Vuonna 2016 netti kohisi kun 15-vuotias poika vaiti löytäneensä sateliitilla kadonneen kaupungin

Anonyymi

Kuka muistaa vielä 15-vuotiaan William Gadouryn joka vuonna 2016 väitti löytäneensä kadonneen kaupungin satelliittien avulla?

William Gadouryn väite kadonneesta Maya-kaupungista debunkattiin nopeasti. Näin tiedeinstituutit vastasivat pojan väitteisiin:

Meksikon kansallinen antropologian ja historian instituutti INAH sanoi, että se ei edes "ottanut huomioon" väitettyä löytöä, koska "sillä ei ole tieteellistä perustaa".

Tutkija David Stuart kyseenalaisti löydön ja kuvaili sitä esimerkkinä "roska tieteestä" ja tunnisti kohteen satelliittikuvissa vanhaksi maissipelloksi tai milpaksi.

Tutkija Geoffrey Braswell Kalifornian yliopistosta totesi, että kohde ei todellakaan ole Maya-pyramidi, ja tunnisti kuvat joko hylätyksi milpaksi tai aktiiviseksi "ruohopelloksi".

Vastauksessaan väitettyyn löytöön antropologi ja tähtitieteilijä Anthony Aveni totesi, että suoran yhtäläisyys viivan vetäminen tähtikartan ja ihmisasutusten välille on "villin mielikuvituksen tuotetta". Aveni on huomauttanut, että on olemassa useita kilpailevia teorioita siitä, mitä 13 Mayan eläinradan tähtikuviota edustavat ja miten ne on järjestetty.

Tutkija Francisco Estrada-Belli huomautti, että vaikka maya-alue sijaitsisi ennustetussa paikassa, se voi johtua pelkästä sattumasta, koska satoja maya-kohteita on todennäköisesti edelleen löytämättä. Estrada-Belli kommentoi, että on erittäin hyvä mahdollisuus laittaa sormi minne tahansa alueen kartalla ja paikalla on Maya-kaupunki.

Armand LaRocque New Brunswickin yliopiston kaukokartoituslaboratoriosta sanoi, että vaikka satelliittikuvat saattavat viitata pyramidiin ja rakennukseen, satelliittikuvissa tunnistetut poikkeavuudet vaativat lisätutkimusta, eivätkä ne olleet varmasti ihmisen aiheuttamia.

Aihealueeseen vuosia perehtynyt tutkija Nikolai Grube Bonnin yliopistosta Saksasta huomautti Spiegel-Magazinin haastattelussa, että Gadouryn teoriassa huomioon otetut kohteet oli rakennettu useiden vuosikymmenten päässä toisistaan, mikä teki teorian näiden paikkojen yhteisestä suunnittelusta epätodennäköiseksi.

- - -

Ja juuri tämän takia lasten ei tulisi edes yrittää tieteen tekemistä ja imitoimista vaan jättää se tutkimustyö aikuisille ammattilaisille. Matkimalla ja imitoimalla aikuisten tekemää ammattitasoista tiedettä lapset vain nolaavat itsensä ja tekevät vakavan tieteen naurunalaiseksi. Moni kansainvälinen yliopisto on herkkä sulkemaan ovensa nuorilta opiskelijoilta juuri tälläisen typerän pseudopelleilyn takia. Siksi kannattaa olla asiallinen ja pysyä rodussa eikä lähteä sooloilemaan ja säveltämään tällä tavoin omiaan kuten William Gadoury. Tieteellä on juuri sitä varten aikuiset ammattilaisena jotta meidän muiden ei-ammattilaisten ei tarvitse sitä tehdä ja että voimme jättää tieteen ammattilaisille ja keskittyä elämässä johonkin muuhun.

3

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Belizessä muinaista asutusta ja kulttirakennuksia, mm. Canaan pyramidia tutkinut usalainen arkeologi-pariskunta vannoo lidar-karttojen nimeen. Lidar-karttojen avulla on löytynyt laajoja aiemmin löytämättä olleita maya-ym. asutuksia viidakon keskeltä, myös pyramideja.

      Yleensäkin, "ammattilaisuuden" ylikorostaminen vaikuttaa hieman yliampuvalta, kun ottaa huomioon esim. Nyt suomalaisten ammattimaiduyden tason. Suomenheimojen kuten vesi-goottien kalmistotkin luokitellaan jääkauden tekeleiksi näiden siperianmongoloidien houreissa, jopa yliopistotasolla ja Museovirastoa myöten.

    • Anonyymi

      Suomessa ja varmaan joka maassa enemmän tai vähemmän se historian kirjoitus ja arkeologinen tulkinta on niin propagandan kyllästämää että on vaikea erotella totuutta propagandasta.

      Suomessahan nämä ammattimiehet väittää että kaikki sivistys tuli Ruotsista ja ennen ruotsalaisten tuloa täällä asuttiin suunnilleen puissa eikä tiedetty mistään mitään.

      Arkeologiset löydöt suorastaan kirkuvat tätä käsitystä vastaan mutta se ei näitä paskantärkeitä ammattimiehiä liikuta.

      Ja nyt sitten ovat ammattimiehet suorastaan lukittautuneet vanhoihin käsityksiin ja kaivautuneet poteroihin puolustamaan vanhaa propagandaa. Siitä on tehty oikeen periaate asia. Että mitäpä enää maata kaivelemaan kun museoviraston mielestä mikään uusi löydös ei hievautakaan historiaamme millään tavoin.

      Mitä niillä löydöksillä siis edes tehdään kun virallinen historian kirjoitus jumittui 1800-luvulle. 1800-luvun naurettavaa propagandaa julistetaan yhä virallisena totuutena vaikka se on jo todistettu propagandaksi lukemattomia kertoja.

      • Anonyymi

        "Arkeologiset löydöt suorastaan kirkuvat tätä käsitystä vastaan mutta se ei näitä paskantärkeitä ammattimiehiä liikuta."
        Sinulla lienee hyvät linkit näihin arkeologisiin löytöihin, laitatko ne meille katsottavaksi?
        Vai, kuten itse veikkaan, länkytät vain tyhjää paskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9910
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      404
      4321
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2976
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      229
      2654
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2644
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1835
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      70
      1691
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe