Salamipasta

memmu

Tietääkö kukaan hyvää salamipastan ohjetta. Yritin googlettaa mutta ei sieltä irronnut mitään järkevää.

5

2477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nämä

      Fettucinea savujuuston ja salamin kera, Rigatonia salamin ja tuoreiden yrttien kera, Rucola-tomaatti-salami-pasta salaatti, Spagettia salamin ja paprikan kera. Minkä ohjeen haluat?

      • Herkuilta kuulostaa

        Laita kaikki, jos ei ole liikaa vaivaa. Kuulostivat nimiensä perusteella niin hyviltä, että vesi nousee kielelle.


      • nämä
        Herkuilta kuulostaa kirjoitti:

        Laita kaikki, jos ei ole liikaa vaivaa. Kuulostivat nimiensä perusteella niin hyviltä, että vesi nousee kielelle.

        Spagettia salamin ja paprikan kera

        2 rkl oliiviöljyä
        1 iso hienonnettu sipuli
        2 murskattua valkosipulin kynttä
        150 g mausteista salamia suikaleiksi leikattuna
        2 isoa punaista paprikaa pilkottuna
        825 g tlk tomaattimurskaa
        1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
        500 g spagettia
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja salami. Kypsennä hämmentäen 5 min keskilämmöllä. Lisää paprikat, peitä kannella ja kypsennä 5 min. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa kannen alla 15 min. Ota kansi pois ja keitä vielä 15 min tai kunnes neste on kiehunut kokoon ja kastikkeella on haluttu koostumus. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
        Keitä spagetti n. 15 min ennen kastikkeen valmistumista runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä aldente. Valuta ja kaada takaisin pannuun/kattilaan. Sekoita puolet kastikkeesta pastan joukkoon ja jaa annoskulhoihin. Pane loput kastikkeesta päälle ja tarjoa.

        Rigatonia salamin ja tuoreiden yrttien kera

        20 g voita
        1 rkl oliiviöljyä
        1 ohueksi viipal. sipuli
        1 porkkana julienne-suikaleina
        1 laakerinlehti
        75 g pilkottua pekonia
        200 g mausteista italialaista salamia, kuori poistettuna ja viipaloituna
        400 g (tlk) kuorittuja luumutomaatteja
        1 1/4 dl liha- tai kanalientä
        400 g rigatonia
        1 rkl tuoreita oreganon- tai meiraminlehtiä
        Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa ja kypsennä sipulia ja porkkanaa laakerinlehden kera kunnes sipuli on läpikultavaa ja pehmeää. Lisää pekoni ja salami ja ruskista usein hämmentäen. Purista puolet tomaateista kuivaksi pesualtaan yllä, möyhennä malto kädellä ja lisää pannuun. Lisää loput kokonaisina ja riko lusikalla sekoituksen aikana. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla maun mukaan. Anna kiehua hiljaa 30 min miedolla lämmöllä. lisää vähitellen lientä kastikkeen kiehuessa kokoon. Keitä rigatoni runsaassa voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja siirrä lämpimään tarjoilukulhoon. Lisää yrtti ja kastike, sekoita kevyesti ennen tarjoilua. Varmista kastikkeen onnistuminen käyttämällä hyvänlaatuista salamia. Myös tuoreiden yrttien käyttö on tärkeää, niillä saat parhaimman maun kastikkeeseen.


      • nämä
        Herkuilta kuulostaa kirjoitti:

        Laita kaikki, jos ei ole liikaa vaivaa. Kuulostivat nimiensä perusteella niin hyviltä, että vesi nousee kielelle.

        Fettucinea savujuuston ja salamin kera

        375 g tomaattifettucinea
        200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
        3 pekoniviipaletta
        1 iso viipal. punasipuli
        2 isoa hien. valkosip.kynttä
        150 g tulista tai mietoa salamia suikaleina
        2 tl vehnäjauhoa
        1 rkl tom.pyreetä (kaksinkertainen väkevöite)
        3 3/4 dl kevytkermaa
        1 1/4 dl (60 g)raastettua savujuustoa
        1/4 tl cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta sileälehtistä persiljaa
        tuoreita parmesaanilastuja tarjoiluun
        Keitä fettucine runsaassa voimakkaasti kiehuvassa vedessä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan. Valuta pastan kiehuessa aurinkokuivatut tomaatit, ota öljy talteen. Leikkaa tomaatit suikaleiksi ja laita syrjään. Pilko pekoni hienoksi ja jätä odottamaan. Kuumenna talteen otettu öljy pannussa ja paista sipulia kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista. Lisää valkosipuli ja kypsennä vielä hetki. Lisää tomaatit, pekoni ja salami. Kypsennä 2-3 min. Sekoita joukkoon jauhot, tom.pyreee ja keitä 1 min. Lisää kerma vähitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Lisää savujuusto, cayennepippuri, persilja sekä mustapippuria maun mukaan. Anna kiehua hiljaa, kunnes juusto sulaa. Sekoita kastike kuuman pastan joukkoon.Tarjoa heti parmesaanilastujen kera.

        Rucola-tomaatti-salami-pastasalaatti

        350 g orecchiettea
        6 viipaletta (50 g)mausteista italialaista salamia suikaleiksi leikattuina
        150 g suikaleiksi revittyä rucolaa
        200 g halkaistuja kirsikkatomaatteja
        4 rlk oliiviöljyä
        3 rkl valkoviinietikkaa
        1 tl sokeria
        Keitä pasta runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Anna jäähtyä. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, lisää suikaloitu salami ja paista rapeaksi. Valuta hyvin talouspaperin päällä. Sekoita salami, pasta, rucola ja kirsikkatomaatit isossa kulhossa. Sekoita öljyä, viinietikkaa, sokeria sekä suolaa ja pippuria (1/4 tl kumpaakin)kastikkeeksi. Pirskota salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

        Nämä kaikki ohjeet löytyvät kirjasta nimeltä Suuri pastakeittokirja (kustantaja Könemann)


      • frendie
        nämä kirjoitti:

        Spagettia salamin ja paprikan kera

        2 rkl oliiviöljyä
        1 iso hienonnettu sipuli
        2 murskattua valkosipulin kynttä
        150 g mausteista salamia suikaleiksi leikattuna
        2 isoa punaista paprikaa pilkottuna
        825 g tlk tomaattimurskaa
        1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
        500 g spagettia
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja salami. Kypsennä hämmentäen 5 min keskilämmöllä. Lisää paprikat, peitä kannella ja kypsennä 5 min. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa kannen alla 15 min. Ota kansi pois ja keitä vielä 15 min tai kunnes neste on kiehunut kokoon ja kastikkeella on haluttu koostumus. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
        Keitä spagetti n. 15 min ennen kastikkeen valmistumista runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä aldente. Valuta ja kaada takaisin pannuun/kattilaan. Sekoita puolet kastikkeesta pastan joukkoon ja jaa annoskulhoihin. Pane loput kastikkeesta päälle ja tarjoa.

        Rigatonia salamin ja tuoreiden yrttien kera

        20 g voita
        1 rkl oliiviöljyä
        1 ohueksi viipal. sipuli
        1 porkkana julienne-suikaleina
        1 laakerinlehti
        75 g pilkottua pekonia
        200 g mausteista italialaista salamia, kuori poistettuna ja viipaloituna
        400 g (tlk) kuorittuja luumutomaatteja
        1 1/4 dl liha- tai kanalientä
        400 g rigatonia
        1 rkl tuoreita oreganon- tai meiraminlehtiä
        Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa ja kypsennä sipulia ja porkkanaa laakerinlehden kera kunnes sipuli on läpikultavaa ja pehmeää. Lisää pekoni ja salami ja ruskista usein hämmentäen. Purista puolet tomaateista kuivaksi pesualtaan yllä, möyhennä malto kädellä ja lisää pannuun. Lisää loput kokonaisina ja riko lusikalla sekoituksen aikana. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla maun mukaan. Anna kiehua hiljaa 30 min miedolla lämmöllä. lisää vähitellen lientä kastikkeen kiehuessa kokoon. Keitä rigatoni runsaassa voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja siirrä lämpimään tarjoilukulhoon. Lisää yrtti ja kastike, sekoita kevyesti ennen tarjoilua. Varmista kastikkeen onnistuminen käyttämällä hyvänlaatuista salamia. Myös tuoreiden yrttien käyttö on tärkeää, niillä saat parhaimman maun kastikkeeseen.

        Kiitti kaiffari noista ohjeista. Ihanaa että vastasit ja vielä noin mahtavilla ohjeilla. Täytyy kokeilla kaikkia vuorollaan.
        Ihanaa elämää sulle ja kaikkea hyvää! Have a pasta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      196
      6949
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      48
      2619
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2189
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1503
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      135
      1494
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      74
      1150
    7. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      35
      1091
    8. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1077
    9. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      17
      1075
    10. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      981
    Aihe