Maailma on raaka paikka

Anonyymi

Seurattuani netissä ihmisiä olen oppinut jotain uutta. Vanhasta moraalisten hyveiden maailmasta ollaan siirtymässä maailmaan, jossa moraalia ei ole. Sellainen maailma kuvastaa parhaiten ihmisten perimmäistä luontoa, joka on raaka ja armoton.

Ihminen ei pohjimmiltaan välitä muista kuin itsestään ja niistä, jotka ovat hänelle verisukulaisia, jos heistäkään. Jopa romanttinen kumppani on ihmiselle vain jakolaatikko, jonka avulla hän saa seksuaalista tyydytystä itselleen. Kaikki muut ovat poliittisista jakolinjoista riippuen joko kilpailijoita tai vihollisia.

Tässä uudessa maailmassa vallitsee armoton viidakon laki. Siellä pärjää vain vahvin ja häikäilemättömin. Sanomisten totuusarvolla ei enää ole mitään merkitystä vaan sillä, miten hyvin osaa vännellä vastapuolen sanomisia saaden hänet näyttämään suuren yleisön silmissä pahalta. Kaikki keinot ovat sallittuja. Vastapuolen yksityisasioiden penkominen ja levittäminen nettiin. Haukkuminen, uhkailu ja kiristys. Mikä tahansa, jolla vastapuolen saa peloteltua olemaan hiljaa oman asemansa kustannuksella.

Sanojen väkivallan seuraava askel on fyysinen väkivalta, ja kas kummaa, väkivaltarikokset ovatkin lisääntyneet reilusti viime aikoina. Jossain vaiheessa ihmisille nimittäin tulee sietokyvyn rajat vastaan. Ihminen on tavallaan kuin kattila. Kun riittävästi vihaa varastoituu sen sisään, tapahtuu ylikuumeneminen ja räjähdys. Mielenterveytensä menettänyt ihmispolo ryntää ulos huutaen perkelettä ja huitaisee ensimmäistä vastaantulijaa kirveellä päähän. Tekoaan hän ei kadu hetkeäkään vaan toteaa oikeudessa kylmästi: "Hän ansaitsi sen".

Aikaisemmin tällaiset teot ovat olleet lähinnä yksittäisten mielipuolten käsialaa, kuten Jokelan kouluampumiset ja Myyrmannin pommi-isku. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin joukkohysteria, jossa suuret ihmismassat voivat henkisesti erittäin pahoin. Historiasta nähdään mihin tällainen johtaa. Tarvitaan vain yksi kansankiihottaja, joka kykenee vetoamaan vihaansa padonneisiin ihmiskattiloihin ja sota tai kansanmurha on valmis.

Valtioiden pitäisi pikkuhiljaa alkaa heräillä ongelmaan. Mielenterveyspalveluihin pitäisi saada äkkiä lisää rahaa ja keinot saada suurempi osuus apua tarvitsevista palveluiden piiriin. Valtiovaltaa leimaa kuitenkin passiivisuus. Se ei ole saanut yhtäkään suurempaa muutosta aikaan vuosikausiin koronarajoitukset poislukien. Tarvitaan siis kriisi ennen kun valtiovallan silmät aukeavat.

Mitä tämä kertoo kehityksen suunnasta on vain se, että historia tulee jälleen toistamaan itseään ja meillä on edessämme uusi väkivaltainen aikakausi ja kenties maailmansota. Tämä kertoo jotain oleellisti ihmisluonnosta. Ensinnäkin sen, ettei ihminen lajina kaikesta huolimatta opi virheistään. Toiseksi sen, että ihmiset ovat keskimäärin paskapäitä.

Syytämme aina muita rikoksista, mutta totuus on, että jokainen meistä kykenee tappamaan ja kiduttamaan avutonta uhria jos sopivat olosuhteet siunaantuvat. Kun riittävästi vihaa purkaantuu, jokainen on valmis lyömään naapuria kirveellä päähän, koska naapuri edustaa vain pahuutta, ja ellei naapuri kuole, ei pahan valtaannousua estä mikään.

Paitsi väkivaltainen, ihminen on lajina myös tyhmä. Jokainen on aivopestävissä hänen älykkyystasostaan tai koulutuksestaan riippumatta ja sen sosiaalinen media osaa erittäin hyvin. Nykykehitys on osittain historiallista jatkumoa, jonka pitkään jatkunut rauhan aika tuottaa, mutta osin sosiaalisen median vaikutusta, jonka algoritmit ruokkivat polarisaatiota. Polarisaatiossa on se huono puoli, että siinä on positiivinen takaisinkytkentä, eli polarisaatio ruokkii itse itseään. Mitä oikeaoppisemmaksi keskustelu muuttuu, sitä enemmän ihmiset pyrkivät oikaisemaan vastapuolta, ja sitä syvemmälle poteroonsa vastapuoli kaivautuu. Kukaan ei nähkääs halua myöntää olevansa tyhmä, moraaliton tai muuten vaan väärässä.

Ongelman ydinhän on juuri siinä minkälaista kieltä ihmiset käyttävät ja sosiaalisen median algoritmit suosivat. Tyhmä, moraaliton, valehtelija, petturi, idiootti, rasisti, suvakki, kehari, apina, ääliö, pöljä, neekeri, sovinisti, älyvapaa, hölmö, epärehellinen, kakara, lapsellinen, epäkypsä, outo, vammanen, mielipuoli, hullu sun muut ovat esimerkkejä, joita näkee nettikeskusteluissa yhä enemmän. Jos jotakuta kutsuu näillä termeillä, hän tietysti vastaa samalla mitalla, jolloin tuloksena on riita eikä keskustelu.

Toinen ongelma on tietoinen vastapuolen sanojen ja totuuden vääristely. Omaa mielipidettä puolustetaan totuutena uhraamatta ajatustakaan sille, että minä itse saattaisin olla väärässä. Vastapuolen sanomisia vääristellään ja niistä tehdään olkinukkeja, joiden avulla vastapuolta vastaan on helppo hyökätä. Uudessa Uljaassa Maailmassa sanat eivät ole kommunikaation ja yhteisymmärryksen välineitä vaan aseita. Seuraavaksi tartutaan oikeisiin aseisiin, kun sanat eivät enää riitä.

Suurin ongelma on kuitenkin se, että se miten käytämme aikamme muovaa meidän persoonallisuuttamme. Jos käytän kaiken aikani rähjäämällä internetissä ihmisille

2

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      alan tehdä sitä automaattisesti myös netin ulkopuolella, ilman että välttämättä edes itse huomaan. Koko persoonani muovautuu pikkuhiljaa rähjääjän rooliin. Tämä paitsi helpottaa kansankiihotusta, myös vahingoittaa yksityiselämääni, koska alan kohdella muita ihmisiä pahoin.

      Toinen kysymys on, pitäisikö tästä välittää vai pitäisikö sopeutua. Voin vaatia internetin sulkemista miten paljon haluan, mutta tuskinpa vaatimuksillani mitään merkitystä olisi. Kun tulevaisuus näyttää raa'alta ja sydämettömältä paikalta, kenties pitäisikin sopeutua. Pitäisi karaista oma sydämensä siten, että olisi valmis vaikka tappamaan, koska silloin saan Uudessa Maailmassa raivattua itselleni tilaa kyynärpäätaktiikkaa apuna käyttäen. Pitäisikin tehdä itsestään se narsistisin narsisti ja häikäilemättömin psykopaatti, joka tekee pahaa vain harjoitellakseen pahuutta ilman että hyötyy siitä mitään. Tiedostaen että paha ja häikäilemätön kuitenkin aina voittaa, kun moraalisääntöjä ei ole, tämä voisi olla hyvä strategia.

      Juuri egoismi onkin tätä päivää. Ihmiset ovat enemmän ja enemmän kiinnostuneita itsestään ja vähemmän kiinnostuneita muista. Partneri on seksikone ja puoliso on tapa lypsää rahaa ja elintasoa. Kaverit ovat egoistista pullistelua varten. Selfiet viuhuvat yhdessä tyhjien moraalisten lupausten kanssa, joilla on tarkoitus osoittaa oma hyvyys, tai pikemminkin paremmuus suhteessa muihin. Tällä paremmuudella voi sitten perustella omaa loukkaantumistaan tai sitä että loukkaa muita. Narsisti ja psykopaatti menestyy tällaisessa maailmassa.

      Kohta sota tulee ja kaikki alkaa alusta. Ihminen on pohjimmiltaan paha ja tulee toistamaan historian virheet ikuisesti.

    • Anonyymi

      Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe