyä rasvaa, köyhdytetty suojaravintoaineista sekä makua antavista yhdisteistä, ne maistuvat yleisesti ihmisten mielestä pahalta ja jättävät kitalakeen ikävältä tuntuvan rasvakalvon.

        Älä itke, saat sinä syödä ihan vapaasti teollisia limppejä säilöntäaineilla ja muovilla höystettynä. Mitenkäs se rypsiöljy ei sinua haittaa muiden tuotteissa ja Salosen limpissä palmurasvaakin enemmän kuin öljyjä. Voit myös uppopaistaa omat limppisi vaikka sian ihrassa, ei sitä kukaan kiellä. Jos sinun kitaleksi tykkää ihra klöntistä niin ei makuasiosita sovi kiistellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä itke, saat sinä syödä ihan vapaasti teollisia limppejä säilöntäaineilla ja muovilla höystettynä. Mitenkäs se rypsiöljy ei sinua haittaa muiden tuotteissa ja Salosen limpissä palmurasvaakin enemmän kuin öljyjä. Voit myös uppopaistaa omat limppisi vaikka sian ihrassa, ei sitä kukaan kiellä. Jos sinun kitaleksi tykkää ihra klöntistä niin ei makuasiosita sovi kiistellä.

        "Mitenkäs se rypsiöljy ei sinua haittaa muiden tuotteissa"

        Kaikki öljyt ja rasvat huolestuttavat minua, siksi en esim. syö minkään valmistajan limppejä, ne ovat epäterveellisiä, pelkää energiaa.

        Kaikki tiivistetyt rasvat joista suojaravintoaineet on prosessoitu pois, kuten palmuöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, säilöntäöljy (engl: Olive Oil) j.n.e. ovat hyvin epäterveellisiä koska ne lihottavat herkästi, niiden epäterveellisyydessä on vain hyvin pieniä eroja.

        "Älä itke"

        Tässä keskusteluketjussa on itkemisen sijaan aiheena Lidl:n pullatiskin teolliset limpit, joiden avaaja väitti olevan huomattavan "hyviä", "parhaita" mitä avaaja on koskaan syönyt, ja että niissä muka olisi reilusti lihaa ja maukas kuori. Kuoren maukkautta ei vielä ole käsitelty, sisältölistan perusteella limppi on saatettu ennen paistamista kastaa tai ruiskuttaa sokerivedellä, sillä tavalla ainakin saadaan aikaan maukas kuori moniin pulliin.


      • Anonyymi

        "Ilmankos vaikutat vajakilta, aivot kun tarvitsee rasvaa"

        Aivojen energianlähde on glukoosi (sokeri). Aivot eivät tarvitse eivätkä kuluta mitään rasvaa, koskaan. Lue: `Biokemia. 5. painos; Jokaisella elimellä on omanlaisensa aineenvaihduntaprofiili´: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK22436/

        Terveellistä ruokavaliota nauttiva ihminen ei tarvitse mitään lisättyä öljyä/rasvaa minkään takia, koskaan. Ne ovat vain haitaksi, lihottavat herkästi.

        Lisätyt öljyt/rasvat ovat pelkkää rasvaa, joka on pelkkää energiaa, se jää jäljelle kun lähtöaines köyhdytetään eli siitä prosessoidaan pois kaikki suojaravintoaineet, kaikki makua antavat yhdisteet, kaikki proteiinit, ja kaikki vesi. Lisätyt öljyt/rasvat ovat kaikkein halvinta energiaa, mutta terveyden kustannuksella.

        Kaikki ihmiset tietenkin tarvitsevat ruokavaliostaan rasvaliukoiset vitamiinit (A, D, E, ja K), mutta raaka-aineet jotka sisältävät rasvaliukoisia vitamiineja sattumoisin sattuvat sisältämään rasvaakin, yleensä ylettömän paljon liikaa ihmisten kannalta. Siis, ainekset jotka luontaisesti sisältävät öljyä/rasvaa kuuluvat terveelliseen ruokavalioon, niistä saamme nuo rasvaliukoiset vitamiinit ja lisäksi useita muita suojaravintoaineita, sekä ne muutamat tarpeelliseksi väitetyt muutamat grammat niin väitettyjä tarpeellisia rasvahappoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ilmankos vaikutat vajakilta, aivot kun tarvitsee rasvaa"

        Aivojen energianlähde on glukoosi (sokeri). Aivot eivät tarvitse eivätkä kuluta mitään rasvaa, koskaan. Lue: `Biokemia. 5. painos; Jokaisella elimellä on omanlaisensa aineenvaihduntaprofiili´: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK22436/

        Terveellistä ruokavaliota nauttiva ihminen ei tarvitse mitään lisättyä öljyä/rasvaa minkään takia, koskaan. Ne ovat vain haitaksi, lihottavat herkästi.

        Lisätyt öljyt/rasvat ovat pelkkää rasvaa, joka on pelkkää energiaa, se jää jäljelle kun lähtöaines köyhdytetään eli siitä prosessoidaan pois kaikki suojaravintoaineet, kaikki makua antavat yhdisteet, kaikki proteiinit, ja kaikki vesi. Lisätyt öljyt/rasvat ovat kaikkein halvinta energiaa, mutta terveyden kustannuksella.

        Kaikki ihmiset tietenkin tarvitsevat ruokavaliostaan rasvaliukoiset vitamiinit (A, D, E, ja K), mutta raaka-aineet jotka sisältävät rasvaliukoisia vitamiineja sattumoisin sattuvat sisältämään rasvaakin, yleensä ylettömän paljon liikaa ihmisten kannalta. Siis, ainekset jotka luontaisesti sisältävät öljyä/rasvaa kuuluvat terveelliseen ruokavalioon, niistä saamme nuo rasvaliukoiset vitamiinit ja lisäksi useita muita suojaravintoaineita, sekä ne muutamat tarpeelliseksi väitetyt muutamat grammat niin väitettyjä tarpeellisia rasvahappoja.

        "Aivot ovat 60-prosenttisesti rasvaa. Vyötäröllä rasva on pahasta, hermosolujen ympärille kietoutunut myeliini on pelkästään hyvästä. Rasvojen laatu on aivoille tärkeää.

        Kun syö säännöllisesti kalaa, saa sekä D-vitamiinia että aivoille välttämättömiä omega-3 -rasvahappoja. Kalassa ne ovat suoraan aivoille käyttökelpoisissa DHA- ja EPA-muodoissa. Omega-3 rasvahappoa on erityisesti rasvaisessa kalassa, kuten lohessa.

        Omega-3:a on myös kasviperäisissä rasvoissa, kuten rypsi-, pellavansiemen- ja camelinaöljyissä ja saksanpähkinöissä. Tätä pehmeää rasvaa aivot tarvitsevat päivittäin. Kasviksista aivot saavat alfalinoleenihappoa, jota elimistö muuttaa DHA:ksi ja EPA:ksi.

        DHA on erittäin tärkeää solukalvoille. Omega-3 rasvahapot vähentävät myös tulehdusta hermokudoksissa. On myös esitetty, että DHA voisi vähentää Alzheimerin taudin amyloidiplakkien muodostumista.

        Vähäinen omega-3 –rasvahappojen saanti vastaavasti saattaa heikentää ikäihmisen muistia ja tiedollisia ja älyllisiä toimintoja. Näiden rasvahappojen hyödyt on saatu pääosin kalansyöntiin liittyvistä tutkimuksista. Pari kertaa viikossa kalaruokaa, on siis hyvä nyrkkisääntö ja muuten - pilkkimään sitten naskaleiden kanssa!"
        https://www.aivoliitto.fi/aivoterveys/artikkelit/pehmeat-rasvat-hellivat-aivoja/

        Aivokuollut ihminen ei tarvitse mitään lisättyä öljyä/rasvaa minkään takia, koskaan. Olet siitä elävä esiemrkki, peruuttamat muutokset ovat jo tapahtuneet.


    • Anonyymi

      Saaristolaisen mammojen leipoma graahamilihapiirakka on siitä kiva, ettei siinä ole lainkaan riisiä, joka on vinosiImien apetta.

    • Anonyymi

      Kaikkein paras lihapiirakka on omatekoinen lihapiirakka. Minä olen silloin tällöin niitä tehnyt, mutta paistan ne uunissa en uppopaista niin saan niistä kypsiä ja vähän terveellisempia ilman lisäaineita.

      • Anonyymi

        Jos laittaa täytteeksi kalaa, sitä sanotaan kalakukoksi.


    • Anonyymi

      Rasva maistuu makealta, koska se on ihmisen luonnollista ravintoa. Kannattaa maistaa luuydintä se on parasta ravintoa meille.

      • Anonyymi

        Ei kyllä mikään rasva yksinään ainakaan minulle maistu, tai no pekonin rasvalle kypsänä riittää suola, mutta siitäkin oikeastaan rasva sulanut pois kun käristää rapeaksi. Sopivasti muiden seassa kernavaahdossa, jäätelössä, kakuissa, juustoissa , makkaroissa jne on ok, mutta helposti maistuu liikaakin. Yritän välttää kaikkea missä on yli 15%. Luuydintä en halua edes maistella, mutta varmasti on lihaliemikuutioissa ja varmaan eineksissäkin.


    • Anonyymi

      Riisiä kyllä on mutta lihaa saat hakea suurennuslasin kanssa etkä löydä sittenkään.!!!!!

      • Anonyymi

        Silmälasit voisi auttaa. Monissa vähemmän lihaa, mutta liikaa rasvaa kuoreen imeytyy. Eineslihapiirakat vähärasvaisempia, mutta eipä nuo kovin järkevää ruokaa ole yleensäkään. Lapsena syödyt oli muistaakseni ohutkuorisia eikä rasva pinnalla tuntunut ollenkaan, varmaankin HK:n tai Atrian valmistamia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silmälasit voisi auttaa. Monissa vähemmän lihaa, mutta liikaa rasvaa kuoreen imeytyy. Eineslihapiirakat vähärasvaisempia, mutta eipä nuo kovin järkevää ruokaa ole yleensäkään. Lapsena syödyt oli muistaakseni ohutkuorisia eikä rasva pinnalla tuntunut ollenkaan, varmaankin HK:n tai Atrian valmistamia.

        Hirveä loukkaus lihapiirakkaa kohtaan!Kuoret halpaa paperia sisällä vähän riisiä ja jos huvä päivä pieni muru jauhelihaa.Yäk!


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      149
      2852
    2. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      365
      2030
    3. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      40
      1757
    4. Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?

      Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii
      Puolanka
      35
      1698
    5. Meneeköhän sulla

      oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua
      Ikävä
      32
      1401
    6. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      94
      1213
    7. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      54
      1173
    8. Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.

      Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul
      Hindulaisuus
      327
      949
    9. Jumala puhui minulle

      Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles
      Ikävä
      110
      938
    10. Annan meille mahdollisuuden

      Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil
      Ikävä
      53
      782
    Aihe