RULLALUISTELUHALLI

Tietoo janoava

Ostin juuri ensimmäiset rullikset ja haluaisin harjoitella sisätiloissa. Sateisena päivänä ois kans kiva luistella hallissa.
Joten, mistä Helsingistä tai lähiympäristöstä löytyy tähän tarkoitukseen sopiva / tarkoitettu halli???

10

8004

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karih

      Suomessa sisätiloissa rullaluistelu on EHDOTTOMASTI ANKARASTI KIELLETTY. Leikki sikseen. En tiedä yhtään sisäpaikkaa Suomessa, jossa voisi luistella. Ei luulisi olevan vaikea järjestää luisteluvuoroja sisähalleissa ja saleissa.

      Rullaluistelua kohtaan tuntuu olevan paljon ennakkoluuloja Suomessa. Eräs rullisseuran aktiivi kehotti minua menemään talvella jäälle luistelemaan. Jääkiekko ja talviluistelu yleensä on varmaan yksi syy, että Suomessa ei nähdä tarpeelliseksi järjestää sisävuoroja rullaluisteluun edes talvella puhumattakaan kesällä. Sitten on pakko luistella keväisinkin huonosti harjatuilla ja pölyisillä pyöräteillä.

      Euroopassa näyttää saleja ja halleja riittävän. Ainakin netissä löytyvien kuvien perusteella vähän joka maassa luistellaan sisätiloissa. Esimerkiksi Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa monet rullisvuorosalit näyttävät olevan esimerkiksi koulujen voimistelusaleja. Vain jarrupalat on käsketty irroittaa, jotta lattiaan ei jää jälkiä.

      Eihän Suomessa ole edes ulkoratoja rullaluistelua varten. No Oulussa on jonkinlainen ja nyt kai Turkuun on päätetty rakentaa oikea rullaluistelurata. Tampereella oli vuosia sitten Finlaysonin vanhassa teollisuushallissa mahdollisuus luistella.

      Pitäisihän ainakin suurimmissa asutuskeskuksissa olla mahdollisuus luistella sisähallissa. Ei kai Suomi voi olla näin takapajuinen rullaluistelussa. Alustana voi olla puulattia, betoni, asfaltti tai muu keinomateriaali.

      Suomen Luisteluliiton pitäisi panna TÖPINÄKSI JA PIAN tässä asiassa. Pitäisi olla enemmän rullaluisteluseuroja, jotka edístäisivät eri paikkakunnilla tätä yhteistä asiaamme. Harrastajia löytyy Suomesta kymmeniä ja satoja tuhansia, mutta mitään ei tapahdu.

      Missä vika? Missä ovat salivuorot? Missä ovat rullisseurat? Jääkentät ja -radat eivät korvaa rullaluistelua vaikka jääluistelukin on urheilua.
      Itsekin joudun tyytymään jääluisteluun. Onhan sekin hauskaa, mutta ei korvaa rullaluistelua.

      Jos joku tietää salin, olisin valmis lähtemään talvella vähän kauemmaksikin luistelemaan. Eli kyselen itsekin samoja kysymyksiä kuin "tietoa janoava".

    • Luik-kari

      Mikäkö tyhmä nyt en ymmärrä ?? - mutta miksi pitäis luistella sisällä talvella ? Ja miksi pitäisi ylipäätänsä luistella rullaluistimilla talvella kun on mahdollisuus ihan aitoonkin luisteluun eikä mihinkään korvikkeeseen mitä rullaluistimet edustavat ?

      Ymmärrän että rullaluistelu on oma lajinsa ja sillä omat harrastajansa mutta kyllä tuo rullaluistelu on nykymuodossaankin (yksiriviset pyörät) alunperin kehitetty korvikkeeksi jäälle (noiden "RollerBlade"-veljesten toimesta). Jos täällä on mahdollisuus harrastaa ihan aitoa luistelua luonnonjäillä niin ainakin itse jätän enemmän kuin mielelläni rullaluistimet naulaan.

      Eipä tule kyllä toistaalta kesällä mieli hakeutua jäähalliin luistelemaan, kesällä rullikset taas antavat mahdollisuuden luistella ulkona :)

      • mun nenäkarvoja

        Voi voi, kyllä rullaluistelu on aivan oma lajinsa. Miksi golffia pitää mätkiä talvella halleissa, kun voi mennä jäälle? Tai miksi pitää pelata jalkapalloa halleiisa kun voi pelata lumifutista? Tai miksi salibandya pelataan talvella halleissa ja kesälläkin kun voi pelata ulkonakin, salibandynkin voisi sanoa olevan korvike jääkiekosta.


      • Roll-Ari

        Onneksi kaltaisesi ihmiset ovat vähenemään päin?
        Mene ja tiedä, mutta olet tyyppiesimerkki juntista suomalaisesta. Tulee ihan 50-luvun lapsuus mieleen. Olen 60-vuotias rullaluistelija enkä voi kuvitella, että siirtyisin "putkiin" takaisin. Yleiskunto, nivelet, lihaksisto ja mieli ovat loistavassa kunnossa.

        Rullaluistelu on osa elämääni ja toivottavasti yhä enemmän luistelijoita tulee päättäviin elimiin. No onhan siellä aktiiviharrastajia politiikan huipulla, sitä kautta asenteet muuttuvat!


      • karih

        Eikös luistin ole kengän korvike. Luistelu kävelyn korvike. Jäärata on järvijään korvike. Hallijää taas jääradan korvike. Pikaluistelijat haluaisivat kaikkein hartaimmin Suomeen pikaluisteluhallia kuten urheilu-uutisissakin monesti todettu. Nyt pikaluistelijat joutuvat lähtemään hakemaan HALLIJÄÄTÄ ULKOMAILLE. Tähän astihan hallijää on ollut mahdollinen lähinnä vain jääkiekkoilijoille.

        Jokaisella on korvikkeensa. Kuka mitäkin korviketta haluaa ja kuka mistäkin pitää. Usein niille löytyy myös perustelu. Hyvä perustelu on ainakin kansanterveydellinen perustelu.

        Onhan jäätilanne Etelä-Suomessa aika huono. Jääaika jää muutamaksi viikoksi. Jääaika tuntuu jäävän joka vuosi lyhyemmäksi säiden takia. Järvijää voi olla kunnollinen muutamana päivänä vuodessa ellei ole aurattua rataa. Jäädytetty jää oli käytössä viime talvena täällä päin vain 2-3 viikkoa, jos sitäkään. Kyllä siinä korvikkeita alkoi tulla ikävä.

        Eikä ole nykyaikaa, kun saa pelätä missä kohtaa kentän hiekka pistää ohuen ja hauraan jään läpi. Muutaman viime talven huonojen säiden ja jäiden jäljet ovat jättäneet jälkensä omiinkin jalkoihini parina loukkaantumisena. Onko tämä "aitoa luistelua"?

        Toisekseen. Rullaluistelutekniikkaa on mahdoton harjoitella jäällä. Rullaluistin on kuitenkin aikalailla erilainen joku hokkari, pikaluistin tai retkiluistin. Eihän rullaluistimissa ja jääluistimissa ole muuta yhteistä kengännauhat, jos sitäkään. Hmm, no ehkä yhteistä on kengät, jotka laitetaan jalkaan;) Tekniikassa ei ole muuta yhteistä kuin liuku ja työntö. Se siitä.

        Myönnetään, että ulkojäälläkin ja nimenomaan järvenjäällä on mahtavaa luistella varsinkin aurinkoisella ilmalla kevättalvella. En ole aikonutkaan asettaa vastakkain rullaluistelua ja jääluistelua. Loppujen lopuksi puhe "aidosta luistelusta" tai luistelun "korvikkeesta" on turhaa vastarintaa todellisuutta vastaan. Tosiasia kuitenkin on, että on rullaluistelijoilla on suuri päästä luistelemaan rullaluistimilla myös talvikautena.

        Tässä lisää aitoudesta. Alunperin rullaluistelua on harrastettu, etelässä, missä jäätä ei ole ollut saatavilla. Rullaluistimia tunnetaan jo 1700-luvulta, ainakin Hollannista. Ehkä niitä on ollut jo aikaisemminkin. Joten kumpi oli ensin muna vai kana?


    • Juzzi_65

      Ainakin Uudessakaupungissa VahterusRing tarjoaa mahdollisuuden sisäluisteluun, n 1 km vaihtelevaa maastoa. katto päällä ja kivistä kävyistä ja halkeamista ei havaintoa.

    • Schaatsen_fani

      No vastataanpa tähän vanhaan ketjuun, kun joku toinenkin oli näin tehnyt..
      Helsingin seudulla ei ole hallia, mutta htl on talvella vuoro herttoniemen koulun salissa. Rullaluisteluun löytyy 200m rata Pirkkolan liikuntapuistossa, ja siellä on toimintaa sekä junioreille, että senioreille..
      Ja ei ne rullaluistelu, hokkari, tai pikaluistelu/ short track ole tekniikoiltaan niin erilaisia. Sama perustekniikka. Esim pikaluistelijat vetävät rullaluistelua, short track luistelua, että pikaluistelua kaikkia rinnan harjoitusmuotona.
      Hallia tarvittaisiin kyllä, niin rullaluisteluun, kuin pikaluisteluun, ehdottomasti myös jääpallolle.

    • rullaluistelija

      Botniahallissa Vaasassa saa luistella rullaluistimilla.

      http://vaasanseudunareenat.fi/tapahtumajarjestajat/botniahalli/


      ja ihan vaan vanhoihin keskusteluihin kommentoidakseni.
      jos kerran rullaluistelijat voi talvella mennä jääle luistelemaan niin siinä tapauksessa sinne jäälle voi mennä kaikki jääkiekkoilijatkin ja nekin hallit voi purkaa.

    • Anonyymi

      Kyllä täytyy olla aika aktiivinen itse, että rullaluisteluhallitila löytyy suomessa. Harkitsen asiaa. Ensin tarkistan, vieläkö tuo Helsingin Pirkkolan rullisrata on käytössä. terv. Jyri Virmalainen

    • Anonyymi

      Tosiaan saa olla aktiivinen, että luistelu paikkoja lyytyy Suomesta. Ei oota-löytyy monesta paikkaa tai rullaluistelu on kielletty. En ole vielä löytänyt sellaista hallia, missä rullauistelu on sallittua. t:Teme

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe