Tilasin härkäpapupihvin sellaisessa vähän fiinimmässä ravintolassa. Kyseessä oli toinen kerta maistaa tuota "herkkua". Ensimmäisellä kerralla ei tullut ongelmia, ehkä siksi kun syöty määrä oli pieni.
Pihvin maku ei ollut häävi, mutta seuraus oli kauhea- helvetilliset vatsakivut yöllä. Tuntikausia vääntelehtimistä ja kävelyä. Aamulla soitin sitten apua. Sain tabletin jolla kipu katosi varttitunnissa.
Mitäpä luulette, syönkö enää sitä paskaa?
Härkäpapua viimeisen kerran
4
1186
Vastaukset
- Anonyymi
Miksi syödä prosessoitua keinoruokaa kun aitoakin on saatavilla?
- Anonyymi
En erityisemmin härkäpavusta pidä, mutta härkäpapu on ihan oikea papu ja siitä tehdään oikeaa ruokaa. Härkäpapuja viljellään oikeasti Suomessakin (härkäpavusta on merkintöjä jo 1300-luvulta) ja niistä voi tehdä ruokaa itse. Jos kyseessä on fiinimpi ravintola niin se todennäköisesti tekee itse härkäpapupihvin eikä kyseessä ole prosessoitu keinoruoka.
Taidat nyt sekoittaa kauppojen härkäpapuvalmisteisiin kuten härkikseen tai nyhtökauraan, jotka ovat tosiaan prosessoitua ruokaa. Mutta härkäpapua voi käyttää sellaisenaankin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En erityisemmin härkäpavusta pidä, mutta härkäpapu on ihan oikea papu ja siitä tehdään oikeaa ruokaa. Härkäpapuja viljellään oikeasti Suomessakin (härkäpavusta on merkintöjä jo 1300-luvulta) ja niistä voi tehdä ruokaa itse. Jos kyseessä on fiinimpi ravintola niin se todennäköisesti tekee itse härkäpapupihvin eikä kyseessä ole prosessoitu keinoruoka.
Taidat nyt sekoittaa kauppojen härkäpapuvalmisteisiin kuten härkikseen tai nyhtökauraan, jotka ovat tosiaan prosessoitua ruokaa. Mutta härkäpapua voi käyttää sellaisenaankin.Aterioihin niitä lisätään, eivät ne ruokaa ole vaan energiatäytettä, sekä pahanmakuisia. Tunnetaan myös nimellä talonpoikaispapu, englanniksi 'horse bean'. Tuoretuotteen ravitsemusdataa kattavasti; https://www.healthbenefitstimes.com/broad-beans/ Säilykkeenä niissä yleensä on valtavasti enemmän energiaa.
Sellaista fiinimpää ravintolaa jossa tarjolla olisi härkäpapua edes täytteenä, saati ”pihvinä”, en tiedä.
- Anonyymi
Öliöli. Yksi mahdollisuus on ettei siellä kokki ole yksinkertaisesti osannut laittaa kyseistä pihviä. Härkäpapuhan on tosiaan, kuten monet muutkin palkokasvit, sellainen että jos se kuivatetaan se tulee sen jälkeen kypsentää todella hyvin että siinä olevat myrkyt katoavat. Jos siis pihvi tehdään härkäpapujauhosta sitä ei todellakaan pidä jättää mitenkään al denteksi.
Muita vaihtoehtoja on että pihvi tehdään esim jostain valmistaikinasta ja kysyntä on niin pientä että on päässyt pilaantumaan, kolmas vaihtoehto voi olla että olet ehkä allerginen härkäpavulle. Itselle ei näes härkäpavusta ole koskaan tullut minkäänlaisia sivuoireita. Jotkut kasvipohjaisetruoat ovat alkuun saattaneet pistää vähän vatsaa sekaisin, mutta kun niitä vähän enemmän on syönyt niin elimistö on niihin tottunut eikä enää vaivoja ole ollut. Onhan se ihan nykyisin tutkimuksissakin näytetty että ihmisen suolistobakteerit mukautuvat siihen ruokaan mitä ihminen syö.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kalajoen hukkuneet pojat olivat tummaihoisia
Jälleen kerran, hukkuneet tai heikon uimataidon vuoksi vaaraan joutuneet olivat muita kuin suomalaisia. Turha viisastell3287121Kysymys muille miehille
Onko teille varattu nainen ongelma? Mikään muu naisessa ei töki kun se että hän on varattu. Kamppailen houkutuksen kanss714338- 2083165
Kohta katson sun kuvaasi
ja päästän ajatukseni liitämään. Jo kuvasi näkeminen rauhoittaa, ja pistää hyrräämään vähän muutakin. Ihanan kaunista sa242967- 741952
- 1491800
Ahneus iski Fazeriin, suklaalevy kutistuu 180 grammaan
Kun mikään ei riitä. Shrinkflaatio. Mitä isot (Marabou) edellä, sitä pienet (Fazer) perässä. Pienikin voi siis olla a2121746Jos kaivattusi on perääntynyt lähestyessäsi
jossain tilanteessa, ymmärrätkö miksi hän saattoi tehdä sen?1661577Minkä asian haluaisit muuttaa kaivatussasi?
Mikä kaivattusi luonteessa tai ulkonäössä ärsyttää sua?1201548- 891438