Haarukoiden vapaa tahto

Anonyymi

Haarukoilla voi olla tietoisuus ja vapaa tahto. Vastaväitteeksi ei kelpaa se, että emme havaitse niiden tietoisuutta ja vapaata tahtoa, koska tietoisuus ja vapaa tahto eivät voi olla havainto-objekteja. Havainnoimme lisäksi haarukoita aina vain ulkopuolisen persoonan näkökulmasta, emmekä siis oikeasti ole samaistuneet niihin, emmekä siis tiedä, että millaisia ajatuksia ja piileviä kykyjä niillä voi olla.

Vapaa tahto ei edellytä aivoja, eikä aivotoimintaa, eikä mitään muitakaan havainto-objekteja, koska se ei ole havainto-objekti, eikä siis voi olla tieteellisen tutkimuksen kohde, vaan vain filosofisen, eli "kunkkutieteellisen", tutkimuksen kohde. Haarukan kategorinen luokittelu pelkäksi yksinkertaiseksi esineeksi tai "vajaasti vapaasti tahtovaksi olennoksi" olisi sellaista skientistä ja tosi pintapuolisen noloa ajattelua, joka ei ollenkaan sovi "tosi-filosofien pirtaan".

Vapaatahtoinen haarukka voi tietenkin valita vapaasti mitä tahansa, esim. tahtoa, että ihminen ottaa sen käteensä, tahtoa olevansa isompi haarukka, lusikka tai ihminen ja monet haarukat voivat olla onnistuneetkin noissa pyrkimyksissään osana ikuisesti jatkuvaa yksilöllistä evoluutiotaan, ilman että olemme edes huomanneetkaan sitä, koska olemme aina indoktrinoituja jonkin konsensus-transsin määrittämän paradigman kautta tapahtuvaan putkimaiseen ajatteluun. Ehkäpä esim. ihmiset ja haarukat muuttuvat toisiksensa jatkuvasti kvanttitasolla tai ovat epämääräisyysperiaatteen mukaista "vapaatahtoista ihmis-haarukka-puuroa". Tiedämmekin, filosofisen pohdiskelumme tuloksena haarukoista lähinnä vain sen verran, että tiedämme, että emme tiedä niistä juuri mitään...

Rationaalisin, inhimillisin ja turvallisin tapa kohdella haarukoita on siis kohdella niitä oletusarvoisesti vertaisinaan tietoisina olentoina ja myöntää niille ihmis- ja kansalaisoikeudet. Oikeuksien kanssa tulee myös vastuu ja esim. jos joku haarukka kohtelee jotain ihmistä tai muita haarukoita kaltoin, esim. käyttämällä ihmistä moraalisesti arveluttavien tekojensa välikappaleena ja siten ikäänkuin "kätensä jatkeena", niin se tulisi näiden periaatteiden mukaisesti nykyaikaistetun lainsäädännön mukaisesti pidättää ja toimittaa tuomioistuimeen tuomittavaksi teoistaan, samoin kuin muutkin olennot, joilla oletetaan voivan olla tietoisuus ja joilla oletetaan voivan olla vapaa tahto, vaikka niiden tietoisuutta ja vapaata tahtoa ei voidakaan todistaa sen enempää kuin sitä haarukoidenkaan tietoisuutta ja vapaata tahtoa...

22

658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitäisikö mielestäsi haarukan ottaa koronarokote?

      • Anonyymi

        Koska haarukoista ei aiempien filosofisten tutkimusten perusteella oikeastaan tiedetä juuri mitään, niin tarvittaisiin paljon lisää filosofista tutkimusta aiheen tiimoilta. Koska haarukoilla voi olla vapaa tahto, niin se vapaa tahto tulisi ottaa huomioon tehtäessä haarukoita koskevia päätöksia ja eräs ensimmäinen askel olisikin sellaisen menetelmän kehittäminen, jolla haarukoiden kanssa ylipäätään voitaisiin kommunikoida siten, että voitaisiin tietää mm. se, että mikä se niiden vapaan tahdon tila kulloinkin on ja koska tuollaista kommunikaatiota voi ehkä haitata jonkinasteinen "kielimuuri", niin olisi tärkeää saada ko. tutkimukselle riittävän runsas rahoitus, sillä tuollainen "kolmannen asteen yhteys" haarukoiden kanssa voisi mahdollistaa sen, että olisi opittavissa paljonkin mielenkiintoisia seikkoja mm. niiden vapaasta tahdosta, niiden todellisesta olemuksesta, maailmankuvasta ja filosofisista näkemyksistä liittyen mm. vapaaseen tahtoon, tietoisuuteen, aikaan ja olemiseen...


      • Anonyymi

        Ehdottomasti pitää, niinkuin ovat tehneet muutkin suomalaiset


    • Anonyymi

      Haarukoille vapaus ja vastuu? Eihän niitä ole myönnetty edes ihmisille tässä yhteiskunnassa...

      • Anonyymi

        Ihmisten ja haarukoiden välillä nykyisin vallitseva epätasa-arvo on eräs selvä osoitus sellaisesta ihmiskeskeisen ajattelutavan dominanssista, jota voidaan pitää globaalina ongelmana. Esim. haarukka onkin nyky-yhteiskunnassa "marginalisoitu sellaiseen asemaan lautasellaan", jossa sen näkemyksiä asioista edes useimmille filosofeillekaan ei kaiketi ole pälkähtänyt kysyä, vaikka sillä voikin olla vapaa tahto, vaikka sillä, kuten ihmisilläkään, ei toisaalta välttämättä sitä olekaan, eli: "Ehkä on, ehkä ei.", kuten joku filosofi sanoi...


      • Anonyymi

        Toimiiko veitsikin eettisesti , vai onko nykyajan jäänne


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Taas harakoille, onnea Timo!

        Maanmainio likene Jehu
        Tippaakaan en perune


    • Anonyymi

      Monta sekopäätä on tosiaan hurahtanut filosofiaan. Se on tiede, joka nykypäivänä ei vie meitä yhtään eteenpäin.

      • Anonyymi

        Ilman filosofiaa tieteestä tulee zombi.


    • Anonyymi

      'Haarukka' on aina tietoisen mielen käsite eikä sillä siksi voi olla vapaata tahtoa.

      Se on siis käsillä oleva kohde, jota mieli käyttää miten haluaa. Tämä johtuu jo haarukan käsitteestä, joka viittaa haaraan. Tätä ei pidä sotkea joillakin ihmisillä oleviin haaroihin, joita sitten toiset ihmiset voivat käyttää mielihaluihinsa.

    • Anonyymi

      Irtautua aika avaruudesta ja nähdä
      maailmankaikkeuksien koko historia alusta loppuun.
      Nähdä siis myös tulevaisuuden.block universe


      Pitäisin silti kiinni omasta vapaasta tahdostani.

    • Anonyymi

      Tietysti niillä tietoisuus on, mutta et taida tietää oikeasti, mika haarukka on, kun tuollaisia edes kyselet?
      Haarukat ovat sulkapeitteisiä, mustavalkoisia, lentäviä, pesiviä haarukkapyrstöjä ja niillä on omintakeinen naurunräkätystä muistuttava ääntely.
      Jotkut kutsuvat haarukkaa myös harakaksi, mutta muuten haarukka kuuluu varislintuihin ja on erittäin älykäs. Olen varma, että omassa ekologisessa lokerossaan haarukka päihittää aloittajan älykkyydessä mennen tullen.
      Kaikki kunnia haarukalle.

    • Anonyymi

      Eli jos teen pölkystä moottorisahalla suden, se rauhoitetaan, koska sudet on rauhoitettu? Enkä saa sitä esim. polttaa myöhemmin, jos rauhoitettu?

      Jos siirtyisit muovihaarukoihin ja mietit voisiko niistä tehdä ladattavia.

      • Anonyymi

        "voisiko niistä tehdä ladattavia"

        Niinkö, että netistä lataisi niihin jonkin sovelluksen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "voisiko niistä tehdä ladattavia"

        Niinkö, että netistä lataisi niihin jonkin sovelluksen?

        Ei, vaan tietoisuuden.


    • Anonyymi

      Olen kirjoittanut kaksi kertaa tämän kommentin:

      "The fork is the truth because there is no spoon."

      Onko tässä jotain sääntöjenvastaista, kun se poistetaan?

      • Anonyymi

        Ehkä se johtuu siitä että siinä oli pelkää englannin kieltä.


      • Anonyymi

        Itse keksin tuon fraasin jossain vuosituhannen vaihteessa Matrixin innoittamana. Se oli minulla myöhemmin myös taustakuvana tietokoneessa, jossa oli matrix-aakkosista muotoiltu pääkallo ja sen alla haarukat ristissä ja sen alla tuo kyseinen teksti. Fraasi on minun omaisuuttani, joten kaikki kopiot poistetaan!


    • Anonyymi

      Miten ihminen rakensi itse rakentamaansa haarukkaan tietoisuuden? Vai tuliko se ruokailuvälineiden taivaasta, jossa hallitsee kyökkijumala?

    • Anonyymi

      Haarukoilla on oma vapaa tahto,tämä on aivan selvää.Lusikoilla taas tätä vaapaata tahtoa ei ole,tästä on tieteellinen todistuskin olemassa.Lusikat taipuivat Uri Gellerin tahtoon.

      • Anonyymi

        Totuus on julma: Uri Gellerin uran käännekohta tapahtui Carson Tonight Showssa, kun Uri joutui inhottavaan tilanteeseen, eikä voinut esittää näytöstä oman tahtonsa olevan lusikoiden tahtoa voimakkaampi. Lusikat voittivat ilman tahtojen taistelua, jota käytännössä ei ole koskaan edes ollut. Uri näet pakotti lusikat taipumaan fyysisellä voimalla.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4803
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1121
    10. 23
      1102
    Aihe