Mistä löydän mämmimaltaita?

Hei!

Olisiko kenelläkään tietoa mistä voisin löytää mämmimaltaita?
Ilmoita

sama asia ku kaljamallas; tavallisista marketeista pitäis tietääkseni löytyä. niitä oransseja pusseja, onkohan se joku Tuoppi-merkkinen.....
2 VASTAUSTA:
Mämmimaltaat ei taatusti ole samaa kuin kaljamaltaat. Seuraavassa on viestissä on oikea ohje,joten en toista sitä tässä.
en usko kirjoitti:
Mämmimaltaat ei taatusti ole samaa kuin kaljamaltaat. Seuraavassa on viestissä on oikea ohje,joten en toista sitä tässä.
Mämmi onnistuu hyvin myös kaljamaltaista. Olen tehnyt useita kertoja mämmiä vehnä-olutmaltaista ja hyvin onnistuu. Kun hiukan jauhaa...
+Lisää kommentti
Moi! Löytyy ainakin isommista ruokakaupoista,esim.itsellä nyt kaapissa "Rantasen mämmi ja leipä mallasta" -ruskea valkonen paperipussi jossa kilo ja pussin kupeesta löytyy mm. mämmin ohje.Valmistaja on Laihian Mallas oy. t.Anu
1 VASTAUS:
Kiitos vastauksesta. Löysin niitä tuolta lähi K-Supermarketista. Kiitos!
+Lisää kommentti
Hei voisinko kysyä mistä mämmimaltaita on tehty leivästäkö?
2 VASTAUSTA:
Kyllä voit kysyä.
Mämmimallas on mallastettua ja hienoksi jauhettua ruista.
+Lisää kommentti
Kyllä mämmimallasta myydään kaupoissa ja se on eri kun kaljamallas , Hienompi jauhatus
2 VASTAUSTA:
isoäoidin tapaan- tehdään juhannukseksi pilteille, ennen satokauden aarteita
http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2012/04/mammi.html
mämmiä varioiden - on tosi tuhti eväs
http://keskustelu.anna.fi/threads/maemmivariaatiot.1888729/
+Lisää kommentti
10 annosta | Valmistusaika 6 - 12 h
Raaka-aineet Ostoslistalle
2,5 l vettä
400 g mämmimaltaita
650 g ruisjauhoja
2 rkl siirappia
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
1/4 tl suolaa
Ohjeet
Lämmitä ½l vettä poreilevaksi (n. 60-70 astetta) ja lisää joukkoon 100g mämmimaltaita sekä 150g ruisjauhoja. Sekoita tasaiseksi, ripottele pinnalle kerros ruisjauhoja. Laita leivinliina ja kattilankansi päälle, ja laita imeltymään 1,5 tunniksi vedottomaan paikkaan, esimerkiksi mikroon (älä laita päälle).

Sekoita hyvin ja lisää seokseen ½l vettä, 100g mämmimaltaita ja 150g ruisjauhoja. Sekoita, ripottele pinnalle ruisjauhoja ja laita imeltymään.

Jatka samaan malliin, kunnes kaikki jauhot ja vesi on lisätty. Viimeisen satsin kohdalla lisää siirappi, suola sekä jauhettu pomeranssinkuori. Keittele seosta koko ajan hämmentäen n. 10min. Kaada seos uunivuokiin (n. 3 keskikokoista vuokaa). Älä kaada liian täyteen, 1/3 vuoasta riittää.

Paista 125 asteisessa uunissa 3h, jonka jälkeen sammuta ja anna olla vielä ½-1h. Ota uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Säilytä jääkaapissa (säilyy n. 2 viikkoa) tai pakasta.

Mämmi- ja leipämallas on jauhettua vaaleaa ruismallasta. Se antaa leiville ja limpuille makua ja väriä. Mämmi- ja leipämallas sopii myös mämmin valmistukseen. Tuotteen löydät kaupan jauhohyllystä.

Valmistusaineet: ruis

Ravintoarvo 100 g tuotetta sisältää keskimäärin: energiaa 1390 kJ (330 kcal), proteiinia 10,8 g, hiilihydraatteja 65,9 g, joista sokereita 11,4 g, rasvaa 2,4 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g, ravintokuitua 12 g ja natriumia 0,005 g.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mistä löydän mämmimaltaita?

Hei!

Olisiko kenelläkään tietoa mistä voisin löytää mämmimaltaita?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta