Tammenterhot ovat pula-aikoina olleet arvokasraaka-aine. Perinteisesti on sikoja lihotettu niillä, joiden suuri herkku ne ovatkin.
Mutta tammenterhot voidaan toki käyttää ihmistenkin ravinnoksi, kunhan esivalmistetaan niitä näin:
Terhojauhon valmistus eri tarkoituksiin
Terhot kaadetaan pannuun, jossa ne keskilämmöllä paahdetaan 8-10 min, kunnes kuoret halkeavat. Kuoret poistetaan terävä veistä käyttäen. Terhot pilkotaan karkeasti.
Niin valmistelut terhot liotetaan runsaassa vedessä ainakin tunnin, veden voi välillä vaihtaa. Sen jälkeen kaadettaan terhot sihdin päällä, annetaan valua ja kuivatetaan.
Terhot voidaan nyt jauhaa halutun karkeuden eri tarkoituksiin sopivaksi.
(lähde: Der Haushaltsbrief 1942)
tammenterhojen käyttö
4
234
Vastaukset
- Anonyymi
Miltähän tammenterhoista valmistettu kotiviini maistuisi? 🤔
- Anonyymi
Parempaa varmaankin kuin pettu. Tuoretta olen maistellut eikä ollut hyvää.
- Anonyymi
Mahdollista aika harvassa paikassa Suomessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä20311846- 298208
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.586256Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1725174- 514938
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai474492Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1164398- 1183880
- 813383
- 511897