Tiede, ideologiat,metafysiikka ja tieteellinen metodi (paasausvaroitus!)

Anonyymi

Tieteellisen metodin avulla ei voida koskaan ratkaista ideologioihin (esim. materialismi, ateismi, teismi) , metafysiikkaan (esim. ontologiat, kaikki teorioiden perusoletukset ja niihin liittyvät ilmiöiden tulkinnat) liittyviä asioita ja siitä huolimatta hyvin monet tunnetut tutkijat (kuten esim. Kari Enqvist, Lawrence Krauss, Jerry Coyne, Richard Dawkins yms) tuntuvat kuluttavan paljon enemmän aikaa ja vaivaa sen oman metafysiikkansa ja ideologiansa pönkittämiseen kuin sen oman tieteenalansa tutkimukseen.

Sama näkyy tämän ja muidenkin tiedepalstojen keskusteluissa. Suurimmat kiistat liittyvät lähes poikkeuksetta aina ideologiaan ja/tai metafysiikkaa ja niistä jaksetaan kiistellä loppumattomiin vaikka niitä on mahdotonta ratkaista tieteellisen metodin avulla ja ehkä juuri sen takia. Ideologiat herättävät aina suuria intohimoja puolesta ja vastaan jopa siinä määrin tiedekeskusteluissa tuppaa usein kokonaan unohtumaan se itse tiede ja miten sitä oikeasti voi tehdä.

Minusta kaikki puhtaasti teoreettiset mallinnukset ovat täysin turhia ja jopa haitallisia ilman niihin liittyviä selkeitä ja toimivia käytännön sovelluksia. Minulle riittää että esim. genetiikka toimii - neodarwinistinen evoluutioteoria sen sijaan joutaa roskiin koska koko darwinistisen evoluution idea on truistinen eli on itsestäänselvää että eliöt lajina muuttuvat ja tietyt kehitykset eivät selvidy.

Genetiikka toimii vaikka sen puitteissa ei kyetä edes selittämään miten eliöiden eri elimet osaavat sikiönkehityksessä erilaistua eri tehtäviin vaikka kaikissa on sama dna-informaatio.

Hiukkasfysiikan ja kosmologian ja muut vastaavat "standardimallit" joutavat myös kaatopaikalle koska ne tuottavat äärimmäisen vähän käytännön tekniikan sovelluksia.

Arvostan itse paljon enemmän insinöörejä ja keksijöitä kuin teoreetikkoja. Teoreetikot eivät pääsääntöisesti osaa mitään vaan kehittelevät monimutkaisia matemaattisia himmeleitä ja tuhlaavat resursseja vaatiessaan aina vain kalliimpia mittauslaitteita joilla heidän sekopäisten teorioidensa näennäiset ennusteet muka voidaan verifioida tai falsifioida.

Akateeminen koulutus tuottaa fakki-idiootteja jotka on ehdollistettu siihen ideologiaan ja metafysiikkaan mikä heidän hyvin kapealla erikoisalallaan on kulloinkin vallalla.

Kuuluisa fyysikko Max Planck ilmaisi n. sata vuotta sitten että tiede kehittyy vain hautajaisten kautta .

Itse olen sitä mieltä että se saattoi jossain määrin toimia silloin sata vuotta sitten mutta nykyään vanhojen dementoituneiden fakki-idioottien tilalle nousee aina uusi nuorempi sukupolvi mikä sattaa usein olla vielä sekopäisempi tai/ja pölkkypäisempi kuin edeltäjänsä.

Tyhmyys tiivistyy tiedeyhteisössä koulutuksen, vertaisarvoinnin ja muun vastaavan status quota pönkittävän toiminnan seurauksena ilmeisen kiihtyvää vauhtia.

:D

TrustNo1

16

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuolematon sielu
   Henkimaailma
   Alien ufo olennot
   Aikamatkustus
   Kuoleman jälkeinen todellisuus
   Hologrammi- teknologia
   Galaksin laajuinen "internet"
   hyveiden toteuttaminen vie elämässä eteenpäin
   avaruudessa matkustaminen nopeasti, avaruutta taivuttamalla
   Salassa harjoitettava tiede on vuosisatoja edellä "julkitiedettä"
   onko Kuussa jo nyt rakennuksia ?
   Onko ihminen ravintoketjun huipulla?

   • Anonyymi

    "Kuolematon sielu, ....."

    Pidän periaatteessa lähes kaikkia tuossa listassa mainittuja asioita ainakin periaatteessa mahdollisina mutta siitä on vielä hyvin pitkä matka siihen että pitäisin niitä asioita jotenkin varmoina tai puhumattakaan siitä että edes uskoisin niihin ainakaan siinä muodossa kuin enemmistö ne yleensä hahmottaa.

    Ideologia ja metafysiikka pyrkivät aina määrittelemään jo etukäteen ilman tutkimista mikä voi olla mahdollista ja minkä taas täytyy olla mahdotonta.

    Ideologisista ja metafyysistä oletuksista ja uskomuksista vapaa tiede on minusta mahdollista koska siinä tutkitaan ilmiöitä sellaisenaan ilman ennakko-oletuksia. Jonkinlainen systeemiteoria ja topologia voisivat olla tälläisen tieteen perustana. Tällaisissa malleissa ei suljeta mitään etukäteen pois täysin mahdottomana eikä ajatella dialektisesti totuuden ja epätotuuden vastakohtien kautta vaan että todellisuus on sellainen asteikko esim. 0 ja 1 välillä jossa on lukemattomia erilaisia aste-eroja täydellisen varmuuden ja sen mahdottomuuden välillä. Sellainen lähestymistapa sallii myös komplementaarisuuden eli sen että erilaiset mallinnustavat voivat täydentää toisiaan eivätkä ole mitenkään välttämättä ristiriidassa keskenään.

    Koska tiede on tässä kulttuurissa ns. valta-asemassa varsinkin maailmankatsomuksien ja maailmankuvien kannalta niin johonkin tiettyyn ideologiaan tai metafysiikkaan sidottu tiede on tavallaan itseään toteuttava ennuste yhteiskunnan kulttuurin tulevaisuudelle.

    Kyseessä on ikäänkuin takaisinkytkentä enemmistön uskomusten ja ns. "fysikaalisen todellisuuden" välillä mikä ilmenee aina jonkinlaisella viiveellä. Siinä mielessä kaikki tällaiset itseääntoteuttavat ideologiat ja metafyysiset mallit voivat olla äärimmäisen vaarallisia ja rajoittavat sitä mihin ihmiskunta parhaimmillaan voisi kyetä ja saavuttaa.

    TrustNo1


  • Anonyymi

   Kyllähän tieteelisellä menetelmällä on todistettu materialismi epätodeksi. Tosin suurin osa tieteiljöistä on edelleen kuin ei tietäisi asiasta mitään. Kvanttimekaniikka, tietoisuuden jatkuminen aivotoiminnan lakkaamisesta huolimatta, tilastollisesti hyvin vahvat näytöt parapsykologiassa kaikki ovat osoittaneet tämän. Mutta sitä empiiriset menetelmät eivät pysty kertomaan, mikä sitten on se "oikea" metafysiikka, kun havainnot ovat yhteensopivia niin monen erilaisen jäljellejäävän ontologian kanssa. Materialismi on ainoa, joka on tieteen avulla varmuudella kuopattu. Tieteellä pystytään falsifioimaan epätosia, mutta ei verifioimaan tosia hypoteesejä.

  • Anonyymi

   Tiedettä sovelletaan niihin asioihin joissa se on mahdollista. Filosofian ja ideologioiden puolella ei ole tieteellistä menetelmää vastaavaa keinoa testata hypoteeseja ja sen kyllä huomaa. Aktivistit ja ideologiaansa tuputtavat poliitikot tekevät sitten ihmiskokeita pakottamalla paikallisesti väestön noudattamaan haitalliseksi ja toimimattomaksi myöhemmin paljastuvaa ideologiaansa. Hyvänä esimerkkinä kommunismi ja kristinusko, nyt myös islam.

  • Anonyymi

   Jo vain, hetki vielä kun castanedamainen nagualismi ja taas se alkaa.

   • Anonyymi

    Koeta ymmärtää, hänellä ei ole mielestään vapaata tahtoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koeta ymmärtää, hänellä ei ole mielestään vapaata tahtoa.

    Eikä hänellä ole mielestään elämässään edes valintoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koeta ymmärtää, hänellä ei ole mielestään vapaata tahtoa.

    Olisi edes pitänyt aiemman hyvin tunnetun nimimerkkinsä Belisarios, nyt tuo menee entistä pahemmin pelleilyksi.


  • Anonyymi

   Mitä sanottavaa sinulla on psykoosin kaltaisista kokemuksista, jonka jälkeen ihminen saa intuitiivisen kyvyn erottaa tieteellisistä teorioista oikea totuus ja väärä uskomus?
   Kokemuksensa jälkeen hän kykenee parin kolmen päivän googlauksella kertomaan esimerkiksi sen, että hiukkasfysiikan standarimalli on purukumilla paikkailtu kyhäelämä. Jostain minulle aivan käsittämättömästä syystä tällainen ihminen voi samaan aikaan ylistää kvanttifysiikkaa oikeana tieteenä, vaikka kyseinen standardimalli on juurikin kvanttifysiikan teorioiden yhteenveto. Kehuessaan ymmärtävänsä kvanttifysiikkaa asiantuntijatasolla, henkilö häkeltyy, kun saa eteensä kvanttifysiikassa perustavaa laatua olevan Schrödinegerin aaltoyhtälön, joka opetetaan fyysikoille jo johdatuksessa kvanttifysiikkaan.

   Hänen mollaamansa Enqvist ja Krauss ovat opettaneet lukuisille fyysikkopolville kyseiset alkeet, jota jumalaisen ilmestyksen saanut kaikkien tieteenalojen asiantuntija ei itse ole oppinut, eikä ikinä opi. Silti hän osaa kertoa huippututkijoiden olleen väärässä.

   Mitä Coyneen ja Dawkinsiin tulee, niin aivan sama juttu. Hädin tuskin kontaamaan oppinut uhoaa pieksevänsä olympiafinaali satasen loppukilpailijat.

   Kerro pääsi sisäsistä kuvitelmista mitä tahansa, mutta älä sotke niihin oikeita tutkijoita nimeltä mainiten. Se on noloa jopa sinulta.

   • Anonyymi

    Anonyymit kirjoittivat:

    "Jo vain, hetki vielä kun castanedamainen nagualismi ja taas se alkaa."

    "Koeta ymmärtää, hänellä ei ole mielestään vapaata tahtoa."

    "Eikä hänellä ole mielestään elämässään edes valintoja."

    "Koeta ymmärtää, hänellä ei ole mielestään vapaata tahtoa."

    Voisitko etsiä esimerkkejä noista väitteistä. S24 palstalla on kohtuullisen hyvin toimiva hakutoiminto. Filosofia-palstalta löytyy aika monta viestiketjua jotka ovat Belisarion aloittamia tai joihin hän on osallistunut.

    "Olisi edes pitänyt aiemman hyvin tunnetun nimimerkkinsä Belisario(s), nyt tuo menee entistä pahemmin pelleilyksi."

    Näyttää kuitenkin tuottavan aika hyvää viihdettä! :D

    TrustNo1 vain kertoo mitä oikeasti ajattelee nykytieteestä ja joistain tieteilijöistä... :D

    Vanha Nemesiskin näköjään innostui kommentoimaan pitkästä aikaa:

    "Mitä sanottavaa sinulla on psykoosin kaltaisista kokemuksista, jonka jälkeen ihminen saa intuitiivisen kyvyn erottaa tieteellisistä teorioista oikea totuus ja väärä uskomus?"

    Pyrin välttämään tuon tyyppistä dialektista ja binääristä ajattelua koska se johtaa aina harhaan. Täydellistä totuutta ja varmuutta ei ole kellään. On vain korkeintaan osatotuuksia jotka jotkut kuvittelevat koko totuudeksi ja alkavat sitten siitä osatotuudesta lähtien ottaen sen ikäänkuin aksioomaksi loogisesti vivuta kaikkea muuta kokemustaan (lukemaansa, kuulemaansa yms. ). Kaikki tieteelliset teoriat ovat paradigmasidonnaisia eli oletuksiensa ja niistä seuraavien tulkintojensa armoilla. Toisenlaisilla perusoletuksilla eli erilaisesta näkökulmasta on helppo huomata minkä tahansa laajan teorian tai paradigman ongelmat ja virheet.

    Kaikkien laajojen teorioiden perusteet ovat hyvin yksinkertaisia koska niissä nimenomaan yleensä pyritään Occamin periaatteen mukaan mahdollisimman vähäiseen määrään perusoletuksia joista sitten yritetään loogisesti johtaa se oletettu koko totuus mikä on aina silloinkin vain osatotuus. Intuitio on periaatteessa vain kyky erottaa epäolennaiset asiat olennaisista. Epäolennaiset asiat eli perusoletusten loogiset johdannaiset voivat olla hyvinkin monimutkaisia joten niiden kautta on paljon vaikeampaa tunnistaa ongelmia.


    Se "psykoosin" kaltainen kokemus on kundaliini-energian herääminen jollaisia tapahtuu monilla jossain elämän vaiheessa - usein nuorella iällä eli n. 20 v. Se on ikäänkuin sen kasvatuksen ja koulutuksen kautta omaksutun konsensustodellisuuden tai pikemminkin hyonoottisen tilan romahtamista jonka jälkeen mikään ei enää näytä samalta kuin ennen.


    Vastaavia kokemuksia voi keinotekoisesti aikaansaada esim. psykoaktiivisten aineiden kautta mutta spontaanisti niitä yleensä tapahtuu esim. jonkinlaisten tunne-elämää järkyttävien kokemusten kautta.Koska ko. kokemus tulkitaan helposti psykoosiksi eli todellisuuden tajun hämärtymiseksi (jossa oletetaan että todellisuudentaju voisi jotenkin hämärtyä kun sitä ei alunperinkään koska kyse on konsensustranssista vapautumisesta jonka kesto on suhteellisen lyhyt yleensä ellei asianomainen itse halua tai kykene sitä ylläpitämään )

    Tuo viestisi loppuosa onkin sitten jo vanhan kertausta jonka olen vuosien varrella useampaankin kertaan osoittanut kaunaiseksi reaktioksi vailla pohjaa kun et pidä sitä että kritisoin gurujasi jotka minusta ovat tyypillisiä omaan ideologiaansa hurahtaneita pölkkypäitä vaikkakin jostain syystä mainetta saavuttaneet omassa vertaisryhmässään jossa pääasiassa vallitsee ryhmäajattelu kuten muissakin vastaavissa keskinäisen kehumisen kerhoissa.

    Hakukoneella löytyy mitä ryhmäajattelu (engl. groupthink) tarkoittaa jos ei tiedä... :D

    TrustNo1


  • Anonyymi

   Ideologiat ovat hyvin tutkittavissa olevia antiteesejä. Antiteesi syntyy paljosta puhumisesta ja kirjoittamisesta. Aivojen sanavaraston voi käyttää vain yhden kerran läpi ja sen jälkeen on aivot kuin musta aukko. Ihminen voi ihailla esim. Raamattua ja lukea sitä paljon. Mutta aivot lopulta kuluu loppuun siten ja tarvitaan antiteesi. Joka on aina raamatun tai muun ihailun kohteen VASTAINEN.
   Uusi sanottava syntyy vain antiteesin kautta. Pitää hylätä vanhat ihailemansa asiat ja kääntää ne päinvastaisiksi. Siten syntyy ideologia, joita voi tutkia tilastollisesti yms. Tavoin.

   Metafysiikan tutkiminen vaatisi paljon rahaa ei muuta. Onnistuu nykytieteen keinoin.

   Kaikki mikä on Jumalasta voittaa maailman. Niin esim. On fasismi ikuista sillä se on Profeetta Hesekielin kuvaama Jumalan maan päälle heittämä MIEKKA, joka ei mene takaisin tuppeen. Kyllä fasismia voi tutkia.
   Yksikään suuri fasisti ei vain suostu olemaan tutkimuksen kohteena.
   Hitler olisi pitänyt hypnotisoida ja urkkia siten tietoa? Mutta se on mahdotonta.

  • Anonyymi

   Oletteko muuten kuulleet holografisista inserteistä ? Niillä pystytään ilmeisesti luomaan 911 kaltaisia tapahtumia vaikka se olikin ilmeisesti aito tapaus. Jos elämme simulaatiossa tällaiset insertit ovat ihan simppeleitä toteuttaa.

   • Anonyymi

    Salaliittoteorioita varten on edelleenkin oma palstansa.


   • Anonyymi

    "Oletteko muuten kuulleet holografisista inserteistä ? Niillä pystytään ilmeisesti luomaan 911 kaltaisia tapahtumia vaikka se olikin ilmeisesti aito tapaus. Jos elämme simulaatiossa tällaiset insertit ovat ihan simppeleitä toteuttaa."

    Holografiset insertit hakukoneen mukaan näyttäisi hakukoneen mukaan olevan new ageen liittyvää (ascension glossary) eli mentaalisia hologrammeja.

    Olet ehkä kyllä siinä mielessä oikeilla jäljillä että kyse voi olla ikäänkuin käänteisestä hologrammista jolla voidaan tuottaa etäältä jonkinlainen sähkömagneettinen seisova aalto tai templaatti vaihe konjugaatio tekniikalla hieman samalla tavalla kuin ns. aidot viljapeltokuviot on todennäköisesti tehty ja esim. myös hajoittaa fysikaalinen objekti (tässä tapauksessa kaksoistornit) kirjaimellisesti tuusan nuuskaksi eli pölyksi hyvin nopeasti.

    Aiheesta ovat kirjoittaneet mm. Judy Wood and Joseph P. Farrell. Kyse on alunperin Nikolai Teslan ideoiden pohjalta kehitetystä tekniikasta jolla voidaan myös manipuloida säätä, aiheuttaa maanjäristyksiä ja periaatteessa melkein mitä tahansa (myös manipuloida joukkojen ja yksilöiden terveyttä ja käyttäytymistä) koska ko. tekniikka on hyvin joustavaa vaikkakin vaikeaa ja vaarallista toteuttaa ilman kunnollisia resononssitietokantoja erilaisista objekteista.

    Tekniikkaa kehitettiin Natsi-Saksassa sodan aikana proof-of-concept tasolle sekä Neuvostoliitossa sitten myöhemmin käyttökelpoiseksi kylmän sodan aikana.

    Useilla valtioilla ja myös joillakiin kansainvälisillä rikollisjärjestöillä (esim. yakuza) on ent USA:n tiedustelu & tiedeupseerin Thomas Beardenin mukaan hallussaan kyseistä tekniikkaa ja se mahdollistaa ns. piilosodan koska se on uskottavasti kiellettävissä (plausible deniability) niin että ko. tekniikan käyttäjää on vaikeaa selvittää jälkeenpäin.

    Kyseessä lienee sama tekniikka mitä ns. ufot ovat soveltaneet ja jota todennäköisesti käytettiin myös asteroidivyöhykkeen paikalla sijainneen planeetan räjäytyksessä ns. kosmisessa sodassa miljoonia vuosia sitten eli ns. breakaway sivilisaation (Richard Dolan) puolella ihmiskunta on jo lähes samalla teknisellä tasolla kuin ns. alienit.

    Lisää aineistoa aiheesta löytyy varsinkin Joseph P. Farrellin kirjoista ja hänen lukuisista haastatteluistaan joita löytyy runsaasti mm. Youtubesta. Farrell perustelee dokumentein ja lähtein aina väitteensä ja silloinkin kun hän spekuloi hän yhdistelee ns. datapisteitä (connecting points) monesta erilaisesta lähteestä joiden todenperäisyys on kenen tahansa tarkistettavissa. Farrell ei hyödynnä pillinpuhaltajia tai kanavoijia (joiden ilmoituksia ei voi mitenkään tarkistaa) kuten monet muut kollegansa.

    (Vähän ketjun aiheen vierestä mutta kun palstan disinformaatikot ovat jo olleet tässäkin ketjussa taas sekoilemassa oikein urakalla niin whatever...:D)

    TrustNo1


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Oletteko muuten kuulleet holografisista inserteistä ? Niillä pystytään ilmeisesti luomaan 911 kaltaisia tapahtumia vaikka se olikin ilmeisesti aito tapaus. Jos elämme simulaatiossa tällaiset insertit ovat ihan simppeleitä toteuttaa."

    Holografiset insertit hakukoneen mukaan näyttäisi hakukoneen mukaan olevan new ageen liittyvää (ascension glossary) eli mentaalisia hologrammeja.

    Olet ehkä kyllä siinä mielessä oikeilla jäljillä että kyse voi olla ikäänkuin käänteisestä hologrammista jolla voidaan tuottaa etäältä jonkinlainen sähkömagneettinen seisova aalto tai templaatti vaihe konjugaatio tekniikalla hieman samalla tavalla kuin ns. aidot viljapeltokuviot on todennäköisesti tehty ja esim. myös hajoittaa fysikaalinen objekti (tässä tapauksessa kaksoistornit) kirjaimellisesti tuusan nuuskaksi eli pölyksi hyvin nopeasti.

    Aiheesta ovat kirjoittaneet mm. Judy Wood and Joseph P. Farrell. Kyse on alunperin Nikolai Teslan ideoiden pohjalta kehitetystä tekniikasta jolla voidaan myös manipuloida säätä, aiheuttaa maanjäristyksiä ja periaatteessa melkein mitä tahansa (myös manipuloida joukkojen ja yksilöiden terveyttä ja käyttäytymistä) koska ko. tekniikka on hyvin joustavaa vaikkakin vaikeaa ja vaarallista toteuttaa ilman kunnollisia resononssitietokantoja erilaisista objekteista.

    Tekniikkaa kehitettiin Natsi-Saksassa sodan aikana proof-of-concept tasolle sekä Neuvostoliitossa sitten myöhemmin käyttökelpoiseksi kylmän sodan aikana.

    Useilla valtioilla ja myös joillakiin kansainvälisillä rikollisjärjestöillä (esim. yakuza) on ent USA:n tiedustelu & tiedeupseerin Thomas Beardenin mukaan hallussaan kyseistä tekniikkaa ja se mahdollistaa ns. piilosodan koska se on uskottavasti kiellettävissä (plausible deniability) niin että ko. tekniikan käyttäjää on vaikeaa selvittää jälkeenpäin.

    Kyseessä lienee sama tekniikka mitä ns. ufot ovat soveltaneet ja jota todennäköisesti käytettiin myös asteroidivyöhykkeen paikalla sijainneen planeetan räjäytyksessä ns. kosmisessa sodassa miljoonia vuosia sitten eli ns. breakaway sivilisaation (Richard Dolan) puolella ihmiskunta on jo lähes samalla teknisellä tasolla kuin ns. alienit.

    Lisää aineistoa aiheesta löytyy varsinkin Joseph P. Farrellin kirjoista ja hänen lukuisista haastatteluistaan joita löytyy runsaasti mm. Youtubesta. Farrell perustelee dokumentein ja lähtein aina väitteensä ja silloinkin kun hän spekuloi hän yhdistelee ns. datapisteitä (connecting points) monesta erilaisesta lähteestä joiden todenperäisyys on kenen tahansa tarkistettavissa. Farrell ei hyödynnä pillinpuhaltajia tai kanavoijia (joiden ilmoituksia ei voi mitenkään tarkistaa) kuten monet muut kollegansa.

    (Vähän ketjun aiheen vierestä mutta kun palstan disinformaatikot ovat jo olleet tässäkin ketjussa taas sekoilemassa oikein urakalla niin whatever...:D)

    TrustNo1

    Luulenpa että breakaway sivilisaation edustajiin sopii hyvin " tieto lisää tuskaa " ja varmaan heitä painaa myös aikamoinen vastuu. Mutta ehkä heillä on myös hyvät tavat rentoutua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luulenpa että breakaway sivilisaation edustajiin sopii hyvin " tieto lisää tuskaa " ja varmaan heitä painaa myös aikamoinen vastuu. Mutta ehkä heillä on myös hyvät tavat rentoutua.

    Tää breakaway- sivilisaatio voisi olla se ylintä ja laajinta valtaa käyttävä osasto maailmassa. Niinsanottu " illuminati " . Jotkut on kyllä sitä mieltä, että niiden yläpuolella on vielä pahat(?) henkiolennot "arkontit" eli archons...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   75
   1453
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1247
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   119
   1207
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   78
   1146
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   70
   994
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   80
   801
  7. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   42
   745
  8. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   742
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   376
   722
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   676
  Aihe