Tulivuoren sammuttaminen taktisilla ydinaseilla

Anonyymi

Onko tuollaista vaihtoehtoa kukaan koskaan harkinnut ei-toivotun tulivuorenpurkauksen lopettamiseksi? Siis että pidettäisiin kertarähinät jatkuvan kitinän sijaan. Ainahan se purkaus jossain vaiheessa loppuu, mutta lisäräjäytyksillä nopeutettaisiin prosessia.

14

1957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huonoja ideoita on joka lähtöön.

    • Anonyymi

      Ydinräjäytyksillä voidaan ennemminkin herättää nukkuva tulivuori. Tällaista on jopa spekuloitu mahdollisesti tapahtuvan ainakin Pohjois-Korean suunnalla, jossa ovat tehneet maanalaisia ydinkokeitaan melko lähellä uinuvaa Paektu-supertulivuortaan. Sen edellisestä purkauksesta onkin jo hieman aikaa...

    • Anonyymi

      Ydinase maan pinnalla ei juurikaan vaikuttaisi siihen, miten laava nousee esille. Räjäyttäminen ei tukkisi laavan kulkureittiä vaan pikemminkin avaisi sille uutta tilaa.

      Räjäytyksen jälkeen ongelmana olisi tulivuori, räjäytyksen aiheuttama radioaktiivinen päästö ja polittiset seuraukset asiasta.

      • Anonyymi

        Ideana olisi räjäyttämällä "luhistaa" reikä tukkoon. Ei se tietenkään poista ongelmaa lopullisesti, jos sinne painetta kertyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ideana olisi räjäyttämällä "luhistaa" reikä tukkoon. Ei se tietenkään poista ongelmaa lopullisesti, jos sinne painetta kertyy.

        Kun magma on omalla paineellaan tunkenut pintaan esimerkiksi kymmenen kilometrin syvyydeltä niin turha kuvitella jonkun räjähdyksen aiheuttaman luokkaa sadan metrin paksuisen murskekasan sitä estävän. Kun siis kilometrien paksuinen yhtenäinen kalliokaan ei siihen pystynyt.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Peaceful_nuclear_explosion

        Neukkulassa pari öljylähdettä saatiin suljettua ydinaseella, mutta skaala on aivan toinen kuin puhuttaessa tulivuorenpurkauksista. Öljy ei sulata kiviainesta tieltään. Ydinpommia ei myöskään voi työntää laavaputkeen syvälle vaan sen joutuisi räjäyttämään pinnassa. Aktiivisen tulivuoren vieressä on turha kuvitella poraavansa syvää reikää ydinasetta varten.

        Esimerkiksi Islannissa laavaa nousee pintaan useista samalla linjalla olevasta halkeamasta. Yksittäiset halkeamat ovat mitoiltaan satoja metrejä ja reunimmaisten purkausaukkojen väli on noin kilometrin suuruinen.

        http://www.viewsoftheworld.net/wp-content/uploads/2021/09/GeldingadalurVolcanicEruptionMap_20210920.png

        Jos tuolla onnistuisi jotenkin katkaisemaan laavaputken niin hetken kuluttua laava vain nousisi pintaan uudesta kohdasta.


    • Anonyymi

      Veikkaanpa, ettei muutama ydinjytky juuri hetkauttaisi tulivuorta. Pikemminkin radioaktiiviset aineet leviäisivät vain tulivuoren purkauksen myötä tehokkaammin ympäri maailmaa.

      Taitaisi vähemmän vaarallinen menetelmä olla tiputtaa sammutuslentokoneilla tonnikaupalla vettä kraateriin...

      • Anonyymi

        Suuruusluokkaongelma. Jo kaasumaista rikkidioksidiakin tunkee La Palmalla pintaan vuorokaudessa luokkaa kymmenen TUHATTA tonnia.


      • Anonyymi

        Olisi erittäin kyseenalainen menetelmä tiputtaa kraatteriin vettä. Tulivuori ei ole tulipalo, jonka voisi sammuttaa vedellä. Sen sijaan vesi katkoo magmassa esiintyviä polymeroitumaan alkaneita silikaattitetraedrejä, ja näin magmasta tulee juoksevampaa. Tämä puolestaan johtaa siihen, että magmassa liuenneena olevat volatiilit ainekset pääsevät kaasuuntumaan ja tämä aiheuttaa roiskahtelevia purkauksia, kun kaasunpaine lennättää magmaa. Googlaa mitä tapahtuu kun tulivuoreen heitetään erilaisia esineitä; vertaa propaanitankkia ja vesikanisteria.


    • Anonyymi

      Ainakin aikaisemmin puhuttiin ydinräjäytyspalveluista. Esimerkiksi Madagasgar kyseli apua vedenalaisen kallion räjäyttämiseen, jotta saisi raivattua sataman.

    • Anonyymi

      Tulivuori kun ei varsinaisesti pala, vaan se on maan sisuksista liiallisen paineen vuoksi pursuvaa sulaa kivimassaa. Sitä ei voi puhaltaa sammuksiin räjäyttämällä, kuten lähi-idän sodan jälkeen tehtiin Irakissa palaville öljylähteille.
      Tulivuoren reijän tukkiminen voi myös aiheuttaa räjähdyksen, mikä on purkausta pahempi.

    • Anonyymi

      Maapallon kiinteä pintarakenne on vain keskimäärin n. 8km paksuinen ja joissain paikoissa paljon ohuempi. Maapallon sisällä on nestemäistä ainesta jota ajoittain purkautuu tulivuorien kautta kun paine kasvaa liian suureksi.

      N. 70 000 v sitten ihmiskunta melkein onnistui tuhoamaan itsensä poraaamalla reiän maan kuorikerroksen läpi josta seurasi massiivinen tulivuorenpurkaus.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Toba_catastrophe_theory

      Atlantis: The True Story (Revised 2016 Full Version)

      https://www.youtube.com/watch?v=1eN6Fsbcz3c

      Nykyään on vastaavanlaisia suunnitelmia eli sama joukkotuho voi helposti tapahtua uudestaan eli ei ole erityisen fiksua mennä ydinaseiden kanssa manipuloimaan tulivuoria.

      Belisario

      • Anonyymi

        70 000 vuotta sitten ihmiskunnan uusinta ja hienointa teknologiaa olivat teroitetut keihäät. Tuntuu hieman kaukaa haetulta olettaa ilman mitään arkeologisia todisteita, että joku olisi tuolloin saanut päähänsä ruveta poraamaan tietä kilometrien paksuisen kallion läpi ilman poraa.

        Mutta jos nyt keskustelun vuoksi leikitään, että noin tosiaan tapahtui, niin mitään ihmiskuntaa uhkaavaa katastrofia siitä ei silti olisi syntynyt, koska pieni reikä maankuoressa voisi aiheuttaa korkeintaan paikallisen tulivuorenpurkauksen, mikä olisi varmastikin epäterveellistä kyseisille poraajille, mutta ei vaikuttaisi kauempana asuviin lajitovereihin sen enempää kuin Islannin tulivuoret suomalaisiin. Toki huonolla tuurilla atlantislaiset olisivat saattaneet joutua sulkemaan lentoliikenteensä pariksi viikoksi, mutta tuskinpa sekään nyt varsinaista uhkaa heidän olemassaololleen aiheuttaisi.

        Suurempi uhka atlantislaisille on se, ettei heitä koskaan ole ollut olemassa. Atlantis-myytti perustuu omana aikanaan poikkeuksellisen rikkaan, ja naapurikansoihinsa verrattuna edistyneen, Mykenen kulttuurin rappioitumisesta maanjäristyksen ja mahdollisesti tsunamin seurauksena.


      • Anonyymi

        Voisitko belisaro/mandraken haamu rajoittaa täällä tieteen piirissä oleviin asioihin kun palsta ei ole fantasiakirjallisuuden tai huuhaavideoiden esittelyyn tarkoitettu. Syydät tätä moskaa nyt monessa paikassa yhtä aikaa.

        Olisiko aika tarkistaa lää­ki­tyk­se­si?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko belisaro/mandraken haamu rajoittaa täällä tieteen piirissä oleviin asioihin kun palsta ei ole fantasiakirjallisuuden tai huuhaavideoiden esittelyyn tarkoitettu. Syydät tätä moskaa nyt monessa paikassa yhtä aikaa.

        Olisiko aika tarkistaa lää­ki­tyk­se­si?

        "Voisitko belisaro/mandraken haamu rajoittaa täällä tieteen piirissä oleviin asioihin kun palsta ei ole fantasiakirjallisuuden tai huuhaavideoiden esittelyyn tarkoitettu. Syydät tätä moskaa nyt monessa paikassa yhtä aikaa."

        Kaukonäkeminen (crv) ei ole fantasiaa eikä huuhaata vaan todennetusti toimivaa ja jo 1970-luvulta lähtien tieteellisesti tutkittua tietoisuustekniikkaa jota on harrastettu jossain muodossa todennäköisesti niin kauan kuin ihmislaji on ollut olemassa (esim. shamaanit yms.) .

        Länsimaissa siihen on suhtauduttu melko nuivasti koska kirkolla on ollut perinteisesti monopoli kaikkeen tietoisuuteen liittyvään ja tiedeyhteisö taas ei ole kyennyt löytämään sille reduktionistis-mekanistista aivojen sähkökemiaan palautuvaa selitystä.

        Tiedeyhteisö on selkeästi väärillä jäljillä kun luulee aivoja tietoisuuden tuottajaksi ja totuus on pikemminkin täsmälleen päinvastainen. Tietoisuus on ensisijainen suhteessa ns. aineeseen vaikka tavistason koulutuksen ja kasvatuksen kautta ehdollistettu tietoisuus onkin lähinnä evoluution tuottamaa kelpoisuuteen optimoitua laumakognitiota

        Dementia alkaa useimmilla jo 6-7 vuotiaana kun mennään kouluun. :D

        Ehkä sinun kannattaisi edes vähän perehtyä aiheeseen ennen kuin lausut ehdottomia tuomioita asioista joista et oikeasti tiedä mitään.

        Tavallaan kyllä ymmärrän suhtautumisesi koska ns. paranormaalit ilmiöt ja kyvyt ovat ristiriidassa ns. "tieteellisen" maailmankuvan kanssa vaikka ne ovat hyvin todellisia ja se nykyinen maailmankuva on minusta suurelta osin pielessä.

        Eli lyhyesti vastaukseni on: En tietenkään ja sinun ja kaltaisesi pitäisi vain yrittää vähän laajentaa perspektiiviä ja liian ahdasta maailmankuvaa.

        "Olisiko aika tarkistaa lää­ki­tyk­se­si?"

        Ei minulla ole lääkitystä enkä ole sellaisen tarpeessa :D

        Belisario


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe