MOI!
...ja satuin törmään netissä videoon jossa vanhempi rouva teki ite pastaa..
..Mutta kuinka ollakkaan siihen laitettiin perunaa,
nämä keitettiiin ja soseutettiin, annettiin jäähtyä, kananmuna joukkoon ja
ja alettiin leipoon vehnäjauhoja sekaan,
mutta Minkä laatuiseen vehnäjauhoon?
Vehnäjauho näytti vaaleammalta ja "ohuemmalta" kuin meidän
perus puolikarkea vehnäjauho ..
Jos tämän jauho-ongelman ratkeaisi, voisin kokeilla Gnocchi di patata tekoa..
engl ohjeissa, joita olen selaillut on "tavalliseen/perusvehnä jauhoon", yhdessä oli gluteenittomaan ..
kerron kyllä miten kävi..
Gnocchi di patata ? neuvoa pastan tekoon?
15
752
Vastaukset
- Anonyymi
Gnocchi ei ole pastaa. Käytetään 00 jauhoja. Jauhoja myydään hyvinvarustetuissa K- supermarketeissa.
- Anonyymi
Siis peruna gnocchi ei ole pastaa. Gnocchi mallista pastaa toki on ja siinä ei ole perunaa.
Gnocchi di patate on ihan jotain muuta kuin pastaa.
- Anonyymi
...Okei!
..ymmärsin engl videon hiukan väärin..
leipoivat kuitenkin tuon ohuehkoksi pitkulaksi ja katkoivat viistoon noin 5 cm pätkiksi,
..ja kyllä siinä ohessa jotain pastasta höpöttivät,
Kiitos Jauhoneuvosta,
aloitt. - Anonyymi
..ja näköjään kun laittaa hakuun 00-vehnäjauho, niin vastaan tulee jotta Gnocchi di patata, täysjyvävehnään & perunaan tehtynä saa valmiinakin,
mutta yritän tehdä itse...
..terv aloitt - Anonyymi
00-jauhoja voi olla vaikea löytää, meidän Erikoisvehnäjauho on hyvin läheinen vastine.
- Anonyymi
Ei ole vaikea löytää ollenkaan. Ihan K-supermarketista olen niitä ostanut.
- Anonyymi
...ja jälleen gnocchista, uutta, Nehän voi pakastaa! valmiiksi pyöriteltyinä, ja ennen keittämistä. Isommalla kylällä käydessä pitää tuoda Pecorinoa.. toteaa aloitt
engl selostava italiamummo? https://www.youtube.com/watch?v=jJKc-NPvD8M
"punaisen pussin" perunoista olen tehnyt, tai irtolaarin perunoista, kun voi valita isompia. - Anonyymi
Ei se ole pastaa vaan peruna gnocchi.
- Anonyymi
Jauhona käytetään 00 jauhoa, jota myydään hyvin varustetuissa k-supermarketeissa.
- Anonyymi
..Gnocchi-palleron rakenne, osaatko selvittää sanallisesti, millainen pitäisi olla?
voiko "taikinapallomaisuus", johtua, suomalaisittain kypsäksi keitetystä kuoritusta perunasta?
vai kuuluuko olla moinen?
...veivasin perunat sosemyllyn hienoimman siivilän läpi, 6 keitettyä jäähtynyttä perunaa, noin 700 gr menivät vaa'an kautta, noin neljäs-kolmas osa perunasta meni "hieman liisterimäisen ohueksi", sekoittui kyllä hienosti, kun veivasin kananmunan joukkoon, hyvin huolellisesti
Pitäisikö perunan olla karkeampaa "survosta"?
Komia "perunataikina" tässä vaiheessa..
..uteliaisuuttani ostin Fazerin 00 -jauhoa kun "uutuus", tasan 2dl jauhoo mitalla veivattavaksi perunan joukkoon, samalla muistin, jotta yt-videoilta oli jäänyt mieleen, jotta kutakuinkin tuo määrä kiloon perunaa..
luulisin "isomman" jauhomäärä tekevät "tiukemman" paketista?
jauhon veivaamisvaiheessa 70 gr Pecorino Romano juustoa ja teelusikallinen suolaa joukkoon, erittäin huolellisesti sekaisin veivailtu...
juuston määrä vastasi yt videon määrää 100gr/1kg..
Pecorino juusto tuoksuu ihan juustosnacksuilta noin havaintona..
tämä 700gr perunaa oiisi vetänyt enempikin jauhoja, vaan perunataikinan rakenne oli mukava, joten leipoon tangoksi ja pätkiin
Pitäisikö peruna jauhaa karkeammaksi, rakenteen vuoksi?
Lisätäkkö jauhon määrää?
Pitänee yksikerta tehdä ilman juustoam vaikuttaneeko rakenteeseen? Makua ainakin tuo.
Ohje jossa sanotaan Gnocchin oltua minuutin veden pinnalla, se on jo kypsä, jäi toteutumatta "taikinapallomaisuuden2 takia.. Maistoin yhden kuumana ja laitoin ne takaisin. Gnocchi kasvaa ainakin kaksinkertaiseksi keittyessä, näköjään ollakseen valmis Gnocchi?
tämä Gnocchi judanssi oisi hieno osata..
YT. Aloittaja- Anonyymi
Enpä tiennyt fazeria jauhojen tekijäksi/myyjäksi. Mistä ostit?
- Anonyymi
..lisätään vielä, jotta näitä gnoccheja on turha pellillä jäähdyttää jääkaapissa, jotta voi muovipussissa pakastaa, eivät pysy "irtonaisina"
YT, Aloittaja - Anonyymi
Moit!
ihan paikallinen k-supermarket
selkeästi hienompaa kuin "erikoisvehnäjauhot"- Anonyymi
00 jauho on tuttu, muttei fazerin jauho, kun en ole aiemmin kuullutkaan fazerin myllystä. Missä sellainen laitos on ja koska fazer alkanut jauhokauppiaaksi?
- Anonyymi
..uutta "perunakautta" odotellessa,
voisiko lukijat vinkata, mitä perunaa/perunalajiketta käyttivät, jotta onnistui?
siis "ei liisteröidy", kun sosemyllyllä hienontaa?
vai pitäisikö vaihtaa hienonnustapa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1165337
- 695102
- 914144
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753630Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603238- 432821
- 152307
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️541949- 421832
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.381693