Kuinka paljon suolaa käytät, kuinka monta 1kg suolapakettia vuodessa kuluu, entä lihaliemikuutioiden määrät?
Kuulemma enimmäis suositus on 5g eli 1tl/ päivä.
Meikäläisellä on kaapissa 1kg ruokasuolapaketti ja 1kg merisuolapaketti.
Merisuolaa laitan, kun keitän perunoita noin suurinpiiretin 1-1,5 tl riippuen perunamäärästä ja isoja perunoita keitän yleensä 4, että seuraavana päivänä lämmitän 2 perunaa kastikkeen kanssa.
Kastikeeseen laitan 1 lihaliemikuution ja pari kertaa sitä riittää syöräväksi.
Merisuolapaketti riittää noin 6-7 kuukauden ajaksi ja ruokasuokapaketti noin 5 kuukauden ajaksi.
Yleensä lisään suolaa perunoihin ja kastikkeeseen 1/4 osaa tai vajaa puoli t-lusikallista.
Muutaman kerran olin sukulaisen luona kyläilemässä ja tämä tarjosi kalakeittoa.
Totesi, että laita lisää suolaa, jos ei ole tarpeekis.
Lisäsin suolaa ja onnettomassa suolasirottimessa oli vaan 3 reikää ja sukulainen totesi, kun suolaa lisässin, että älä laita liikaa suolaa.
Ei ollut riittävästi suolaa, vaikka sitä lisäsin ja kun ei sirottimesta tullut suolaa juuri mitään, niin piti vatkata minuuttitolkulla, että sai riittävästi suolaa.
Kyllä se suola elimistöstä pois lähtee, kun hikoilee.
Kuinka kauan 1kg suolapaketti kestää sinulla
30
220
Vastaukset
- Anonyymi
En ole koskaan kiinnittänyt huomiota kauanko kestää. Mutta itse käytän myös merisuolaa. Käytän sitä kaikkeen ja sirottimessa on sellainen jauhin, jota pyörittämällä tulee hienojakoista suolaa. Samanlainen sirotinmylly on käytössä myös pippureille, jotka ostan aina kokonaisena.
Fiksumpi ois avannut sen sirottimen korkin ja kaatanut sopivan määrän kämmenelle ja siitä sitten soppaan.
Mä en oo oikeestaan koskaan tullu ajatelleeksi paljonko mulla suolaa kuluu. Se mikä menee, menee lähinnä keitinveteen, eikä sitä näinollen kamalasti elilmistöön kulkeudu.
Ruoasta riippuen sitä tietysti tulee laitettua ihan siihen syötäväänkin annokseen. Läheskään kaikkiin ruokiin en laita ollenkaan, kun karvikset, sipulit, pippurit ja yrttimausteet antavat paremman maun.
Peruna- ja viljaruokiin (aamupuuro) suolaa pitää tietenkin laittaa, mutta esimerkiksi pastaruokiin ja vastaaviin sörsseleihin ei tarvitse ollenkaan.
Liemikuutiopaketti mulla kestää varmaan vuoden, kun joskus harvoin sitäkin laitan murusen joihinkin ruokiin (en siis koskaan koko palaa).- Anonyymi
Ostan sellaisen 17 kuution liemipaketin kerralla ja kyllä parin kuukauden välein joutuu liemihyllyllä vierailemaan.
Pastaruokaan pitää olla suolaa. Suolaton lasagne ei kyllä maistu.
Mulla menee yks lihaliemikuutio kastikkeeseen ja lohikeittoa kun teen vajaan litran, niin pari kalakuutiota menee heittämällä.
Hernekeitto purkkiin menee yksi lihaliemikuutio.
Kaupan einesruokiin joutuu aina lisäämään suolaa, ovat lähes suolattomia.
Suola antaa ruokaan makua, suolatonta ruokaa ei syö vanha erkkikään.
Aina joutuu lisäämään suolaa kauan graaviloheen, ei ole tarpeeksi suolaa. - Anonyymi
Sairasta lisätä puuroon suolaa, en ole koskaan kuullut tällaisesta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ostan sellaisen 17 kuution liemipaketin kerralla ja kyllä parin kuukauden välein joutuu liemihyllyllä vierailemaan.
Pastaruokaan pitää olla suolaa. Suolaton lasagne ei kyllä maistu.
Mulla menee yks lihaliemikuutio kastikkeeseen ja lohikeittoa kun teen vajaan litran, niin pari kalakuutiota menee heittämällä.
Hernekeitto purkkiin menee yksi lihaliemikuutio.
Kaupan einesruokiin joutuu aina lisäämään suolaa, ovat lähes suolattomia.
Suola antaa ruokaan makua, suolatonta ruokaa ei syö vanha erkkikään.
Aina joutuu lisäämään suolaa kauan graaviloheen, ei ole tarpeeksi suolaa.Onko Suomessa vieläkin niin pöljiä että luulevat suolan olevan mauste? Ei ole!
Anonyymi kirjoitti:
Sairasta lisätä puuroon suolaa, en ole koskaan kuullut tällaisesta.
Joko keität käsittämättömän pahaa puuroa tai et ole koskaan puuroa keittänytkään.
Nuorena poikana kun olin lastenlikkana tutuillani, perheen äiti keitti juuri tuollaista kammottavaa puuroa. Ekaks ihmettelin ku perheen pojat lisäs puuroon sokeria, mut kai se oli pakko että pystyi suolattoman puuron saamaan kurkusta alas.
En siis lisää puuroon suolaa, vaan laitan sitä vähän siinä tekovaiheessa.Anonyymi kirjoitti:
Ostan sellaisen 17 kuution liemipaketin kerralla ja kyllä parin kuukauden välein joutuu liemihyllyllä vierailemaan.
Pastaruokaan pitää olla suolaa. Suolaton lasagne ei kyllä maistu.
Mulla menee yks lihaliemikuutio kastikkeeseen ja lohikeittoa kun teen vajaan litran, niin pari kalakuutiota menee heittämällä.
Hernekeitto purkkiin menee yksi lihaliemikuutio.
Kaupan einesruokiin joutuu aina lisäämään suolaa, ovat lähes suolattomia.
Suola antaa ruokaan makua, suolatonta ruokaa ei syö vanha erkkikään.
Aina joutuu lisäämään suolaa kauan graaviloheen, ei ole tarpeeksi suolaa."Kaupan einesruokiin joutuu aina lisäämään suolaa, ovat lähes suolattomia."
Einesruokiin pitää kyllä aina lilsätä mausteita, muttei ikinä suolaa. Sitä niissä tuppaa olemaan liikaa jo valmiiksi.
Menee yli vuosi kulutella kiloa suolaa.
- Anonyymi
Mulla menee yli 10 vuotta.
Anonyymi kirjoitti:
Mulla menee yli 10 vuotta.
Sä et suolaa talvella sillä myös jäätynyttä pihaa? :)
Mä suolaan.
- Anonyymi
Kaksi vuotta kestää.
- Anonyymi
Elämänsä voi tietenkin laskea paremminkin.
- Anonyymi
Aihisen mukaan perunoiden keitinveteen pitää laittaa aina autokuormallinen suolaa.
- Anonyymi
Siitä on etua jos perunat kuumentaa uudelleen, ei ole sitä outoa makua muodostunut kun rumsassa suolassa keittää
Kuitenkaan ei me perunat mitenkään suolaisia ole.
- Anonyymi
Minulle tuodaan täysperävaunulla suolaa aina täysi lasti kerran viikossa.
- Anonyymi
Tyypillinen suomalainen liioittelija.
- Anonyymi
En hirveästi laita ruokiin suolaa, lihaliemikuutioita laitan yhden kun teen kastikeita tai lihakeittoa. Merisuolaaki tullut ruuanlaitossa käytettyä jonkin verran.
- Anonyymi
Perunoihin ei pidä panna suolaa.
- Anonyymi
Useampi vuosi menee, sillä käytän todella vähän suolaa. Vain ranskalaisten päälle ja pastan keitinveteen lisään suolaa. Muun elimistön tarvitseman määrän saan liemikuutioista ja maustesekoituksista, joissa suola on automaattisesti mukana. Jos teen keittoa, siihen lisään myös suolaa. Tosin keittoja teen vain muutaman vuoden välein.
Ai joo..silloin harvoin kun teen kattilassa poppareita, lisään niihin vähän suolaa. Mikropopparit on makuun liian suolaisia, joten siksi teen ne kattilassa. - Anonyymi
Minulla 125 g suolapurkki kestää pitkälti yli vuoden. Niin kauan, kunnes suola on paakuilla ja pitää ostaa uusi.
Lihaliemikuutioita en käytä. Luomu kasvisliemikuutiot 8kpl kestää vuoden. Niitäkin tulee kiire käyttää ennen parasta ennen päivämäärää.
- Sheena - Anonyymi
Kestäisköhän semmosen puolesta vuodesta vuoteen. Pottujen ja makaronin keitinvesi, keitot, puuro, tomaattikastike. Liemikuutioita kans. Sitte muita mausteita.
Suolaa päivässä pitäis olla vaan 5 grammaa, keskimäärin se on 10grammaa
Verenpaine kai se nousee, päänsärkynäki voi ilmetä
Leivässä paljon suolaa, leikkeleet, juustot.. - Anonyymi
Nää on henkilökohtaisia asioita. Verenpainetautiselle liika suola nostaa verenpainetta. Sirottimen reikiäkin on monen kokoisia.
- Anonyymi
Pan suola lääkärin määräyksestä
Tykkään suolasta - Anonyymi
Ahtaat oli reiät sirottimessa, kun muutama muru tuli ja sen jälkeen piti ravistaa, että sai taas muutaman murun tulemaan, kun tukkivat reikien suut, ettei suolakide päässyt reiästä tulemaan.
- Anonyymi
En käytä suolaa vaan syön vihanneksia ja hedelmiä ja juureksia
- Anonyymi
En varmaan koskaan ole ostanut kilon pakettia suolaa! Riittäisi varmaan koko elämäni ja sittenkin vielä jäisi.
En käytä suolaa saa sanoa ollenkaan, mutta Pan-suola purkki sellainen kai joku 250 g on ollut kyllä maustekaapissa jo varmaan kolmisen vuotta. Eipä tuota ole tullut käytettyä.
Käytän paljon yrttejä joten suolaa en kaipaa.
Liemikuutioita en myöskään käytä niitten sisältämien lisäaineiden takia.
Ne ovat hyvin rasvaisia, sisältävät palmuöljyä sekä keinotekoisia väriaineita. - Anonyymi
Kyllä kilolla useamman päivän pärjää.
T. k&k-palstaätmi - Anonyymi
1kg suolaa riittää syödessä 2 vuotta.
- Anonyymi
Pan suola lääkärin määräyksestä
Ei saa olla tuimaa
Piilosuolaa on niin paljon useissa eri elintarvikkeissa, että ole rajoittanut suolan lisäämistä safkaan ja tämäkin tulee lähinnä mausteista ja lisukkeista, kuten lihaliemistä, ketsupista ja esimerkiksi Tabascosta, josta on suolaa yli kolmannes!
Kilon suolapakettia kestää minulla vuosia. Tarkkaa arvoa ei ole, mutta veikkaan, että yli viisi vuotta. Käytännössä lisään suolaa vain taikinoihin ja ranskanperunoihin. Keitetyt munatkin syön em. Tabascolla. ; )
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!
Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum351270- 391116
- 631005
Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan
ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:175964Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet
Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu43841Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen
Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh122755En nii kui tiiä yhtään
Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)57728Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?
Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi144713- 52671
- 59657