Moni juo kotiviinin heti valmistuttuaan eikä maku silloin ole parhaimmillaan, kuukuden päästä alkaa olla jo hyvää. Ja makeus kannattaa jättää korkeammaksi eli pysäyttää ajoissa, alle viikossa tulee jos 10-12% mikä on sopiva, 30 litraa vettä ja 6kg sokeria valmisaineilla. Kuivaksi tehty maistuu vaan etikkasen happamalta eikä jälkimakeutus auta.
Vanhetessaan paranee
2
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Tämähän se on käytännössä se isoin ero kaupallisen ja kotona tehdyn välillä. Kuukausikin on aika lyhyt aika, ylensä viineille näkee suositeltavan ainakin 2-3kk kypsymisaikaa. Melkeinpä oluillekin tuon saman ajan usein mieluusti soisi, etenkin jos ovat hieman vahvempia.
Viinin makeusaste on sitten makukysymys jonka suhteen en lähtisi kovin yleisluonteisesti ketään neuvomaan.- Anonyymi
Kuivat viinit närästää paljon enemmän, joku voi tietysti tykätä mausta, mutta minusta menee pilalle, siksi kannattaa kokeilla pysäyttää aikaisemmin jos ei ole tykännyt aikaisemmin. Ohjeissa neuvotaan käyttämään todella kuivaksi, sokeri lähes loppu jos kuplii enää kerran minuutissa. Makeampaan viiniin voi halutessaan lisätä hiukan vettä joukkoon, tai vaikka kirkasta jos haluaa vahvaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 794287
- 293194
- 2013122
- 512947
- 242885
Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez3212646Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl422613Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2342307Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v252136- 452077