Salamipasta

memmu

Tietääkö kukaan hyvää salamipastan ohjetta. Yritin googlettaa mutta ei sieltä irronnut mitään järkevää.

5

2474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nämä

      Fettucinea savujuuston ja salamin kera, Rigatonia salamin ja tuoreiden yrttien kera, Rucola-tomaatti-salami-pasta salaatti, Spagettia salamin ja paprikan kera. Minkä ohjeen haluat?

      • Herkuilta kuulostaa

        Laita kaikki, jos ei ole liikaa vaivaa. Kuulostivat nimiensä perusteella niin hyviltä, että vesi nousee kielelle.


      • nämä
        Herkuilta kuulostaa kirjoitti:

        Laita kaikki, jos ei ole liikaa vaivaa. Kuulostivat nimiensä perusteella niin hyviltä, että vesi nousee kielelle.

        Spagettia salamin ja paprikan kera

        2 rkl oliiviöljyä
        1 iso hienonnettu sipuli
        2 murskattua valkosipulin kynttä
        150 g mausteista salamia suikaleiksi leikattuna
        2 isoa punaista paprikaa pilkottuna
        825 g tlk tomaattimurskaa
        1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
        500 g spagettia
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja salami. Kypsennä hämmentäen 5 min keskilämmöllä. Lisää paprikat, peitä kannella ja kypsennä 5 min. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa kannen alla 15 min. Ota kansi pois ja keitä vielä 15 min tai kunnes neste on kiehunut kokoon ja kastikkeella on haluttu koostumus. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
        Keitä spagetti n. 15 min ennen kastikkeen valmistumista runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä aldente. Valuta ja kaada takaisin pannuun/kattilaan. Sekoita puolet kastikkeesta pastan joukkoon ja jaa annoskulhoihin. Pane loput kastikkeesta päälle ja tarjoa.

        Rigatonia salamin ja tuoreiden yrttien kera

        20 g voita
        1 rkl oliiviöljyä
        1 ohueksi viipal. sipuli
        1 porkkana julienne-suikaleina
        1 laakerinlehti
        75 g pilkottua pekonia
        200 g mausteista italialaista salamia, kuori poistettuna ja viipaloituna
        400 g (tlk) kuorittuja luumutomaatteja
        1 1/4 dl liha- tai kanalientä
        400 g rigatonia
        1 rkl tuoreita oreganon- tai meiraminlehtiä
        Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa ja kypsennä sipulia ja porkkanaa laakerinlehden kera kunnes sipuli on läpikultavaa ja pehmeää. Lisää pekoni ja salami ja ruskista usein hämmentäen. Purista puolet tomaateista kuivaksi pesualtaan yllä, möyhennä malto kädellä ja lisää pannuun. Lisää loput kokonaisina ja riko lusikalla sekoituksen aikana. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla maun mukaan. Anna kiehua hiljaa 30 min miedolla lämmöllä. lisää vähitellen lientä kastikkeen kiehuessa kokoon. Keitä rigatoni runsaassa voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja siirrä lämpimään tarjoilukulhoon. Lisää yrtti ja kastike, sekoita kevyesti ennen tarjoilua. Varmista kastikkeen onnistuminen käyttämällä hyvänlaatuista salamia. Myös tuoreiden yrttien käyttö on tärkeää, niillä saat parhaimman maun kastikkeeseen.


      • nämä
        Herkuilta kuulostaa kirjoitti:

        Laita kaikki, jos ei ole liikaa vaivaa. Kuulostivat nimiensä perusteella niin hyviltä, että vesi nousee kielelle.

        Fettucinea savujuuston ja salamin kera

        375 g tomaattifettucinea
        200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
        3 pekoniviipaletta
        1 iso viipal. punasipuli
        2 isoa hien. valkosip.kynttä
        150 g tulista tai mietoa salamia suikaleina
        2 tl vehnäjauhoa
        1 rkl tom.pyreetä (kaksinkertainen väkevöite)
        3 3/4 dl kevytkermaa
        1 1/4 dl (60 g)raastettua savujuustoa
        1/4 tl cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta sileälehtistä persiljaa
        tuoreita parmesaanilastuja tarjoiluun
        Keitä fettucine runsaassa voimakkaasti kiehuvassa vedessä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan. Valuta pastan kiehuessa aurinkokuivatut tomaatit, ota öljy talteen. Leikkaa tomaatit suikaleiksi ja laita syrjään. Pilko pekoni hienoksi ja jätä odottamaan. Kuumenna talteen otettu öljy pannussa ja paista sipulia kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista. Lisää valkosipuli ja kypsennä vielä hetki. Lisää tomaatit, pekoni ja salami. Kypsennä 2-3 min. Sekoita joukkoon jauhot, tom.pyreee ja keitä 1 min. Lisää kerma vähitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Lisää savujuusto, cayennepippuri, persilja sekä mustapippuria maun mukaan. Anna kiehua hiljaa, kunnes juusto sulaa. Sekoita kastike kuuman pastan joukkoon.Tarjoa heti parmesaanilastujen kera.

        Rucola-tomaatti-salami-pastasalaatti

        350 g orecchiettea
        6 viipaletta (50 g)mausteista italialaista salamia suikaleiksi leikattuina
        150 g suikaleiksi revittyä rucolaa
        200 g halkaistuja kirsikkatomaatteja
        4 rlk oliiviöljyä
        3 rkl valkoviinietikkaa
        1 tl sokeria
        Keitä pasta runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Anna jäähtyä. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, lisää suikaloitu salami ja paista rapeaksi. Valuta hyvin talouspaperin päällä. Sekoita salami, pasta, rucola ja kirsikkatomaatit isossa kulhossa. Sekoita öljyä, viinietikkaa, sokeria sekä suolaa ja pippuria (1/4 tl kumpaakin)kastikkeeksi. Pirskota salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

        Nämä kaikki ohjeet löytyvät kirjasta nimeltä Suuri pastakeittokirja (kustantaja Könemann)


      • frendie
        nämä kirjoitti:

        Spagettia salamin ja paprikan kera

        2 rkl oliiviöljyä
        1 iso hienonnettu sipuli
        2 murskattua valkosipulin kynttä
        150 g mausteista salamia suikaleiksi leikattuna
        2 isoa punaista paprikaa pilkottuna
        825 g tlk tomaattimurskaa
        1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
        500 g spagettia
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja salami. Kypsennä hämmentäen 5 min keskilämmöllä. Lisää paprikat, peitä kannella ja kypsennä 5 min. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa kannen alla 15 min. Ota kansi pois ja keitä vielä 15 min tai kunnes neste on kiehunut kokoon ja kastikkeella on haluttu koostumus. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
        Keitä spagetti n. 15 min ennen kastikkeen valmistumista runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä aldente. Valuta ja kaada takaisin pannuun/kattilaan. Sekoita puolet kastikkeesta pastan joukkoon ja jaa annoskulhoihin. Pane loput kastikkeesta päälle ja tarjoa.

        Rigatonia salamin ja tuoreiden yrttien kera

        20 g voita
        1 rkl oliiviöljyä
        1 ohueksi viipal. sipuli
        1 porkkana julienne-suikaleina
        1 laakerinlehti
        75 g pilkottua pekonia
        200 g mausteista italialaista salamia, kuori poistettuna ja viipaloituna
        400 g (tlk) kuorittuja luumutomaatteja
        1 1/4 dl liha- tai kanalientä
        400 g rigatonia
        1 rkl tuoreita oreganon- tai meiraminlehtiä
        Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa ja kypsennä sipulia ja porkkanaa laakerinlehden kera kunnes sipuli on läpikultavaa ja pehmeää. Lisää pekoni ja salami ja ruskista usein hämmentäen. Purista puolet tomaateista kuivaksi pesualtaan yllä, möyhennä malto kädellä ja lisää pannuun. Lisää loput kokonaisina ja riko lusikalla sekoituksen aikana. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla maun mukaan. Anna kiehua hiljaa 30 min miedolla lämmöllä. lisää vähitellen lientä kastikkeen kiehuessa kokoon. Keitä rigatoni runsaassa voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja siirrä lämpimään tarjoilukulhoon. Lisää yrtti ja kastike, sekoita kevyesti ennen tarjoilua. Varmista kastikkeen onnistuminen käyttämällä hyvänlaatuista salamia. Myös tuoreiden yrttien käyttö on tärkeää, niillä saat parhaimman maun kastikkeeseen.

        Kiitti kaiffari noista ohjeista. Ihanaa että vastasit ja vielä noin mahtavilla ohjeilla. Täytyy kokeilla kaikkia vuorollaan.
        Ihanaa elämää sulle ja kaikkea hyvää! Have a pasta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      88
      4397
    2. Niin voimakkaat tunteet

      Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi
      Ikävä
      20
      2817
    3. Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen

      sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk
      Ikävä
      24
      2684
    4. Puhe on halpaa

      Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.
      Ikävä
      44
      1886
    5. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      25
      1736
    6. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      152
      1530
    7. Oletko harrastanut

      seksiä kaivattusi kanssa? 🤔
      Ikävä
      125
      1511
    8. Miksi miehet hermostuvat tyhjästä?

      Olen tässä viimeisen vuoden sisään pudottanut melko reilusti painoa mikä on sitten saanut useammankin lähipiirin aiemmin
      Sinkut
      111
      1471
    9. Nainen, se on vain karu totuus, että

      sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja
      Ikävä
      282
      1409
    10. Joko aiheuttamani pettymys

      on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.
      Ikävä
      94
      1360
    Aihe