Me perheenemännät emme ole laiskoja, emmekä inhoa kalaa pelkästään periaatteen vuoksi. Mutta aikaa on vähän ja sen voi käyttää paremmin kuin seisomalla hellan ääressä turhaan.
Muilla aloilla edetään harppauksin eteen päin. Tuoretta kalaa on silti edelleen vaikea saada valmiiksi perattuna.
Kalaa ei paljon parane suosittaa tämän päivän työssä käyville perheenemännille. Harvan kotimatka käy torin tai hallin kautta, ja monessa valintamyymälässä kalapöytä on ylellisyyttä, jonka tulemisesta voi vain haaveilla.
Kalastajat valittavat kalan pientä menekkiä. Syystä kyllä, sillä isoakin kalaa tarjotaan kaupassa tavallisesti kokonaisena.
Perkaaminen ja fileoiminen kauhistuttaa monia, vaikka työ – kun sen oikein taitaa – käy hetkessä. Mutta kuitenkin aina on ruuanlaittajia, jotka jo pelkästään nopeuttaakseen aterian valmistumista haluavat ostaa tuoreenkin kalan valmiina fileinä, eikä pelkästään pakastekalaa.
Antakaa meille kalaa fileinä
14
608
Vastaukset
- Anonyymi
Kyllä ihan tavallisesta lähikaupasta esim. K- supermarket saa kalaa fileenä.
- Anonyymi
Fb ja muu so(r)mettaminen vie paljon kiireisen perheenemännän aikaa, kaljatkin pitää hakea kotiin kun ei koronan takia ole lähibubiin päässyt. Onneksi on keksitty kalapuikot ja pakastekala, lapset voi lähettää kätevästi mäkkärille.
- Anonyymi
Silakkaa saa ainakin fileenä pakastettuna. Ei ole kallistakaan. Kilohinta suunnilleen jauhelihan luokkaa. Ei vaan pidä syödä joka päivä, koska on sitä dioksiinia niissä.
- Anonyymi
Syökö naiset salaa silakkaa un tuoksahtaa sille?
- Anonyymi
Omat kalani nostan verkolla, katiskalla ja vavalla lähijärvestä. Onhan siinä perkaamisessa työtä, mutta kiva katsella kun lokit ja tiirat tappelee heittämistäni perkeistä. Sitten nuotiolla valurautapannussa reilussa voissa paistettu kuha, ahven tai pieni hauki filee... Eipä paljon parempaa voi olla.
- Anonyymi
Mitäs jos paistaisit sen kalan kokonaisena ja opettelisit ruotimaan sen, olis paremman makuistakin.
- Anonyymi
Ei suolet paranna makua, tuskinpa ruodotkaan vaikuttaa makuun paistaessa. Tuore kala on kyllä paljon parempaa kuin muutaman päivän vanha tai pakastettu. Itse pyydystetyt voisi käsitellä, mutta kaupasta ostan yleensä vain filettä. Tonnikala ja pakasteseiti välttää, kotmaista säilykettä tekisi mieli kokeilla, mutta taitaa olla liian kallista eikä löydy kuin isoimmista kaupoista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei suolet paranna makua, tuskinpa ruodotkaan vaikuttaa makuun paistaessa. Tuore kala on kyllä paljon parempaa kuin muutaman päivän vanha tai pakastettu. Itse pyydystetyt voisi käsitellä, mutta kaupasta ostan yleensä vain filettä. Tonnikala ja pakasteseiti välttää, kotmaista säilykettä tekisi mieli kokeilla, mutta taitaa olla liian kallista eikä löydy kuin isoimmista kaupoista.
Oletko uusavuton, eihän nyt kalaa suolineen paisteta. Se suomustetaan(esim. ahvenet voi myös nylkeä) ja otetaan sisälmykset pois sen jälkeen se paistetaan voissa. Katsoppa ulkomaisia ruokaohjelmia ja sitä että kuinka usein näet niissä paistettavan kalaa fileenä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletko uusavuton, eihän nyt kalaa suolineen paisteta. Se suomustetaan(esim. ahvenet voi myös nylkeä) ja otetaan sisälmykset pois sen jälkeen se paistetaan voissa. Katsoppa ulkomaisia ruokaohjelmia ja sitä että kuinka usein näet niissä paistettavan kalaa fileenä.
Jaa, et siis tarkoittanutkaan kokonaisena. No miten ne ruodot antaa makua, harvemmin niitä kukaan syö isoista kaloista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jaa, et siis tarkoittanutkaan kokonaisena. No miten ne ruodot antaa makua, harvemmin niitä kukaan syö isoista kaloista.
Mietippä nyt oikeen tarkkaan tätä asiaa, ehkä se jokin päivä sinulle selviää....
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jaa, et siis tarkoittanutkaan kokonaisena. No miten ne ruodot antaa makua, harvemmin niitä kukaan syö isoista kaloista.
Ei pitäisi kaupunkilaisille etenkin jos on hesasta antaa tällaisia visaisia tehtäviä kuin kalan perkaaminen ja ruotiminen kalaa syödessä..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei pitäisi kaupunkilaisille etenkin jos on hesasta antaa tällaisia visaisia tehtäviä kuin kalan perkaaminen ja ruotiminen kalaa syödessä..
En minä kyllä maalaisenakaan sano perkaavani tai ruotivani kalaa ruokalautaselta sitä syödessäni. Kalasta irrotetaan pala kerrallaan ja pistetään suuhun. Ruodot jäävät sitten lautaselle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jaa, et siis tarkoittanutkaan kokonaisena. No miten ne ruodot antaa makua, harvemmin niitä kukaan syö isoista kaloista.
Ei pitäisi esittää noin vaikeita kysymyksiä tukijullille, ei varmaankaan ole ikinä nähnytkään kokonaista kalaa vai syököhän se ne suolineen ja ruotoineen :)
- Anonyymi
Niin, totuus on kyllä, että nykyajan pienissä asunnoissa kalan perkaaminen ja fileoiminen tuottaa sen verran sotkua, ettei siihen yleensä viitsi ryhtyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938