Miksi se pitää tehdä niin vaikeasti?

Anonyymi

Kalatiet.

Kun olisi olemassa alipainemenetelmä, jossa tornimainen läpinäkyvä kestävä rakenne. Läpinäkyvä siksi, että voi laskea kuinka monta kalaa kullakin vesi imulla saadaan kalaa nouseen. Tekniikka ei tietenkään ole ihan yksinkertainen. Perjaste kuitenki on, riittävän suuri imupaine saadaan osittain vastapainolla aikaan niin, että yläjuoksusta juoksutetaan vettä vesirajan korkeudessa olevaan säiliöön. Kun säiliö täyttyy osittain, säiliö alkaa laskeutuun padon toisella puolelle jossa vesiraja on alempana. Säiliöön edelleen tulee yläjuoksusta vettä. Saman aikaisesti kun säiliö laskeutuu toisessa läpinäkyvässä putkessa imee vettä putken alapään ollessa vedenalla padon alajuoksun puolella. Imuvaiheessa voi nähdä veden lisäksi kalojen nousevan putkessa ylös päin imuvoiman vuoksi, tilannetta voi tehostaa annostimella kaloille herkkua. Annosti tietysti sijoitetaan imunlaitteen yläpäähän jotta mahdollisimman moni kala seuraisi laitteen ylä osaan. Kun laite/imu saavuttaa riittävän korkeuden, putken yläpäästä sopivan etäältä alas päin vaikkapa 5metriä putki avautuu ja putken yläpuolella olevat kalat valuvat yläjuoksun puolelle. Putken alapuolella leva vesi suhahtaa takaisi alajuoksuun, saman aikaisesti säiliön vesi putoa sen ollessa jo lähes alajuoksun vesirajaa ja tyhjenee pohjasta tai muulla teknisellä menetelmällä. Jonka jälkeen säiliö nostetaan sähkömoottorilla jälleen yläjuoksun korkeudelle, jolloin läpinäkyvä putken ala osa jälleen laskeutuu alajuoksulla vesiraja alle. Sitten vain jälleen lasketaan ylhäällä olevaan säiliöön vettä ja sama toistuu.
Englannissa käyttävät vastaavaa nostolaitetta, joka on eräänlainen "hissi" joka sellaisenaanki olisi parempi kuin kalatiet. Siinä "hississä " valutetaan paljon korkeamma olevalta alueelta säiliöön vettä, saman aikaisesti padotussa tilassa oleva jokivene nousee vasta vesimassan avulla yläjuoksun tasolle. Portti aukeaa, vene jatkaa matkaa.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikaisu läpinäkyvä putki pysyy jatkuvasti vesirajan alapuolella. Putki koostuu useasta halkaisijaltaa erikokoisesta putkista, sisin putken yläosassa on imuosa. Putket voivat koostua vaikkapa 30 metrin nousussa 6 1 putkesta jotka avautuvat imun noustaessa vettä, se 1 on se sisin putki, jonka alaosa avautuu jotta kalat pääsee yläjuoksuun. Loppu vesi päästetään tai saman aikaisesti pääsee poistuun ala juoksuun.

      • Anonyymi

        Englantilaisessa "hissi" menetelmässä jossa jokiveneiden pituus voi hyvinki ollä 15metriä pitkiä, allas ehkä 25metriä pitkä, leveyttä 6-8metriä. Lellaisen lammen ollessa padon alajuosun puolella, siihen kalruualla saisi houkuteltua alajuoksun kaloja. Portti kiinni ja vasta painoon yläjuoksusta vettä. Siinä nousisi huikeat vesimassat olemattomalla energiamäärällä ja saman aikaisesti paljon kalaa yläjuoksuun. Siinä Englantilaisessa "hissi" menetelmässä vasta painosta lasketaan hiljalleen vesi, jottei toinen puoli tule liian lujaa alas.


    • Anonyymi

      Aula pubin itkijöiden peräsuoli on kuvailemasi putki, t:Aleksei G.

      • Anonyymi

        Kalat eivät ole ihmisiä.
        Ihmiset tietävät mikä on kiertotie. Sellaiset pitkät kalatiet joihin haaveillaan kalojen nousevan yläjuoksulle on rahan tuhlausta. Vaellus kalat kulkee tuttua reittiä niin pitkälle kun pääsee. Kun pato tulee kalat ensin kiertelee ja sitten ajautuvat takaisin merelle mutta ehkä jotku viisaat on keksineet kaloille taulun "kulkekaa tätä kiertoreitin kautta?"
        Kalat lisäksi inhoavat vieraita ihmisten kehittelemiä rakennusaineita kuten
        betonia josta hyvin pitkän aikaa erittyy emäksistä ainetta vesistöön, joka osaltaan pistää kalat kiertään. Muut materiaalit tuottaa jotain muuta kuten esimerkiksi kosteuden kestävä puumateriaalit.
        Kalatien toimivuutta tietysti valmistumisen tilanteessa esitellä joskus ministereille ja presidentille. Ennen vierailioiden saapumista keitä sitten ovatki eri kohtiin kalaportaita pudotetaan vaelluskaloja, ettei vaan käy niin etteivät vierailijat näe ainoatakaan kalaa.
        Minulle aikoinaan kertoi eräs tuttu miten suomalaiset ovat kekseliäitä. Suomalaiset rakensivat Saudiarabian korkeata kerrostaloa kun saudi herrat halusivat nähdä miten hyvin suomalaiset olivat edestyneet rakennuksen ja ympäristö rakentamisessa. Suomalaiset järjestivät säiliöautollisen vihreää maalia, levittivät vihreän maalin hiekkadyyneille, määräsivät kaikki työntekijät rakennuksesta ja alueelta pois. Saudi herrat ohjattiin toiselta puolelta rakennukseen josta hissillä ylimpään kerrokseen toiselle puolelle kerrostaloa. Saudi herrat ihmettelivät, kiittelivät suomalaisia siitä kun ympäristönkin olette saaneet niin vihreäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe