Vuonna 2016 netti kohisi kun 15-vuotias poika vaiti löytäneensä sateliitilla kadonneen kaupungin

Anonyymi

Kuka muistaa vielä 15-vuotiaan William Gadouryn joka vuonna 2016 väitti löytäneensä kadonneen kaupungin satelliittien avulla?

William Gadouryn väite kadonneesta Maya-kaupungista debunkattiin nopeasti. Näin tiedeinstituutit vastasivat pojan väitteisiin:

Meksikon kansallinen antropologian ja historian instituutti INAH sanoi, että se ei edes "ottanut huomioon" väitettyä löytöä, koska "sillä ei ole tieteellistä perustaa".

Tutkija David Stuart kyseenalaisti löydön ja kuvaili sitä esimerkkinä "roska tieteestä" ja tunnisti kohteen satelliittikuvissa vanhaksi maissipelloksi tai milpaksi.

Tutkija Geoffrey Braswell Kalifornian yliopistosta totesi, että kohde ei todellakaan ole Maya-pyramidi, ja tunnisti kuvat joko hylätyksi milpaksi tai aktiiviseksi "ruohopelloksi".

Vastauksessaan väitettyyn löytöön antropologi ja tähtitieteilijä Anthony Aveni totesi, että suoran yhtäläisyys viivan vetäminen tähtikartan ja ihmisasutusten välille on "villin mielikuvituksen tuotetta". Aveni on huomauttanut, että on olemassa useita kilpailevia teorioita siitä, mitä 13 Mayan eläinradan tähtikuviota edustavat ja miten ne on järjestetty.

Tutkija Francisco Estrada-Belli huomautti, että vaikka maya-alue sijaitsisi ennustetussa paikassa, se voi johtua pelkästä sattumasta, koska satoja maya-kohteita on todennäköisesti edelleen löytämättä. Estrada-Belli kommentoi, että on erittäin hyvä mahdollisuus laittaa sormi minne tahansa alueen kartalla ja paikalla on Maya-kaupunki.

Armand LaRocque New Brunswickin yliopiston kaukokartoituslaboratoriosta sanoi, että vaikka satelliittikuvat saattavat viitata pyramidiin ja rakennukseen, satelliittikuvissa tunnistetut poikkeavuudet vaativat lisätutkimusta, eivätkä ne olleet varmasti ihmisen aiheuttamia.

Aihealueeseen vuosia perehtynyt tutkija Nikolai Grube Bonnin yliopistosta Saksasta huomautti Spiegel-Magazinin haastattelussa, että Gadouryn teoriassa huomioon otetut kohteet oli rakennettu useiden vuosikymmenten päässä toisistaan, mikä teki teorian näiden paikkojen yhteisestä suunnittelusta epätodennäköiseksi.

- - -

Ja juuri tämän takia lasten ei tulisi edes yrittää tieteen tekemistä ja imitoimista vaan jättää se tutkimustyö aikuisille ammattilaisille. Matkimalla ja imitoimalla aikuisten tekemää ammattitasoista tiedettä lapset vain nolaavat itsensä ja tekevät vakavan tieteen naurunalaiseksi. Moni kansainvälinen yliopisto on herkkä sulkemaan ovensa nuorilta opiskelijoilta juuri tälläisen typerän pseudopelleilyn takia. Siksi kannattaa olla asiallinen ja pysyä rodussa eikä lähteä sooloilemaan ja säveltämään tällä tavoin omiaan kuten William Gadoury. Tieteellä on juuri sitä varten aikuiset ammattilaisena jotta meidän muiden ei-ammattilaisten ei tarvitse sitä tehdä ja että voimme jättää tieteen ammattilaisille ja keskittyä elämässä johonkin muuhun.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Belizessä muinaista asutusta ja kulttirakennuksia, mm. Canaan pyramidia tutkinut usalainen arkeologi-pariskunta vannoo lidar-karttojen nimeen. Lidar-karttojen avulla on löytynyt laajoja aiemmin löytämättä olleita maya-ym. asutuksia viidakon keskeltä, myös pyramideja.

      Yleensäkin, "ammattilaisuuden" ylikorostaminen vaikuttaa hieman yliampuvalta, kun ottaa huomioon esim. Nyt suomalaisten ammattimaiduyden tason. Suomenheimojen kuten vesi-goottien kalmistotkin luokitellaan jääkauden tekeleiksi näiden siperianmongoloidien houreissa, jopa yliopistotasolla ja Museovirastoa myöten.

    • Anonyymi

      Suomessa ja varmaan joka maassa enemmän tai vähemmän se historian kirjoitus ja arkeologinen tulkinta on niin propagandan kyllästämää että on vaikea erotella totuutta propagandasta.

      Suomessahan nämä ammattimiehet väittää että kaikki sivistys tuli Ruotsista ja ennen ruotsalaisten tuloa täällä asuttiin suunnilleen puissa eikä tiedetty mistään mitään.

      Arkeologiset löydöt suorastaan kirkuvat tätä käsitystä vastaan mutta se ei näitä paskantärkeitä ammattimiehiä liikuta.

      Ja nyt sitten ovat ammattimiehet suorastaan lukittautuneet vanhoihin käsityksiin ja kaivautuneet poteroihin puolustamaan vanhaa propagandaa. Siitä on tehty oikeen periaate asia. Että mitäpä enää maata kaivelemaan kun museoviraston mielestä mikään uusi löydös ei hievautakaan historiaamme millään tavoin.

      Mitä niillä löydöksillä siis edes tehdään kun virallinen historian kirjoitus jumittui 1800-luvulle. 1800-luvun naurettavaa propagandaa julistetaan yhä virallisena totuutena vaikka se on jo todistettu propagandaksi lukemattomia kertoja.

      • Anonyymi

        "Arkeologiset löydöt suorastaan kirkuvat tätä käsitystä vastaan mutta se ei näitä paskantärkeitä ammattimiehiä liikuta."
        Sinulla lienee hyvät linkit näihin arkeologisiin löytöihin, laitatko ne meille katsottavaksi?
        Vai, kuten itse veikkaan, länkytät vain tyhjää paskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe