Vetyautot lisäävät sähkökriisejä tulevaisuudessa.

Anonyymi

Vedyn tuottamiseen tarvitaan sähköä 50-83kw. Kuvitelkaa kun suomessakin kulkee yli miljoona vetyautoa, niin aletaan kysymään entistä enemmän mistä se sähkö saadaan vedyn valmistamista varten? Aletaanko sitten puhumaan että akkuauto on kuitenkin se ympäristöystävällisempi vastaus sähkökriisejä vastaan kun samalla määrällä sähköä voi ajaa sähköautolla 300-400km kun vetyautolla 100km?

Tee siis ympäristöteko ja jätä vetyauto ostamatta. Älä ruoki tulevaisuuden sähkökriisejä.

"Tällä hetkellä alkalielektrolysaattori tuottaa 1 kg vetykaasua 50–78 kWh:lla sähköä. Tällöin HHV-hyötysuhde, eli jos kaikki polttamisen energia saadaan talteen, on 51–79 %. PEM-elektrolysaattori tuottaa 1 kg vetyä vastaavasti 50-83 kWh:lla, jolloin HHV-hyötysuhde on 48–79 %. Alkalielektrolysaattori maksaa tällä hetkellä 1000–1500 €/kW ja PEM-elektrolysaattori tuplasti."

https://maanystavat.fi/blogit/sahkoenergian-varastointi-vetyna-ja-metaanina

https://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-tuli-vakava-varoitus-sahkokriisi-uhkaa-eurooppaa-sahkolasku-voi-nousta-paikoin-kymmenia-prosentteja-tama-voi-kehittya-todella-rumaksi/eb21c0ff-ff88-4d8d-802f-fafd20f994b5

https://finlandabroad.fi/web/nor/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/norjaa-uhkaava-sahkokriisi-kiusaa-hallitusta/384951

10

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuontisähkön hinta on huimassa nousussa. Suomessa tuotetusta vihreästä vedystä tulee näin ollen entistäkin järkevämpää. Suomen ensimmäinen vihreän vedyn tuotantolaitos rakennetaan Harjavaltaan.
      Myös mm. Ahvenanmaalle suunnitellaan jättimäistä vihreän vedyn tuotantolaitosta.

      • Anonyymi

        Tänä vuonna Yhdysvalloissa akkusähköautojen latausta kehotettiin välttämään sähköpulan vuoksi.
        Kaliforniaan avataankin 100 uutta vetytankkausasemaa entisten lisäksi, jolloin niiden lukumäärä nousee noin 180 tankkausasemaan.
        Tämä kapasiteetti riittää 250 000 vetyautolle.


    • Anonyymi

      Edelleen ne vihreällä sähköllä tuotettu vety kuluttaa paljon sähköä. Maksaa aika paljon isot tuulipuistot ja aurinkokennofarmit. Meneekö yli 20v ennenkuin niiden investoinnit on kuoletettu ja vasta sitten vedyn tuotantokustannukset ovat aidosti halpaa.... JOS tuulee, JOS aurinko paistaa.

    • Anonyymi

      Vedyn valmistaminen maakaasusta pitää myös diktaattorit vallassa kun maakaasua voidaan myydä valtavia määriä vetyautoja varten, sillä maakaasusta valmistaminen on halvin tapa. Ja jos tämä halutaan välttää (Ukrainan sota), niin tulee entistä enemmän painetta tehdä vetyä sähköllä lisäten sähkökriisejä entisestään pitäen sähkön hintaa korkeampana ympäri vuoden, koska aina on kysyntää sähkölle jopa yöaikaan.

      "Talousjärjestelmämme on rakennettu fossiilisten polttoaineiden varaan. Ilman öljyä, hiiltä ja kaasua nykyinen yhteiskunta ei pysy pystyssä.

      Riippuvuus fossiilisista polttoaineista on viemässä ihmiskuntaa kohti tuhoa. Metsäpalot ovat pientä sen rinnalla, jos miljardit joutuvat vaeltamaan pohjoiseen ilmastopakolaisina.

      Lisäksi riippuvuus öljystä ja kaasusta pönkittää toinen toistaan verisempiä diktatuureja. Kauhugalleria löytyy uutiskuvista kättelemästä hyväntuulisia eurooppalaisia ja amerikkalaisia johtajia.

      Fossiilisista polttoaineista ei voida luopua hetkessä, mutta kaikki mahdollinen on tehtävä, jotta öljyn, kaasun ja hiilen polttaminen voidaan lopettaa niin pian kuin mahdollista.

      Samalla kertaa yhteiskunta muuttuisi ympäristöllisesti kestäväksi ja irtautuisi verisestä siteestään öljy- ja kaasudiktatuureihin."

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4626ca8a-03aa-40c5-83ad-41daf653bdaf

    • Anonyymi

      Kun sähkön kysyntä nousee vedyn tuottamisen takia, niin vanhoja hiilivoimaloitakin joudutaan pitämään tuotannossa pitkään kun niitä ei voida vain ajaa alas. Kansalaiset hyväksyvät kuitenkin mielummin hiilivoimaloiden käytön kuin vaikka tunnin kiertävät sähkökatkot päivässä, jotta sähköä aidosti riittää. Vetyä tuotetaan osittain myös paljon likaisella hiilivoimalla, joten se nakertaa sen vihreyttä tehokkaasti.

    • Anonyymi

      Ja tämä aloitus on nyt ajankohtainen sillä lehdistössä puhutaan nyt jatkuvasti sähkökriisistä talvella ja kehoitetaan säästämään sähköä. Sähköautoilijoitakin kauhistellaan, mutta vetyautoilijoita vielä enemmän tulevaisuudessa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sähkön hinta alkaa olemaan taas melkein normaalilla tasolla kesällä 2023. Mutta kun vetytehtaita perustetaan niin lähtee sähkön kysyntä ja hinta taas nousuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe