Periaatteiden loppu?

Anonyymi

Suomi24:n "Vihreä Liitto" -palsta ei liene paras paiķka käydä vihreiden sisäistä tulevaisuudensuunnittelua, koska PS-mieliset täällä vain jylläävät fobioistaan avautumassa. Teenpä sen silti jospa joku vihreäkin, entinen tai nykyinen tätä lukisi.

1980-luvulta alkaen ydinvoiman vastustaminen on ollut vihreän aatteen ydintä. Vihreäksi ei edes kuviteltu hyväksyttävän ydinvoimaa kannattavia. Nyt kelkka on kääntynyt ylämäkeen: ydinvoima onkin kannatettava asia, jolla fossiiliset polttoaineet tullaan menestyksekkäästi korvaamaan.

Militarismin vastustus ja ihmisoikeudet ovat olleet nekin vihreän aatteen sydäntä. Nyt jäsenyys sotilasliitto NATO:ssa onkin sitten kannatettava asia. Edes suomalaisten yleinen asevelvollisuus ei näytä olevan este. Sivarien luvattu puolue on valmis lähettämään suomalaisia varusmiehiä ulkomaanpalvelukseen - no, sivarin itsensä ei tarvitse.

Huumepoliittisesti vihreissä on aina ollut vähemmistösiipi, joka puoluekokouksissa on paasannut, että puolueen linjaksi riittäisi yleispuolueena toimimisen sijaan pelkkä kannabispuolueenkin kannatus. Nämä olivat viime vuoteen vähemmistönä, kunnes viimeisin puoluekokous otti huumeiden vapauttamisen puoluepolitiikan keskiöön.

Quo vadis, Vihreä Liitto? Mitä on jäljellä siitä, mitä puolueessa 1980-luvulta alkaen kannatin?

8

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      2020-luvun Vihreään Liittoon tulevat jäämään ydinvoiman kannattajat, militaristit ja narkkarit. Tähän asti puolue oli kovasti naisvoittoinen, mutta miten lie vastaisuudessa?

    • Anonyymi

      Eiköhän vihreiden vastustus ole kaikissa ei kommunistisissa puolueissa. En ole persu, mutta silti pidän vihreitä todella outoina.

      • Anonyymi

        Vihreät perustettiin alunperin DDR:ssä tekemään sisäistä hajotustyötä länsimaissa


    • Anonyymi

      Olen aikaisemmin todennut,vihreästä liikkeestä ei ole kohta muuta jäljellä kuin Koijärvi liikkeen ruostuneet kettingit , ja pohjan maan rikotut minkki tarhojen verklojen tähteet, jos kuka muistaa.Tosin euroopassa nämä tytöt tulevat olemaan suomen vaalien jälkeen kovaa kamaa kun ottaa huomioon Saksan uuden viher politiikan.

    • Anonyymi

      Sateenkaari?

    • Karu todellisuus on vain marssinut vihreän höttöidealismin yli raskain saappain. On hyvä asia, että jotkut poliittista vaikutusvaltaa omaavat vihreätkin ovat tajunneet, että maailmaa ei muuteta hurskailla (tai tekopyhillä) puheilla. Karu todellisuus voi kirjaimellisesti marssia rauhanomaisen Suomen yli raskain saappain ellei maan puolustamisesta pidetä huolta. Rauhaa ja ihmisarvoa voi kannattaa, mutta tosiasiat on pakko tunnustaa. Karu tosiasia on myös se, että suomalaiset poliitikot ja kansalaiset voivat toimia vain suomalaisten turvallisuuden, hyvinvoinnin ja ihmisarvon puolesta niin, että sillä on jotain todellista merkitystä. Pitäisi tunnustaa, että sellainen ajatus ei nyt vain toimi ainakaan vielä tässä ajassa, että Suomenkin asiat hoituvat kun huolehditaan koko maailman asioista. Eivät suomalaisten asiat hoidu edes EU:n kautta jos Suomessa ei niistä huolehdita. Se on nähty.

      Mitä sitten tulee siihen, että persut tunkevat "Vihreä Liitto" -palstalle morkkaamaan vihreitä niin sama meininkihän on kaikilla Suomi24-palstoilla, jotka vähänkin sivuavat politiikkaa, karmeaa polarisaatio-älämölöä. Suomalaisten viimeisetkin kansallisen solidaarisuuden rippeet on revitty hajalle. Homma on riistäytynyt täysin lapasista eivätkä vihreät liberaalit voi tässä mitenkään väittää olevansa viattomia - pikemminkin päinvastoin. Mielestäni "liberaalit" ovat käynnistäneet koko itseään kiidyttävän polarisaatioprosessin ei vain täällä Suomessa vaan koko demokraattisessa maailmassa. Aatteellisen hegemonian antamassa voiman tunnossa alettiin leimata toisinajattelevia. Suomessa leimakirvestä heilutettiin erityisen uutterasti ja raskaalla kädellä. Tilanne voisi olla pahempikin, mutta onneksi ainakin vielä polarisaatioraivo näkyy lähinnä vain somessa ja keskustelupalstoilla.

    • Anonyymi

      Koska vihreät ovat tehneet mitään järkevää Suomen ja maansa kansalaisten hyväksi. Sellaista en muista koskaan tapahtuneen.

    • Anonyymi

      Jos on huumeiden kannattaja ja höyrypäinen kaikissa asioissa, vihreä liitto on oikea puolue.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5677
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      233
      3142
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      266
      2694
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      126
      2472
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2100
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      108
      1781
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      206
      1741
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      169
      1466
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      1255
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1199
    Aihe