Palapaisti

mä vain

Hei,

Olisiko jollain hyvää palapaistin valmistusohjetta? Haluaisin semmoisen mikä tehdään uunissas.

7

20184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehnyt

      Jep,osta kaupasta valmis palapaisti paketti,siinä on sian ja naudanlihaa ja sitten uunivuokaan se ja kokonaisii pippureita noi kymmenen ja sipulia ja porkkanoita paloina.
      Lisää vettä niin että lihat peittyy .
      miedolla lämmöllä uunissa hautuuu hyvää parissa tunnissa.
      perunamuussi sen kaa.

      • henna

        Mä lisäisin vielä lihaliemikuution ja 2 laakerinlehteä. Jos laittaa lihaliemikuution ei kantsi laittaa suolaa... ennen kun valmiiseen ruokaan. Jos lisäät vielä paprikamaustetta, valkosipulia pari kynttä ja tomaattimurskapurkillisen saat gulassia. Siihen voi heittää perunakuutioita samaan niin nekin kypsyy uunissa. Gulassikin on ihan hyvää mutta kyllä ihan perinteinen pala/karjalanpaisti on parempi... Hyvää ruokahalua!


      • Nimetön

        Palapaistiin ei tule sianlihaa, parhaimmat lihat tarkoitukseen tulee olla sisäpaistista.

        Jos haluat voit käydä katsomassa ohjeita
        esim. www.finfood.fi niin elämäsi pelastuu


      • kuulostaa

        Palapaisti tehdään pelkästään naudanlihasta. Karjalanpaisti sian- ja naudanlihasta.

        Ei silti Karjalanpaisti on tosi hyvää, jos malttaa jättää sen hautumaan uuniin tarpeeksi pitkäksi aikaa miedolla lämmöllä. Jotkut hauduttaa sitä koko yön.


    • Piliperoinen

      Tarvitset palapaistiin naudan ulko- tai sisäpaistia n. 500-700 g. Kuutioi liha, laita ruskistumaan kuumalle, mielellään rautapannulle öljyyn tai voihin. Ruskista lihapalat, lisää silputtu sipuli joukkoon, sekoittele, lorauta n. 1/2 dl vettä joukkoon, että pannusta irtoaa kaikki aromit, anna kiehua hiljalleen. Tee kastike: kattilaan öljyä tai voita pari rkl, 1/2 dl vehnäjauhoa, ruskista ja lisää sitten vettä (ei liikaa) joko ajan hämmentäen. Lisää lihapalat joukkoon liemineen, lisää suolaa (tai herbamarea), valkopippuria, mustapippuria ja tarvittaessa vettä. Anna kiehua hiljalleen n. 1,5 h. Perinneruokaa parhaimmillaan.

      • Piliperoinen

        Tämän voi hauduttaa myös uunissa. Laita laakeaan vuokaan.


      • ohje

        Ohjeen lopputulos on herkullinen!
        Omaan palapaistiini heitän vielä pari laakerinlehtä kypsyttelyvaiheessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      61
      3111
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3067
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      42
      2417
    4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      91
      2037
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1893
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1759
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1606
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      83
      1370
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1280
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      79
      1110
    Aihe