Unisex muoti tullut liian pitkälle!

Anonyymi

Ihmettelen tätä Unisex muotia, koska ne vaatteet ovat vain suunniteltu miesten vartaloille ei naisten ja mukamas sopivat kaikille sukupuoleen katsomatta? Tätä sukupuolettomuutta ei vain ole olemassa, koska naisten vartalo on todella erilainen kuin miesten vartalo. Ja ihan sama, vaikka vaihtaa sukupuolta, niin ei ne hartia osuus vähene tai lantio ym. Minusta koko unisex mallisto pitäisi lopettaa, koska ne on vain suunniteltu miehille ei naisille. Pari kertaa tilasin. Ja t-paidassa ei ollut tilaa rinnoille ja lantion kohdalta liian pieni, vaikka olen hoikka nainen. Minusta tämä tyhmä unisex mallisto pitäisi lopettaa, koska en naisena tiedä, että sopiiko se unisex minun vartalolle. Tämän koko systeemin halusi vain lähentää sukupuolettomuutta, mutta unohti täysin, että meitä naisia on myös olemassa rintoineen ym. Tätä hehkusta sukupuolettomuudesta ei vain ole olemassa, koska naisten vartalo on vain erilainen kuin miesten, siis biologiaa.

11

837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pahoittelut että et ole löytänyt mallistoista mieleistäsi vaatetta vartalollesi. Keskimäärin vartaloissa ei ole suuria eroja. Ainoastaan jos hyvin ihonmyötäisiin vaatteisiin pukeudutaan muotoerot tulevat enemmän esiin. Itelleni mm. naisten malliston housut ja farkut istuvat ja pysyvät ylhäällä paremmin kun itselläni lantio on leveämpi kuin vyötärö. Näin myös useimmilla miehillä. Unisex mallistot ovat usein hieman väljempiä joissa erot eivät vaikuta niin paljon.
      Ei niitä unisex malleja pakko käyttää ole jos eivät päälle sovi. Jos joku väljempi miesten vaate tuntuisi sopivammalta. ?

      • Anonyymi

        Eivät ne unisex vaatteet ole väljempiä kaikille. Tilasin pari kertaa t-paidan unisex mallistoa, mutta ei rintojen kohdalla tilaa, ei lantion kohdalla ja hartia osuus liian suuri. Yritin viimeksi tilata sadeasua, johon kuuluu takki ja housut, mutta suurin osa vain unisex muotia, ei naisille lainkaan mitään mallistoa ja todella vaikea tilata, jos on koot S, M ja jne. Miehet ovat keskimäärin eri tavalla muodoiltaan erialaisia kuin naiset. Hienoa, jos ne sinulle sopivat ja istuvat. Ja kyllä vartaloissa on suuriakin eroja. Ne eivät todellakaan sovi naisille, joilla on suuret rinnat, ne ahdistavat. Täytyy katsoa esim. katukuvaa, niin huomaat, että meidän ihmisten vartalot ovat todella erilaisia. Ja siis naisille laitetaan aina muotia punainen, vaaleanpunainen ja ns. näitä värejä, mistä en pidä. Miehille ja unisex muotiin laitetaan enemmän niitä värejä, mistä itse pidän. Ei siis löydy, vaikka kuinka etsii.


    • Anonyymi

      Niin on. Ja melkoinen kaupoissa sovittamassa käyminen. Nettikauppojen käyttäminenkin on hakuammuntaa ja sovitettava ne on silti, kotona.
      Työvaatteissakin pitää ottaa huomioon liikkuvuus ja jos esim kyykistyy tai kumartuu, miesten työhousut pääosin lantiolta ja haaravälistä tiukkoja. Ei 100 istuvan ja mukavan vaatteen löytäminen kaikille helppoa ole...

    • Anonyymi

      Esim. miesten takit ja paidat on eri mitoilla ,hartiat /lanne rakenne. Tosin tietokone nörtti sukupolvi taitaa olla samaa rakennetta

    • Anonyymi

      Kyllähän unisex muoti on kerrassaan loistava idea. Ei sama vaate välttämättä sovi kaikille, edes vaikka olisi suunniteltu juuri omalle sukupuolelle. Ihmiset vaan on eri kokoisia ja erimallisia, vähän sillä sukupuolella on vaikutusta siihen vartalon malliin, suhteessa vaihteluihin saman sukupuolen välillä. Miehet on keskimäärin pidempiä kuin naiset. Naisilla on keskimäärin isommat rinnat.

    • Anonyymi

      Paras unisex vaate on sukkahousut. Ne sopivat naisille ihan yhtä hyvin kuin miehillekin.

    • Anonyymi

      Missä on unisex mekot tai hameet ! Sukkahousut käy molemmille . En ole ainakaan mekkoja nähnyt, saattaisi olla mielenkiintoinen yläosa.

      • Anonyymi

        Pitäisi kyllä olla esimerkiksi kesähelteillä mekko/hame paljon miellyttävämpi ja kaikin puolin parempi kuin housut. Lisäksi kengissä saisi olla enemmän variaatiota sukupuolten välillä esim ballerinat ja talvisaappaat.


    • Anonyymi

      Sukkahousuja tehdään myös miehille eli eivät ole enää unisex asuste.

    • Anonyymi

      Tosiaan miesten sukkahousuja valmistaa monikin yritys. Samoin moni valmistaja kaupittelee sukkahousujaan unisex versioina, mutta vähän asiasta on näkynyt täällä suomessa. Ei ole juurikaan missään muotijutuissa ollut tuosta miesten sukkahousujen käytöstä, vaikka sekin lienee jo melko yleistä, mutta salassa pidettyä.

    • Anonyymi

      Uniseks muothi on tullu jopa tänne Ivaloon asthi !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3309
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      558
      3117
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2563
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2032
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1842
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      10
      1702
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      121
      1383
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1241
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    Aihe