Jokaisessa ohjeessa lukee 225C 25-30min, mutta itse huomasin että 200C 30min tulee mehevämpiä eikä niin kurpsahtaneita.
Riittääkö 200C 30min tappamaan kanassa olevat haitalliset bakteerit?
Riittääkö 200C lämpötila siiville?
35
8760
Vastaukset
- Anonyymi
Kolmea varttia tarjoaisin 200:aa. Itse paistelen 250 asteessa 30 minuuttia.
Vinkki: laita leivinpaperi myös päälle, niin ei roisku niin pahasti uuniin. - Anonyymi
Minä paistan itse maustamani broilerin siivet 225 45 minuuttia ja se on juuri passeli minun uunissani.
- Anonyymi
Elitismi haisee
- Anonyymi
Enemmän olisin huolissaan saatko tapettua haitalliset bakteerit iholtasi, keittiösi pinnoilta, välineistä ja mahdollisesti muista elintarvikkeista, jotka ovat saattaneet ristisaastua.
"Ristisaastumisen välttämiseksi raa’at ja kypsät elintarvikkeet pidetään erillään ja niitä käsitellään niin, etteivät salmonellabakteerit pääse leviämään käsien, välineiden tai työpintojen välityksellä muihin elintarvikkeisiin.
Ristisaastumisen välttämiseksi raa’at eläinkunnasta saatavat elintarvikkeet säilytetään erillään kaikista muista tuotteista."
"Broilerin ja kanan käsittely vaatii erityistä huolellisuutta mahdollisen salmonella- ja kampylobakteeririskin takia. Raakaa broileria tulee säilyttää ja käsitellä aina erillään muista elintarvikkeista. Älä valmista kuumentamattomina tarjottavia ruokalajeja samoilla välineillä, joilla olet käsitellyt raakaa broilerin lihaa. Pakastebroileri sulatetaan jääkaapissa reunallisessa astiassa. Muista pestä kädet ja työvälineet huolellisesti heti käsittelyn jälkeen.
Broileri tulee kypsentää täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat. Jos valmistat marinoitua broilerinlihaa, älä lisää lihaan kuumentamatonta marinadia enää kypsennyksen jälkeen. Broilerin sisälämpötilan on oltava 75°C. Muista, että mikroaaltouuni sopii huonosti broilerin kypsennykseen."- Anonyymi
"Älä valmista kuumentamattomina tarjottavia ruokalajeja samoilla välineillä", ei kannata mennä ostamaan uusia vehkeitä, pesee vain olemassa olevat.
Min laittaa kans wingsejä tänään. Katson puolen tunnin kohdalla tilanteen. Tärkeää että nahka rapeeta.
- Anonyymi
Ei riitä puolituntia mitenkään. Ainakin minulla ne olisivat vielä raakoja siinä kohtaa. 225 C 45 minuuttia. Ihan itse maustan broilerin siivet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei riitä puolituntia mitenkään. Ainakin minulla ne olisivat vielä raakoja siinä kohtaa. 225 C 45 minuuttia. Ihan itse maustan broilerin siivet.
Liian kylmä uuni. Kas kun et vesihauteessa niitä "paista".
Anonyymi kirjoitti:
Liian kylmä uuni. Kas kun et vesihauteessa niitä "paista".
40 min 200 astetta niin melko jees. Ja alkuun kovempi lämpö ja yläritilällä jolla nahka rapeaksi. Se on oleellinen juttu tuossa.
Mun ostamani ovat jotain chili marinaadia. Valmis marinaadiksi melko jees.
Syöttekö sellaisenaan vai dippaatteko jonkin kanssa?- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei riitä puolituntia mitenkään. Ainakin minulla ne olisivat vielä raakoja siinä kohtaa. 225 C 45 minuuttia. Ihan itse maustan broilerin siivet.
Minkälaisia korppuja te oikein haluatte rouskuttaa! Pitäähän niihin jäädä jotain kanan makuakin. Itse laitan kanafileet pyrexvuokaan ja kylmään uuniin, lämpöä 200 astetta kiertoilmalla (ilman kiertoilmaa 225) ja 15 minuutin päästä fileen sisälämpö on mittarilla mitattuna turvallinen 75 astetta. Fileet on kypsiä läpi saakka, mutta eivät vielä niin kuivia ettei veitsikään enää pystyisi.
Anonyymi kirjoitti:
Minkälaisia korppuja te oikein haluatte rouskuttaa! Pitäähän niihin jäädä jotain kanan makuakin. Itse laitan kanafileet pyrexvuokaan ja kylmään uuniin, lämpöä 200 astetta kiertoilmalla (ilman kiertoilmaa 225) ja 15 minuutin päästä fileen sisälämpö on mittarilla mitattuna turvallinen 75 astetta. Fileet on kypsiä läpi saakka, mutta eivät vielä niin kuivia ettei veitsikään enää pystyisi.
Kolme oleellista asiaa. 1. Että liha mehukasta. 2. Että liha irtoaa luista lähes ajatuksen voimalla. 3. Että nahka rapea.
35 min ja 200 c. Ja alkuun ehkä 5 minuuttia ylä/grillivastuksella että nahka tosissaan rapea. Yhteensä siis tuo 35.
Pitääkin ostaa. 😄- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minkälaisia korppuja te oikein haluatte rouskuttaa! Pitäähän niihin jäädä jotain kanan makuakin. Itse laitan kanafileet pyrexvuokaan ja kylmään uuniin, lämpöä 200 astetta kiertoilmalla (ilman kiertoilmaa 225) ja 15 minuutin päästä fileen sisälämpö on mittarilla mitattuna turvallinen 75 astetta. Fileet on kypsiä läpi saakka, mutta eivät vielä niin kuivia ettei veitsikään enää pystyisi.
Ei tulisi mieleenkään laittaa broilerin fileitä uuniin paistumaan. Nyt on kyse broilerin siivistä.
- Anonyymi
Voisikohan siivet esikypsentää esimerkiksi mikroaaltouunissa? Vaikka tunti sulatusteholla. Sitten vaan uunissa grillivastuksen alla äkkiä väriä pintaan.
- Anonyymi
Keittäminen on yleinen esikypsennystapa. Esimerkiksi porsaan rimpsuluita keitellään pari tuntia mausteliemessä ennen grillaamsita.
- Anonyymi
Ei voi. Paras kypsentää uunissa 225 C 45 minuuttia. Näin minä teen ja ovat sopivan kypsiä ei palaneita eikä raakoja. Sähköuuni.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Keittäminen on yleinen esikypsennystapa. Esimerkiksi porsaan rimpsuluita keitellään pari tuntia mausteliemessä ennen grillaamsita.
Minä esikypsennän "ripsuluut" uunissa ennen grillausta.
- Anonyymi
Paketin ohje 250 astetta 25 minuuttia on liian vähän. On pidettävä ainakin 30 minuuttia. Kinkunpaistomittariakaan ei saa kunnolla kiinni siipeen. Parempi paistaa siksi hieman yli.
- Anonyymi
Riippuu uunista. Jokainen uuni on erillainen.
- Anonyymi
Siivet kypsyvät nopeasti ja 70 asteen sisälämpötila riittää tappamaan bakteerit. Ihan turhaa niitä on kärventää siellä uunissa ellei tykkää kärvennetystä lihasta.
- Anonyymi
Broileria ei saa syödä raakana, joten puolituntia ei riitä kypsennysajaksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Broileria ei saa syödä raakana, joten puolituntia ei riitä kypsennysajaksi.
Riittää siiville
- Anonyymi
Kariniemen liekkisiivet voi kypsentää omassa pakkauksessaan Sous vide -menetelmällä. Antaa olla riittävän pitkään 70-asteisessa vedessä. Lopuksi grillivastuksella tai ulkogrillissä rapeutta pintaan.
- Anonyymi
Ainut että Kariniemen liekkisiivet ovat paskimpia maultaan.
- Anonyymi
Siipien paistoon pitäisi olla joku uunipussi. Menee nimittäin uuni karmeaan kuntoon siipiä paistaessa. Rapa roiskuu ja palaa kiinni uunin sisärakenteisiin.
- Anonyymi
Paistan siipiä 175C° uunin keskiosassa tunnin.
Ensin perunoita viipaleina levylle, jossa leivinpaperi, siivet päälle nahka ylöspäin, voi olla myös bataattia, porkkanaa, sipulia ja fenkolia.
Siivistä tulee ihanan mehukkaita ja kypsiä, liha "tippuu" irti luista, kasvikset tulevat suussa sulavan herkullisiksi.
Hornet on paras valmis marinoitu, kun ei ole sokeria tahmaamassa.
Jos haluaa molemmilta puolilta rapskat, niin muuten sama, mutta laittaa pellin päälle grilliritilän ja siivet ritilälle, rasvat valuu kasviksille...ainoa haitta on ritilän pesu - Anonyymi
Sanoisin että kuusi tuntia ja 300 astetta jo vain tulleepi maukkaita.
- Anonyymi
höh. ainoa oikea tapa on laittaa siivet nuotolla ritilan paalla.paras pinta saadaan lopuksi kaatamalla sytytys nestettä siipien päälle ja tuikataan tuleen.ai että kun tulee rapsakkaa.
- Anonyymi
225 C vähintään 45 minuuttia. Maustan siivet itse.
- Anonyymi
Te paistatte kaikki liian kauan. Jos pidätte noilla asteilla noin kauan siiviet ovat hiiliä.
Muutkin ovat neuvoneet seuraamaan sislämpötilaa
180astetta ja 30min airfryerissä wingit olivat kypsiä ja liha irtosi luista. 70 astetta sisälämpötila.
200asteta 45min on broilerin koiven paistoaika, vai oletteko esilämmittäneet uunin jos laitatte kylmään sähköuuniin selittyy paistoaika tai teidän uunit vetelevät viimeisiään.
Palanut ruoka lisää syöpäriskiä joten järkimukaan ruoanlaittoon.
https://kotikuinviidakko.blogspot.com/2023/09/tuliset-wingsit-ja-uuniperunat.html- Anonyymi
Jokainen uuni vähän erillainen. Itse maustan siivet ja 225 45 minuuttia on minun uunissani just sopiva. joskus ovat uunissa jopa 50 minuuttia. Esilämmitetyssä uunissa tietenkin.
- Anonyymi
Ihan liian kuumalla paistatte. 150 astetta 25 minuuttia, sitten kääntö ja lusikalla rasvat lihojen päälle. Toiset 25 minuuttia ja sitten kulhoon. Lisätään ketsuppia ja muita mausteita mielen mukaan. Täydellisiä.
- Anonyymi
Ketsuppia broilerin siiville ei todellakaan. Liian kylmässä paistat eivät edes ruskistu noin kylmässä.
- Anonyymi
Uunista riippuu jonkin verran. Itse olen omallani todennut 222-22 -tyylin parhaaksi. Eli raakoja siipiä pellille, 222°C, 22 min. Ei kiertoilmaa. 222 on sellainen keskiarvo 220:n ja 250:n välillä. Tulee sellaisia, joista itse tykkään.
- Anonyymi
Syöt raakoja, jos otat siivet pois uunista 22 minuutin jälkeen. En söisi.
- Anonyymi
On uunikohtaista. Kaikki uunit eivät ole samanlaisia. Jokainen uuni on oma yksilönsä. Yhdellä tulee nopeammin ja toisella hitaammin. Kaikkien uunien lämpötilat heittävät jonkin verran suuntaa tai toiseen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj212257- 701146
- 1141035
- 491015
Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r72989Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p57947KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.13918Luotathan?
Muistan kun olit vihainen minulle. Niin järkyttävän söpönä ja silti niin vastustamattoman ihanana en ole ikinä ketään na31900Minun on niin vaikeaa uskoa, että
todella kaipaisit minua. Pelkään vieläkin, että minua kusetetaan.55898Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(50856