Tutkimuksen tulos.Sokeri lihottaa eniten

Anonyymi

73

824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mietin vaan että miten käy kahvin kanssa.

      • Anonyymi

        "Mietin vaan että miten käy kahvin kanssa."

        kahvi on edelleen hyvää-eikä lihota. Valitettavasti se ei ole THL:n sokerilastin suosittelun mukaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mietin vaan että miten käy kahvin kanssa."

        kahvi on edelleen hyvää-eikä lihota. Valitettavasti se ei ole THL:n sokerilastin suosittelun mukaista.

        Missä sokerilastissa kahvi on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä sokerilastissa kahvi on?

        "Missä sokerilastissa kahvi on?"

        ??????
        Ei tietenkään missään. Katiskaverkko on loppu joten en edes yritä selittää.


    • Anonyymi

      Kyllä ihmiset ihan liikaa syövät tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa, jota on monissa elintarvikkeissa kuten esim. juustoissa, rasvaisissa maitotuotteissa, voissa, makkaroissa ja monissa leikkeleissä. Liiallista sokerin syöntiä pitää välttää, mutta kokonaan sokeria ei nykyään kielletä edes diabetestä sairastavilta. Liika suolan käyttö on pahasta.

      • Anonyymi

        "Kyllä ihmiset ihan liikaa syövät tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa"

        Millä perusteilla???

        "kokonaan sokeria ei nykyään kielletä edes diabetestä sairastavilta."

        Mutta suositusten mukan (Diabetesliitto) sitä tulee rajusti liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä ihmiset ihan liikaa syövät tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa"

        Millä perusteilla???

        "kokonaan sokeria ei nykyään kielletä edes diabetestä sairastavilta."

        Mutta suositusten mukan (Diabetesliitto) sitä tulee rajusti liikaa.

        Netti on täynnä tietoa rasvoista. Suosittelen sinua tutustumaan erilaisiin ruuanlaitossa käytettäviin ja myynnissä olevien elintarvikkeiden rasvoihin (kovat rasvat ja pehmeät rasvat) ja siihen mitkä ovat erilaisten rasvojen vaikutus ihmiskehossa. Sokeri ja mikä tahansa muukin syötävä on kenelle tahansa pahasta jos sitä syö liikaa. Järjen käyttö on suotavaa näissä syömisasioissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Netti on täynnä tietoa rasvoista. Suosittelen sinua tutustumaan erilaisiin ruuanlaitossa käytettäviin ja myynnissä olevien elintarvikkeiden rasvoihin (kovat rasvat ja pehmeät rasvat) ja siihen mitkä ovat erilaisten rasvojen vaikutus ihmiskehossa. Sokeri ja mikä tahansa muukin syötävä on kenelle tahansa pahasta jos sitä syö liikaa. Järjen käyttö on suotavaa näissä syömisasioissa.

        "Netti on täynnä tietoa rasvoista"

        Laitaappa nyt sitten linkki yhteen puolueettomaan, korkealuokkaiseen tutkimukseeen jossa todetaan että tyydyttynyt rasva on haitallista terveydelle.

        "Järjen käyttö on suotavaa näissä syömisasioissa."

        Milloin olet ajatellut alkaa käyttämään järkeä etkä luuloja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Netti on täynnä tietoa rasvoista"

        Laitaappa nyt sitten linkki yhteen puolueettomaan, korkealuokkaiseen tutkimukseeen jossa todetaan että tyydyttynyt rasva on haitallista terveydelle.

        "Järjen käyttö on suotavaa näissä syömisasioissa."

        Milloin olet ajatellut alkaa käyttämään järkeä etkä luuloja.

        Mite s olisi Lyonin rasvatutkimus? Margariiniryhmässä vain 70% pienempi sydäntautikuolleisuus.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mite s olisi Lyonin rasvatutkimus? Margariiniryhmässä vain 70% pienempi sydäntautikuolleisuus.

        Googleta: tyydyttyneet ja tyydyttämättömät rasvat. Tällä haulla löytyy vaikka miten paljon tietoa näistä rasvoista (mm. sydän.fi sivuilta).


      • Anonyymi

        Sekä sokerin että suolan syönti on pahasta. Suolaa tarvitaan mutta sen määrän saa jo pelkästään leivästä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mite s olisi Lyonin rasvatutkimus? Margariiniryhmässä vain 70% pienempi sydäntautikuolleisuus.

        70 % on tosi paljon.


    • Anonyymi

      Minulla oli tapana laittaa kahvin sekaan aina yksi sokeripala kuppia kohden. Kun jätin sokerin pois ja korvasin makeutusaineilla, niin paino tippui 6 kiloa sen seurauksena.

      • Anonyymi

        Montako kuppia joit päivässä? Ilmeisesti kuitenkin aika monta jos kerta noin helposti paino tippui.


    • Anonyymi

      Kyllähän se on ollut jo pitkään tiedossa, että rasva ei ole se mikä lihottaa vaan sokerit/hiilihydraatit. Siitä huolimatta ihmisille "suositellaan" epäterveellisiä hiilihydraatteja. Jokainen voi kokeilla vaikka ketodieettiä jossa hiilihydraattien saanti on lähes nolla mutta rasvaa syödään runsaasti. Paino tippuu takuulla nopeasti ellei ole jo ennestään laiha. Jos taas hiilihydraatteja ahmitaan suuria määriä mutta rasva jätetään pois niin paino nousee 100% varmuudella. Läskiähän tulee loppujen lopuksi aika hitaasti mutta nestettä kertyy kehoon nopeasti.

      • Anonyymi

        Ne hiilihydraatit, joita on suositeltu ovat
        todennäköisesti olleet hyviä hiilihydraatteja. Jos et satu tietämään, niin hiilihydraattejakin on sekä hyviä että huonoja. Netistä löytyy tästäkin asiasta tietoa vaikka kuinka paljon, googleta hyvät ja huonot hiilihydraatit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne hiilihydraatit, joita on suositeltu ovat
        todennäköisesti olleet hyviä hiilihydraatteja. Jos et satu tietämään, niin hiilihydraattejakin on sekä hyviä että huonoja. Netistä löytyy tästäkin asiasta tietoa vaikka kuinka paljon, googleta hyvät ja huonot hiilihydraatit.

        "Terveyden kannalta parhaita hiilihydraatin lähteitä ovat täysjyvävilja, kasvikset, hedelmät ja marja"

        Täysjyvävilja-runsaasti sokeria
        kasvikset- maanpinnan yläpuolella kasvavat
        hedelmät - luonnon karkkeja
        marjat- parasvalinta vatut ja silloinkin varovasti tai sitte aidon kermavaahdon kera.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Terveyden kannalta parhaita hiilihydraatin lähteitä ovat täysjyvävilja, kasvikset, hedelmät ja marja"

        Täysjyvävilja-runsaasti sokeria
        kasvikset- maanpinnan yläpuolella kasvavat
        hedelmät - luonnon karkkeja
        marjat- parasvalinta vatut ja silloinkin varovasti tai sitte aidon kermavaahdon kera.

        Vaikka hedelmissä ja marjoissa on sokeria, pitäisi ymmärtää että noiden syömisellä on enemmän hyötyä kuin se, mitä tuosta pienestä sokerimäärästä on haittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka hedelmissä ja marjoissa on sokeria, pitäisi ymmärtää että noiden syömisellä on enemmän hyötyä kuin se, mitä tuosta pienestä sokerimäärästä on haittaa.

        "Vaikka hedelmissä ja marjoissa on sokeria, pitäisi ymmärtää että noiden syömisellä on enemmän hyötyä kuin se, mitä tuosta pienestä sokerimäärästä on haittaa."

        Keskimäärin 60% energiasta sokerista.
        Mitähän mahdat syödä missä on vielä enemmän sokeria?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vaikka hedelmissä ja marjoissa on sokeria, pitäisi ymmärtää että noiden syömisellä on enemmän hyötyä kuin se, mitä tuosta pienestä sokerimäärästä on haittaa."

        Keskimäärin 60% energiasta sokerista.
        Mitähän mahdat syödä missä on vielä enemmän sokeria?

        "Keskimäärin 60% energiasta sokerista.
        Mitähän mahdat syödä missä on vielä enemmän sokeria?"

        Minä en syö prosentteja.

        Kerrataan vielä teoriasi heikko puoli: Otetaan 1000 litraa juomakelpoista vettä, pudotetaan sekaan yksi sokeripala, teoriasi mukaan vesi on kättökelvotonta sillä sen energiasta tulee 100 % sokereista.


    • Anonyymi

      Jos on muuten terve ihminen niin liikkumattomuus lihottaa. Ei se mitä syö.

      • Anonyymi

        "Jos on muuten terve ihminen niin liikkumattomuus lihottaa. Ei se mitä syö."

        Ja sitten ei enää ole terve ihminen?

        Terveyttä ylläpitävä liikunta on kaikille hyväksi.


    • Anonyymi

      Taitavat hormonit ja huono aineenvaihdunta lihottaa eniten. Mm. leptiinin puutos.

      • Anonyymi

        "Taitavat hormonit ja huono aineenvaihdunta lihottaa eniten. Mm. leptiinin puutos."

        Mitä on taitavat hormoonit?

        On ne sen verran taitavia että ne säätelevät vahvasti ruoan käsittelyä.


    • Anonyymi

      Juomista paras on sokeriton rasvakahvi eli voita sotketaan haarukalla yhteen isoon kuppiin 50 grammaa tai pieneen kuppiin 40 grammaa.

      Mutta ei saa panna sokeria kuumaan kahviin jos on vaarana sokerin liukeneminen.

      • Anonyymi

        "Mutta ei saa panna sokeria kuumaan kahviin jos on vaarana sokerin liukeneminen."

        Rasvakahvi tunnetusti hyvä laihduttajalle ja muillekin mutta ei tietenkään sokeria joka kyllä liukenee kylmäänkin veteen


    • Anonyymi

      "Eli JOS haluat laihtua sokeria ei saa syödä,ja jos syö määrät pitää olla korkeintaan 30-50g päivässä."

      Painavasti lausahdettu mutta onkohan otettu huomioon sokerimäärää siinä mitä syöy, esim. hedelmiä, marjoja, juureksia tai täysjyvä,tai muuta viljaa. Tuskin.

    • Anonyymi

      Asiaa pitää kysyä Veijolta.

      "Mantelijauhoa, kananmunaa, juustoa ja siemeniä. Näitä aineksia Niinan leipoma leipä sisälsi. Kyse oli ketoleivästä, jossa ei käytetä viljoja."

      "Ukrainan sota saattaa vaikuttaa ulkomaan vientiin esimerkiksi Baltiassa, mutta yritys tähyilee myös Ruotsiin ja muualle Eurooppaan."

      https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008691793.html

    • Anonyymi

      Sokerin määrä riippuu täysin liikunnan määrästä.Täysin liikuntaa harrastamaton saa syödä hiilihydraattia vain 200g päivässä ja paljon liikkuva 400g eli paljon liikkuva saa syödä turvallisesti karkkia 100g päivässä loput 300g muusta terveelisestä ruuasta kuten hedelmät yms missä on sokeria luonnostaan.

      Jos liikuntaa harrastamaton syö kahtena päivänä hiilihydraattia 500g tulee kova väsymys ja päänsärky koska verensokerit nousee liian ylös.
      Paljon liikkuvalle ei tule mitään vaivoja.Olo ja vire vain parantuu.

      350gammaa hiilihydraattia EI riitä esim pitkänmatkan pyöräilijälle vaan pitää syödä vähintään 400 grammaa

      • Makeisissa oleva ruokosokeri sisältää puolet fruktoosia joka ei toimi suoraan solujen ravintona. Tuollaisessa 100 g ruokosokeriannoksessa on siis 50 g fruktoosia joka rasvoittaa maksaa eikä auta liikunnassa.

        Kilpapyöräilijät suosivat riisiä. 400 g hiilihydraattia tulee reilusta puolestatoista kilosta keitettyä riisiä.


    • Anonyymi

      RASVA ON SE OIKEA MISSÄ TULE SE LÄSKI

    • Anonyymi

      Kyllä rasvan ja hiilihydraatin sekoitus on se, mikä lihottaa eniten. Suolaa joukkoon tarvittaessa.

      Valkoista jauhoa ja kovaa rasvaa, sivutuotteena myös proteiinia - kyllä maistuu hyvältä ja paljon!

      • Anonyymi

        "Kyllä rasvan ja hiilihydraatin sekoitus on se, mikä lihottaa eniten. Suolaa joukkoon tarvittaessa.

        Valkoista jauhoa ja kovaa rasvaa, sivutuotteena myös proteiinia - kyllä maistuu hyvältä ja paljon!"

        Jutteletko itsesi kanssa??? Pysähdy ajattelemaan ennenkuin kirjoitat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä rasvan ja hiilihydraatin sekoitus on se, mikä lihottaa eniten. Suolaa joukkoon tarvittaessa.

        Valkoista jauhoa ja kovaa rasvaa, sivutuotteena myös proteiinia - kyllä maistuu hyvältä ja paljon!"

        Jutteletko itsesi kanssa??? Pysähdy ajattelemaan ennenkuin kirjoitat.

        Kyllä hiilihydraatin ja rasvan sekoitus on lihottava. Oletko eri mieltä? Miksi olet eri mieltä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä hiilihydraatin ja rasvan sekoitus on lihottava. Oletko eri mieltä? Miksi olet eri mieltä?

        "Kyllä hiilihydraatin ja rasvan sekoitus on lihottava. Oletko eri mieltä? Miksi olet eri mieltä"

        Kerro lisää:miisä suhteessa rasvaa (jopa tyydyttynyttä) ja hiilihydraattia ja miksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä hiilihydraatin ja rasvan sekoitus on lihottava. Oletko eri mieltä? Miksi olet eri mieltä"

        Kerro lisää:miisä suhteessa rasvaa (jopa tyydyttynyttä) ja hiilihydraattia ja miksi?

        Mikä tahansa suhde välillä 15 - 85 %, jompaa yli 15 % ja loput toista.

        Esim. vehnäjauho voi tai öljy on todella huono yhdistelmä, vaikka maistuu erinomaiselta. Esimerkkinä viineri, voisarvi, munkkipossu tai lihapiirakka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tahansa suhde välillä 15 - 85 %, jompaa yli 15 % ja loput toista.

        Esim. vehnäjauho voi tai öljy on todella huono yhdistelmä, vaikka maistuu erinomaiselta. Esimerkkinä viineri, voisarvi, munkkipossu tai lihapiirakka.

        "Mikä tahansa suhde välillä 15 - 85 %, jompaa yli 15 % ja loput toista."

        Siis ei proteiinia lainkaan?

        Millä jakaumalla koko päivä ravinnossa

        Rasva-hh-proteiini?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mikä tahansa suhde välillä 15 - 85 %, jompaa yli 15 % ja loput toista."

        Siis ei proteiinia lainkaan?

        Millä jakaumalla koko päivä ravinnossa

        Rasva-hh-proteiini?

        Miksi kyselet turhia, ota itse selvää. Paljonko jauhossa on proteiinia?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kyselet turhia, ota itse selvää. Paljonko jauhossa on proteiinia?

        Yllättävän paljon. Vehnäjauhossa 12 g per 100 g. Syömällä päivässä 800 g vehnäjauhoa (eli jotain 1.5 kg vehnäleipää) saa siis 100 g proteiinia ja 2500 kcal.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Yllättävän paljon. Vehnäjauhossa 12 g per 100 g. Syömällä päivässä 800 g vehnäjauhoa (eli jotain 1.5 kg vehnäleipää) saa siis 100 g proteiinia ja 2500 kcal.

        Pitäisi saada mahtumaan valioon myös voita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisi saada mahtumaan valioon myös voita.

        Leipää vähemmän ja päälle voita, luonnollisesti. Tuollaiset 30% leivästä voi korvata voilla ja saa silti tarpeeksi proteiinia. Siis kilo leipää ja 100 g voita tms..


      • Anonyymi

        Miksi eri tuoteselosteissa sanotaan eri tavalla? Valehteletko sinä tuosta sokerista, vai haluatko tarkoituksella provosoida ja oikoa asioita?

        Finelistä, vehnäjauho:

        Imeytyvä hilihydraatti 74g/100g, josta tärkkelys 72,7g sokeri 1,2g.

        Sokeri ja tärkkelys siis erotellaan toisistaan, vaikka tärkkelys onkin polysakkaridi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi eri tuoteselosteissa sanotaan eri tavalla? Valehteletko sinä tuosta sokerista, vai haluatko tarkoituksella provosoida ja oikoa asioita?

        Finelistä, vehnäjauho:

        Imeytyvä hilihydraatti 74g/100g, josta tärkkelys 72,7g sokeri 1,2g.

        Sokeri ja tärkkelys siis erotellaan toisistaan, vaikka tärkkelys onkin polysakkaridi.

        "Miksi eri tuoteselosteissa sanotaan eri tavalla? Valehteletko sinä tuosta sokerista, vai haluatko tarkoituksella provosoida ja oikoa asioita?"

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/110

        Energiasta 82% sokerista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi eri tuoteselosteissa sanotaan eri tavalla? Valehteletko sinä tuosta sokerista, vai haluatko tarkoituksella provosoida ja oikoa asioita?"

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/110

        Energiasta 82% sokerista.

        74x8=592gr

        Anteeksi että valehtelin 8gr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi eri tuoteselosteissa sanotaan eri tavalla? Valehteletko sinä tuosta sokerista, vai haluatko tarkoituksella provosoida ja oikoa asioita?"

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/110

        Energiasta 82% sokerista.

        Ei siellä niin sanota!

        82% energiasta on hiilihydraatista, erityisesti siis tärkkelyksestä. Tärkkelys ei ole mitään suoraa rypälesokeria, ennen kuin kroppa sen muuttaa käyttökelpoiseen muotoon.

        Miksi et keskustele yhteismitallisesti muiden kanssa vaan VALEHTELET?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä niin sanota!

        82% energiasta on hiilihydraatista, erityisesti siis tärkkelyksestä. Tärkkelys ei ole mitään suoraa rypälesokeria, ennen kuin kroppa sen muuttaa käyttökelpoiseen muotoon.

        Miksi et keskustele yhteismitallisesti muiden kanssa vaan VALEHTELET?

        "Miksi et keskustele yhteismitallisesti muiden kanssa vaan VALEHTELET?"

        Takaisin koulunpenkkiin tollo. 82% energiasta on imeytyvää hiilihydtaattia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi et keskustele yhteismitallisesti muiden kanssa vaan VALEHTELET?"

        Takaisin koulunpenkkiin tollo. 82% energiasta on imeytyvää hiilihydtaattia.

        Vai että oikein hiilihydtaattia. Tollo! 😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi et keskustele yhteismitallisesti muiden kanssa vaan VALEHTELET?"

        Takaisin koulunpenkkiin tollo. 82% energiasta on imeytyvää hiilihydtaattia.

        "82% energiasta on imeytyvää hiilihydtaattia."

        Onko kyse siis suorasta ja yksinkertaisesta sokerista, glukoosista? Jos asia on yksi ja sama, miksi sitten puhutaan imeytyvästä hiilihydraatista? Imeytyykö tärkkelys suoraan energiaksi ilman pilkkoutumisprosessia? Annathan linkin tuohon suoraan imeytymiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi et keskustele yhteismitallisesti muiden kanssa vaan VALEHTELET?"

        Takaisin koulunpenkkiin tollo. 82% energiasta on imeytyvää hiilihydtaattia.

        Asiaa pitää kysyä Veijolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "82% energiasta on imeytyvää hiilihydtaattia."

        Onko kyse siis suorasta ja yksinkertaisesta sokerista, glukoosista? Jos asia on yksi ja sama, miksi sitten puhutaan imeytyvästä hiilihydraatista? Imeytyykö tärkkelys suoraan energiaksi ilman pilkkoutumisprosessia? Annathan linkin tuohon suoraan imeytymiseen.

        " Imeytyykö tärkkelys suoraan energiaksi ilman pilkkoutumisprosessia? Annathan linkin tuohon suoraan imeytymiseen."

        Tärkkelys

        Tärkkelys koostuu pitkistä, yksittäisistä glukoosiketjuista (sokeri), jotka on yhdistetty toisiinsa.

        Tärkkelyspitoiset elintarvikkeet eivät yleensä maistu makealta, mutta koska tärkkelys on pitkä ketju sokerimolekyylejä (glukoosia), joka istuu yhdessä, se muunnetaan puhtaaksi glukoosiksi kun se hajoaa mahassa. Sieltä se menee vereen puhtaana glukoosina ja nostaa verensokeritasoa

        Upposiko umpiluuhun???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Imeytyykö tärkkelys suoraan energiaksi ilman pilkkoutumisprosessia? Annathan linkin tuohon suoraan imeytymiseen."

        Tärkkelys

        Tärkkelys koostuu pitkistä, yksittäisistä glukoosiketjuista (sokeri), jotka on yhdistetty toisiinsa.

        Tärkkelyspitoiset elintarvikkeet eivät yleensä maistu makealta, mutta koska tärkkelys on pitkä ketju sokerimolekyylejä (glukoosia), joka istuu yhdessä, se muunnetaan puhtaaksi glukoosiksi kun se hajoaa mahassa. Sieltä se menee vereen puhtaana glukoosina ja nostaa verensokeritasoa

        Upposiko umpiluuhun???

        Olet vihainen vanha mies.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet vihainen vanha mies.

        "Olet vihainen vanha mies."

        En ole vihainen js miksi olisin kun tiedän että olen oikeassa. Yritän säästää rautangan katiskoja varten


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olet vihainen vanha mies."

        En ole vihainen js miksi olisin kun tiedän että olen oikeassa. Yritän säästää rautangan katiskoja varten

        Käyttäydyt kuin olisit äkäinen, mutta et ole. Ok, my bad.

        Rautangan voit säästää katiskoihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Imeytyykö tärkkelys suoraan energiaksi ilman pilkkoutumisprosessia? Annathan linkin tuohon suoraan imeytymiseen."

        Tärkkelys

        Tärkkelys koostuu pitkistä, yksittäisistä glukoosiketjuista (sokeri), jotka on yhdistetty toisiinsa.

        Tärkkelyspitoiset elintarvikkeet eivät yleensä maistu makealta, mutta koska tärkkelys on pitkä ketju sokerimolekyylejä (glukoosia), joka istuu yhdessä, se muunnetaan puhtaaksi glukoosiksi kun se hajoaa mahassa. Sieltä se menee vereen puhtaana glukoosina ja nostaa verensokeritasoa

        Upposiko umpiluuhun???

        https://www.is.fi/terveys/art-2000001032619.html

        Tärkkelys ei imeydy mahassa ja sen imeytymisessä on valtavat erot. Osa ns. resistentistä tärkkelyksestä ei imeydy laisinkaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        https://www.is.fi/terveys/art-2000001032619.html

        Tärkkelys ei imeydy mahassa ja sen imeytymisessä on valtavat erot. Osa ns. resistentistä tärkkelyksestä ei imeydy laisinkaan.

        Tärkkelys koostuu pitkistä, yksittäisistä glukoosiketjuista (sokeri), jotka on yhdistetty toisiinsa.

        Tärkkelyspitoiset elintarvikkeet eivät yleensä maistu makealta, mutta koska tärkkelys on pitkä ketju sokerimolekyylejä (glukoosia), joka istuu yhdessä, se muunnetaan puhtaaksi glukoosiksi kun se hajoaa mahassa. Sieltä se menee vereen puhtaana glukoosina ja nostaa verensokeritasoa

        Upposiko umpiluuhun???


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tärkkelys koostuu pitkistä, yksittäisistä glukoosiketjuista (sokeri), jotka on yhdistetty toisiinsa.

        Tärkkelyspitoiset elintarvikkeet eivät yleensä maistu makealta, mutta koska tärkkelys on pitkä ketju sokerimolekyylejä (glukoosia), joka istuu yhdessä, se muunnetaan puhtaaksi glukoosiksi kun se hajoaa mahassa. Sieltä se menee vereen puhtaana glukoosina ja nostaa verensokeritasoa

        Upposiko umpiluuhun???

        Hiilihydraatit imeytyvät ohutsuolessa eivätkä mahassa: https://www.ruokatieto.fi/sv/node/772#:~:text=Hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat pilkkoutuvat,entsyymit eivät toimi happamissa olosuhteissa.

        Mahan pH on liian matala jotta edes tärkkelyksen hajoaminen alkaisi. Hajoamisnopeudessa on myös iso ero.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tärkkelys koostuu pitkistä, yksittäisistä glukoosiketjuista (sokeri), jotka on yhdistetty toisiinsa.

        Tärkkelyspitoiset elintarvikkeet eivät yleensä maistu makealta, mutta koska tärkkelys on pitkä ketju sokerimolekyylejä (glukoosia), joka istuu yhdessä, se muunnetaan puhtaaksi glukoosiksi kun se hajoaa mahassa. Sieltä se menee vereen puhtaana glukoosina ja nostaa verensokeritasoa

        Upposiko umpiluuhun???

        Olet keksinyt ihan oman menetelmän. Oletko hakenut asiallesi patenttia tai Nobelin palkintoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet keksinyt ihan oman menetelmän. Oletko hakenut asiallesi patenttia tai Nobelin palkintoa?

        Viittaakohan Veijo kaikkiin hiilihydraatteihin, jotka olisivat sokereita jossakin vaiheessa elämäänsä?

        Jos glukoosin glykeeminen indeksi on sata (100), niin

        - valkoisella höttöleivällä GI = 100;
        - kaurapuurolla 76;
        - keitetyllä perunalla 73;
        - jäähdytetyllä perunalla 50:
        - ruskealla riisillä 48;
        - omenalla GI on 39;
        - porkkanalla 35; ja
        - kaalilla 10.

        Erot ovat isoja.

        Kaikki hiilihydraatit eivät siis nosta verensokeria samalla tavoin ja yhtä nopeasti. Diabeetikot tietävät varsinkin asian todella hyvin.


    • Anonyymi

      "Oikeasti suurin lihomisen syy on sokeri. Ei rasvaa kukaan liikaa syö."

      Otetaanpa esimerkiksi vaikka juustoa ja majoneesia (rasvaa) tihkuva kerroshampurilainen ja lisukkeeksi annos rasvassa uppokeitettyjä perunasuikaleita. Yhteensä helposti 1000 kcal. Sämpylästä kertyy korkeintaan neljäsosa annoksen kaloreista ja pääosa rasvasta. Sen puolen litran kokiksen voi tilata sokerittomana.

      Toinen esimerkki. Kun tulee kesä ja ruvetaan rillaamaan niin 400 g makkarapaketti menee kevyesti yhdelllä istumalla. Samalla tulee syödyksi yhden makkaran painon edestä rasvaa.

      Kyllä sitä rasvaa tulee helposti syötyä liikaa. Monet syökin.

      • Anonyymi

        "Kyllä sitä rasvaa tulee helposti syötyä liikaa. Monet syökin."

        Miksipä ei, terveellistä ja hyvä maunkantaja. Hiilihydraatti=sokeri vähiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä sitä rasvaa tulee helposti syötyä liikaa. Monet syökin."

        Miksipä ei, terveellistä ja hyvä maunkantaja. Hiilihydraatti=sokeri vähiin.

        Rasvan maku itsessään ei ole miellyttävä. Itse asiassa se on hyvin epämiellyttävä. En ole tavannut ketään, joka pitäisi siitä paljaaltaan. Yleensä se tuottaa oksennusrefleksin.

        Rasvahapot, joista rasva koostuu, maistuvat pahalta. Monet rasvaa sisältävät ruuat maistuvat kuitenkin hyvältä: tuolloin rasvan maku sekoittuu muiden makujen kanssa.
        Syyksi on ehdotettu suutuntumaa tai koostumusta, mutta syy saattaa olla siinä, että meidät on ohjelmoitu ennalta välttämään ruokia, jotka sisältävät paljon rasvahappoja. Vähäiset määrät rasvahappoja taas lisäävät ruuan houkuttelevuutta.

        Rasvahapot ovat pieninä määrinä olennaisia ravintoaineita. Haisevissa juustoissa on esimerkiksi paljon rasvahappoja, mutta niin on pilaantuvissa ruuissakin, kun niiden rasva hajoaa rasvahapoiksi.
        Paha maku saattaa olla siis varoitus jättää syömättä jotain, joka aiheuttaa pahoinvointia, vaikka se pieninä määrinä olisikin tarpeellista.
        https://www.purdue.edu/newsroom/releases/2015/Q3/research-confirms-fat-is-sixth-taste-names-it-oleogustus.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasvan maku itsessään ei ole miellyttävä. Itse asiassa se on hyvin epämiellyttävä. En ole tavannut ketään, joka pitäisi siitä paljaaltaan. Yleensä se tuottaa oksennusrefleksin.

        Rasvahapot, joista rasva koostuu, maistuvat pahalta. Monet rasvaa sisältävät ruuat maistuvat kuitenkin hyvältä: tuolloin rasvan maku sekoittuu muiden makujen kanssa.
        Syyksi on ehdotettu suutuntumaa tai koostumusta, mutta syy saattaa olla siinä, että meidät on ohjelmoitu ennalta välttämään ruokia, jotka sisältävät paljon rasvahappoja. Vähäiset määrät rasvahappoja taas lisäävät ruuan houkuttelevuutta.

        Rasvahapot ovat pieninä määrinä olennaisia ravintoaineita. Haisevissa juustoissa on esimerkiksi paljon rasvahappoja, mutta niin on pilaantuvissa ruuissakin, kun niiden rasva hajoaa rasvahapoiksi.
        Paha maku saattaa olla siis varoitus jättää syömättä jotain, joka aiheuttaa pahoinvointia, vaikka se pieninä määrinä olisikin tarpeellista.
        https://www.purdue.edu/newsroom/releases/2015/Q3/research-confirms-fat-is-sixth-taste-names-it-oleogustus.html

        "Rasvan maku itsessään ei ole miellyttävä. Itse asiassa se on hyvin epämiellyttävä. En ole tavannut ketään, joka pitäisi siitä paljaaltaan. Yleensä se tuottaa oksennusrefleksin.

        Rasvahapot, joista rasva koostuu, maistuvat pahalta. Monet rasvaa sisältävät ruuat maistuvat kuitenkin hyvältä: tuolloin rasvan maku sekoittuu muiden makujen kanssa."

        Otappa yhteyttä niin selitän hieman mitä tarkoitin rasvalla maunkantajana. Olet tavallaan tajunnut sen mutta er kuitenkaan.

        Kuka syö pelkkää rasvaa??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Rasvan maku itsessään ei ole miellyttävä. Itse asiassa se on hyvin epämiellyttävä. En ole tavannut ketään, joka pitäisi siitä paljaaltaan. Yleensä se tuottaa oksennusrefleksin.

        Rasvahapot, joista rasva koostuu, maistuvat pahalta. Monet rasvaa sisältävät ruuat maistuvat kuitenkin hyvältä: tuolloin rasvan maku sekoittuu muiden makujen kanssa."

        Otappa yhteyttä niin selitän hieman mitä tarkoitin rasvalla maunkantajana. Olet tavallaan tajunnut sen mutta er kuitenkaan.

        Kuka syö pelkkää rasvaa??

        "Syystä, miksi rasvainen roskaruoka vetää niin kovasti puoleensa, onkin väitelty pitkään. Syyksi on ehdotettu suutuntumaa tai koostumusta, mutta syy saattaa olla siinä, että meidät on ohjelmoitu ennalta välttämään ruokia, jotka sisältävät paljon rasvahappoja. Vähäiset määrät rasvahappoja taas lisäävät ruuan houkuttelevuutta."

        Jos rasvat muodostavat 75-80% päivittäisestä energiasta, joutuu syömään myös pelkkää rasvaa eikä kyseessä ei ole ruuan houkuttelevuutta lisäävä "vähäinen määrä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Syystä, miksi rasvainen roskaruoka vetää niin kovasti puoleensa, onkin väitelty pitkään. Syyksi on ehdotettu suutuntumaa tai koostumusta, mutta syy saattaa olla siinä, että meidät on ohjelmoitu ennalta välttämään ruokia, jotka sisältävät paljon rasvahappoja. Vähäiset määrät rasvahappoja taas lisäävät ruuan houkuttelevuutta."

        Jos rasvat muodostavat 75-80% päivittäisestä energiasta, joutuu syömään myös pelkkää rasvaa eikä kyseessä ei ole ruuan houkuttelevuutta lisäävä "vähäinen määrä".

        "Jos rasvat muodostavat 75-80% päivittäisestä energiasta, joutuu syömään myös pelkkää rasvaa eikä kyseessä ei ole ruuan houkuttelevuutta lisäävä "vähäinen määrä"."

        Jatka luuloillasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos rasvat muodostavat 75-80% päivittäisestä energiasta, joutuu syömään myös pelkkää rasvaa eikä kyseessä ei ole ruuan houkuttelevuutta lisäävä "vähäinen määrä"."

        Jatka luuloillasi.

        Olen tutustunut viime aikoina siihen mitä on narsismi, läheisen työkaverin oudon ja pitkäaikaisen käytöksen seurauksena.

        Ominaisuuksia on mm. Tarve olla aina oikeassa, muiden vähättely ja ääretön usko omaan ylivertaisuuteen.

        Täällä palstalla saattaa olla narsisti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen tutustunut viime aikoina siihen mitä on narsismi, läheisen työkaverin oudon ja pitkäaikaisen käytöksen seurauksena.

        Ominaisuuksia on mm. Tarve olla aina oikeassa, muiden vähättely ja ääretön usko omaan ylivertaisuuteen.

        Täällä palstalla saattaa olla narsisti.

        En oikein usko, että kyse on pelkästään tuosta. Kyllä narsistikin yleensä ymmärtää lukemansa mutta kun ihminen vuosikausia suoltaa potaskaa niin minusta kyseessä on uskonto tai uskonnon kaltainen järjestelmä. Vertaa vaikks putinismiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä sitä rasvaa tulee helposti syötyä liikaa. Monet syökin."

        Miksipä ei, terveellistä ja hyvä maunkantaja. Hiilihydraatti=sokeri vähiin.

        Kyllästyneen rasvan terveellisyydestä ei löydy todisteita.
        Eikä rasva edes maistu hyvältä ilman suolaa tai sokeria.


      • Anonyymi

        Veijo-trolli iski palstalle. Tavallisesti trollit liikkuvat vasta pääsiäisenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllästyneen rasvan terveellisyydestä ei löydy todisteita.
        Eikä rasva edes maistu hyvältä ilman suolaa tai sokeria.

        "Kyllästyneen rasvan terveellisyydestä ei löydy todisteita.
        Eikä rasva edes maistu hyvältä ilman suolaa tai sokeria."

        Meni taas pahasti yli hilseen???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos rasvat muodostavat 75-80% päivittäisestä energiasta, joutuu syömään myös pelkkää rasvaa eikä kyseessä ei ole ruuan houkuttelevuutta lisäävä "vähäinen määrä"."

        Jatka luuloillasi.

        Googleta vaikkapa Veijon blogia. Sieltä löytyy esimerkkiannoksia vhh-ruokavaliolle.
        - 1 parsakaalintupsu
        - 1 porsaan ulkofilepihvi (100-120g)
        - 3 suurta voinappia (80-100g)
        Vapaamielisempään versioon voi lisätä toisen parsakaalintupsun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googleta vaikkapa Veijon blogia. Sieltä löytyy esimerkkiannoksia vhh-ruokavaliolle.
        - 1 parsakaalintupsu
        - 1 porsaan ulkofilepihvi (100-120g)
        - 3 suurta voinappia (80-100g)
        Vapaamielisempään versioon voi lisätä toisen parsakaalintupsun

        Ei ihme että tuollaisella ruokavaliolla on kommentointi sitä tasoa mitä on. Veijo jos mikä on todiste siitä että ihminen tarvitsee hiilihydraatteja, jos ne otetaan pois, muuttuu äkkivääräksi kuivaksi kääkäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme että tuollaisella ruokavaliolla on kommentointi sitä tasoa mitä on. Veijo jos mikä on todiste siitä että ihminen tarvitsee hiilihydraatteja, jos ne otetaan pois, muuttuu äkkivääräksi kuivaksi kääkäksi.

        Hyvin sanottu


    • Anonyymi

      Kaurapuuro on monille tärkeä osa aamiaista. Kaura on harvinainen ja harvinaisen hyvä ruoka-aine, koska sillä on neljä hyväksyttyä terveysväitettä.

      Kolesteroli pysyy paremmin kurissa.

      Verensokeri pysyy tasaisempana.

      Suolisto hyötyy kauran kuidusta.

      Painonhallinta voi olla helpompaa.

      Kauran (ja ohran) beetaglukaanin tärkeä ominaisuus on sen kyky sitoa vettä ja muodostaa viskoosia eli sitkeää geeliä suolistossa. Mitä sitkeämpi geeli, sitä paremmin se toimii. Kolesterolin alentamisessa geeli auttaa sitomalla sappihappoja ja kuljettamalla niitä pois elimistöstä.

      Vatsa tykkää, verisuonet tykkää, sydän tykkää ja aivot tykkää. JA LOMPAKKO TYKKÄÄ! Maistuu hyvältä, kun keittää pitkään ja huolella.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe