Miksi se pitää tehdä niin vaikeasti?

Anonyymi

Kalatiet.

Kun olisi olemassa alipainemenetelmä, jossa tornimainen läpinäkyvä kestävä rakenne. Läpinäkyvä siksi, että voi laskea kuinka monta kalaa kullakin vesi imulla saadaan kalaa nouseen. Tekniikka ei tietenkään ole ihan yksinkertainen. Perjaste kuitenki on, riittävän suuri imupaine saadaan osittain vastapainolla aikaan niin, että yläjuoksusta juoksutetaan vettä vesirajan korkeudessa olevaan säiliöön. Kun säiliö täyttyy osittain, säiliö alkaa laskeutuun padon toisella puolelle jossa vesiraja on alempana. Säiliöön edelleen tulee yläjuoksusta vettä. Saman aikaisesti kun säiliö laskeutuu toisessa läpinäkyvässä putkessa imee vettä putken alapään ollessa vedenalla padon alajuoksun puolella. Imuvaiheessa voi nähdä veden lisäksi kalojen nousevan putkessa ylös päin imuvoiman vuoksi, tilannetta voi tehostaa annostimella kaloille herkkua. Annosti tietysti sijoitetaan imunlaitteen yläpäähän jotta mahdollisimman moni kala seuraisi laitteen ylä osaan. Kun laite/imu saavuttaa riittävän korkeuden, putken yläpäästä sopivan etäältä alas päin vaikkapa 5metriä putki avautuu ja putken yläpuolella olevat kalat valuvat yläjuoksun puolelle. Putken alapuolella leva vesi suhahtaa takaisi alajuoksuun, saman aikaisesti säiliön vesi putoa sen ollessa jo lähes alajuoksun vesirajaa ja tyhjenee pohjasta tai muulla teknisellä menetelmällä. Jonka jälkeen säiliö nostetaan sähkömoottorilla jälleen yläjuoksun korkeudelle, jolloin läpinäkyvä putken ala osa jälleen laskeutuu alajuoksulla vesiraja alle. Sitten vain jälleen lasketaan ylhäällä olevaan säiliöön vettä ja sama toistuu.
Englannissa käyttävät vastaavaa nostolaitetta, joka on eräänlainen "hissi" joka sellaisenaanki olisi parempi kuin kalatiet. Siinä "hississä " valutetaan paljon korkeamma olevalta alueelta säiliöön vettä, saman aikaisesti padotussa tilassa oleva jokivene nousee vasta vesimassan avulla yläjuoksun tasolle. Portti aukeaa, vene jatkaa matkaa.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Oikaisu läpinäkyvä putki pysyy jatkuvasti vesirajan alapuolella. Putki koostuu useasta halkaisijaltaa erikokoisesta putkista, sisin putken yläosassa on imuosa. Putket voivat koostua vaikkapa 30 metrin nousussa 6 1 putkesta jotka avautuvat imun noustaessa vettä, se 1 on se sisin putki, jonka alaosa avautuu jotta kalat pääsee yläjuoksuun. Loppu vesi päästetään tai saman aikaisesti pääsee poistuun ala juoksuun.

   • Anonyymi

    Englantilaisessa "hissi" menetelmässä jossa jokiveneiden pituus voi hyvinki ollä 15metriä pitkiä, allas ehkä 25metriä pitkä, leveyttä 6-8metriä. Lellaisen lammen ollessa padon alajuosun puolella, siihen kalruualla saisi houkuteltua alajuoksun kaloja. Portti kiinni ja vasta painoon yläjuoksusta vettä. Siinä nousisi huikeat vesimassat olemattomalla energiamäärällä ja saman aikaisesti paljon kalaa yläjuoksuun. Siinä Englantilaisessa "hissi" menetelmässä vasta painosta lasketaan hiljalleen vesi, jottei toinen puoli tule liian lujaa alas.


  • Anonyymi

   Aula pubin itkijöiden peräsuoli on kuvailemasi putki, t:Aleksei G.

   • Anonyymi

    Kalat eivät ole ihmisiä.
    Ihmiset tietävät mikä on kiertotie. Sellaiset pitkät kalatiet joihin haaveillaan kalojen nousevan yläjuoksulle on rahan tuhlausta. Vaellus kalat kulkee tuttua reittiä niin pitkälle kun pääsee. Kun pato tulee kalat ensin kiertelee ja sitten ajautuvat takaisin merelle mutta ehkä jotku viisaat on keksineet kaloille taulun "kulkekaa tätä kiertoreitin kautta?"
    Kalat lisäksi inhoavat vieraita ihmisten kehittelemiä rakennusaineita kuten
    betonia josta hyvin pitkän aikaa erittyy emäksistä ainetta vesistöön, joka osaltaan pistää kalat kiertään. Muut materiaalit tuottaa jotain muuta kuten esimerkiksi kosteuden kestävä puumateriaalit.
    Kalatien toimivuutta tietysti valmistumisen tilanteessa esitellä joskus ministereille ja presidentille. Ennen vierailioiden saapumista keitä sitten ovatki eri kohtiin kalaportaita pudotetaan vaelluskaloja, ettei vaan käy niin etteivät vierailijat näe ainoatakaan kalaa.
    Minulle aikoinaan kertoi eräs tuttu miten suomalaiset ovat kekseliäitä. Suomalaiset rakensivat Saudiarabian korkeata kerrostaloa kun saudi herrat halusivat nähdä miten hyvin suomalaiset olivat edestyneet rakennuksen ja ympäristö rakentamisessa. Suomalaiset järjestivät säiliöautollisen vihreää maalia, levittivät vihreän maalin hiekkadyyneille, määräsivät kaikki työntekijät rakennuksesta ja alueelta pois. Saudi herrat ohjattiin toiselta puolelta rakennukseen josta hissillä ylimpään kerrokseen toiselle puolelle kerrostaloa. Saudi herrat ihmettelivät, kiittelivät suomalaisia siitä kun ympäristönkin olette saaneet niin vihreäksi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   176
   2832
  2. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   155
   1869
  3. Hyvä kuolema?

   Niin.. minulta taas raskaamman puoleinen aloitus.. Olen kuunnellut äänikirjaa hyvästä kuolemasta keskiajalla ja siinä o
   Sinkut
   124
   1628
  4. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   262
   1479
  5. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   86
   1257
  6. Miten tämä

   Päättyy sitä pohdin
   Ikävä
   95
   1240
  7. Oot nainen mitä ilmeisimmin INFJ-persoona

   Käsittelet maailmaa hyvin uniikilla tavalla. Nyt mä sen vasta hokasin. Oot harvinainen timantti ja ehdin jo tituleerata
   Ikävä
   59
   1109
  8. Kuhmon pikku s. Matket

   Eikö. Osata päivää sanoa / tervehtiä.
   Kuhmo
   29
   1103
  9. Haluaisin, että oisit jotenkin minun elämässä

   Tuntuu, että olet sielunkumppanini.
   Ikävä
   47
   1051
  10. Joko ymmärrät

   Ettei ikäväsi kohde ole sinulle oikea
   Ikävä
   85
   1038
  Aihe