Onko Pello maksanut Esperille yhden autistin hoidosta 18 000 e/kk?

Anonyymi

21.4.2018 oli Aamulehdessä tällaista; "Tällä hetkellä Pellon kunta maksaa Esperille -jätän tässä nimen mainitsematta, ettei aloitusta sensuroida- hoidosta noin 600 euroa joka vuorokausi...."

Mikäli Pellon kunta on maksanut Esperi Carelle yhden autistin hoidosta 18 000 €/kk vuonna 2018, niin kuinkahan paljon se on kaikkiaan tämän yhden kohdalla maksanut? Ja, paljonko tämän kaltaisia tapauksia on?

Jos em. tapaus kertoo hinnoitteluperiaatteesta, minkä mukaan kunta makselee miljonäärien omistamille hoivayhtiöille ja niiden johtajille bonuksia, tarvitseeko ihmetellä, miksi konkurssi kolkuttelee?

Paljonkohan Esperi Carelle maksetaan vuokraa esim. Kielaksesta?

16

1735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikäli kertoja oli oikeassa, niin siinä 24.500 ekua kuussa menee vuokra maksuun.

      • Anonyymi

        Eli 294 000 €/v vuokraan. Se tietenkin aina vähän nousee, jolloin vuokra on lähellä 1,5 miljoonaa viidessä vuodessa.

        Olisiko n. 1300 m2 koko rakennus. Kustannus Pellossa max. 1000 €/m2. On maksanut ehkä max. 1,3 milj €.

        Ottaen huomioon, kuinka huonosti esim. perustukset on tehty, kun ne jo ovat heti pettäneet, tuskin on liikaa rahaa laatuun upotettu.

        Vaikuttaisi siltä, että kunta maksaa 5-7 vuoden aikana Esperille sen kaikki kulut, minkä jälkeen firma alkaa kyhnyttää voittoa vuosittain 200 000 - 250 000 €. Tämä siis lienee suuruusluokka, paljonko Pellon kunta alkaa menettää rahaa 5-7 vuoden jälkeen, kun verrataan vaihtoehtoon, että kunta olisi lainarahalla ja valtion avustuksella rakentanut kiinteistön omaan omistukseen.

        Meneekö hyvin? No menköön.


    • Anonyymi

      Pello on rikas kunta

      • Anonyymi

        Ei ole köyhän kunnan hommaa maksaa vuodessa yli 220 000 € yhden ihmisen hoidosta. No, onhan se tietenkin tärkeää, että yksityisen firman johtajat saavat miljoonabonuksensa. Omaishoitaja tuskin saisi edes 10 000 euroa vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole köyhän kunnan hommaa maksaa vuodessa yli 220 000 € yhden ihmisen hoidosta. No, onhan se tietenkin tärkeää, että yksityisen firman johtajat saavat miljoonabonuksensa. Omaishoitaja tuskin saisi edes 10 000 euroa vuodessa.

        Onneksi Sote syntyi!
        Nyt kun vain äänestämmä oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi Sote syntyi!
        Nyt kun vain äänestämmä oikein.

        Kerro vähä lisää. Mikä on oikein?


    • Anonyymi

      Ihmiset jotka hoitavat itse läheisiään, eivät saa kuin rupia per-ceeseen työstään, koska yhteiskunnalla ei ole varaa maksaa. Samaan aikaan löytyy rahaa pilvin pimein pukattavaksi yksityisille suursijoittajille ja johtajille, jotka eivät muuta tee kuin omistavat paljon ja keräilevät miljoonia. Tällainen on rahan ja omistamisen palvonnan mädättämä yhteiskunta. Mikä hullua, moni kannattaa tällaista äärimmäistä epäoikeudenmukaisuutta, vaikka tajuaa, että väärin on väärin.

      • Anonyymi

        Tämähän on oikeiston lempipuuhaa = kokoomus, persut ja kristilliset sekä purjehtija.
        Valta kuuluu suomelle on taas IKL:n peruja.


    • Anonyymi

      Onko tosiaan maksettu Esperille yhden ihmisen hoidosta 600 €/vrk? Kukaties yli 200 000 €/v.

      Jos näin on, on erikoista että kunta tekee tällaista, vaikka talous on maan huonoimpia. Luulisi, että puoletkin tuosta on likkaa autistin hoidon kohdalla.

    • Anonyymi

      Suhmureiden rahansiirtoja!

    • Anonyymi

      Vetääkö joku muukin välistä, kuin pelkästään ko. firma?

    • Anonyymi

      Jaa, kalliita ovat kaikki kuntaa kauempaa palveluita hakevat, turha tässä on yhtä tapausta tarkastella, kun kokonaisuus ratkaisee. Tilanne ei myöskään parane hyvinvointialueen myötä, vaan myös peruspalvelut karkaavat Rovaniemelle. Joku hyvinvointi bussi toki voi kairassa edelleen kerran viikossa kiertää, mutta palveluverkko keskittyy jatkossa Rovaniemen ohella vain muutamaan taajamaan, eikä Pello valitettavasti kuulu näihin.

      Palveluiden poistuessa näivettyy sitten myös kunta, ja edessä on ennemmin tai myöhemmin kuntaliitos.

    • Anonyymi

      No jos on ympärivuorokautinen hoito niin kolmen hengen työpanoksen vaatii 24/7 - laskeppa siitä mitä päivä maksaa....

    • Anonyymi

      Aina pitää olla kunnalta maksusitoumus, kun jokin ihminen sijoitetaan laitosasukkaaksi. Nämä yksityiset firmat osaavat rahastamisen, Ei se ole kyllä ilmaista kunnan omana toimintanakaan. Ensin pitää olla ne tilat, rakennus mihin hoivattavat sijoitetaan, sitten henkilöstö ja palkkakulut huomattava summa kunnalle menoeränä.
      Asiakkalta peritään vähän ropoja vuokrasta, ruuasta, lääkkeistä, vaipoista, pesulapalveluista ym ym. Monesti laitosasukas saa vain pientä eläkettä ja kunta maksaa erotuksen. Toki asukkaat saavat asumistukea ja muitakin Kela-korvauksia kuten kotona asuvat ihmiset .
      Nämä yksityiset firmat rakennuttavat toimitilat ja palkkaavat henkilöstön, sitten kilpailuttavat ruokahuollon, pesulapalvelut, lääkärit ja kaiken mistä koituu kuluja. Otetaan se halvin tarjous ja jopa ruuassa säästetään. Hoiva voi olla äärettömän kallista ja jopa huonompaa.
      Tämä on mahdollista vain siksi, että päättäjät eivät ole halunneet kehittää julkisia palveluja kuntoon vaan sallineet yksityisten toimijoiden rällästämisen koko sote toiminnassa. Kun julkiset palvelut ajettu alas niin ihan perusasioihin kuten hammashoitoon tai erikoislääkärille on pakko mennä näihin terveysjätteihin millä yksityinen pääoma rikastuu.
      Koittakaapa nyt äänestää niin, ettei yksityiset hyödy vielä lisää.

    • Anonyymi

      Joo kyllä minäkin sitten päivittelen jos joku teistä sairastuu tai joutuu vanhana hoitolaitokseen että paljonkohan sen ja sen narsistin hoito maksaa. Ko puhutta aivanko autisti ei ois edes ihminen. Ja eikös tuossa ollu pointtina se paljonko hoito maksaa, eikä sen ihmisen oireyhtymä. Miksi piti edes erikseen mainita autismi...

      - joku autisti vain

      • Anonyymi

        Kukaan ei sano, eikö sairaita ihmisiä tule hoitaa. Eikö ole järkevää kysyä, miten rutiköyhä kunta voi selviytyä jos se maksaa mieluummin kymmenen hoitoa tarvitsevan hoidosta yksityisille hoivayhtiöille yli 2 miljoonaa vuodessa, kuin että maksetaan omaishoitajille tai kunnan omissa hoitolaitoksissa hoidettaessa esim. 500 000 € vuodessa?

        Moni omaishoitaja on saanut tukea alle 1 000 €/kk korvausta läheisen kokoaikaisesta hoidosta, jonka laitoshoito olisi helposti maksanut kunnalle yli 5 000 €/kk. Parempi olisi maksaa läheisille niin hyvin että saavat palkan, kuin lappaa rahaa ylisuurina korvauksina suuria voittoja takoville veronkiertosijoittajille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe