Nyt kun perse ruvella istumisesta kun lapsen kokeeseen sanoja tehnyt monta tuntia kyselykortteja...

Olen hyvin väsynyt koe on huomenna. Mitä opiskelu tekniikoita käytätte, ja miten pystytte opettaa lapsenne käyttämään niitä?

Itselleni asiat on hyvin raskaita koska opiskelen itsekin taustalla kun joudun perehtymään taustalla kun teen pohjatyön ja lasta en saa itse tekemään, vähemmän tekee ja lyhkäisiä vastauksia myös kokeeseen.

Kyseessä on erityislapsi ja yläluokalla jo.
Persposket menee istumisesta kipeäksi pitäisi olla paksu pehmuste, kuinkakohan monen perä on yhtä herkkä.

24

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tänäänkin sillä jo koe Maantiedon koe " jääkauden jäljet"
      (Sai 6 )ja viime viikolla( pe) matikka(6 ) ja enkkusanastoa (10)ja nyt huomenna (uskonnon koe)sekä perjantaina( Historia koe ja Ruotsin sanastoa)

      Luulen itse onnistuvan paremmin mutta kun ne taidot pitäisi sille, eikä minulle tulla koska teen pohjatyön. Ja kyllä yhdessä päivässä opeteltava koska itsenäisesti ei tee mitään, jos en vahdi minkä seuraus oli ei mitään tehtynä vähän jotain yritetty. Puolipäivää enää jäljellä ja oksennus tulee tästä tahdista.

      Ruotsin sanasto harjoiteltiin jo viime viikolla koska aloitin väärällä kirjalla. Viikon loppuna otin yhden päivän vapaaksi ja hain lapsen istumaan jatkuvasti viereeni tekemään yrittää vastuusta liukua pois

      Voin sanoa kokeet on tuskaa ja vielä joudun maksamaan niistä koska yritän saada motivoimaan tekemän kokeet, eikä edes saanut sen verta pisteitä, että rahaa saisi.

      Lapsihan ei pysty ymmärtämään jostain kumman syystä kuinka perusasioiden tärkeyttä että motivoisi tekemään
      Koko vielä sen ajan ongin suustaan kumin tai paperin tai jonkun muoviesineen kun puremis tarve esiintyy tälläin korostuneesti ja voimakkaasti.

      Plääh.. muut lapset tekevät tehtävänsä itsenäisemmin että enemmän epäilen heitä myös enkä kerkeä huomaamaan.

    • Anonyymi

      Se tieto mikä ei kiinnosta ei jää päähän. Sama vaikka ampuisi naulapyssyllä suoraan aivoihin. Joidenkin aivot kypsyy myöhemmin siksi on kymppiluokka ja ammattikoulun luokka jolla voi parantaa numeroita.

      Väkisin jankkaaminen on hirveetä teille molemmille.

      • Se on vain pakollista. Kärsitään molemmat vielä kielellisestä erityisvaikeudesta sanojen jankkaaminen on pakkopullaa ja kyllä se jää päähän vain jankkaamalla. Ne toistot on pakollisia ja oksettavia.
        Sanavarasto vain kehittyy jankkaamalla sitä ne kirjat on.


      • Meille se on elin ehto opetella sanoja. On vain kysyttävä ja jankattava ja minua ei yhtään kiinnosta ja silti opin kun haluan lapsi pärjää.


        Muutenkin meillä kun jää mieleen jää pitkä aikaiseen muistiin se jää pysyväksi kun tuo vaikeus on lähimuisti sanoissa joten mitä menee pitkäaikaiseen muistiin on pysyvää.

        Näin se meillä mutta pakko, mikä pakko.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17270790/saako-lasta-kieltaa-syomasta#comment-112718259


      • Eipähän lapsi aikuisena kärsi kun pärjää koulussa, vielä tuossa lapsena aivot muokkaantuvat paremmin kuin aikuisena ja on erityisen tärkeää, että kaikki lapset kehittyvät.


      • Sanojen oppiminen on hyvin tärkeää. Mitä parempi sivistys parempi pärjäävyys elämässä, oppimiskykyä pitää harjoittaa.
        Sitten kun on lapsia jotka ei tee yhtään ylimääräistä vaikka hyvät oppimiskyvyt hyvinkin ärsyttävä jotka pärjäisivät vielä paremmin ja opettaja tottakai kysyi laajoja näkemyksiä vaikka tietää, ettei lapsi kirjoita laajoja näkemyksiä varmasti sen vuoksi menetti pisteitä.

        Mutta onneksi ensiviikolla menevät painuvat kouluun saavat toisen rokotteensa.


      • Eipä tarvitse enää riskiryhmäläisyyden takia pitää kotona kun 2rokotukset myös omikrokin on lieväksi todettu.


      • Helpottaa kovin kun jokainen on omassa luokassa ryhmässä opiskelemassa mutta tuo tavaroiden syöminen on hyvin ikävää eikä se pureskelu lopu koulussakaan.
        Päinvastoin on mennyt jumiin totaallisesti koulussa.


      • Tarkkaavuuden säätelykin vaikeus on mutta ei lääkitystä kun ei sovi lääkkeet.
        Lapsi kyllä koki osaavan kaikki ehkäpä ongelma on siinä tuottamisessa vielä liikaa. Nuorempana sai kymppejä kun mutta kun ei tee edes pohjatyötä, joten täytyy itse tukea kovemmin.

        Itsenäistyminen on ihan hukassa jos ei osaa kysyä neuvoa vasta 5 lk oppi kertomaan kun kiusattii ei aiemmin osannut ei vain muistanut unohti mutta alkoi tulemaan jumeja ja pahoja sellaisia vain minun läsnä olo rauhoitti kun kouluun riensin jo kovin.
        Monta vuotta ja opiskelin väkisin asioita että osasin enemmän auttaa.

        Lapselle tämä on pakollista että pärjäävät elämässä.


      • Tuntuu vain kovin olla samassa luottamus puutteessa, kun joka kerta en itsekään halua aina vahtia vieressä mutta jos ei muuta tapoja kukaan ole kehittänyt, nuo on vain ollut toimivia myös esikouluikäisellä sama juttu. Väkisin on tettettävä tehtävät. Pyrin että hän ei tule kärsimään samoista asioista, joten enemmän pyrin painostamaan sanoja läpi. Puheterapian kanssa saatiin 1vuodessa 2ikäisen tason kiinni. Joten ei muu auta kuin opetella.


    • Anonyymi

      Ennen vanhaan kokeita oli keskimäärin joka toinen viikko. Nykyään kaikkien aineiden kokeet tupataan yhdelle viikolle. Ei varmaan kukaan osaa järkevästi selittää miksi näin lasta kuormittavasti tehdään, kai joku "viisas" on sen Opetushallituksessa tai muussa korkeammassa instanssissa päättänyt.

      Oppimisvaikeuksia omaavilla oppilailla on erityisoikeuksia. Ehkä kirjallinen koe ei ole paras sinun lapsellesi.
      Lapsesi voisi saada parempia numeroita esim. suullisesti kuulustellusta kokeesta. Ota yhteyttä opettajaan tai rehtoriin ja kysy olisiko muita mahdollisuuksia kokeen suorittamiseen on kuin teksti paperilla.

      Mitä tuohon persuksen puutumiseen tulee, niin koululäksyt voi tehdä vaikka lattialla mahallaan maaten.

      • Juurikin niin "Nykyään kaikkien aineiden kokeet tupataan yhdelle viikolle."

        Tuo on varmaan juurikin ongelma.
        Työtaakka ei mene tasan, joten numerot ei nouse ja suomessa on huonointunut pisat-testit.
        Itsenäisyystymistäkin vaaditaan enemmän.

        Kyllä siitä tekstiä irtoisi kun vaan enemmän sanoja harjoittelisi. Se on vain hyvin raskasta ja tuolle ei pidä antaa periksi. Töitä pitäisi enemmän tehdä. Se että vähensivät vain tehtäviä, eli oli joskus runsaampaa.

        Lisäkysymykset tottakai määrää lisäisi itsellänikin on sanojen määrä vähäinen joten oma luottamus meni omaan opiskeluun mutta johtuu vain siitä kun en lue mitä tahansa, ja on erikseen kiinnostuksen kohteet rajoittuneet ja kotona minua ei tuettu puheeni kanssa. 10 vuotiaana vielä erityisen vaikea.

        Nyt ei ole edes tehtäväkirjoja vaikka runsaasti saatavana koulu ei kustanna itse ostettiin neljä tehtäväkirjaa, koska siihen on saatava lisänä. .
        Eikä ole minusta nyt oikein kysymys on laaja. Pitäisi saada keskittyä jutteluun, alkuja aiheita jutella pistin lapsen opettaa minua koska olen hyvin hidas tekemään sanasto 6sivusta yhdestä kpl:eesta sain vain yhdet kääntökortit ja koko päivä työnstin , toivon saada kokeesta numeron paremman kun pistin minua opettamaan loput kaksi, niih kääntyy roolit. Joten on sanoja tuotettava.

        Myös huomasittiin korttien tukevan seuraavaa kpl:tta koska seuravassa hoettiin mitä aiemmin kerrottu toimittiin 2lukuu ottamatta eritavoin.

        Tällein näitä on vain kokeiltava, mikä toimii mikä ei ja kunhan nyt kokeet saisi näytille, niin näkee itse, mikä meni pieleen.


        Noh itse en nyt viitti maata sängyssä koska siinä on sitten kiinni 1v, 2v ja vasta täyttänyt 4v, osaavat kiivetä kaikki. Eikä meillä ole kuin kolmio 10 hengen perhe ja kuitenkin pitää valvoa samalla sivusilmällä ja voivat hakea huomiota.
        Väliin ne ovat ikkunassa katsomassa kaikki ulos ja itse vaan työstän kortteja koneella.

        Tauko on tyyliin imetys 1v kohdalla onneksi mieskin on mutta ongelman minä olen lykännyt kun miehen pitäisi opiskella joutuu muuhun ,minä taas työstän lapsen koe aluetta yli viikon kerran, tämä on jo rankkaa ja koko ajan jäljessä.

        Yli huomenna on taas HISTORIA enkä sitäkään ole kerennyt yritän.

        Eipä mitään työt vaan kasvaa mitä vähemmän koulussa tekee koska samoja numeroita saa kummastakin nyt. Keskiarvo pysyy siten samana. Kunhan ne kummatkin saisi yhdistettyä eikä päivässä opetella.🤨


    • Anonyymi

      Jos lukupäätä ei ole ihmiselle suotu, kannattaa se oikeastaan ihan ajoissa myöntää eikä väkipakolla tätä opetuttaa tasolle, jolla ehkä onnistuu saamaan kohtuullisia numeroita ja näin hieman virheellisenkin kuvan kyvyistään, kun tuo ei kuitenkaan riitä sitten kun sitä sisältä ohjautuvaa lukumotivaatiota aletaan vaatia. Vain itseoppinut on oppinut, muut ovat opetettuja. Kun saa lukupäänsä tasoisia numeroita älyää ajoissa hakeutua itselle luontaisesti sopivimmalle alalle, ja näillä aloilla palkkauskin voi olla parempi ja työllisyys myös. Kun näitä valkokaulusammatteihin kouluttautuvia nytkin jo liikaa niin heistä nämä rimaa hipoen tutkintonsa suorittaneet tuskin koskaan saavat koulutustaan vastaavaa työtä, toki nämä työtkin suurimmaksi osaksi täysin tyhjänpäiväisiä ja tarpeettomia minkään maailman asioiden kannalta. Kun ne itseltä vaikeammin sujuvat asiat jäävät vapaaehtoisiksi, niitä voi vapaallaan sitten myöhemmin huomata opettelevansa ihan omaksi ilokseen. Ei ole esim mitään järkeä että suullisesti kuulustellaan tai annetaan pitempiä kokeiden suorittamisaikoja esim lukihäiriöisille, sehän on parantumaton tila, mitä tämä ihminen sitten työssään tekee jos saa ison tekstimassan eteensä, pitääkö tällä ihmisellä olla sitten joku työnteon avustaja siinä rinnalla kulkemassa. Kädentaitoihin perustuvat työt, luontoon ja ympäristöön, liikuntaan ja tietenkin ihmisten kanssakäymiseen liittyvät sopivat paremmin tällaisille. Kukin luontonsa mukaan. Työ on vain elatuksen hankkimisen keino.

      • Lukihäiriöstä pääsee nykytiedon valossa eroon kuntoutuksella mutta sekin vain lisää harjoitusta kuntoutuksen kera. Ostin kolmanneksi vanhemmalle lukemiseen harjoittelun kirjan ja sai ysin lukemisen harjoittelusta.
        Eipä ne halunnut tukea kuntoutuksessa vaikka pisti koulupsykologin papereita menemään mukana.

        Olen hyvin väsynyt lapset itkee kasvukipujakin.


        Olisi edes opiskellut kuin muulloinkin kuin yhtenä päivänä. Asiat. Eipä sitä historia innostanut kun kuulemma osaa sitä hyvin ja tykkää siitä. alan olemaan kiukkuinen jo että latelee säännöt siten, että annan aikaa etukäteen peliin mutta lopulta sitten ei tehnyt sovittuja minun olisi pitänyt antaa lisää mutta musiikkiin ja totesin en anna lupasit jo tehdä. Ei tulee mitään peliaikoja ja herttinen se hajoitti vahingossa toisen ohjaimen.


    • Kiva kun minua suojelee joku kiva ihminen.🥰
      Poistellut mustamaalavat viestit. Ei jaksaisi yhtään kädet niin täynnä ja näköään viimeksi kolme päivää viimeksi poikennut. Pesin viisikoneellista pyykkiä kun pesukone hajosi viime viikolla tuli eikä edes kerennyt pesemään

      . Lapset meni tänään kouluun yhdellä niin kova rappikuume kun kaverit kiipenä niin itsekään ei mennyt ja toisella on nuha aamusta, joten jäivät kotiin.

      Sanoin on nyt rohkaistava ei voi olla montaa päivää kotona ramppikuumeessa.

      Olen hyvin poikki. Saisimpa vain levätä hetken.

      Ainiin kyllä annoin rangaisua tuosta että valehtelivat kuukauden verran lähti pelitili hyllylle. Nyt sitten kun harjoittelee ruotsin sanat aiemmat saa sitten pelitilin takaisin tai 3kk päästä työtä tekemättä. Niinpä mielummin sen Ruotsin sanat opettelee.

      Mieskin kärsi ettei voinut kokeisiin osallistua joudumme tuosta maksamaan kun ei tule tarpeeksi opintopisteitä miehelle.

      Ollaan sitten kelalle velkaa mieskin valmis luovuttaa jo.
      Liikaa lapset vaatii huomiota kun olen opettamassa. Ei voi mitään ei riitä kädet. Joku kuvittelit lapset hoitaa lapsia niin ei se meillä vaikka pieniä asioita hoitaa minun rinnalla.

      Huono juttu taloudellisesti muutenkin kun ollaan toimeen tulolla ja velkaa se opintovelka on ja katsovat tuloksi eli perusosaan kaikien rahaksi.
      https://aijaa.com/zXK23d

      Sanoinkin tästä esikoiselle isukin koulu nyt pilalla koska eivät voineet kysyä aiemmin vaan kaikki aika lapsen kun veivät liikaa aikaa
      Työstämiseen.

      Noh ei voi mitään eikun jatketaan tätä surkeudessa elämistä mutta kunhan lapsien koulu nyt onnistuisi. Sen verta jo tässä köyhytty lapsien opiskelun kirjojen eteen ja henkinen terveys ollut koetuksella.

      Miehet ne on vain aina hiljaa ettei voi sanoa ja häiritä minua. Olisi voinut pienemmän tilan rakentanut.
      Plääh. Liikaa tämä koronakin vienyt aikaani.

      • Se koronan sanna marinin hallitus on ihan perseilyä ollut heti avata kun kiuru ei estämässä mutta loka-marra-jouluu odotti että hengenvaarallisen deltavarianttia levitti avaamalla kesästä lähtien ulkorajoja ja muita rajoituksia.
        Kunnon nokia areena suurtapahtumia, jonka kaupungin valtuustossa oli ja rahat meni myös Tampereen kaupungille.

        https://aijaa.com/5KnDw2

        Eikä joudu edes muka vastuuseen, en jaksaisi enää, miksi eivät selviä tapauksia vie kiven sisään. Oon kantanut kaikki todisteet käsille myös sen
        https://twitter.com/valtakunta1/status/1486363228095623174?s=20&t=2ulbN374v920-xCymBB_6A

        Annetaan nyt tämäkin
        https://twitter.com/valtakunta1/status/1491886733838925832?s=20&t=MubzLBrUfaZKzXHnTsAhiw

        Entä ne ikä ihmiset massottain tehty 2020/4 tehohoito kieltoja.

        https://twitter.com/valtakunta1/status/1487843184994570243?s=20&t=L8kcg_X15kj_kU8om0v_wg


        Miksi ei häkki jo heilahda.

        Noh toivottavasti saamme perhe-elämämme kuntoon kun etäkoulunkin mahdollisuuden veivät meiltä. Pelkkiä pahoja ovat opettaja silloin ohjasti päivittäin. Nyt ei niin tapahtunut. Vain yksi oppilas oli oppinut etäkoulusta koska heillä oli kirjaimellisesti opettaja opetti taidot etsiä netistä tietoa. Mutta etäkoulu meni leikiten jote koti koulu nähtiin loppu tulos että pitää eka itse opetella että voi opettaa.

        Eri kanavoita hyödynsivät opet etänä ja piti lähettää vastaukset. Nyt oli vain koulun eri aineitten päiväkirja ja monet opettajat. Eli käänty niin päin piti itse hakea tietoa vain yksi osasi koska oli taitava opettaja etänä.

        Ei voi kuin toivoa että ihmiset tajuaisivat syylliset.


      • Nyt vaan julkisuuden kuvaa vain korostaa ja kiilottaa siihen sillä on myös henkilökohtainen avustaja palkattu "
        (viestintä- ja mediasuhteet)"politisoida siistimällä julkisuuden kuvaa" verorahojen tuhlausta sanon minä.
        https://valtioneuvosto.fi/marinin-hallitus/paaministeri


        Eiköhän olisi jo kaltereiden kuuluisi luvan heilua eikä päästä pälkähästä onhan nyt räsäsestäkin kimpussa twiiteistä mutta tämän kohdalla ei vaikka on keskeästi nähty kansan päälle polkemiset ja henkinen väkivalta ja hengen kiristämisellä jos 80% rokotus yli 12v täynnä ei suojuksia olisi. Ja tekivät vielä niin antoi vastuun kunnalle kun vapautti kaikki.


      • Ei jaksaisi enää henkistä terveyttä pistää niihin liikaa lapsien kimppuun koronalla käyminen miten alhaisin tempun tekivät ja käänsi vastuun kunnille.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe