Olen työtön vaikka olen sairas

Anonyymi

Laitan nyt tämän tänne koska olen virallisesti työtön, en Kelan mielestä työkyvytön.

Itselläni puhkesi aluksi työuupumus, jonka jälkeen masennus. Työsuhteeni siis päättyi noin vuosi sitten. Tein koodariapinan hommia, ja salakavalasti vaan se tuli. Diagnoosina siis sekamuitoinen ahdistus-/masennushäiriö. Mutta psykiatrin lausuntoa ei VIELÄ ole (menenkö yksityiselle vaan suoraan).

Lääkäriltä on jo 3 lausuntoa lähtenyt kelaan, että miehellä ei ole ihan kaikki muumit laaksossa ja tarttis saada sairauspäivärahaa. Lääkäri on kirjoittanut mulle sairauslomaa töistä, joissa en edes käy... olen siis työtön työnhakija kunnes pystyn todistamaan Kelalle, että olen oikeastikin työkyvytön.

Ei siinä mitään...tykkäsin kyllä tehdä niitä koodarin töitä ja niitähän ois tarjolla kun vaan menisi kättelemään HR-muijia MUTTA KUN EI PYSTY. Pelkkä Macbookin näkeminen aiheuttaa ahdistuskohtauksen. Ei kai kukaan normaali ihminen ole surkeilla työttömyystuilla, jos vaihtoehtona olisi hyväpalkkainen työ?

Kelan lääkärit on kyllä niin viisaita!! Ne pystyy sanomaan, että "sinähän olet työkykyinen" vaikka ei ole edes kertaakaan nähneet potilasta. Olen laittanut valituksen, ja olen hakenut sairauspäivärahaa kahdesti jo. Aina on vastaus se, että heidän suuressa viisaudessaan he ovat nähneet, että työkykyni ei ole merkittävästi alentunut, ja kuulemma hoitotoimenpiteitäkin voidaan tehostaa (siis antaa lisää ssri-lääkkeitä, joita syön jo max-annoksella
Mitä tässä tilanteessa voi tehdä?? Multa menee leipä kohta suusta. Mulla on pieni lapsi, ketä mun täytyy ruokkia ja pitää huolta. Toistaiseksi talous pyörii ongelmitta, mutta epäilen, että kuolen kohta stressiin, jos ei sitä ennen tapahdu jotain pahempaa. On epäreilua, että sairaana ihmisenä en saa Kelalta sitä sairausrahaa, joka pitäisi auttaa minut tästä suosta jaloilleen takaisin veronmaksajien riveihin. Tätä menoa minä hukun paskaan enkä ikinä palaa töihin....

13

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos olet saanut sairaslomaa, olet sairaspäivärahalla. Ja niin kannattaakin olla koska Kelan lääkärit tarkastelevat usein työ-ja työnhakuhistoriaa eli onko siellä kuinka paljon sairaslomia; sehän kertoo usein siitä, että on ollut työkyvytön omaan työhönsä.

      TYökyvyttömyys on kinkkinen juttu nimittäin voi olla työkyvytön nykyiseen työhön mutta johonkin toiseen ei.

      • Anonyymi

        Okei.. siis Lääkäri on kirjoittanut b-lausunnon jossa todetaan, että minua pidetään työkyvyttömänä. Kela ei tästä huolimatta ole myöntänyt minulle sairauspäivärahaa. Eivät he mitään entisen työpaikkani sairauslomia näe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei.. siis Lääkäri on kirjoittanut b-lausunnon jossa todetaan, että minua pidetään työkyvyttömänä. Kela ei tästä huolimatta ole myöntänyt minulle sairauspäivärahaa. Eivät he mitään entisen työpaikkani sairauslomia näe.

        B-lausunto ei ole sairaslomatodistus eli sellaisenhan tietenkin tarvitsee, jos on sairaslomalla. Ei tietenkään Kela näe työpaikan sairaslomia mutta kun ruetaan tarkastelemaan työkyvyttömyyttä ja saamaan siitä virallinen lausunto esim. työkyvyttömyyseläke, katsotaan ihan varmasti se, onko hakija ollut paljon sairaslomalla aiemmin.


    • Anonyymi

      reipas ulkotyö tai maataloustyö piristää konttori-uupuneet. hopi hopi hommiin!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      No, jos työ aiheuttaa noin paljon ahdistusta, kannattaskos miettiä uutta uraa? Se luo myös toivoa, joka auttaa ahdistukseen.

      Työkkäriin ammatinvalintapsykologin puheille ja sitten opiskelemaan.

      Sitäpaitsi työkkäriraha on paljon parempi kun sairauspäiväraha, joten sinne ei ehdointahdoin kannata heittäytyä.

      • Anonyymi

        Sairaspäivärahaa maksetaan 6 päivältä viikossa


    • Hei,

      Ja hyvä, että kirjoitit tänne! Tilanteesi vaikuttaa raskaalta. Et maininnut oletko saanut/hakenut ulkopuolista keskusteluapua. Sellainen voisi auttaa jaksamaan ja tuoda myös uusia näkökulmia tilanteeseen.

      On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esimerkiksi joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Kela taitaa myöntää vähintään kuntouttavaa, ja siinä välissä sitten kuukauden palkan jälkeen toimeentulotukea, asumistukea, kunnes muuta. Masennukseen, loppuunpalamiseen, työkyvyn menetykseen ehkä helpoiten saa, ja on kaikkien etu, että kuntouttava pistetään heti vetämään; ei sitä joku Kela voi estää.

    • Anonyymi

      Oletko varma että saisit enemmän tukea sairauspäivärahalla? Ainakin pitkäaikaityöttömät saavat tietääkseni lähes saman summan että ihan sama kummalla tuella olet.

      • Anonyymi

        ANsiosidonnaista on jäljellä puolisen vuotta vielä, joten ei tässä rahasta nyt ole kysymys sinänsä... Ja meneehän psykoterapiaankin hirveästi rahaa, joten vaikka joku tukiraha olisi toista suurempi, ei sillä ole merkitystä kun terapeutin laskuihin menee melkeen pari sataa kuussa. Siis jos sinne asti tässä joskus päästään.

        Siinä on vissi ero, että olen työttömänä työnhakijana ja saan ahdistavia kirjeitä. Nyttenkin t
        uli kirje, missä ehdotettiin koulutusta firmalle, jolle aikoinaan JO TEIN yhden työharjoittelun työllistymättä k.o. piiskurifirmaan. Ammatinvalintapsykologi on täysin munaton tapaus. Kysyy, mikä kiinnostaa...no ööö en tiedä kun ei pää toimi. Luettelee koulutuksia. Työnhakusuunnitelmassani lukeekin, että "osallistuu koulutusesittelyihin".

        Muutenkin ärsyttää jo ihan periaatteesta, että Kelan viisaat lääkärit eväävät minulta tuon näkemättä edes minua.

        Noh, nyt tuli onneksi siinä mielessä hyviä uutisia että lääkäri soitti ja sanoi, että hän laittaa psykiatrille lähetteen "harkintaan". Tuskin sieltä vihreää valoa tulee, mutta lääkäri totesi että hän voisi vielä yrittää kirjoittaa uuden b-lausunnon, jossa kävisi kuntoni ilmi paremmin.

        Pirulauta kun koulutukseltani olen it-tradenomi, niin ne Kelassa varmaan katsovat, että tuohan tradenomina voi työllistyä vaikka papereita pyörittämään johonkin toimistoon, joten ei kun työhakuun vaan... HUhhuh!


    • Anonyymi

      sehän on selvä asia että sairaudet ja huono terveys vaikeuttaa työnsaantia ja työllistymistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      127
      2396
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      109
      1444
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      118
      1164
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      338
      1163
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1097
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1005
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      45
      722
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      709
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      700
    10. 50
      684
    Aihe