Jos joku tietää mitä kaikkea ja miten hirvestä voisi tehdä niin kertokaa...
Ja jos löytyy jotain sivuja mistä voisi reseptejä löytyä niin kertokaa PLIIIIIIIIS!
KIITOS!
=)
Mitä tehdä hirvestä?
9
36511
Vastaukset
- myy
Teepäs hirvenlihakeitto, hyvää on =)
Taikka paistia, liha uuni vuokaan, mukaan laakerinlehti tai pari, pippureita, suolaa ja porkkanaa ja/tai lanttua paloina ja vettä päälle :)
Tai jos hirvi sattuu olemaan jauhelihana niin hirvenlihapyöryköitä, mureketta yms... - Erämies!
Hirvenlihaa voi käyttää kaikkiin naudanliha tai poronliha resepteihin. Hirvi on vähärasvaista ja erittäin maukasta ilman lisärasvaakin.
Hirvestä tulee erinomainen käristys, keitto, palapaisti, karjalanpaisti, uunipaisti ym. Fileet kannattaa ruskistaa ensin paistinpannulla ja jatkaa kypsennystä uunissa niin että jää sisältä punaiseksi, mehevyys säilyy.
Kannattaa koikeilla myös burgundinpataa, merimiespihviä ja erillaisia jauheliharuokia hirvestä. Vähällä rasvalla tulee yllätävän maukasta.- hirvimies
Moro!
Otappa lihaköntti pakastimesta hetkeksi sulamaan, ja kun se se on vähän sulanut niin terävällä veitsellä vuolet siivuja. Sitte voita pannulle ja lastut perään. Ruskista vähän ja nakkaa pataan, jonne lisäät vettä ja maustepippureita. Jotku lisää vielä hieman olutta. Jos vaan mahollista nii pata leivinuuniin (jos ei niin norm. uuniin) ja anna hautua rauhassa, ei kannata hötkyillä kuhan pidät huolen että neste ei pääse loppumaan nii hyvä tulee. Sitä parempi mitä kauemmin jaksat hauduttaa, tuoksut voi käydä vastustamattomiksi!
Ootellessa voit kuoria pottuja valmiiksi ja tehdä niistä sitten käristykselle kaveriksi kunnon pottumuussi. Puolukkahillo ja ruisleipä kruunaa aterian. Lisää helppoja reseptejä osoitteessa http://www.tosimiehet.com - makuja miehille ;) - woman81
hirvimies kirjoitti:
Moro!
Otappa lihaköntti pakastimesta hetkeksi sulamaan, ja kun se se on vähän sulanut niin terävällä veitsellä vuolet siivuja. Sitte voita pannulle ja lastut perään. Ruskista vähän ja nakkaa pataan, jonne lisäät vettä ja maustepippureita. Jotku lisää vielä hieman olutta. Jos vaan mahollista nii pata leivinuuniin (jos ei niin norm. uuniin) ja anna hautua rauhassa, ei kannata hötkyillä kuhan pidät huolen että neste ei pääse loppumaan nii hyvä tulee. Sitä parempi mitä kauemmin jaksat hauduttaa, tuoksut voi käydä vastustamattomiksi!
Ootellessa voit kuoria pottuja valmiiksi ja tehdä niistä sitten käristykselle kaveriksi kunnon pottumuussi. Puolukkahillo ja ruisleipä kruunaa aterian. Lisää helppoja reseptejä osoitteessa http://www.tosimiehet.com - makuja miehille ;)Hirvenlihasta voi tehdä vaikka ja mitä hyvää.Itse monesti teen hirvenlihasta esim.karjalanpaistia,sekaan sipulia,porkkanaa,mausteita ja uuniin..Ja on sitten tosi hyvää perunoiden kanssa.Ja hirven sisäfilestä tulee tosi maukkaita pihvejä!!
Minulla on kokemusta aika paljon hirvenlihasta,kun kotona syödään sitä usein ja tein opinnäytetyön hirvenlihasta.
- hirvestä
hirveen väsynyt!!!
- Paistinkääntäjä
Leikkaa hirven paisti tai lapa n. 2-3 sentin suikaleiksi.
Ruskista suikaleet kunnolla oliiviöljyssä (pieni määrä siankylkeä
joukkoon jos rasva ei pelota)
Pane lihat uunipataan, joukkoon pilkottua
porkkanaa ja selleriä. Mausteeksi musta-
pippuria ja laakerin lehteä sekä maustekimppu:
persiljaa, timjamia, ja rosmariinia. Ja sopivasti
suolaa. Ripottele joukkoon reilusti
viinirypäleitä.
Peitä koko satsi liemellä jossa on
lihalientä ja kuivaa valkoviiniä suhteessa 5 osaa
lihalientä /2 osaa kuivaa valkoviiniä.
Kypsytä uunissa matalallä lämmöllä niin kauan että
lihat on pehmeitä. Loppuvaiheessa lisää ruskistettuja vehnäjauhoja suurustukseksi.
Tarjoile viinirypäliden kanssa koristeltuna.
Lisukkeeksi riisiä tai perunoita.
Huom! Ohje sopii hyvin myös jänikselle ja fasaanille. - ilpo
www.soppakauha.com
- jotenäin
Jotenkin näin noin- 600 g hyvää sianlihaa
400 g hirvenlihaa,suolaa,pippuria,sipulia.Näin jotenkin tein kauansitten JK.tietenkin raikasta vettä lihat puolipeittoon.
Voit tuon suhteen kääntää toisinkin päin,lisätä
ripaus poroa.Ja uuniin muhimaan. - gurski
joo,,, eli laita googlelle haku hirvipaisti tai riista reseptit,,,,niin johan löytyy ohejita,,,,, mutta muista että maustamminen ei välttämättä ole kaikien mieleen,,,,, eli itse tykkään maustaa myös riistanlihaa vahvemmin,,,,, kerran eräs ammatti kokki vastasi mielestäni hyvin kun kysyttiin että milloin ja miten riistanliha on oikein maustettu,,,,,, no tää vastasi että siten kun se on ruokailijoista hyvää,,,,, eli ei riistan maun ole pakko maistua kovin vahvana jos siitä ei tykkää,,,,, ja silloin vaan mausteita peliin,,,,,ruoan pääasiallinen tarkoitus on ravita,,, ja sen olisi hyvä myös maistua ruokailioille,,,,,=) ja marinaadeja ei tartte jos paistaa folion sisässä,,, tai paistopussissa,,,,,,,=)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ja taas ammuttu kokkolassa
Kokkolaisilta pitäisi kerätä pois kaikki ampumaset, keittiöveitset ja kaikki mikä vähänkään paukku ja on terävä.705933- 1285227
Helena Koivu on äiti
Mitä hyötyä on Mikko Koivulla kohdella LASTENSA äitiä huonosti . Vie lapset tutuista ympyröistä pois . Lasten kodista.4393144Ovatko naiset lopettaneet sen vähäisenkin vaivannäön Tinderissa?
Meinaan vaan profiileja selatessa nykyään valtaosalla ei ole minkäänlaista kirjoitettua tekstiä siellä. Juuri ja juuri s991576Suomi vietiin Natoon väärin perustein. Viides artikla on hölynpölyä. Yksin jäämme.
Kuka vielä uskoo, että viides artikla takaa Suomelle avun, jos Suomeen hyökätään. Liikuttavasti täällä on uskottu ja ved3631205- 291019
- 651001
Sydämeni on sinun luona
Koko ajan. Oli ympärilläni ketä oli niin sinä olet vain ajatuksissa ja tunteissa. En halua muiden kosketusta kuin sinun46926Trump ja Venäjä
Huomasitteko muuten... Käytännössä ainoat valtiot, joille Trump EI eilen asettanut typeriä tariffejaan, olivat Venäjä ja109884Jatkuva stressitila
On sinun vuoksesi kun en tiedä missä mennään mutta tunteeni tiedän ainoastaan52859