Vegaanien jouluruokaa???

Anonyymi

Toivoisin vinkkejä. Mitä vegaanit syö jouluna? Suomalaisiin laatikoihin laitetaan kermaa, perinteistä on kinkku ja lohi , nykyään kalkkunakina ja kalapöytä.
Leivonnaisissa joulutortut voilla leivottuana.

18

762

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Riisikakkuja ja vettä, pitäis riittää. Ja jos nyt joku kirjoittaa että seitan kinkkua, niin sellaista ei ole olemassakaan sillä kinkkua ei löydy muusta kuin eläimestä ja sekin on sikaa ja sekin tuee vaan sian takaosasta.

    • Anonyymi

      Lehmä on vegaani, joten sitä tulee syötyä tulevana jouluna.

    • Anonyymi

      Kermaa en ole koskaan laittanut joululaatikoihin maitoa laitan. Maidon voi korvata jos tykkää kaurakermalla tai sillä maidontapaisella. Torttutaikinat useimmat margariinilla tehtyjä, jos ostat taikinan valmiina. Piparitaikinan voit tehdä margariinilla.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meidän joulun kruunaa munakoistosta tehty veganinorppa taatelinenällä. Suosittelen!

    • Anonyymi

      Laatikot voi tehdä kauramaidolla. Joskus olen harkinnut kokooskermaa, mutta siitä pitäisi tehdä koe-erä. Onko joku tehnyt? Kauramaito pieni määrä valkosipulia tekee lanttulaatikosta erinomaisen. Piparkakut voi leipoa vegaanisella margariinilla ja hyvää tulee. Niissähän muutenkin maistuu etupäässä sokeri ja mausteet.

      • Anonyymi

        Älä nyt hemmetissä valkosipulilla lanttulaatikkoa pilaa.


    • Anonyymi

      Aika ohkaiseksi menee valikoima joulupöydässä. Kaupan tuotteet ovat järjestään kalliita ja mauttomia. Itse tekemällä voit muuntaa kaiken vegaaniseksi.

    • Anonyymi

      Suomalaiset perinteiset jouluruoat ovat syntyneet kulttuurissa jossa viljelykasveja oli kapea valikoima ja liha oli juhlaruokaa (mikä olisikin kestävä tapa käyttää lihaa) ja siksi joulureseptien "kääntäminen" vegaaniksi ei tuota maittavaa ja monipuolista juhlaruokaa. Ja onko siinä järkeä?

      Jos haluaa syödä kasvisruokaa joulunakin, niin joulupöydässä kannattaa rohkeasti vaihtaa perinnettä. Joko luoda/valita omat vegaanit vähän juhlavammat ja ehkä vaativammat juhlaruokansa tai sitten kopioida jostain muusta kulttuurista. Sekasyöjätkin ovat vaihtamassa kinkkua paljolti kalkkunaan, joka on Suomessa hyvin uusi tapa.

      Erilaisia talvijuhlia on liki kaikissa kulttuureissa. kasvisruokien "luvattu maa" on Intia. Intian (ennen joulua pidettävä) talvijuhla ("intialaisten Joulu") on Diwali. Diwali-reseptejä on runsaasti netissä ja useat niistä on jo alun perin olleet kasvisruokia eivätkä ole mitään "väännöksiä" liharuoista (ainoa"virhe" vegaanille niissä on voi, jota intialaisissa kasvisruoissa käytetään yleisesti, mutta se on helppo korvata). Vielä kun reseptien riisin korvaa ohralla niin niihin saa suomalaisen twistin. Näin saa joulupöytään maukasta, monipuolista ja juhlavaa. Ja vähän arjesta poikkeavaa.

    • Anonyymi

      kermasta spermaan

      kinkusta niinkuun

      lohesta ohiin

      kalkkunasta talkkunaan

      kalasta kalamataan

      joulutortuissa kauramaitoon

    • Anonyymi

      Minä ajattelin tehdä rosollia ja valmistaikinasta pasteijoita. Täytteeksi laitan ohraa ja sieniä, siis kanttarellia, suppilovahveroa ja herkkusieniä. Riittää mulle ekstraherkuiksi tavallisen ruokani rinnalle.

      En harrasta keskikehon rakentamista enkä suosittele notkuvia herkkupöytiä. Ruuan merkitys on nykymaailmassa ylimitoitettu, minkä voi nähdä lihavuuden lisääntymisenä sekä kaikenkarvaisina laihdutusohjeina ja painonhallintatuotteina.

    • Anonyymi

      >> seitan kinkkua <<

      Siis voi seitan, mistä näitä tämmöisiä "kinkkuja" edes keksitään...?! Nauraako ne tuottajat jossain saunalauteilla kippurassa, että keksittiinpä taas pojat tosi hyvä lihankorvike vegaaneille?

      Ja miksi vegaaneilla on tämä vastustamaton halu lihan kaltaisia korviketuotteita käyttää, jos se liha kerran on vastenmielistä? Seitankinkkuhan on selvä porsaanlihan klooni. Tofu on juuston klooni. Soijasuikale on lihasuikaleen klooni. Soijarouhe on jauhelihan klooni. Jne.

      Miksei niistä tuotteista puhuta niiden oikeilla nimillä ja sanota, että "vehnägluteenikikherneklimppi"?! Koska sitähän tuo "seitankinkku" on, kun asiaa tutkin.

      • Anonyymi

        Jospa vegaanit kärsii lihanhimosta mikä on ihan tervettä.


    • Anonyymi

      >> https://vegaaniliitto.fi/arki/reseptit/ <<

      Vegaanien reseptit kyllä näyttävät tosi herkullisilta, mutta esim. soijatuotteita, kuten soijasuikaleita ja -rouhetta kokeilleena, en itse kyllä vakuuttunut soijaruoan mausta. Tein joskus mm. "jauhelihakastikkeen korviketta" ja vaikka maustoin rouheen hyvin, niin hapahko/ummehtunut soijan maku tunki silti läpi. Ei tullut todellakaan mitään herkkuruokaa. Oli itse asiassa pakko heittää kastike pois. Kotivaraksi ehkä voisin harkita ko. tuotteita hankkia kotiin, ettei tarvi sormenkynsiä järsiä, ne maistuisivat ehkä vieläkin pahemmilta kuin kuivatut soijatuotteet.

      Valmiista maustetusta tofusta kyllä tykkään vaikka sellaisenaan. Samoin Alpron kaakao- ja vanukastuotteista. Mutta hinnan vuoksi ei niitä tule ostettua kuin aniharvoin.

      Kyllä se kulmakivi kasvissyönnissä pitäisi löytyä jostain muusta kuin tuosta soijasta, ennen kuin minusta vegaania saisi. Samat sanat linssien kohdalla.

      • Anonyymi

        Makuasioita. Ei sun tarvitse ryhtyä vegaaniksi tai soijan syöjäksi. Minun suussani soija maistuu todella hyvältä. Jo lapsena muista kakaroista poiketen inhosin mm. kermavaahtoa, lauantaimakkaraa ja makaroonilaatikkoa. Omaperäisten makumieltymysten vai pitäisikö sanoa makuvastimusten myötä aloin tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, tosin vasta vapauduttuani kodin ikeestä. Ja niitä vaihtoehtoja löytyi ja löytyy loputtomasti .


    • Anonyymi

      Buddhalaiset munkit aloittivat seitanin valmistuksen 1000- luvulla Kíinassa, niin että ei tämä mikään uutuustuote ole.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Seitan

      • Anonyymi

        Ai jassoo, se muuttui "kinkuksi" vasta Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai jassoo, se muuttui "kinkuksi" vasta Suomessa.

        No Suomessa moni ei usko, että elämää on ilman ilman joulukinkkua. Niinpä joku keksi muotoilla seitanin kinkuksi. Joku on varmaan todella ylpeä ideastaan.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe