Mämmi. Imellä mämmi tasaisessa 65-70 asteen lämpötilassa.

Anonyymi

MÄMMI.

Tämän ohjeen avulla voit muuntaa lähes kaikki mämmin valmistusohjeet "imellä mämmi tasalämpöisessä sähkölieden uunissa" ohjeeksi.

Imellä mämmi tasaisen tehokkaasti 65-70 asteen tasaisessa lämpötilassa. Näin
mämmi imeltyy tehokkaasti.

Valmistusohje:

1. Tee mämmiseos: Kuumenna riittävän isossa kattilassa ohjeen koko vesimäärä 65-70 asteiseksi. 3-4 litran vesimäärälle riittää noin 6 litran kattila. Veden kuumenemista odotellessa sekoita kuivina kulhossa kaikki ohjeen maltaat ja jauhot. Kun vesi on kuumentunut noin 65-70 asteiseksi, lisää veteen koko mallas-jauhoseosmäärä vähitellen ja tehokkaasti sekoittaen niin että saadaan notkean sakea puuromainen mämmiseos.

2. Imellä mämmiseos: Laita mämmiseoskattila imeltymään noin 65-70 asteiseen sähkölieden tasalämpöiseen uuniin. Kun soseen lämpötila pysyy tasaisena noin 65 asteisena, niin silloin imeltyminen on tehokkainta mahdollista ja imeltymisaika on mahdollisimman lyhyt, eli noin 3-4 tuntia. 3 tuntia usein riittää. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä.

3. Mausta ja kuumenna imeltynyt mämmiseos kuplivaksi: Kun mämmiseos on imeltynyt, nosta mämmiseoskattila liedelle. Varo pohjaan palamista ja sekoita koko ajan tekkaasti. Lisää mämmiseokseen ohjeen mukaiset siirappi ja suola, sekä muut mahdolliset mausteet. Kuumenna mämmiseosta varovasti ja koko ajan sekoittaen niin että seos alkaa kuplimaan. Anna kuplia noin 10 minuuttia. Siirrä mämmiseoskattila sivuun ja anna seisoa noin 15 minuuttia tai vähän pitempään.

4. Laita mämmiseos lasiseen tai posliiniseenn uunivuokaan - UNOHDA FOLIOVUOAT.

5. Mämmin paistaminen: Paista aluksi noin 180-190 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun mämmiseos alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa 2-3 tuntia.

6. Mämmin tarjoilu: Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää.
Tarjoile mämmi kylmänä perinteisestyi maidon tai kerman ja sokerin kanssa. Tai tarjoile mämmi kermavaahdon, vaniljakastikkeen, appelsiinihillon tai vaahdotetun vaniljakerman/vaniljakastikkeen kanssa.

Välillä mämmivuoat tyhjenee yllättävästi viileässä seisottamisen aikana. Suuremmilta yllätyksiltä välttyy kun samalla kertaa valmistaa mämmiä useamman vuoallisen.

0

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Haluaisitko nähdä

        Hänet alastomana?
        Ikävä
        74
        3340
      2. Hilirimpsistä

        Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
        Ikävä
        201
        2882
      3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

        Elämä ei oo peli 😔😟
        Ikävä
        25
        2730
      4. Älä elättele

        Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
        Ikävä
        49
        2648
      5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

        Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
        Ikävä
        22
        2544
      6. Kuule rakas...

        Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
        Ikävä
        41
        2365
      7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

        On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
        Kotimaiset julkkisjuorut
        210
        1843
      8. Törmättiin tänään

        enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
        Ikävä
        24
        1777
      9. Vieläkö sä

        Rakastat mua?❤️😔
        Ikävä
        37
        1650
      10. Dear mies,

        Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
        Ikävä
        18
        1496
      Aihe